- اجلاس سنای بلژیک در روز جمعه ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) بهاتفاق آرا «قطعنامه نقض نگرانکننده و فزاینده حقوقبشر توسط رژیم ایران» را به تصویب رساند. بلژیک ریاست دورهیی اتحادیه اروپا را برعهده دارد.
- این قطعنامه که در مارس ۲۰۲۴ توسط شماری از سناتورها ارائه شده بود بیش از ۴ هزار کلمه است و بهطور مبسوط به موارد نقض حقوقبشر در ایران از جمله کشتار ۷۵۰ نفر از معترضان در قیام ۱۴۰۱ میپردازد.
- قطعنامه خاطرنشان میکند از نظر مقامات ایران، مخالفت با ولیفقیه رژیم به منزلهٔ مخالفت با خداست.
- قطعنامه به بیانیه اعضای مجمع پارلمانی شورای اروپا استناد میکند که در همبستگی با طرح ۱۰ مادهیی پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران مریم رجوی، خواستار پاسخگویی رهبران رژیم به جنایتهایشان، بهرسمیت شناختن حق مردم ایران و حق مقاومت و مبارزه برای آزادی آنها، و قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی است.
- اهداف قطعنامه در چارچوب ریاست دورهای بلژیک در اتحادیه اروپا فرموله شده و به ۴ ماده فراخوان داده است.
- ۱- اتخاذ تدابیر فوری برای نجات جان هزاران زندانی، بهویژه زندانیان سیاسی که در خطر اعدام قرار دارند
- ۲- پاسخگو کردن رهبران رژیم ایران بهخاطر ۴ دهه جنایت علیه بشریت و نسلکشی
- ۳- حمایت از حق مقاومت مردم ایران در برابر رژیم سرکوبگر آخوندها برای برپایی یک جمهوری دموکراتیک با جدایی دین از دولت.
- ۴-نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران که باعث میشود حمایت مادی از آن قابل مجازات شود.
- قطعنامه همچنین از کلیه دولتهای ذیصلاح در اتحادیه اروپا درخواست میکند از مقامات رژیم ایران خواهان لغو مجازات اعدام، ممنوعیت همهٔ اشکال شکنجه از جمله خشونت جنسی و ممانعت از اعدام افراد زیر ۱۸ سال در هر شرایطی بشوند.
- سنای بلژیک بهاتفاق آرا از دولتهای اروپایی میخواهد فهرست فعلی افراد و سازمانهایی را که از سفر به اتحادیه اروپا منع شدهاند و داراییهای آنها مسدود شده است به هر کسی که مسئول نقض حقوقبشر و آزادی بیان است، گسترش دهد.
- از دولتهای اروپایی میخواهد حکم صادره علیه دکتر احمدرضا جلالی را قاطعانه محکوم کنند و از مقامات ایرانی خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او و همچنین تمامی اتباع اتحادیه اروپا شوند که به ناحق در نتیجه دیپلماسی گروگانگیری ایران به زندان افتادهاند.
- سنای بلژیک از دولتهای اروپایی میخواهد تا اقداماتی را علیه فعالیتهای غیرقانونی تهران که اپوزیسیون ایران در خارج از ایران را هدف قرار میدهد، اتخاذ کنند و حقوق اعضای اپوزیسیون ایران را بر اساس کنوانسیون ۱۹۵۱ ژنو و کنوانسیون اروپایی حقوقبشر و حقوق بینالملل تضمین کنند.