728 x 90

افزایش بی‌سابقه شاخص فلاکت در رژیم آخوندی

فقر - عکس از آرشیو
فقر - عکس از آرشیو

به گزارش اکو ایران۱۳دی ، شاخص فلاکت در تابستان سال۱۴۰۰ به ۵۵.۴ واحد درصد رسیده است. این مقدار از شاخص فلاکت در یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. شاخص فلاکت در کنار نرخ تورم و نرخ بیکاری از شاخصهای مهم در اقتصاد هر کشوری است که می‌توان از طریق آن سطح معیشت افراد جامعه را مورد بررسی قرار داد.

به‌طور کلی شاخص فلاکت برابر با مجموع نرخ تورم و نرخ بیکاری است. این مفهوم برای اولین بار در سال‌های ۱۹۷۰ به‌منظور نشان دادن میزان سلامت یک اقتصاد توسط آرتور اوکان مطرح گردید. عدد بیشتر در اینجا به‌معنای آن است که مردم احساس سختی بیشتری دارند. هرگاه شاخص فلاکت افزایش یابد به این معنی است که یا تورم افزایش زیادی یافته و یا نرخ بیکاری و یا هر دوی آنها با هم دیگر افزایش داشته‌اند. اما در هر حالت سطح بالای این شاخص نمایان‌گر وضعیت نامطلوب سلامت اقتصاد در هر کشوری است. به عبارت دیگر افزایش شاخص فلاکت به‌صورت کلی نشان‌دهنده این است که با افرادی که در سن کار و در جستجوی کار هستند، نمی‌توانند کار پیدا کنند و یا قدرت خرید مردم که تحت تأثیر تورم است کاهش یافته است.

 

رکوردزنی شاخص فلاکت در تابستان ۱۴۰۰

شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی کل کشور در تابستان ۱۴۰۰ رقم ۳۳۸.۷ بوده است. درصد تغییرات شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی در چهار فصل منتهی به تابستان سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم میانگین) ۴۵.۸واحد درصد بوده است. هم‌چنین در فصل تابستان امسال نرخ بیکاری جمعیت پانزده ساله و بیشتر حدود ۹.۶درصد بوده است.

با این اوصاف و جمع کردن این دو متغیر مهم اقتصادی در تابستان سال۱۴۰۰ می‌توان شاخص فلاکت را به‌دست آورد. اگر روند افزایش شاخص فلاکت را از سال۱۳۹۷ تا تابستان ۱۴۰۰ بررسی کنیم، در می‌یابیم که این افزایش شاخص فلاکت ناشی از افزایش نرخ بیکاری نبوده است. زیرا نرخ بیکاری در سال۱۳۹۷ حدود دوازده درصد بوده است اما در تابستان سال جاری به حدود ۹.۶ درصد رسیده است. از طرفی نرخ تورم در سال۱۳۹۷ تقریباً ۲۶.۹درصد بوده است و در تابستان سال جاری به حدود ۴۵.۸درصد رسیده است. پس افزایش شاخص فلاکت در چهار سال اخیر را می‌توان با قطعیت متوجه افزایش تورم دانست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6add8029-5b04-46b6-81a8-3c23562ff057"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات