ارتباط با ۳۰۰جامعه ایرانی در ۲۴۰۰نقطه در ۵قارهٔ جهان
سخنان ۴۵تن سناتورها و نمایندگان پارلمانها و شخصیتهای سیاسی و نمایندگان جوامع ایرانیان در کشورهای مختلف جهان (قسمت پنجم)
سخنرانیهای ترزا ویلیرز وزیر محیطزیست دولت بوریس جانسون تا فوریه۲۰۲۰
سناتور الس آمپه – عضو سنای بلژیک
اوفه البک – نمایندهٔ پارلمان دانمارک، وزیر پیشین فرهنگ
ژوناتان دو پاتول – نمایندهٔ پارلمان بروکسل
- ترزا ویلیزر - وزیر محیطزیست دولت بوریس جانسون تا فوریه۲۰۲۰
شورای ملی مقاومت و رئیسجهمور برگزیدهٔ آن مریم رجوی یک برنامهٔ دموکراتیک را برای آینده ایران ارائه کردهاند و پیشتاز کارزار جهانی برای حسابرسی از این در گذشته و حال حاضر هستند.
- سناتور الس آمپه – عضو سنای بلژیک
من خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط همهٔ معترضانی هستم که در جریان این اعتراضات مشروع برای آزادی دستگیر شدند.
- اوفه البک – نمایندهٔ پارلمان دانمارک، وزیر پیشین فرهنگ
میخواهم از صمیم قلبم بهشما بگویم که تحتتأثیر پایداری شما برای دموکراسی در کشور تان هستم.
- ژوناتان دو پاتول – نمایندهٔ پارلمان بروکسل
امروز من بههزاران نفر و چه بسا بهمیلیونها نفری میپیوندم که در ایران و سراسر جهان صدای خود را بلند میکنند و خواهان عدالت بیشتر و انسانیت هستند
ترزا ویلیرز – وزیر محیطزیست دولت بوریس جانسون تا فوریه۲۰۲۰
رئیسجمهور منتخب خانم رجوی، دوستان عزیز، همکاران گرامی، خوشوقتم که امروز، در این کنفرانس آنلاین بهمناسبت اولین سالگرد اعتراضات سراسری در ایران در نوامبر گذشته با شما هستم. امروز ما بهیادآوری و گرامیداشت مردم شجاع ایران نشستهایم که سرکوب و اذیت و آزار رژیم را برای بهسکوت کشاندن مخالفت و خواستشان برای تغییر بهچالش کشیدند.
اعتراضها با تظاهرات علیه تصمیم رژیم برای افزایش قیمت بنزین شروع شد، اما بهسرعت بهاعتراضات ضد رژیم تبدیل شد. این اعتراضات نمایش واقعی و عمومی خواستههای دموکراتیک مردم ایران و رد کامل تمامیت رژیم مذهبی حاکم بود.
میدانیم که رژیم با سرکوب بیرحمانه و دستگیریهای گسترده (بهاعتراضات مردم) پاسخ داد. افشاگریهای جنبش مقاومت ایران، شورای ملی مقاومت که از سوی گزارشهای مطبوعات بینالمللی هم تأیید شد نشان میدهد که در اعتراضات نوامبر فقط در عرض چند روز و در حالیکه خامنهای بهنیروهای سرکوبگر امنیتی و سپاه تروریست پاسداران دستور داد هر آنچه از دستشان بر میآید برای متوقفکردن قیام سراسری انجام بدهند، دستکم ۱۵۰۰تن از معترضان کشته و هزاران تن دیگر دستگیر شدند. شورای ملی مقاومت تاکنون اسامی و مشخصات بیش از ۸۰۰شهید را منتشر کرده است. میدانیم که دستکم دهها نوجوان در میان قربانیان بودهاند و دستگیر شدگان در معرض شکنجههای وحشیانه، از جمله با شوک الکتریکی و واتربردینگ قرار گرفتند که حتی علیه کودکان ۱۰ساله هم بهکار گرفته شد.
شکی نیست که مسؤل این سرکوب آنهم با اتهامات خودسرانه مثل «محاربه»، قضاییهٔ رژیم است. بههمین دلیل قضاییه اکنون یک ابزار سرکوب در دستان مقامهای (رژیم) برای تضمین استمرار سلطهٔ آخوندها بر قدرت است.
البته این امر برای جامعهٔ بینالمللی تعجببرانگیز نیست، چون رئیس قضاییه ابراهیم رئیسی است که فقط بهخاطر نقش فعالانهاش در اجرا و نظارت بر قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در ایران در سال۱۹۸۸ شناخته میشود که بسیاری از آنها هواداران و اعضای اپوزیسیون دموکراسیخواه ایران، سازمان مجاهدین بودند.
جامعهٔ بینالمللی اکنون باید مداخله کند تا بهفرهنگ مصونیت در ایران پایان دهد و از یک قتلعام دیگر مخالفان در زندانهای رژیم جلوگیری کند. سکوت یک گزینه نیست؛ در حالیکه مردم ایران و مقاومت سازمانیافتهٔ آنها به مبارزه با این رژیم برای برقراری یک ایران آزاد و دموکراتیک ادامه میدهند، جامعهٔ بینالمللی و کشورهای دموکراتیک غربی باید در کنار آنها بایستند. شورای ملی مقاومت و رئیسجهمور برگزیدهٔ آن مریم رجوی یک برنامهٔ دموکراتیک را برای آینده ایران ارائه کردهاند و پیشتاز کارزار جهانی برای حسابرسی از این رژیم بهخاطر نقضهای حقوقبشری آن و جنایاتش علیه بشریت در گذشته و حال حاضر هستند.
من از دولت انگلستان میخواهم با بهرسمیتشناختن و ارتباط با شورای ملی مقاومت بهعنوان نمایندهٔ واقعی مردم ایران و خواستههای دموکراتیک آنها، از مبارزه برای حسابرسی و از تغییر دموکراتیک در ایران حمایت کند. انگلستان باید جلودار اروپا در افزایش فشار بر رژیم ایران از طریق تدابیر تنبیهی و ممنوعهکردن سپاه پاسداران در تمامیت آن باشد.
مسؤلیت و مأموریت تحقق تغییر بادوام در ایران بر عهدهٔ مردم ایران است. اعتراضات سراسری که از نوامبر سال گذشته شروع شد، اثبات میکند که مردم ایران و جنبش مقاومت آنها تحت هدایت خانم رجوی از عهدهٔ این مأموریت برآمدهاند و بهآن تا پیروزی نهایی ادامه خواهند داد. در حالیکه دوران دیکتاتوری مذهبی در ایران بهپایان خود نزدیک میشود، انگلستان و دیگر کشورهای دموکراتیک غربی باید در کنار آنها بایستند. متشکرم.
سناتور الس آمپه – عضو سنای بلژیک
اسم من الس آمپه است. من سناتور در حکومت بلژیک هستم.
«اگر عقابی را در قفس بیندازید، میلهها را خواهد درید، چه از آهن باشند و چه از طلا». این سخنان متعلق بهنویسندهٔ نروژی هنریک ایبسن است. عقاب بهپرواز نیاز دارد. شما همه عقاب هستید. هر جا که بهدنیا آمده باشید. هیچکس حق ندارد آزادی ما را غصب کند. آزادی بیان، آزادی مذهب، آزادی مالکیت، آزادی انتخاب سرنوشت، آزادی اینکه خودتان باشید.
بسیاری اوقات حکومتها آزادی ما را غصب میکنند. این کاری است که حسن روحانی و حکومت در ایران انجام میدهند. آنها معترضان نوجوان را در صف مرگ قرار میدهند. روحانی و حکومت مذهبی او حتی کشتیگیر قهرمان ملی ایران، نوید افکاری را بهقتل رساندند. زیرا در کنار بسیاری جوانان دیگر در سال۲۰۱۸ دست بهاعتراض زده بود.
بسیار مفتخرم که اینجا در بین این همه رزمآوران جوان آزادی باشم تا یاد آنهایی را گرامی بداریم که دیگر در میان ما نیستند. شما همگی قهرمانان آزادی هستید. مایلم که شما را مورد تحسین و حمایت قرار دهم.
بهگفتهٔ رویترز ۷۰۰۰نفر که اغلب از جوانان بودند، فقط بهخاطر بیان عقایدشان در خیابانهای تهران در جریان اعتراضات دستگیر شدند. ۱۵۰۰نفر کشته شدند. بسیاری از آنها زنان بودند. همچنین بسیاری را بهاتهامات واهی متهم کردند. اغلب این افراد از جانب حکومت متهم شده بودند. وحشیگری حکومت ایران توسط سازمانملل محکوم شد؛ توسط عفو بینالملل محکوم شد.
من خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط همهٔ معترضانی هستم که در جریان این اعتراضات مشروع برای آزادی دستگیر شدند.
رمز و راز شادی در آزادی است. رمز و راز آزادی در شجاعت است. بههمهٔ اعتراضکنندگان، بههمهٔ قهرمانان آزادی میگویم که بهخاطر شجاعتتان از شما متشکرم. از شما ممنونم که مشعل راهنمایی هستید برای انبوه کسانی که توسط حکومتهایشان در این جهان سرکوب شدهاند. راه شما دنبال خواهد شد. پیروزی شما جشن گرفته خواهد شد و گرامی داشته خواهد شد.
شما آینده ایران هستید و پیروز خواهید شد. بسیار متشکرم.
اوفه البک – نمایندهٔ پارلمان دانمارک، وزیر پیشین فرهنگ
من عضو سبزهای مستقل هستم. نام من اوفه البک است. من همچنین وزیر پیشین فرهنگ در دانمارک هستم.
این پیامی بههمهٔ شما انسانهای والایی است که در کنفرانس جوانان ایرانی شرکت کردهاید. میخواهم از صمیم قلبم بهشما بگویم که تحتتأثیر پایداری شما برای دموکراسی در کشور تان هستم.
همه میدانند که بعد از انقلاب۱۹۷۹ امیدواری بسیاری وجود داشت که دموکراسی بهایران بیاید. ولی چنین نشد. بنابراین طی ۴۰سال گذشته، تا ۲۰۱۹ و قیامی که در ۲۰۱۹ بهوقوع پیوست، مبارزهیی در جریان بوده و هنوز هم هست. از اینرو کار شما بسیار مهم است. این سلامی است از دانمارک. روحیهٔ خود را همچنان در اوج نگهدارید، بهکار خوبتان ادامه بدهید. همهٔ ما باید از دموکراسی و حقوقبشر حمایت کنیم.
ژوناتان دو پاتول – نمایندهٔ پارلمان بروکسل
نام من ژوناتان دو پاتول است، اهل بلژیک و نمایندهٔ پارلمان بروکسل هستم. بسیار مفتخرم که در کنفرانس آنلاین امروز با شما هستم، سخنرانی میکنم و از جوانان در تعهداتشان حمایت بهعمل میآورم.
ایران جامعةی پویا و جوان است. این کشور باشکوه و ثروتمند است؛ طبعاً از ثروتهای طبیعی ولی مهمتر از آن از ثروتهای انسانی برخوردارست. کنفرانس امروز ما را بهتشویق جوانان ایران و همچنین جوانان کل جهان فرامیخواند تا بههمکاری با یکدیگر برای برقراری جهانی بادوامتر، عادلانهتر، بردبارتر و همبستهتر، بپردازیم.
دوستان عزیز، همکاران گرامی، ما چه جهانی را به فرزندان خود خواهیم سپرد؟ و چه فرزندانی در جهانمان باقی خواهیم گذاشت؟
شاید امروز مناسب باشد که دو ارزش کلیدی مندرج در اعلامیهٔ جهانی حقوقبشر را بهیاد بیاوریم. همان اعلامیهیی که منجر بهبهبود زندگی روزمرهٔ میلیونها انسان، جلوگیری از رنج بیشمار انسانی و بنا نهادن پایههای جهانی عادلانهتر شد.
اولین ارزش کرامت انسانی و دومی برابری است. بنابراین، بهنوعی، حقوقبشر معیارهایی را تعریف میکند که بدون آنها زندگی با کرامت نخواهد بود؛ و جهانیبودن آنها از این واقعیت ناشی میشود که از این نظر، همهٔ انسانها برابرند. ما نباید و نمیتوانیم بین انسانها تبعیض قائل شویم.
امروز من بههزاران نفر و چه بسا بهمیلیونها نفری میپیوندم که در ایران و سراسر جهان صدای خود را بلند میکنند و خواهان عدالت بیشتر و انسانیت هستند؛ و بهعنوان یک سیاستمدار موظفم، تأکید داشته باشم که این عدالت اجرا شود.
جوانان آرزوی تغییر دارند، بیایید رشتهٔ کلام را بهآنها بدهیم؛ ایمان دارم که برقراری جهانی دیگر امکانپذیر است. از شما متشکرم و برایتان آرزوی موفقیت دارم.