728 x 90

درگذشت دکتر آنا زابورسکا نماینده پارلمان اروپا (۲۰۱۹-۲۰۰۴) مدافع اشرفی‌ها و صدای پایدار حقوق‌بشر و آزادی زنان ایران - پیام تسلیت خانم مریم رجوی

دکتر آنا زابورسکا
دکتر آنا زابورسکا

درگذشت دکتر آنا زابورسکا

نماینده پارلمان اروپا (۲۰۱۹-۲۰۰۴)
مدافع اشرفی‌ها و صدای پایدار حقوق بشر

و آزادی زنان ایران

آنا زابورسکا ـ نماینده پارلمان اسلوواکی، رئیس هیأت اسلوواکی در شورای اروپا

مهم‌ترین لحظات زندگی‌ام به‌ارتباط من با فعالیت‌های شورای ملی مقاومت ایران و خانم مریم رجوی، پرزیدنت این شورا برمی‌گردد که نزدیک به‌ ۳۰سال است ادامه دارد. بسیار سخت است چون نزدیک به‌۲۰سال است زندگی آنها را از نزدیک دنبال می‌کنم. هر روز با مردان و زنان مقاومت ایران در ساختمان پارلمان اروپا ملاقات می‌کردم. آنها خستگی‌ناپذیر با نمایندگان صحبت می‌کردند، امضا جمع‌آوری می‌کردند و جلسه‌ها را ترتیب می‌دادند. یک تشکر قوی از شما.

آنچه مردم ایران از جهان انتظار دارند این است که حق مردم ایران را برای تغییر رژیم به‌رسمیت بشناسند و در کنار آنها باشند، نه در کنار رژیم مذهبی. آنها انتظار دارند رژیم منزوی شود و از تغییر برای یک جمهوری کثرت‌گرای دموکراتیک در ایران بر اساس برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم رجوی حمایت شود. بسیار از شما متشکرم.

 

آنا زابورسکا- نماینده پارلمان اروپا از اسلوواکی

ما بسیار مفتخریم که از خانم مریم رجوی حمایت کنیم. زنی بسیار شجاع که من فرصت ملاقات با او را داشته‌ام، در چند نوبت طی این سالیان در پارلمان اروپا. او یک زنی است که زندگی خود را فدای کشورش کرده است؛ او نه تنها خودش بسیار شجاع است، بلکه هم‌چنین امید و انگیزهٔ بسیاری به مردم خود می‌دهد.

 

دکتر آنا زابورسکا، نماینده پیشین پارلمان اروپا از اسلواکی و مدافع خستگی‌ناپذیر مجاهدین و مقاومت ایران، در هفتاد و هفت سالگی درگذشت. او نزدیک به سه دهه در کنار مجاهدین و اشرفی‌ها ایستاد و در پارلمان اروپا یکی از پرچم‌داران دفاع از حقوق زنان و آزادی مردم ایران بود.

دکتر آنا زابورسکا در سال ۱۹۴۸ در شهر زوریخ در سوئیس به دنیا آمد. تحصیلات پزشکی خود را در دانشگاه کومنیوس در اسلواکی به پایان رساند و سپس به‌عنوان پزشک در کشورهای مختلف از جمله الجزایر و اسلواکی فعالیت کرد. در سال ۱۹۹۸ وارد عرصه سیاست شد و به‌عنوان نماینده پارلمان ملی اسلواکی انتخاب گردید. از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۹ به‌عنوان نماینده پارلمان اروپا خدمت کرد و در این مدت، ریاست کمیته حقوق زنان و برابری جنسیتی را تا سال ۲۰۰۹ برعهده داشت. پس از آن، در سال ۲۰۲۰ به عضویت شورای ملی اسلواکی درآمد و تا زمان درگذشتش در این سمت باقی ماند.

رسانه‌های اسلواکی پس از درگذشت دکتر آنا زابورسکا مطالب مختلفی درباره او منتشر کردند.
رادیو RSI در مورد او گفت: آنا زابورسکا، پزشک و نماینده پارلمان، یکی از صداهای ماندگار اسلواکی در دفاع از ارزش‌های انسانی و سیاسی بود. روزنامه Postoj او را نماینده‌ای با ثبات ایدئولوژیک خواند و تأکید کرد که زابورسکا حتی بخش بزرگی از حقوق نمایندگی‌اش را صرف خیریه و امور انسانی می‌کرد. این رسانه هم‌چنین نوشت: او نور ما در مسیر خیر مشترک باقی خواهد ماند. داستان او داستان وفاداری، آرامش و نجابت بود.
و رسانه دیگری درباره او نوشت: سیاستمداری که با باورهایش، سیاست را به خدمت ارزش‌های انسانی درآورد.

دکتر آنا زابورسکا نه‌تنها یک سیاستمدار برجسته، بلکه نماد واقعی انسانیت و ایستادگی در برابر ظلم و بی‌عدالتی بود. او با شجاعت و صداقت، همواره در کنار مردم ایران، به‌ویژه زنان ایران، ایستاد و صدای آنان را در مجامع بین‌المللی بازتاب داد.

 

آنا زابورسکا - نمایندهٔ پارلمان اروپا از اسلوواکی

مایلم از هزاران زن ایرانی یاد کنم که از عدالت و آزادی، به‌دلیل این‌که زن هستند، محروم بوده‌اند. این رژیم که بیش از ۳۸ سال بر ایران حاکم بوده زنان را از حقوق بنیادین خود محروم کرده و سرکوب زنان را تشویق می‌کند. اجازه بدهید به همه زنان و دختران شجاع در ایران درود بفرستم که هر فرصتی را به اقدامی اعتراضی تبدیل می‌کنند. مایلم پیامی به همه زنان در ایران بفرستم. به مبارزه خود ادامه دهید. ما نسبت به شما مطلع هستیم، در کنار شما قرار داریم و از شما حمایت خواهیم کرد. با تشکر

دکتر آنا زابورسکا از نخستین سال‌های حضورش در پارلمان اروپا در جلسات گروه دوستان ایران آزاد و گردهمایی‌های سالانه در پاریس، حضور فعال داشت و با صدای بلند از حقوق زنان ایران، اشرفی‌ها و مجاهدین دفاع کرد.

 

آنا زابورسکا: نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی

شرایط در کمپ لیبرتی، حقوق‌بشر و شرافت انسانی پناهندگان ایرانی را مورد تجاوز قرار می‌دهد. الآن ۱۷۰ نماینده پارلمان اروپا یک بیانیه‌یی را امضاء کرده‌اند علیه این نقض حقوق بشر. به همین دلیل اتحادیه اروپا باید هم‌چنان برای مقامات اروپایی روشن سازد که آنها باید اقدامات خیلی بیشتری برای حفاظت از ساکنان کمپ لیبرتی انجام دهند.

 

آنا زابورسکا نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی

قبل از هر چیز سلامهای فراوان به خانم رجوی، من اینجا هستم تا درودم را به زنان بزرگی که در کمپ لیبرتی هستند بفرستم. ما اعضای پارلمان اروپا جنبش شما را سالهاست که می‌شناسیم و پیوسته تلاشهای گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا را برای حل این موضوع مهم انسانی حمایت کرده‌ایم. آنها نیروی محرک برای زنان و جوانان ایرانی در مبارزه‌شان با رژیم ستمگر آخوندی هستند. ساکنان کمپ لیبرتی پناهنده و افراد حفاظت‌شده هستند.

 

آنا زابورسکا- نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی

در ابتدا می‌خواستم جابه‌جایی موفقیت‌آمیز کلیه ساکنان لیبرتی به یک کشور امن را به شما و جنبش تان تبریک بگویم. نمی‌توانیم چشمان خود را بر روی نقض حقوق‌بشر در ایران در ازای تجارت ببندیم. باید به رژیم ایران یک پیام روشن داد که جنایات علیه بشریت را تحمل نخواهیم کرد. یک اقدام می‌تواند حمایت از فراخوان شما خانم رجوی برای برای پایان دادن به معافیت از مجازات مرتکبین قتل‌عام سی هزار زندانی سیاسی در ۱۹۸۸ و به پای میز عدالت آوردن مسئولان (این جنایت) باشد. متشکرم

آنا زابورسکا از جمله مدافعان خروج نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست تروریستی اتحادیه اروپا بود.

 

آنا زابورسکا، عضو کمیسیون زنان پارلمان اروپا

برای من یک خوشحالی بزرگ است که بتوانم در جشن پیروزی شما شرکت کنم یک پیام بسیار مهم برای همه دارم: اگر بی‌عدالتی وجود داشته باشد باید علیه آن برخاست، بلافاصله. زیرا اگر کاری نکنیم یا چشم بپوشیم این بی‌عدالتی می‌تواند سال‌ها ادامه پیدا کند همین‌طور که در این مورد بود. نتیجه آن ۱۲۰هزار اعدام، شکنجه شده و خانواده‌هایی است که از میان رفتند. از این رو به خانم رجوی و همکارانش تبریک می‌گویم همکارانی که اینجا در پارلمان اروپا فعالیت می‌کردند و ما آنها را هر روز می‌دیدیم و آنها واقعاً یک کار فوق‌العاده برای این پیروزی کردند.

 

آنا زابورسکا- نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی

البته باید بگوییم که ایران یک رهبر بسیار ذیصلاحی دارد که یک زن است. خانم مریم رجوی که پرزیدنت مقاومت ایران است. او در پارلمان اروپا بسیار شناخته شده است و من سالهاست که او را می‌شناسم و رهبری ایشان امید بسیار زیادی برای آینده ایران ایجاد می‌کند. هم‌چنین می‌خواهم درودهای خود را به اعضاء سازمان مجاهدین که در اشرف۳ هستند بفرستم. من از چند سال پیش وضعیت زندگی آنها و از خود گذشتگی‌های آنها را دنبال می‌کنم آنها بسیاری از آنچه در زندگی خود داشتند را فدا کرده‌اند برای این‌که مردم ایران یک آینده روشنی را داشته باشد. من واقعاً بهترین آرزوها را برای شما دارم. خدا پشت و پناهتان باشد.

 

پیام تسلیت خانم مریم رجوی


به یاد دکتر آنا زابورسکا، دوست دیرین و مدافع خستگی‌ناپذیر مقاومت دموکراتیک ایران، ادای احترام می‌کنم.
او نزدیک به سه دهه در کنار مقاومت بود و همواره برای کرامت انسانی، حقوق زنان و آزادی ایستادگی کرد.
یاد و میراثش الهام‌بخش خواهد ماند.

 

زندگینامه دکتر آنا زابورسکا نماینده پارلمان اروپا (۲۰۱۹-۲۰۰۴): ۱۴۰۴۰۶۱۳

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a0114363-a110-4d0e-892d-8933adeac5b5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات