728 x 90

روز سیزدهم جنگ - سنتکام: یک هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا در عراق سقوط کرد

خبرهای مربوط به روز سیزدهم جنگ، ۲۱ اسفند ۱۴۰۴ را در این صفحه دنبال کنید

ویدئوها و تصاویر دریافتی از انفجارها و حملات امشب توسط آمریکا و اسراییل در تهران، کرج، اهواز و چند شهر دیگر

ویدئوها و تصاویر متعددی که شامگاه پنجشنبه ۲۱ اسفند از شبکه‌های اجتماعی در شهرهای مختلف ایران دریافت شده، از وقوع انفجارها، فعالیت پدافند و حملات در چند نقطه خبر می‌دهد. این تصاویر که از سوی منابع محلی ارسال شده‌اند، مربوط به تهران، کرج، اهواز و برخی شهرهای دیگر هستند.

سقوط یک هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی در غرب عراق؛ سنتکام: حادثه در جریان عملیات «خشم حماسی» رخ داد
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، موسوم به سنتکام، پنجشنبه‌شب ۲۱ اسفند اعلام کرد که یک هواپیمای سوخت‌رسان KC-۱۳۵ استراتوتانکر آمریکایی در جریان عملیات نظامی جاری علیه ایران موسوم به «خشم حماسی» (Epic Fury) دچار سانحه شده و «از دست رفته است».
در بیانیه سنتکام آمده است که این حادثه در حریم هوایی نیروهای خودی رخ داده و عملیات جست‌وجو و نجات برای یافتن خدمه هم‌چنان ادامه دارد.

وزارت دفاع آمریکا: ۱۱میلیارد دلار، هزینه هفته اول اقدام نظامی علیه رژیم ایران
یک مقام پنتاگون روز پنجشنبه اعلام کرد هزینه هفته اول عملیات نظامی آمریکا علیه رژیم ایران حدود ۱۱ میلیارد دلار برآورد می‌شود؛ رقمی که اولین تخمین رسمی عمومی از هزینه این درگیری به‌شمار می‌رود.
جولز هرست، حسابدار وزارت دفاع آمریکا، در جریان یک نشست دفاعی در واشنگتن این رقم را «یک برآورد تقریبی» توصیف کرد و افزود دفتر او در حال آماده کردن برآورد کامل‌تر برای درخواست بودجه تکمیلی است که به‌زودی به کاخ‌سفید و کنگره ارائه خواهد شد.
هرست تأکید کرد: «ما به‌دنبال آن هستیم که قابلیت‌های خوبی داشته باشیم؛ بنابراین فقط جایگزینی تجهیزات نیست، بلکه خرید تجهیزات جدید نیز در دستور کار است».

 

ترامپ: جلوگیری از دستیابی یک امپراتوری شرور یعنی ایران به سلاح هسته‌یی برای من مهم‌تر از هر چیز است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز پنجشنبه ۲۱ اسفند اعلام کرد که جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی از مهم‌ترین اولویت‌های او به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است.

ترامپ در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت ایالات متحده با فاصله زیاد بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در جهان است و افزود: «وقتی قیمت نفت بالا می‌رود ما درآمد زیادی به دست می‌آوریم».

او در ادامه تأکید کرد: «اما آنچه برای من، به‌عنوان رئیس‌جمهور، بسیار مهم‌تر است، جلوگیری از دستیابی یک امپراتوری شرور یعنی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی و نابود کردن خاورمیانه و در واقع جهان است». ترامپ تصریح کرد که هرگز اجازه نخواهد داد چنین اتفاقی رخ دهد.

 

کاخ سفید: پهپادهای ایرانی تهدیدی برای خاک آمریکا نیستند

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که پهپادهای ایرانی هیچ تهدیدی برای خاک آمریکا ایجاد نمی‌کنند.

اظهارات او پس از گزارشی از شبکه خبری ای.بی.سی مطرح شد که در آن گفته شده بود پلیس فدرال آمریکا، اف.بی.آی، به اداره‌های پلیس در ایالت کالیفرنیا هشدار داده رژیم ایران ممکن است در واکنش به حملات آمریکا، از طریق پرتاب پهپاد از یک کشتی در نزدیکی سواحل غربی ایالات متحده اقدام تلافی‌جویانه انجام دهد.

لیویت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس توضیح داد که این گزارش بر اساس ایمیلی تهیه شده که درباره یک خبر تأییدنشده برای نیروهای انتظامی محلی در کالیفرنیا ارسال شده بود.

 

استاندار رژیم در قم، از هدف قرار گرفتن سه نقطه از این استان توسط هواپیماهای آمریکایی-اسرائیلی خبر داد.

تلگرام دیده‌بان حکومتی: گزارشها از صدای جنگنده در سنندج، شرق تهران، اهواز، کرج، شهریار و تبریز، حمله اسراییل به فرودگاه مهرآباد، بمباران شدید گرمدره در غرب تهران، صدای انفجار و فعالیت پدافند در غرب و مرکز تهران، صدای چندین انفجار مهیب در تهران به گوش می‌رسد

اولین پیام «کینگ مجتبی خامنه‌ای دوم» ولی‌فقیه و خلیفهٔ نورسیدهٔ ارتجاع

طعنه و طنز گروههایی از مردم:

«این آخرین نبرده، خامنه‌ای برمی‌گرده!»

اولین پیام «کینگ مجتبی خامنه‌ای دوم» ولی‌فقیه و خلیفهٔ نورسیدهٔ ارتجاع

از طریق سیمای جمهوری اسلامی از نتیجه رأی مجلس محترم خبرگان مطلع شدم!

خواست توده‌های مردم ادامه دفاع مؤثر و پشیمان‌کننده است!

قطعاً هم‌چنان از اهرم مسدود کردن تنگه هرمز باید استفاده شود

کشورهای همسایه باید تکلیف خود را با متجاوزین به ما معلوم کنند

هشدار صریح داده بودیم و صرفاً همان پایگاهها را مورد حمله قرار داده‌ایم

از این پس باز هم بناچار این کار را ادامه خواهیم داد

در مورد گشودن جبهه‌های دیگر مطالعاتی صورت گرفته است و فعال‌سازی آن در صورت استمرار وضع جنگی و بنا بر رعایت مصالح صورت خواهد گرفت

به هر صورت از دشمن غرامت خواهیم گرفت. . اگر امتناع کنند، به اندازه‌ای که تشخیص بدهیم از اموال آنها برخواهیم داشت... اگر آن هم مقدور نباشد، به همان اندازه از اموال آنها را نابود خواهیم کرد

وزیر اقتصاد آلمان اعلام کرد آلمان بخشی از ذخایر نفتی خود را آزاد خواهد کرد.
این اقدام پس از توصیه آژانس بین‌المللی انرژی برای آزادسازی ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر جهانی صورت می‌گیرد. این بزرگ‌ترین آزادسازی تاریخ آژانس بین‌المللی انرژی است.
وزیر اقتصاد آلمان گفت آلمان بیش از ۱۹ میلیون بشکه نفت آزاد می‌کند. او وضعیت عرضه نفت را «تنش‌آمیز» توصیف کرد و افزود: «تنگه هرمز در حال حاضر عملاً غیرقابل عبور است».

 

رویترز: ترامپ، روز پنجشنبه گفت افزایش قیمت نفت به‌معنای سود بیشتر برای آمریکا است
رویترزـ ترامپ: اولویت با متوقف کردن رژیم ایران از دستیابی به سلاحهای هسته‌یی است
لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت رژیم: ترامپ گفته می‌توانم ظرف ۱ساعت برق ایران را از بین ببرم، اما نکردم
علی لاریجانی: البته اگر این کار را بکند ظرف نیم‌ساعت کل منطقه دچار خاموشی می‌شود.
لاریجانی: تاریکی برای شکار نظامیان فراری آمریکا در منطقه فرصت خوبی را فراهم می‌کند

نخست‌وزیر انگلستان اعلام کرد در گفتگو با رهبران جی ۷ بار دیگر بر این موضع دیرینه خود تأکید کرد که رژیم ایران باید جاه‌طلبیهای هسته‌یی خود را کنار بگذارد.

رژیم آخوندی ایستهای بازرسی در خیابان‌ها را گسترش داده است.
تلگرام خبرگزاری سپاه پاسداران امروز پنجشنبه ۲۱اسفند اعلام کرد: درپی حملات پهپادی اسراییل به برخی ایستهای بازرسی، گروه‌های زیادی برای حضور در ایست‌های بازرسی، داوطلب شدند. یک مقام بسیج از تغییراتی در آرایش خیابانی ایست‌های بازرسی خبر داد و تصریح کرد: به‌رغم طراحی دشمن برای ناامن کردن محلات، ایست‌های بازرسی فعال‌تر از گذشته در حال انجام مأموریت هستند. وی گفت: سازوکار جدید ایست و بازرسی‌ها با تسلط بر سناریوی احتمالی دشمن پیاده‌سازی شده و با طراحی دقیق و فرماندهی منسجم ادامه دارد.

در حملات هوایی شدید به مواضع حشدالشعبی در منطقه عکاشات در غرب عراق و هم‌چنین نزدیک شهر کرکوک، بیش از ۲۶۰ نفر (کشته، زخمی و مفقود شدند
الشرق الاوسط امروز ۲۱ اسفند ضمن انتشار این خبر نوشت: به‌گفته یک منبع امنیتی در استان الانبار، این حملات سه پایگاه متعلق به تیپ ۱۹ حشدالشعبی را هدف قرار داد. این پایگاهها شامل یک مرکز نظامی، گردان دوم و واحد پشتیبانی بودند. بر اساس آمار اولیه:
۹۹ نفر کشته، ۴۳ نفر مفقود و ۱۲۳ نفر مجروح شدند که جراحات برخی شدید است.

 


العربیه: ایران با تهدید به‌هدف قرار دادن کشتی‌ها از طریق پهپادها یا قایقهای انفجاری تلاش کرده مسیر تنگه‌هرمز را مختل کند
العربیه: مقامات دریایی اعلام کردند از زمان آغاز جنگ، دست‌کم ۲حمله با قایقهای بدون سرنشین به نفتکشها صورت گرفته است
العربیه: گروه‌های هکری مرتبط با رژیم ایران به شرکت آمریکایی استرایکر، تولیدکننده تجهیزات پزشکی، حمله کرده‌اند
رویترز: ۶ کشتی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند
رویترز: شمار کشتی‌هایی که از آغاز جنگ در منطقه هدف قرار گرفته‌اند به دست‌کم ۱۶ کشتی رسیده است

 

حمله چند پهپاد به فرودگاه بین‌المللی کویت
خبرگزاری دولتی کویت گزارش داد که فرودگاه بین‌المللی این کشور هدف حمله چند پهپاد قرار گرفته است.
به گفته اداره کل هواپیمایی کشوری کویت، این حمله خساراتی به بار آورده اما هیچ گزارشی از زخمی شدن افراد منتشر نشده است.
این نهاد در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که وضعیت فرودگاه تحت بررسی قرار دارد.


ایتالیا: اصابت موشک به پایگاه نظامی ما در اربیل
وزارت دفاع ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد که یک موشک به پایگاه نظامی این کشور در شهر اربیل، در اقلیم کردستان عراق، برخورد کرده است.
این وزارتخانه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که در این حمله هیچ‌یک از نیروهای ایتالیایی کشته یا زخمی نشده‌اند.
بر اساس این گزارش، گویدو کروزتو، وزیر دفاع ایتالیا، در تماس مداوم با فرماندهان ارشد نظامی درباره این حادثه بوده است.
آنتونیو تایانی، وزیر خارجه ایتالیا، نیز اعلام کرد که نیروهای ایتالیایی به پناهگاه منتقل شده‌اند و همگی در سلامت هستند.
وزارت دفاع ایتالیا افزود که حدود ۳۰۰نظامی این کشور در اربیل مستقر هستند و مأموریت آموزش نیروهای امنیتی کرد را برعهده دارند.

به صدا درآمدن آژیر خطر در بحرین
وزارت کشور بحرین اعلام کرد که آژیر خطر در این کشور به صدا درآمده است.
این وزارتخانه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از شهروندان خواست با حفظ آرامش به نزدیک‌ترین مکان امن بروند.
مقام‌های بحرینی هنوز اعلام نکرده‌اند که آژیر خطر در کدام مناطق این کشور و به چه دلیلی فعال شده است.

سیتی‌بانک بیشتر شعب خود را در امارات تعطیل می‌کند
سیتی‌بانک اعلام کرد که در پی تهدید رژیم ایران مبنی بر هدف قرار دادن مؤسسات مالی در منطقه، تصمیم گرفته است بیشتر شعب خود در امارات متحده عربی را تعطیل کند.
این بانک به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که این تصمیم را «با توجه به وضعیت در حال تحول در داخل کشور» اتخاذ کرده، اما توضیح بیشتری ارائه نداده است.
خبرگزاری رویترز نیز به‌نقل از یک یادداشت داخلی گزارش داد که سیتی‌بانک از کارکنان خود خواسته دفاترشان در مرکز مالی بین‌المللی دبی و منطقه عود متا را تخلیه کرده و تا اطلاع ثانوی از خانه کار کنند.
به گفته رویترز، بانک استاندارد چارترد نیز روند تخلیه دفاتر خود در دبی را آغاز کرده است.


برخورد پهپاد با یک ساختمان بلند در دوبی
گزارشها حاکی است که یک پهپاد به ساختمانی بلند در شهر دوبی برخورد کرده است.
تصویری که صبح پنجشنبه منتشر شد، حفره‌ای بزرگ را در نمای این ساختمان نشان می‌دهد.
دفتر رسانه‌یی دولت دوبی چهارشنبه شب اعلام کرد که این حادثه در نزدیکی بندر خور دوبی رخ داده و مقام‌ها در حال بررسی آن هستند.
به گفته مقام‌های دوبی، آتش‌سوزی مهار شده و در این حادثه هیچ‌کس زخمی نشده است.
 

ارتش اسرائیل: حمله به سایت طالقان در پارچین 
ارتش اسراییل روز پنجشنبه اعلام کرد که به یک تأسیسات هسته‌یی در نزدیکی تهران با نام «طالقان» حمله کرده است.
ارتش اسراییل در بیانیه‌اش از این تأسیسات با عنوان «مجتمع طالقان» یاد کرده و گفته است که حکومت ایران از آن «برای پیشبرد توانایی تسلیحات هسته‌ای» استفاده می‌کرد.

 

سپاه می‌گوید به یک کشتی دارای مالکیت آمریکایی حمله کرده است
سپاه پاسداران روز پنجشنبه از حمله به یک کشتی دیگر در خلیج‌فارس خبر داد. سپاه نام این کشتی را «سِیف سیا» با پرچم جزایر مارشال اعلام کرد.
سپاه پاسداران مالکیت این کشتی را آمریکایی اعلام کرده و گفته است که به‌عنوان یکی از دارایی‌های ارتش آمریکا در شمال خلیج‌فارس به آن حمله کرده است. ارتش آمریکا هنوز به این خبر واکنش نداشته است.
سپاه گفته است که این کشتی به هشدار و اخطار نیروی دریایی سپاه «بی‌توجهی» کرده است.

احضار سفیر رژیم ایران در بانکوک پس از حمله به کشتی تایلندی در تنگه هرمز

دولت تایلند روز پنجشنبه ۲۱ اسفند حمله به یک کشتی باری با پرچم این کشور در تنگه هرمز را محکوم کرد و هم‌زمان سفیر رژیم ایران در بانکوک را برای ارائه توضیح احضار کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که یک کشتی فله‌بر تایلندی در این گذرگاه راهبردی هدف حمله قرار گرفت.

حمله به نفت‌کش‌ها در خلیج‌فارس؛ نگرانی از اختلال در عرضه و جهش قیمت نفت

یک مقام امنیتی عراقی به خبرگزاری رویترز گفته است قایق‌هایی حامل مواد انفجاری که به ایران نسبت داده شده‌اند به ۲نفت‌کش حامل سوخت در آب‌های عراق حمله کرده‌اند. به‌گفته این مقام، این حمله موجب آتش‌سوزی در کشتی‌ها شد. مقام‌های بندری، شرکت‌های امنیت دریایی و نهادهای ارزیابی خطر نیز روز پنجشنبه اعلام کردند که پس از اصابت پرتابه‌ها به ۳کشتی تجاری در آب‌های خلیج‌فارس، یک نفر از خدمه کشته شده است.

ادامۀ موج تازه حملات هوایی به چندین شهر در ایران
در شامگاه دوازدهمین و بامداد سیزدهمین روز حملات آمریکا و اسراییل به رژیم ایران، گزارشهای دریافتی از شهروندان حاکی است چندین شهر ایران از جمله تهران، کرج، اصفهان، کاشان و مناطق اطراف هدف حملات قرار گرفته‌اند.
بر اساس این گزارشها، در بامداد پنجشنبه ۲۱ اسفند صدای انفجارهای پیاپی در شهرهایی مانند پرند، کرج و کاشان شنیده شده است. شهروندان در کاشان از شنیده شدن دست‌کم چندین انفجار بین ساعت چهار تا چهار و ده دقیقه بامداد خبر داده‌اند و برخی گفته‌اند شدت انفجارها باعث لرزش خانه‌ها شده و صدای جنگنده‌ها نیز در آسمان شهر شنیده می‌شده است.
در پیام‌های دیگری از انفجار در اراک نیز حوالی ساعت چهار بامداد خبر داده شده است. هم‌چنین گزارشهایی از هدف قرار گرفتن شهرک صنعتی حسن‌آباد فشافویه و شهرک صنعتی پرند منتشر شده است.
در همین حال فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) با انتشار ویدیوهایی اعلام کرد هواپیماهای بزرگ ترابری نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.

 

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد «موج گسترده‌ای از حملات» علیه آنچه «زیرساخت‌های رژیم ایران در تهران» خوانده شده آغاز کرده است.

هم‌زمان گزارش‌هایی از شنیده شدن چندین انفجار در اهواز نیز منتشر شده است. برخی شهروندان گفته‌اند در حدود ساعت شش و پنجاه دقیقه صبح دست‌کم چند انفجار پیاپی در این شهر شنیده شده و صدای پرواز جنگنده‌ها نیز برای مدتی در آسمان منطقه ادامه داشته است.

حمله پهپادی به یک خودرو در بزرگراه چمران تهران در شب گذشته

گزارشها حاکی است که حدود ساعت ۲۳:۳۰ یک خودرو در بزرگراه چمران تهران هدف حمله پهپادی قرار گرفته است. بر اساس گزارشهای دریافتی، این خودرو پس از اصابت پهپاد دچار آتش‌سوزی شد و پیش از رسیدن نیروهای آتش‌نشانی به‌طور کامل در آتش سوخت.

خبرگزاری حکومتی ایسنا: منابع خبری از هدف قرار دادن سفارت آمریکا در ریاض در روز پنجشنبه خبر دادند
خبرگزاری حکومتی ایسنا: پایگاه متعلق به نظامیان آمریکایی در اربیل صبح امروز هدف قرار گرفت و آتش‌سوزی رخ داد
خبرگزاری سپاه پاسداران: وزارت دفاع ایتالیا اعلام کرد پایگاه نظامی ایتالیا در کردستان عراق شب گذشته هدف حمله موشکی قرار گرفت

عفو بین‌الملل: تمامی طرف‌های درگیر باید از حملات غیرقانونی به زیرساخت‌های انرژی خودداری کنند
دونالد ترامپ: ما می‌دانیم «هسته‌های خفته» رژیم ایران کجا هستند. ما همه آنها را زیر نظر داریم
ترامپ: ما با قدرت تنگه هرمز را زیر نظر خواهیم داشت
ترامپ: نیروهای آمریکا ۵۸ کشتی ایران را از کار انداخته‌اند. رژیم ایران «تقریباً در پایان خط» قرار دارد
تلگرام چند ثانیه رژیم: شهرک صنعتی پرند، زواره‌ای، کاظم آباد و جاده قرمز در نصیرشهر هدف حمله قرار گرفت

رویترز: بیش از ۱۷۰۰ موشک و پهپاد رژیم ایران تنها به سمت امارات شلیک شده است
رویترز: صدها مورد دیگر موشک بر بحرین، کویت، عمان، قطر و عربستان سعودی فرود آمده‌اند
رویترز: ناوگان دریایی آمریکا به صنعت کشتیرانی اعلام کرد اسکورت در هرمز فعلاً ممکن نیست
کاخ سفید: ناوگان دریایی آمریکا هنوز هیچ کشتی را از تنگه هرمز اسکورت نکرده است
رویترز: استرالیا برخی سفارتخانه‌های خود در خاورمیانه را تعطیل کرد
وزیر خارجه استرالیا‌: «حملات خطرناک و بی‌ثبات‌کننده رژیم ایران جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد

رویترز: سنگین‌ترین حملات علیه رژیم ایران؛ با وجود پیش‌بینی بازارها برای پایان زود هنگام جنگ ادامه یافت
رویترز: وزارت اطلاعات رژیم ایران اعلام کرد دهها نفر، از جمله یک تبعه خارجی را بازداشت کرده است
سپاه پاسداران: بیش از ۵۰ نقطه در شهرهای اسراییل و پایگاههایی آمریکایی در اردن، عربستان، کویت هدف قرار گرفته‌اند
ارتش اسراییل: بامداد پنجشنبه موج دیگری از حملات در تهران و سایر شهرهای ایران را به پایان رسید
نخست‌وزیر انگلستان پس از تماس با رهبران جی ۷: رژیم ایران باید جاه‌طلبیهای هسته‌یی خود را کنار بگذارد
پزشکیان: تنها راه پایان جنگ پذیرش حقوق مسلم ایران، پرداخت غرامت و الزام قاطع بین‌المللی به عدم تجاوز مجدد آنان است

پاسدار رضایی سرکرده سابق سپاه: تا رسیدن به نتیجه قطعی خبری از آتش‌بس نیست
وزارت انرژی آمریکا: در حال بررسی فروش ۴۰۰میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک آمریکا هستیم
شورای امنیت ملل متحد قطعنامه محکومیت حملات ایران به کشورهای خلیج‌فارس را تصویب کرد
این قطعنامه که به درخواست بحرین ارائه شده بود با ۱۳ رأی مثبت و ۲ رأی ممتنع (چین و روسیه) به‌تصویب رسید

 

  • خبرهای مربوط به روزهای گذشته جنگ را در لینک زیر دنبال کنید

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1d4cb8db-cf92-44b4-96e1-5af7cf086a4c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات