728 x 90

مارکو روبیو: رژیم ایران باید حمایت از تروریسم، ساخت موشکهای دوربرد و غنی‌سازی را کنار بگذارد

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا
مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: «شرایط کنونی می‌تواند فرصتی برای جمهوری اسلامی باشد تا رشد اقتصادی واقعی داشته باشد و سرمایه‌گذاری خارجی جذب کند. اما برای رسیدن به این هدف، باید حمایت از تروریسم را کنار بگذارد، از پشتیبانی حوثی‌ها دست بردارد، ساخت موشک‌های دوربرد را متوقف کند و هم‌چنین غنی‌سازی اورانیوم را کنار بگذارد».
روبیو در این مصاحبه با اشاره غنی‌سازی اورانیوم توسط رژیم ایران گفت: «اگر جمهوری اسلامی به‌دنبال یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌یی غیرنظامی است، یعنی قصد دارد مانند بسیاری از کشورهای دیگر نیروگاه هسته‌یی برای تولید برق داشته باشد، راه مشخصی برای آن وجود دارد: ساخت راکتور و واردات اورانیوم غنی‌شده برای سوخت این راکتورها. ده‌ها کشور در جهان همین مسیر را طی می‌کنند».
وی اضافه کرد: «تنها کشورهایی که خود اورانیوم را غنی می‌کنند، آن‌هایی هستند که سلاح هسته‌یی دارند. ایران ادعا می‌کند که نمی‌خواهد به سلاح دست یابد، اما در واقع چیزی را مطالبه می‌کند که بی‌سابقه است: تنها کشور فاقد سلاح هسته‌یی در جهان باشد که اورانیوم غنی می‌کند».
وی در ادامه مصاحبه افزود «میزان غنی‌سازی، مثلاً ۳.۶۷درصد، در اصل چندان مهم نیست، چون اگر کشوری توانایی فنی غنی‌سازی در این سطح را داشته باشد، از نظر فنی قادر خواهد بود آن را به سطح مورد نیاز برای سلاح نیز برساند».
روبیو در ادامه با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی اجازه دستیابی به سلاح هسته‌یی را ندارد، گفت که اگر تهران راه کنونی را نپذیرد، ترامپ خیلی روشن گفته است در صورت لزوم از نیروی نظامی برای نابود کردن آن استفاده خواهد کرد.
وی در قسمت دیگری از مصاحبه خود با تأکید مخفی‌کاری رژیم ایران در گذشته گفت: «اگر کسی بخواهد سلاح هسته‌یی بسازد، احتمالاً آن را در سایت نظامی خواهد ساخت. و ما می‌دانیم که جمهوری اسلامی در گذشته برنامه مخفی هسته‌یی داشته که به جهان اعلام نکرده است».
وزیر خارجه آمریکا در این مصاحبه با تأکید بر بازرسی تمامی سایت‌های اتمی رژیم ایران اضافه کرد: «اگر جمهوری اسلامی واقعاً نمی‌خواهد سلاح هسته‌یی داشته باشد و فقط به انرژی صلح‌آمیز فکر می‌کند، نباید از هیچ نوع بازرسی، حتی بازرسی توسط آمریکایی‌ها، واهمه‌ای داشته باشد. یکی از ایرادات توافق هسته‌یی دوران اوباما این بود که اجازه بازرسی از سایت‌های نظامی وجود نداشت. ایران باید همه تأسیسات خود را برای بازرسی باز کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bd0317c0-0ed2-4ca8-947a-b82e874f962e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات