فرستادگان اروپا و آمریکا و رژیم آخوندی بار دیگر در وین جمع شدند تا مذاکرات اتمی را از سر بگیرند.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مورد از سرگیری گفتگوها در وین گفت، بهزودی مشخص خواهد شد که آیا رژیم ایران برای همین کار به وین آمده است یا خیر!
وی در توئیتر خود نوشت: من بر اساس متن جوزپ بورل به وین میروم اما انتظار پیشرفت چندانی را ندارم. انتظارات ما حساب شده است. ایالات متحده از تلاشهای اتحادیه اروپا استقبال میکند و برای تلاش با حسننیت بهمنظور رسیدن به یک توافق آماده است.
از سوی دیگر علی باقری کنی، رئیس تیم مذاکرهکننده رژیم پیش از سفر به وین، در توئیتی نوشت: توپ در زمین واشنگتن است تا این پیمان را نجات دهد. مسئولیت برعهده کسانی است که توافق را نقض کردند و نتوانستند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی همزمان با ازسرگیری مذاکرات وین هشدار داد: رژیم ایران ۳ آبشار سانتریفوژ پیشرفته IR-۶ را در در تأسیسات غنیسازی نطنز تکمیل کرده است
بنا به گزارش آژانس رژیم همچنین به آژانس اطلاع داده است که قصد دارد ۶ آبشار IR-۲m اضافی را در یک واحد عملیاتی جدید در تأسیسات غنیسازی نصب کند
رویترز نوشت: این اقدامات رژیم ایران در حالی است که مقامات رژیم ایران و آمریکا برای گفتگوهای برجام به وین رفتند.
آکسیوس بهنقل از یک مقام آمریکایی نوشت: مذاکرات روز پنجشنبه دور جدیدی از مذاکرات نخواهد بود، بلکه تلاشی برای بررسی این است که آیا امکان توافق بر اساس پیشنویس تعیین شده قبلی وجود دارد یا خیر.
این مقام آمریکایی گفت: «ما با چشمان باز وارد این موضوع میشویم به این معنی که برای دستیابی به توافق، رژیم ایران باید مطالبات خود را در مورد موضوعات خارج از توافق هستهیی ۲۰۱۵ کنار بگذارد.
این مقام آمریکایی تأکید کرد: در حالی که رژیم ایران برنامه هستهیی خود را در جریان مذاکرات پیش میبرد، آمریکا بیکار ننشسته و به اعمال تحریمهای بیشتر علیه رژیم ادامه میدهد.
وال استریت ژورنال درباره ازسرگیری مذاکرت اتمی در وین نوشت: انتظار برای انعقاد توافق، بعد از ماهها که مذاکرات معوق مانده، چندان بالا نیست. در حالیکه انتخابات میاندورهای آمریکا در ماه نوامبر نزدیک میشود و برنامهٔ اتمی رژیم بهسرعت جلو میرود، دیپلماتهای غربی میگویند عدم پذیرش بازگشت به توافق اتمی در زمان فعلی میتواند احیای توافق اتمی را غیرممکن سازد.
وال استریت ژورنال افزود: بنا به گفتهٔ کسانی که با گفتگوها آشنا هستند، رژیم ایران فعلاً موافقت کرده که درخواست لغو لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران توسط آمریکا را کنار بگذارد. ولی هنوز خواستار تضمینهای قویتر است که واشنگتن مجدداً توافق از توافق خارج نخواهد شد و تحریمها را مجدداً اعمال نخواهد کرد... .
از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی رژیم – ایرنا بهنقل از یک منبع آگاه در تیم مذاکرهکننده گفت: نظام درخواست حذف سپاه از لیست تروریسم را کنار نگذاشته و ادعاهای رسانهای در این رابطه فاقد اعتبار است.
اکنون توپ در زمین آمریکا است و اگر آنها خواهان به نتیجه رسیدن توافق هستند، باید از فرصتی که اعضای برجام در اختیارشان گذاشته استفاده و مسئولانه عمل کنند.
واشنگتن پست نوشت: شش کشور که در مذاکرات نقش مستقیم دارند برای بررسی متن جامع توافقنامهیی ملاقات میکنند که جوزپ بورل اواخر ماه گذشته روی میز گذاشت. وی تأکید کرده است که «فضای سازشهای مهم بیشتر، دیگر تمام شده است»... .
یک مقام ارشد وزارتخارجه آمریکا گفت: حوزه بحث روی موضوعات مختلف بسیار محدود است و جای بحث بر سر موضوعات متفرقه نیست ما در این مرحله قرار نیست دوباره کاری کنیم و باید خیلی سریع بدانیم آیا توافق ممکن است یا خیر.
وی افزود: برای دستیابی به توافق نهایی در وین، رژیم ایران ناچار خواهد بود از خواستههای فرابرجامی خود دست بکشد. پیشنهاد بورل بر پایه همان توافقی است که در اسفندماه گذشته نیز آماده بود.
بهنوشته تایمز مالی، دیپلماتهای غربی میگویند طرفین در آخرین مذاکرات پنج ماه پیش در وین به نهایی کردن توافق نزدیک بودند. اما واشنگتن و تهران نتوانستهاند مسائل کلیدی باقیمانده را حل و فصل کنند، زیرا نگرانیها مبنی بر اینکه روند بنبست به سمت فروپاشی کامل پیش میرود، افزایش یافته است.
فایننشال تایمز بهنقل از کارشناسان سیاسی نوشت برای واشنگتن غیرممکن است که خواستههای رژیم ایران مبنی بر اینکه آمریکا در آینده نتواند بهطور یکجانبه از توافق دست بکشد و از همین ابتدا منافع اقتصادی یک توافق فرضی را برای رژیم ایران تأمین کند
پلیتیکو بهنقل از منابع آگاه نوشت: از مذاکرات انتظارات کمی میرود و هشدار دادهاند که هنوز خیلی زود است بگوییم آیا مذاکرات موفقیتآمیز خواهد بود یا خیر. هنوز تعدادی از اختلافات برجسته وجود دارد که باید حل و فصل شوند، و مشخص نیست که آیا رژیم ایران موضع خود را پس از شکست دور قبلی مذاکرات در ماه مارس تغییر داده است یا خیر... .
پلیتیکو افزود: در هفتههای اخیر، نگرانیهای فزایندهیی در میان دیپلماتهای غربی وجود داشته که انتخابات میاندورهای آمریکا قدرت بیشتری را به جمهوریخواهان مخالف توافق خواهد داد، به این معنی که پنجره سیاسی برای حل و فصل موضوع ممکن است بسته شود... .