روزنامه الشرقالأوسط روز ۲۸بهمن در گزارشی درباره فعالیتهای تروریستی رژیم آخوندی در آفریقا به اشاره به گزارش نیویورک تایمز نوشت: جزئیات جدیدی در مورد خنثی کردن حمله بزرگی در «آدیس آبابا» در آغاز فوریه جاری توسط دستگاه اطلاعاتی اتیوپی پس از کشف مخفیگاه سلاح و مواد منفجره و با دستگیری هستهیی متشکل از ۱۵نفر که سفارت آمریکا را میخواستند هدف قرار دهند را فاش کرده است.
این گزارش با اشاره به طراحی عملیات توسط رژیم ایران خاطرنشان کرد که دستگاههای اطلاعاتی رژیم ایران از پائیز گذشته، اقدام به فعال نمودن هستههای خفته تروریستی در آدیسآبابا برای جمعآوری اطلاعات در این کشور نمودهاند.
گزارش درباره مزدوران دستگیر شده مینویسد: تنها شاخصی که نشان میدهد چه کسی پشت این توطئه قرار دارد دستگیری نفر شانزدهم در سوئد با نام احمد اسماعیل بود که بنا بهگفته مقامات اتیوپی، وی به اتهام سرکردگی این باند و با همکاری دستگاههای اطلاعاتی آفریقایی آسیایی و اروپایی دستگیر شد.
آدمیرال هایدی بیرگ، مدیر اطلاعات پنتاگون در آفریقا میگوید که رژیم ایران در پشت این ۱۵ نفری بوده که مقامات اتیوپی توانستند دستگیر کنند و احمد اسماعیل، مغز متفکر در پشت این توطئه شکستخورده بوده است که در سوئد دستگیر شد.
بیرگ در اطلاعیهیی میگوید: «مقامات اتیوپی و سوئدی برای خنثی کردن این توطئه همکاری کردهاند».
در مورد علت اینکه دولت اتیوپی انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه نرفته، بسیاری از دیپلماتهای میگویند در حال حاضر اتیوپی بهعنوان پایتخت دیپلماتیک قاره آفریقا شناخته میشود و مقر اتحادیه آفریقا در آن قرار دارد و تلاش میکند از ورود علنی در مسائل حساس مرتبط با قدرتهای بزرگ بینالملللی خودداری کند.
به گفته یک مقام سودانی، «دستگاه اطلاعات و امنیت ملی» در اتیوپی، به نوبه خود تصریح میکند که گروه دومی از توطئهگران داشتند برای حمله به سفارت امارات در خارطوم، پایتخت سودان آماده میشدند.
یک مقام بلندپایه در وزارت دفاع آمریکا، دستگیریهای آدیسآبابا و طرح شکستخورده ایران برای ترور لانا مارکس سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی که مجله پولتیکو آمریکایی در سپتامبر سال گذشته آن را منتشر کرد، مرتبط دانست. دستگیری هسته اتیوپی در زمانی رخ میدهد که حساسیت سیاسی در ایران و آمریکا در مورد بازگشت به توافق اتمی، افزایش یافته است.
به نوبه خود، آرون دیوید میلر، کارشناس سیاستهای خارجی در «مؤسسه کارنگی برای صلح بینالمللی» هشدار میدهد که هر طرحی مانند توطئه آدیسآبابا «از گزینههای کنجکاوی برانگیز خواهد بود. بهطور خاص اینکه میتواند در روند دیپلماسی هستهیی که دولت رئیسجمهور بایدن با حکومت ایران قرار است در پیش بگیرد یک امتیاز فراهم کند».