روز شنبه ۱۵مرداد مذاکرات اتمی در وین در سطح کارشناسی ادامه یافت.
وال استریت ژورنال بهنقل از دیپلماتها نوشت: رژیم ایران برای ابقای توافق اتمی ۲۰۱۵ خواهان بسته شدن تحقیقات چندین سالهٔ آژانس بینالمللی انرژی اتمی ملل متحد در رابطه با برنامهٔ اتمیش شد؛ مانع عمدهیی که بر سر راه توافق قرار گرفته است...
دیپلماتهای غربی در این گفتگوها روز جمعه گفتند مذاکرهکنندگان در کنار زدن آخرین نقاط مورد مناقشه در متن توافق، از جمله دادن اطمینان خاطر اقتصادی به رژیم ایران در صورتی که واشنگتن در آینده توافق را ترک کند، پیشرفت داشتهاند.
یک مقام ارشد غربی گفت کار ”تقریباً تمام“ است.
وال استریت ژورنال خاطرنشان کرد: روز جمعه مقامات سه کشور اروپایی که بر سر توافق مذاکره کردهاند یعنی انگلستان، فرانسه و آلمان، به رژیم ایران هشدار دادند هیچ مذاکرات جدیدی بر سر نقاط کلیدی در متن پیشنویس نخواهد بود و از رژیم خواستند که گفتگوها را تمام کند. آنها در یک بیانیهٔ کوتاه تأکید کردند: ما از رژیم ایران میخواهیم که درخواستهای غیرواقعی... از جمله در مورد مسائل باقیمانده مرتبط با پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی را مطرح نکند.
اما رژیم ایران خواستهای که بهصورت خصوصی در نقاط مختلف طی چند ماههٔ اخیر طرح کرده را بهصورت علنی مطرح کرد، اینکه اگر به تحقیقات سه سالهٔ آژانس بینالمللی انرژی اتمی حول فعالیتهای اتمیش پایان داده نشود، بازگشتی به شرایط توافق اتمی در کار نخواهد بود...
وال استریت ژورنال افزود: اعضای شورای حکام آژانس ممکن است رژیم ایران را بهخاطر عدم همکاریاش به شورای امنیت ملل متحد جهت اقدام ارجاع دهند... رسانههای رژیم ایران از قول محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم، روز پنجشنبه گفتند تا زمانیکه تحقیقات آژانس پایان نیابد، ایران دوربینهایی که بخشهای کلیدی برنامهٔ اتمیش را مانیتور میکنند و خاموش کرده را روشن نخواهد کرد... چندین مقام ارشد غربی روز جمعه گفتند این هفته گفتگویی بین رژیم ایران و آژانس وجود نداشته و آژانس برنامهیی در این رابطه ندارد...
امیر عبداللهیان وزیر خارجه رژیم در سومین روز مذاکرات هستهیی در وین، گفت برای رسیدن به توافق لازم است که آمریکا به «پیشنهادات» ایران «واکنش واقعبینانه» نشان دهد.
وی اعلام کرد: از توافق استقبال میکنیم البته منطق حکم میکند که توافق را به هر قیمتی نپذیریم به اندازه ارزش خودش باید بپذیریم.
مرندی مشاور تیم مذاکرهکننده اتمی رژیم نیز گفت: در مذاکرات وین پیشرفتهایی حاصل شده است. اما همه مسائل دیگر از جمله ارائه تضمین به نظام هنوز روی میز هستند.
فریدون عباسی عضو مجلس ارتجاع و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی رژیم گفت: متاسفانه همین امروز نیز دقیق گفته نمیشود مذاکره در خصوص چیست؟ اگر مذاکرات در خصوص رفع تحریم است واضح بگویید که این موضوع را مطرح کردیم و طرف مقابل چه جوابی داده است؟
وی افزود: امروز ما هر چه میگوییم شما در این مذاکرات درباره چه چیزی صحبت میکنید پاسخ دقیقی نمیشنویم.از سوی دیگر، برایان مست نماینده کنگره آمریکا روز ۱۵مرداد در توئیتر خود نوشت: تلاش برای ورود مجدد به توافق اتمی با رژیم ایران احمقانه است. رژیم ایران این بار با ادعای اینکه توانایی ساخت بمب اتمی را دارد، حد و مرزها را رد میکند.
جیسون برادسکی مدیر سیاسی اتحاد علیه اتمی شدن رژیم آخوندی نیز نوشت: استراتژی رژیم ایران در وین خریدن زمان است.
یک عضو مجلس رژیم به خبرگزاری چینی شین هوا گفت: ضمانتهای آمریکا برای تأمین منافع رژیم ایران، شرط نجات توافق هستهیی ۲۰۱۵ است. بهروز محبی نجم آبادی با اشاره به از سرگیری مذاکرات اخیر گفت: استراتژی آمریکا در مذاکرات همواره سیاهنمایی بوده است تا بتواند حداکثر امتیاز را در مذاکرات کسب کند.
سایت حکومتی دنیای اقتصاد نوشت: در بحبوحه دور جدید مذاکرات اخبار ضدونقیضی درباره دستور کار این مذاکرات و همچنین چشمانداز احتمالی آن در حال انتشار است.
رسانه حکومتی اقتصادنیوز نوشت: بعید است توافق رسماً مرده اعلام شود. این به نفع هیچکس نیست و نشان میدهد که یک وضعیت برزخی طولانیتر محتملترین نتیجه باشد.
رسانه حکومتی رویداد ۲۴، شروط رژیم برای توافق را شوک برجام توصیف کرد و نوشت: توافق در گرو دو خواسته نظام در مورد مزایای اقتصادی برجام و دوام توافق حتی در دولت جمهوریخواهان است.
ثابتی از نزدیکان پاسدار سعید جلیلی نوشت: غرب همان پیشنویس شش ماه قبل که بسیاری از تحریمها باقی میماند را روی میز گذاشته و گفته فقط ۷۲ساعت برای احیای برجام فرصت هست!
وی افزود: نباید این توافق ضعیف امضا شود.