بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم امروز یکشنبه ۳۰بهمنماه، ۱۱دانشآموز دیگر از یکی از مدارس قم، با علائم مسمومیت به مراکز درمانی منتقل شدند. این دانشآموزان با علائم تنفسی و سوزش گلو و حالت تهوع به بیمارستان منتقل شدند.
خبرگزاری حکومتی ایسنا نوشت: «سریال مسمومیتهای دانشآموزان قمی همچنان در حال پخش است و متأسفانه هنوز هیچ تصمیمی برای رهایی از این وضعیت اتخاذ نشده است. مدیران استان نیز به اینکه نمیدانند دلیل مسأله چه بوده بسنده میکنند و به نظر والدین نگران از وضعیت فرزندانشان که همان تعطیلی مدارس بوده است نیز کاملاً بیتوجه هستند».
این چندمین بار است که مسمومیت دانشآموزان در قم خبرساز شده است. روز ۹آذرماه نقطه شروع این ماجرا بود.
تکرار این اتفاق در حالی است که وزیر آموزش و پرورش رژیم روز ۲۶بهمن اخبار مربوط به این موضوع را «شایعه» خوانده و گفته بود که برخی از دانشآموزان به دلیل «بیماریهای زمینهای» در بیمارستان بستری شدند.
بهرغم گذشت تقریبا ۲ماه از مسمومیتهای سریالی و ادامه آن، مدیران استانی نیز فقط به این نکته بسنده میکنند که نمیدانند دلیل مسئله چیست.
بر اساس گزارشها، این نوع مسمومیت پس از «انتشار بویی شبیه نارنگی» آغاز میشود و از نشانههای آن سردرد، سرگیجه، سستی بدن، عدم توانایی در راه رفتن و بیحالی است.
خبرگزاری حکومتی انتخاب روز ۲۶بهمن نوشت: محبی معاون دانشگاه علوم پزشکی قم از مراجعه ۲۵نفر خبر داده و اعلام کرد ۵نفر از افراد قبلی هم امروز مراجعه کردهاند.
وی درباره آخرین جزئیات مسمومیت دانشآموزان قمی افزود: آمار دانشآموزان مسمومی که به مراکز درمانی مراجعه کردهاند، به ۴۱۲نفر رسیده است.
روزنامه حکومتی اعتماد ۲۶بهمن با عنوان چرا محیط آموزشی برای دانشآموزان و خانوادهها ناامن میشود؟ نوشت: چرا چنین رخدادی در شهری چون قم تکرار میشود؟ چرا تنها در مدرسهها چنین پدیده نامیمونی رخ میدهد؟ اگر از مدرسه است، چه تحولی در مدرسهها انجام شده که شاهد این پدیده هستیم؟ چرا با این همه دستگاه عریض و طویل و رشتههای تخصصی و فعالیتهای بینرشتهای چون پدافند غیرعامل، چنین رخدادهای نگرانکنندهای بهصورت پیاپی تکرار میشوند و نه گزارش روشنی از چیستی و چرایی این پدیدهها به مردم داده میشود و نه تدبیر و اقدام کارآمدی برای کاهش چنین مشکلاتی انجام میشود؟ بدیهی است، با پرشمار شدن یک رخداد، دیگر نمیتوان آن را یک حادثه دانست،
سایت حکومتی خبر آنلاین ۲۶بهمن به دروغگویی وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد و نوشت: از همه این اظهارنظرها جالبتر اظهارنظر آخر وزیر آموزش و پرورش است که مسمومیت دانشآموزان را شایعه دانست. ایشان وزیر آموزش و پرورش است. قطعاً باید کسی وزیر آموزش و پرورش شود که جزو دانایان سیستم آموزشی باشد. اصولاً شایعه به اخبار و اطلاعاتی که نادرست باشد، میگویند حالا اگر مسمومیت دانشآموزان قمی شایعه است، چرا دولت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را روانه قم کرده است؟ خوب است وزیر این خبرها را هم بخواند.
قم نیوز روز ۲۳بهمن نوشت: احمد حاجیزاده، معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم، پس از ۳ماه سکوت خود را در زمینه حوادث سریالی مسمومیت دانشآموزان در قم شکست و با خبرنگار خبرگزاری دولت در این زمینه سخن گفت.
وی گفت: در این حوادث ما صادقانه موضوع را با مردم در میان گذاشتیم، اما منافقان و دشمنان ملت ایران برای برهمزدن آرامش والدین و ایجاد مقابله و مواجهه مردم با خادمانش شایعهها و دروغهای بدون پشتوانه علمی و میدانی را در فضای مجازی منتشر کردند.