تارنمای فارین افیرز ۲۴مهرماه، مقاله مفصلی به قلم مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا منتشر کرد. وزیر خارجه آمریکا در این مقاله پیرامون وضعیت رژیم ایران از جمله نوشت:
«پایان جنگ سرد سبب تفکری جدید در میان سیاستگذاران و تحلیلگران در قبال بزرگترین چالشها برای امنیت ملی آمریکا شد. ظهور القاعده، مجرمان سایبری و دیگر موجودیتهای خطرناک، تهدید از جانب بازیگران غیردولتی را مورد تأیید قرار داد. اما به همان اندازه بیمناک، ظهور مجدد رژیمهای یاغی بود. کشورهای یاغی که به نرمهای جهانی پایبند نیستند، به حقوقبشر و آزادیهای بنیادین احترام نمیگذارند، و علیه امنیت مردم آمریکا، متحدان و شرکای آمریکا، و بقیهٔ جهان عمل میکنند.
در میان این رژیمهای یاغی، کرهشمالی و ایران اصلیترین هستند. تجاوزات آنها به صلح بینالمللی فراوان است، هر دو کشور بهخاطر اینکه دههها، در نقض ممنوعیتهای بینالمللی، دنبال برنامههای تسلیحات اتمی بودهاند.
(توافق اتمی) برجام، به جاهطلبیهای اتمی این کشور (رژیم ایران) پایان نداد. در واقع، از آنجا که ایران میدانست که دولت اوباما اولویت را به حفظ توافق به نسبت هر چیز دیگری خواهد داد، برجام نوعی احساس مصونیت به رژیم داد و به آن امکان داد تا حمایت خود از فعالیتهای بدخیم را افزایش دهد. همچنین این توافق پول زیادی در اختیار تهران گذاشت که رهبرعالی، آنرا خرج انواع تروریسم در سراسر خاورمیانه کرده (بدون اینکه پاسخگوی تبعاًت آن باشد) و چشماندازهای اقتصادی رژیمی را بهبود بخشید که مُصر بر صدور انقلابش به خارج و اعمال آن در داخل ایران است.....
دکترین ترامپ
در قبال رژیم ایران، دولت ترامپ دنبال “فشار ماکزیمم” است که طراحی شده تا مسیر درآمد رژیم و بهطور خاص سپاه پاسداران... را خشک کند. رژیم ایران برای تأمین مالی خشونت از طریق حزبالله در لبنان، حماس در سرزمینهای فلسطینی، رژیم اسد در سوریه، شورشیان حوثی در یمن، شبهنظامیان شیعه در عراق و عوامل خودش که مخفیانه در سراسر جهان توطئه میکنند، بکار میبرد...
تهدید رژیم ایران
.... امروزه هیچ حکومتی بیش از ایران دارای ویژگی یاغیگری نبوده است. این موضوع یاغیگری از سال ۱۹۷۹شروع شد که یک گروه اندک (فناتیک های) اسلامی بهسر کار آمدند.
دستگاه (فناتیک) انقلابیگری این رژیم از آن زمان به بعد موتور محرک اعمالش بود و پس از تاسیس، سپاه پاسداران، نیروی قدس را به وجود آورد و وظیفه صدور انقلاب را برعهده گرفتهاست.
... مقامات رژیم تمام مسئولیتهای داخلی و بینالمللی خود از جمله تعهدات خود نسبت به مردم ایران را به تحقق انقلاب مشروط کردهاند. در طول چهار دهه گذشته، رژیم مقدار زیادی بذر ویرانی و بیثباتی و رفتار بد را کاشته که با برجام پایان نیافته است.این معامله از تلاش ایران به سلاح هستهیی بهطور الی الابد جلوگیری نمیکند. در واقع بیانیه آوریل توسط یک مقام ارشد هستهیی ایران مبنی بر اینکه ایران میتواند برنامه هستهیی خود را ظرف چند روز مجدداً راهاندازی کند، نشان میدهد که ممکن است برجام تا حد زیادی به تعویق نیانداخته باشد.
این معامله موجب توقف فعالیتهای خشونتآمیز و بیثبات کننده ایران در افغانستان، عراق، لبنان،سوریه، یمن و غزه نشده است.
رژیم ایران هنوز موشکهایی که حوثیها به عربستانسعودی شلیک میکنند را تأمین میکند، از حملات حماس به اسراییل حمایت میکند و جوانان تاثیر پذیر افغانستان، عراق و پاکستان را برای جنگ و کشته شدن در سوریه عضوگیری میکند.
به لطف سوبسیدهای ایران، میانگین حقوق یک جنگجوی حزبالله لبنان ۲یا ۳برابر یک آتشنشان در تهران است.
در ماه می سال ۲۰۱۸، پرزیدنت ترامپ از قرارداد هستهیی خارج شد، زیرا برجام بهوضوح منافع امنیت ملی ایالاتمتحده یا متحدان و شرکای ما را حفظ نکرده بود و باعث نشده که ایران مثل یک کشور نرمال رفتار کند.
دستگیری دیپلمات ایران در آلمان
در ماه ژوئیه، یک دیپلمات ایرانی در وین به جرم تأمین مواد منفجره برای تروریستهایی که بهدنبال بمبگذاری علیه یک تظاهرات سیاسی در فرانسه بودند، دستگیر شد.
این واقعیت حاکیست در حالی که رهبران ایران تلاش میکنند اروپا را متقاعد کنند که در این معامله هستهیی باقی بمانند در همینحال مخفیانه در حال طراحی حملات تروریستی در قلب این قاره هستند.
در کل، اقدامات ایران باعث شده است که این کشور به قیمت سرخورده شدن مردم خود، به یک جذام تبدیل شود.
کارزار فشار – هدف وادار کردن رژیم ایران به یک انتخاب است
به جای توافق هستهیی برجام، پرزیدنت ترامپ یک کارزار چندجانبه فشار بر (رژیم) ایران را شروع کرده است. اولین بخش آن، تحریمهای اقتصادی است.
رئیسجمهور به قدرت تحریمهایی که رژیم را تحت فشار قرار میدهد اذعان دارد در عینحال متوجه است که هزینه کمتری برای آمریکا داشته باشد.
در دوره ترامپ، ایالاتمتحده ۱۷دور از تحریمهای مرتبط با ایران را اعمال کرده و ۱۴۷مورد از افراد و اشخاص وابسته به ایران را هدف قرار دادهاست.
هدف از این تحریمهای تهاجمی، وادار کردن رژیم ایران به یک انتخاب است: آیا سیاستهایی که باعث اعمال تحریمها شد متوقف میشوند یا ادامه مییابند.
تصمیم ایران مبنی بر ادامه فعالیت مخرب خود، پیشاپیش پیامدهای اقتصادی عمیقی داشتهاست که با سوء مدیریت فاحش مقامات در تعقیب منافع خود، تشدید شده است. دخالت گسترده در اقتصاد توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحت پوشش خصوصیسازی، تجارت در ایران را یک پیشنهاد از پیش بازنده میسازد و سرمایهگذاران خارجی، هرگز نمیدانند در معامله با ایران آیا تجارت را یا تروریسم را تسهیل میکنند.
رژیم به جای استفاده از آنچه که برجام برای بالا بردن رفاه مادی مردم ایران تولید کرده، انگل وار صرف میلیاردها دلار از یارانهها برای دیکتاتورها، تروریستها و شبهنظامیان یاغی کرده است.
ایرانیها بهطور قابل فهمی ناامید هستند. ارزش ریال در سال گذشته کاهشیافته است. یکسوم جوانان ایرانی بیکار هستند. افزایش دستمزدهای پرداخت نشده منجر به اعتصابات گسترده شده است. کمبود سوخت و آب امری عادی شده است.
این موضوع، یکی از مشکلات رژیم است. نخبگان ایران (مقامات رژیم ایران) در معاملات فاسد مالی شبیه مافیا هستند.
...سالها است که روحانیان و مقامات رسمی، خود را در لباس روحانیت نشان دادهاند و در عینحال مردم ایران را غارت کردهاند. این روزها تظاهر کنندگان در ایران شعار میدهند که به اسم دین ما را غارت میکنید.
بنا به گزارش کیهان.... صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه که بهخاطر نقض حقوقبشر مورد تحریم آمریکا قرار گرفت به یمن اختلاس سرمایههای مردم، داراییهایش بیش از ۳۰۰میلیون دلار ارزش داشته است.
ناصر مکارم شیرازی یک آیتالله ارشد نیز داراییهایش میلیونها دلار ارزش دارد. او به سلطان شکر معروف بوده به این خاطر که به دولت فشار وارد کرده تا سوبسید تولیدگران شکر داخلی را کاهش بدهد در حالیکه بازار را از شکر انبارهای خودش پر کرد.
اینگونه فعالیتها ایرانیهای معمول را از کار بیکار میکرده است.
... محمد امامی کاشانی، یکی از امامان نماز جمعه در تهران، در ۳۰سال گذشته، (از امکانات دولت برای)انتقال چندین معدن پر سود، به بنیاد شخصیاش استفاده کرده است. همچنین (داراییهای وی) در حال حاضر میلیون ها دلار ارزش دارد.
فساد تا بالاترین سطوح رفته است
... علی خامنهای، صندوق مالی غیررسمی و شخصی خود را به نام ستاد دارد که ارزش آن بالغ بر ۹۵میلیارد دلار است.
ثروت مالیات دررفته و نامشروع، اغلب به و سیله سلب مالکیت از داراییهای اقلیتهای سیاسی و مذهبی به دست آمده است و بهعنوان یک سرمایه، برای ریختوپاشهای سپاه پاسداران استفاده میشود.
به عبارت دیگر، مرد مقدس! هدایت کننده (رژیم) ایران، به نوعی یک کاراکتر غارتگر، قویترین مرد جهان سوم را (به نمایش میگذارد).
حرص و طمع رژیم، شکاف عمیقی بین مردم ایران و رهبران آنها بهوجود آورده است و این موضوع کار را برای مقامات، برای متقاعد کردن مؤثر جوانان ایرانی، برای جلوداری نسل بعدی انقلاب، دشوار کرده است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، دارای مدرک دانشگاهی از ایالت،سان فرانسیسکو و دانشگاه ”دنور“ است و علیاکبر ولایتی، مشاور ارشد (خامنهای)، در دانشگاه جان هاپکینز تحصیل کرده است.
خود خامنهای در یک خودروی BMW رانندگی میکرد، در حالی که از مردم ایران میخواهد که کالاهای ساخته شده در ایران را خریداری کنند....
رهبران ایران، بهویژه کسانی که در بالای سپاه پاسداران قرار دارند، مانند قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، باید عواقب دردناک خشونت و فساد خودشان را احساس کنند.
با توجه به اینکه این رژیم، با تمایل به مال اندوزی و ایدئولوژی (فناتیک) انقلابی که به این سادگیها (از آنها جدا نمیشود)، کنترل میشود، تحریمها باید شدید باشند، تا شاید آنها را مجبور به عوض کردن خوی تجاوزگرانهشان بکند.
به همین دلیل است که دولت ترامپ، مجدداً تحریمهای ایالات متحده را که بهعنوان بخشی از توافق هستهیی لغو شده، و یا از آن چشمپوشی شده بود را، مجدداً برقرار کرد. اولین آن در ۷اوت به اجرا در آمد و مابقی آن در تاریخ ۵نوامبر دوباره اجرایی میشود.
ما قصد داریم تا سرحد امکان، واردات نفت خام ایران را تا ۴نوامبر، به صفر نزدیک کنیم.
همچنین بهعنوان بخشی از کارزارمان برای از بین بردن،تامین مالی تروریسم رژیم ایران، با امارات متحده عربی همکاری کردیم تا یک شبکه تبادل ارز را که میلیون ها دلار به نیروی قدس منتقل میکرد را، مختل کنیم.
ایالات متحده از هر دولتی که از رفتار مخرب جمهوری اسلامی، ناخشنود و خسته شده است، میخواهد که از مردم ایران حمایت کنند و به کارزار فشار ما بپیوندد.
تلاشهای ما با توانمندی، بوسیله”برایان هوک “ نماینده ویژه جدید ما برای ایران، رهبری میشود.
ایالات متحده، کارزار فشار خود را ادامه خواهد داد تا اینکه ایران، تغییرات ملموس و پایداری را در سیاستهای خود به نمایش بگذارد.
فشار اقتصادی یک بخشی از کارزار ایالات متحده است.
بازدارندگی (بخش) دیگر آن است....
در ماه سپتامبر، شبهنظامیان در عراق حملات موشکی مرگباری را علیه سفارت آمریکا در بغداد و کنسولگری آمریکا در بصره، به اجرا گذاشتند.
ایران این حملات، که توسط نیروهای تحت الحمایه خودش که از آنها پشتیبانی مالی، آموزشی و تسلیحاتی کرده بود را، متوقف نساخت.
ایالات متحده، تهران را مسئول هر حملهیی که منجر به مجروح شدن پرسنل و آسیب دیدن امکانات ما بشود، میداند.
ما بهدنبال جنگ نیستیم. اما ما باید این را متأسفأنه روشن کنیم که در تشدید تضاد، این ایران است که ضرر کننده است، جمهوری اسلامی نمیتواند در رابطه با قدرت نظامی با ایالات متحده رقابت کند، و ما از اینکه که رهبران ایران این را بدانند، واهمهای نداریم.
رژیم ایران، افشاء شده است
بخش مهم دیگری از کارزار فشار آمریکا بر روی ایران، تعهدی برای افشاء کردن وحشیگری (رژیم) ایران است.
رژیم های بیقانون و استبدادی، از هیچ چیز بیشتر از برملا شدن کارهای واقعیشان نمیترسند.
دولت ترامپ به افشاگری در رابطه با جریان غیرقانونی منابع در آمد مالی این رژیم، فعالیتهای شریرانه،معاملات پنهانی و سرکوب وحشیانه ادامه میدهد.
مردمی ایران مستحق آن هستند که میزان شگفتآور منافع شخصی را که اعمال این رژیم از ان نشات میگیرد را بدانند.
خامنهای و دار و دسته او نمیتوانند خشم داخلی و بینالمللی، که بهدنبال افشاء شدن، تمامی کارهایی که انجام دادهاند، میآید را، تحمل کنند.
از شروع سال گذشته، تظاهر کنندگان به خیابان آمدهاند و میگویند،”سوریه را رها کن، فکری بهحال ما کن “، و در حالی که مردم، عاجز از پرداخت هزینه هایشان هستند ملاها مانند خدایان زندگی میکنند.....
این رژیم، بهطور قاطع به اصول ایدئولوژیکی (خودش) وابسته است،که شامل صدور انقلاب اسلامی، با استفاده از جنگهای نیابتی، انهدام اکثر کشورهای مسلمان، مخالفت کینه توزانه با اسراییل و ایالات متحده و کنترل شدید اجتماعی که حقوق زنان را محدود میکند، میشود و نمیتواند هیچ اندیشه دیگری را تحمل کند. از این رو، برای دههها است که حقوق انسانی، عزت و آزادیهای اساسی مردم خودش را نفی کرده است....
دیدگاه رژیم (ایران) بهخصوص در مورد زنان، ارتجاعی است
از زمان انقلاب، زنان مجبور به پوشیدن حجاب شدهاند و برای اجرای آن، پلیس اخلاقی حکومت، زنانی را که با این (پوشش اجباری مخالفند را) در خیابانها مورد ضرب و شتم قرار میدهند و دستگیر میکنند.
در آغاز ماه دسامبر گذشته، تظاهر کنندگان در خیابانهای تهران، کرج، اصفهان، اراک و بسیاری از شهرهای دیگر، بهطور مسالمتآمیز، خواستار زندگی بهتری شدند.
در پاسخ،این رژیم،در ژانویه سال جدید، با دستگیریهای خودسرانهٍ ۵۰۰۰نفر، به آنها خوشآمد گفت.
بنا به گزارشات،صدها تن، پشت میلههای زندان قرار دارند و بیش از ده نفر، در دستان این حکومت جان خودشان را از دست دادهاند. رهبران (ایران) بهطور طعنه آمیزی، این مرگها را خودکشی خواندند.....
در ماه می، دولت ترامپ یک بیانیه ۱۲مادهای را، ارائه کرد که ایران باید (در آن جهت) گام بردارد و اگر قرار است تغییری در رابطه ما وجود داشته باشد، (باید) این موارد انجام شود،که شامل توقف کامل غنیسازی اورانیوم، ارائه کامل گزارش از ابعاد برنامه هستهیی قبلی نظامی، پایان دادن به گسترش موشکهای بالستیک و پرتاب موشکهای تحریکآمیز، آزاد کردن شهروندان زندانی شده ایالات متحده، پایان دادن به حمایت از تروریسم و بیشتر از آن میباشد.
... اگر ایران با استانداردهای ایالات متحده و متحدان آن و (مطالبات) مردم ایران که خواستار آن هستند، موافقت نکند، فشارها افزایش خواهد یافت.
به همین دلیل است که واشنگتن همچنین، از تهران، خواستار پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه حقوقبشر شده است.....
در صورت عدم وجود (این توافق) ایران، با هزینههای زیادی در رابطه با فعالیتهای بیحساب و کتاب و فعالیتهای خشونتآمیز خود در سراسر جهان مواجه خواهد شد.
.... کشورهای دیگر هم، از قبل، به درک مشترکی از تهدید ایران، فراتر از آمال و آرزوهای هستهیی (ایران)، دست یافتهاند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، گفت،” مهم این است که در رابطه با فعالیتهای منطقهای و برنامه بالستیک آنها، استوار باقی بمانیم“.
نخستوزیر بریتانیا، ” ترزا می“ گفته است که وی با ” بصیرت و تیز هوشی “ تهدیدی که ایران در خلیجفارس و خاورمیانه ایجاد میکند را، میبیند.
این توافق گسترده در مورد تهدید ایران، جایی برای کشورهایی که در رابطه با ملحق شدن به تلاش جهانی برای تغییر رفتار این رژیم، تردید دارند، باقی نمیگذارد، تلاشی که بزرگتر و بزرگتر میشود.
.... با توجه به اینکه اقتصاد ایران در سرازیری قرار دارد و تظاهرات در حال تشدید شدن است،باید برای رهبران ایران روشن باشد که، مذاکرات، بهترین راهٍ پیش روست.»