خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۳۱شهریور درباره اعتراضات گسترده در شهرهای ایران گزارش داد: اعتراضات در ایران گسترش یافت، با محدود شدن اینترنت، تعداد کشتهها افزایش مییابد.
رسانههای ایرانی و یک دادستان محلی گفتند که چهار نفر در دو روز گذشته کشته شدهاند و بر اساس منابع رسمی تعداد کل کشتهها به هشت نفر رسیده است که یکی از اعضای پلیس و یک شبهنظامی طرفدار دولت نیز شامل میشود... گزارشهای گروه حقوقبشری کردی «هنگاو» که رویترز نتوانست آنها را تأیید کند، حاکی از کشته شدن ۱۰معترض است. سه نفر کشته در روز چهارشنبه و به هفت نفری که گروه گفته است توسط نیروهای امنیتی کشته شدهاند، اضافه شد. مقامات کشته شدن تظاهر کنندگان توسط نیروهای امنیتی را رد کردهاند و احتمال میدهند که مخالفان مسلح به آنها شلیک کرده باشند... .
نت بلاکس گفته است: «ایران اکنون تحت شدیدترین محدودیتهای اینترنتی از زمان کشتار نوامبر ۲۰۱۹ قرار گرفته است... .
فعالان گفتند که از تشدید سرکوب بیم دارند. یکی از فعالان به رویترز گفت: ما نگران هستیم که جهان ایران را بهمحض اینکه رژیم اینترنت را قطع کند - که در حال حاضر اتفاق افتاده است، فراموش کند...
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در همین روز گزارش داد: مرگ و میر، مسدود شدن اینترنت در ایران در پی گسترش اعتراضات به مرگ مهسا امینی
تهران: ایرانیان روز چهارشنبه در بحبوحه اعتراضات گسترده علیه دولت، از جمله از دست دادن دسترسی به اینستاگرام و واتساپ، دو تا از آخرین پلتفرمهای رسانههای اجتماعی غربی موجود در کشور، با قطع گسترده اینترنت مواجه شدند. شاهدان در ایران که به شرط ناشناس ماندن از ترس انتقام جویی صحبت کردند، اواخر چهارشنبه به آسوشیتدپرس گفتند که دیگر نمیتوانند با استفاده از دستگاههای تلفن همراه به اینترنت دسترسی داشته باشند.
داگ مدوری، مدیر تجزیه و تحلیل اینترنت در شرکت کنتیک Kentik، Inc. ، یک شرکت اطلاعاتی شبکه، اواخر چهارشنبه گفت: «ما شاهد مسدود شدن سرویس اینترنت از جمله دادههای تلفن همراه در ایران در چند ساعت گذشته هستیم... در تحولی جداگانه، چندین وبسایت رسمی، از جمله وبسایتهای علی خامنهای، ریاستجمهوری و بانک مرکزی، حداقل برای مدت کوتاهی حذف شدند، زیرا هکرها ادعا میکردند که حمله سایبری به سازمانهای دولتی انجام دادهاند.
واشنگتن پست روز پنجشنبه ۳۱شهریور در سرمقاله خود نوشت: مرگ یک زن نشاندهنده ظلم و بیداد رژیم ایران است
مهسا امینی، ۲۲ساله، هنگامی که در ۲۲شهریور در ورودی یکی از ایستگاههای مترو تهران بازداشت شد، به همراه خانواده خود از استان کردستان برای دیدار با فامیل خود در تهران بهسر میبرد... سه روز بعد، در حالی که هنوز در بازداشت بود، خانم امینی فوت کرد... . در پنج روز گذشته، هفت نفر کشته شدهاند که حداقل سه نفر از آنها توسط نیروهای امنیتی به ضرب گلوله کشته شدهاند... ... اما آخرین تظاهراتها نشان میدهد که ایرانیان در حال از دست دادن ترس خود هستند... . اعتراضات در زمان حساسی برای حکومت دینی ایران رخ میدهد. علی خامنهای ولیفقیه بهشدت بیمار است. توافق هستهیی این کشور با غرب در وضعیتی نزدیک به مرگ قرار دارد... حاکمان ایران با جامعهیی که مشتاق چیزهای بیشتر و شایسته بهتر است، در قطع ارتباط هستند...
وال استریت ژورنال نیز روز پنجشنبه در مطلبی بقلم مورگان اورتگاس سخنگوی سابق وزارتخارجه آمریکا در دولت ترامپ نوشت: بازگشتی به واقعیت در مذاکرات توافق اتمی ایران
مذاکرات دولت بایدن [با رژیم ایران در مورد احیای توافق اتمی] در خدمت منافع اقتصادی و نظامی ولادیمیر پوتین است.
... تهران در ماههای اخیر دوستی خود را با مسکو عمیقتر کرده است، زیرا هر دو دولت تحت انزوا و انتقاد غرب قرار دارند... تهران از کمکرسانی به روسیه برای شکستن تحریمهای غرب علیه مسکو استقبال میکند... است... . اگر چه به نظر میرسد توافق هستهیی نفسهای آخر را میکشد، اما مذاکرات به روسیه فرصت کافی برای دستیابی معاملات مختلفی با ایران داده است. برای مثال در اوایل فوریه، وزارتخارجه ایالات متحده به شرکت دولتی اتمی روسیه، روس اتم، معافیت قرارداد ۱۰میلیارد دلاری برای ساخت مجموعهیی از رآکتورهای هستهیی در ایران را ارائه کرد... مشارکت ایران با روسیه صرفاً اقتصادی نیست. بلکه به جبهه نظامی نیز گسترش مییابد. از ماه اوت، ایران صدها پهپاد انتحاری را به روسیه فرستاده است، جایی که از آنها برای حمله به نیروهای اوکراینی و انهدام تجهیزات نظامی آمریکا استفاده شده است. این معامله نیز با مذاکرات اتمی غرب با ایران امکانپذیر شده است... ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا همگی میتوانند با بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل، این انتقال تسلیحات را غیرقانونی کنند، اما از ترس اینکه مذاکرات هستهیی آنها با ایران را مختل کند، پیوسته از انجام این کار خودداری میکنند. آنها این کار را حتی در شرایطی انجام میدهند که ایران احتمالاً تمام بخشهای قطعنامه شورای امنیت ۲۰۱۵ را که برنامه هستهیی آن را به مدت ۲سال و نیم محدود کرده بود، نقض کرده است. پیامدهای ترسوی ایالات متحده اکنون بهطور کامل در میادین جنگ - و بهزودی سردخانهها - اوکراین به نمایش گذاشته شده است... وقت آن رسیده است که دولت بایدن و اروپا تصمیم بگیرند: آیا در مبارزه با روسیه در کنار اوکراین میایستند یا در کنار دولت اصلی حامی تروریسم در جهان - جمهوری اسلامی ایران؟
واشنگتن پست روز چهارشنبه نوشت: تظاهراتها پس از مرگ یک زن در بازداشت «گشت ارشاد»، در ایران مرگبار شدهاند - اعتراضات در ایران به مرگ یک زن جوان در حالی که در بازداشت پلیس بود برای پنجمین روز ادامه داشت و بهگفته فعالان، حداقل هفت نفر کشته و صدها نفر زخمی یا بازداشت شدند... در روزهای پس از شروع تظاهراتها، دولت ایران دسترسی به اینترنت، شبکههای تلفن همراه، اینستاگرام و واتساپ را در بیشتر نقاط کشور قطع کرده است. این موضوع توجهات جهانی و محکومیتهای جهانی از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد را برانگیخته است... تشدید بررسیهای بینالمللی بر سوابق حقوقبشر ایران در حالی صورت میگیرد که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور محافظهکار ایران، روز چهارشنبه اولین سخنرانی خود را در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ایراد کرد. رئیسی به مرگ امینی اشارهای نکرد و غرب را به داشتن «استاندارد دوگانه» در مورد حقوقبشر متهم کرد... . چهارشنبه پنجمین روز ناآرامی در سراسر ایران بود و در بسیاری از شهرها از جمله تهران، پایتخت، تظاهرات اعتراضی برگزار شد...
نیویورک سان روز چهارشنبه نوشت: در شرایطی که ایران توسط اعتراضات ناشی از مرگ زنی که توسط «پلیس اخلاق» آیتالله دستگیر شده بود، شکسته شده است، دسترسی به اینترنت اکسیژنی خواهد بود که به مبارزه دامن میزند. در حالی که رژیم تلاش میکند این ابزار ارتباطی را قطع کند، معترضان قهرمان ایرانی به ایلان ماسک روی میآورند و رئیس اسپیس ایکس سرویس پهنای باند ماهوارهای خود، Starlink را بهصورت رایگان به معترضان ارائه میدهد - اگر دولت بایدن مانع از این نشود... .
آسوشیتدپرس روز چهارشنبه نوشت: ایرانیان در میان اعتراضات گسترده شاهد خاموشی گسترده اینترنت هستند. - ایرانیان روز چهارشنبه در بحبوحه اعتراضات گسترده علیه دولت بهدلیل قتل زنی که توسط گشت ارشاد این کشور به اتهام نقض قوانین لباس که بهشدت اعمال میشود، تقریباً قطعی اینترنت را تجربه کردند. تظاهر کنندگان با پلیس درگیر شده و، حتی در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران روز چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی میکرد خواهان سقوط خود جمهوری اسلامی شدند.
اعتراضات روز چهارشنبه برای پنجمین روز از جمله در تهران، پایتخت ادامه یافت. به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی فارس، پلیس در آنجا به سمت معترضانی که شعار میدادند «مرگ بر دیکتاتور» و «می کشم میکشم هر آن که خواهرم کشد، گاز اشکآور پرتاب کردند»... . سازمان عفو بینالملل مستقر در لندن گفت نیروهای امنیتی از باتوم، گلوله پرنده، گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش برای متفرق کردن معترضان استفاده کردهاند. این گزارش از کشته شدن هشت نفر در ارتباط با ناآرامیها، از جمله چهار نفر توسط نیروهای امنیتی خبر داد. گفته میشود صدها نفر دیگر زخمی شدهاند.
فایننشال تایمز روز چهارشنبه نوشت: مقامات میگویند در حالی که هزاران نفر در روزهای اخیر به خیابانها ریختهاند، حداقل هفت نفر در اعتراضات سراسر ایران کشته شدهاند... . تظاهرات روز چهارشنبه در شهرها و شهرهای سراسر جمهوری ادامه یافت. ایرانیها برای دسترسی به اینترنت و اینستاگرام، جایی که ویدیوهای حمله مقامات امنیتی به تظاهر کنندگان در روزهای اخیر پخش شده بود، تلاش کردند... . بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، تظاهرات روز چهارشنبه در پردیس های دانشگاه تهران ادامه یافت. دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات شعار میدادند: «می کشم میکشم هر آنکه خواهرم کشت».
استاندار تهران روز چهارشنبه گفت که اطلاعات حاکی از آن است که حدود ۱۸۰۰نفر از معترضان روز دوشنبه در پایتخت سوابق شرکت در تجمعات و اغتشاشات قبلی داشتند و ۷۰۰نفر از آنها قبلاً پروندههای قضایی سنگینی داشتند. محسن منصوری در پست خود در توئیتر مدعی شد که سفارتخانهها و سرویسهای اطلاعاتی خارجی نیز در این امر دخیل بودهاند... .