به گزارش سایت کنگره آمریکا (۴بهمنماه)، ۳۴نماینده کنگره آمریکا با نگرانی شدید نسبت به شکست مذاکرات هستهیی در وین روز ۴بهمن در نامهیی به جو بایدن رئیسجمهور آمریکا نوشتند: رژیم ایران به جای مذاکره با حسن نیت، از بازه زمانی سال گذشته برای تقویت قابلیتهای هستهیی خود و کسب دانش حیاتی در زمینه توسعه سلاحهای هستهیی استفاده کرده است...
نمایندگان کنگره در ادامه افزوند، با توجه به تمایل اعلام شده شما برای برنامهریزی برای وضعیتهای احتمالی، ما مصرانه خواهان لغو کامل مذاکرات شما با رژیم ایران هستیم. اصرار غیرقابل فهم دولت شما برای دستیابی به یک توافق هستهیی با یک دولت حامی تروریسم، که در نتیجه از سال گذشته برای توسعه برنامه هستهیی خود استفاده کرده است، شاید نشانهای از این باشد که طرح B یا طرح جایگزین برای زمانی که بحثها بهطور اجتنابناپذیری از هم میپاشد، وجود ندارد.
تهدیدی که رژیم ایران برای امنیت منطقهای گستردهتر ایجاد میکند را نمیتوان دست کم گرفت. رژیم ایران توسط یک سازمان تروریستی افراطی اداره میشود که مهمترین هدف آن برقراری هژمونی منطقهای است و از هر منابعی که در اختیار دارد استفاده خواهد کرد و برای رسیدن به این هدف از هر سیاستی که لازم باشد بهره خواهد برد.
نمایندگان خاطرنشان کردند، بهرغم اظهارات وزیر بلینکن مبنی بر اینکه آمریکا بهدنبال توافق طولانیتر و قویتر با رژیم ایران است، برای هر کسی که در واقعیت زندگی میکند واضح است که این رژیم مطلقاً قصد مذاکره برای توافق هستهیی جدید را ندارند. رژیم ایران مکرراً مفاد برجام را نقض کرده و غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰درصد را در فروردین آغاز کرده، که از آن نقطه خلوص ۹۰درصد که آستانه لازم برای بمب اتمی است، را میتوان به آسانی به دست آورد. طبق مفاد برجام، رژیم ایران اجازه غنیسازی در سطح ۳.۶۵ درصد را داشت.
پس تقریباً همه گامهایی که ایران در توسعه سریع تسلیحات هستهیی خود برداشته است، در دوره این دولت اتفاق افتاده است و تقریباً از زمانی شروع شد که آمریکا متعهد شد که تحریمهای «مکانیسم ماشه Snapback علیه رژیم ایران را اعمال نکند و درها را برای مذاکره مجدد درباره توافق هستهیی جدید بدون پیششرط باز کرد. در ماه بهمن، ایران تولید فلز اورانیوم را که یک عنصر حیاتی در توسعه تسلیحات هستهیی است، آغاز کرد. در همان ماه رژیم ایران همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) را نیز قطع کرد. IAEA قادر نبوده است در مورد سایتهای هستهیی مشخص اعلام شده تحقیقات کند و رافائل گروسی، مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد، که اقدامات رژیم ایران، بهطور جدی توانایی آژانس او را برای راستیآزمایی اینکه آیا ایران به تعهدات خود عمل میکند تضعیف کرده است. در ماه اوت، ایران گسترش بیشتر قطعات سانتریفوژهای پیشرفته را آغاز کرد و در حالی که گروسی توانست با رژیم ایران در ماه گذشته در مورد نصب دوربینهای نظارتی برای کمک به راستیآزمایی و نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به توافق برسد، حتی گروسی اعتراف کرد که، ممکن است شکافهایی وجود داشته باشد. رویکرد غیرصادقانه رژیم ایران در رابطه با این بهاصطلاح مذاکرات هستهیی فقط عدم صداقت و بیهدف بودن آنها را بیشتر نشان داده است.
... با توجه به احتمال فزاینده توقف مذاکرات در وین، از شما درخواست میکنیم که یک گزینه معتبر "طرح B" را در اختیار ما قرار دهید...
این نامه توسط ۳۴ نماینده کنگره آمریکا امضا شده است.