دروغدرمانی رئیسی بعد از فرار به جلو خامنهای
و نسبت دادن بحرانها به دولت قبلی
ما آن روز که دولت را تحویل گرفتیم تورم قریب ۶۰درصد بود
و الآن ۴۰درصد شد تورم
شرایط حتماً شرایطی نیست
که برای نه مردم نه برای دولت قابلقبول باشد
موضوع اغتشاشات کسب و کار مردم را دچار وقفه و مشکل کرد
تحصیل برای دانشگاه و مدارس را دچار مشکل کرد
اینها یک علامتهای بدی را و نااطمینانی را هم به بازار داد
اینترنت ما قبل از اغتشاشات که محدودیتی نبوده
محدودیت بهخاطر اغتشاشات و ناامنی ایجاد شد
اگر بخواهد پلتفرمهای خارجی باز هم بستر برای ناامنیها باشد
کسی اجازه نمیده بستر ناامنی در کشور ایجاد بشه
رئیسی جلاد ۱۱بهمن ۱۴۰۱
ما آن روز که دولت را تحویل گرفتیم وضعیت تورمی ما ۵۹درصد و سه دهم تورم داشتیم قریب ۶۰درصد و خب این وضعیت متفاوت شد، ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد و ۴۰ درصد شد تورم. تلاش شد در جهت اینکه مهار بشود هم تورم هم گرانی ها. خب ما مواجه شدیم با یک سری از مشکلات، هم مشکلات جهانی هم مشکلات منطقهیی در راستای سیاستی که دولت داشته چه حذف فقر مطلق و چه کاهش فاصله طبقاتی در بین مردم و جامعه اما بعضی از اقلامی که امروز شاهد نوساناتش هستیم در کشور این وضعیت و شرایط حتماً شرایطی نیست که برای نه مردم نه برای دولت قابلقبول باشد با توجه به دلاریزه شدن بسیاری از اقلام سفره مردم متأسفانه در این سالها بسیاری از اقلام متصل شده به دلار و قیمت دلار و هم اینکه تغییر میکنه یک تغییراتی هم در بعضی از اقلام داده بشه که این غلط است نباید اینطور باشه ما الآن داریم وضعیت و شرایط را بهنحوی مدیریت میکنیم!
قیمت دلار علل مختلفی داره ولی یکی از مسایلی که اینجا باید بهش اشاره بکنم مسأله همین انتظارات تورمی ست که پیش آمده ببینید همچنانی که موضوع اغتشاشات کسب و کار مردم را دچار وقفه و مشکل کرد تحصیل برای دانشگاه و مدارس را دچار مشکل کرد اینها یک علامتهای بدی را و نااطمینانی را هم به بازار داد
آقا فرمودند که ما دهه۹۰ تقریباً اقتصاد را حالا عنوان تعطیل بهش دادند یا مشکلات جدی که در دهه۹۰ در کشور داره. ما آمدیم ۱۴۰۰ دولت را بهدست گرفتیم، وضعیتمان چیست، قبل از این دولت رشد اقتصادی چهار دهم درصد بود، شهریور ۱۴۰۰ که دولت تشکیل شد بعد ما در اسفند ۱۴۰۰ اعلام کردیم رشد اقتصادی چهار و چهار دهم درصد یعنی رشد اقتصادی قریب ۵درصد پیدا شده.
امروز مردم عزیز ما در بستر اینترنت دارند زندگیشون یعنی اونهایی که اهل علم و دانشند، کار علمی شون، اونهایی که اهل کسب و کارند، بعضاً کسب و کارهاشون، و بسیاری از مردممون الآن ارتباطاتشون در این بستر تعریف میشه.
خوب ببینید ما قبل از اغتشاشات که محدودیتی نبوده، بعد از اغتشاشات ایجاد شده، برای چی ایجاد شده؟ این بسترها شد بستر این پلتفرم خارجی و این سکو شد بستر ناامنی در کشور. کجا در دنیا اجازه میدن که یک بستر یک پلتفرم خارجی بشه بستر ناامنی و ایجاد اغتشاش در کشور؟
این محدودیت ایجاد شد به این خاطر، لذا قبلش که مسألهیی نبود.
مجری: حالا یک عده میگن که بالاخره
رئیسی: حالا من عرض بکنم. پس این اولا، اول پس معلوم بشه که تا قبل از اغتشاشات محدودیتی ایجاد نشد، بهخاطر اغتشاشات و ناامنی ایجاد شد. الآن هم درسته که وزارت ارتباطات مخاطب است در این رابطه. اما فقط وزارت ارتباطات نیست. این در جلسات دبیرخانه شورای امنیت ملی بحث فراقوهیی است با حضور همه قوا با حضور مسئولان همه بخشها کار بررسی شده این است که اگر بخواهد این پلتفرم یا این سکوها باز هم، بستر باشه برای ناامنیها طبیعتاً نمیشه اینها را گذاشت که ناامنی ایجاد بکنند.
گفتند اگر این دو پلتفرم یا هر پلتفرم خارجی و هر سکوی خارجی بخواهد در ایران فعال بشه طبیعتاً باید پاسخگو نسبت بهعملکردش باشه. تا وقتی که پاسخگو نباشه، طبیعتاً
مجری: پس تا زمانیکه نمایندگیشان مستقر نشود، محدودیتها رفع نخواهد شد؟
رئیسی: یعنی تا وقتی که پاسخگو نباشند این طبیعتاً دچار مشکل میشه بهخاطر اینکه خوب اینجا میشه بستر ناامنی کسی اجازه نمیده بستر ناامنی در کشور ایجاد بشه.
هر پلتفرم و هر سکویی خواست در داخل کار بکنه طبیعتاً باید ایجاد ناامنی نکنه دیگه. طبیعتاً این شرطی است که دبیرخانه شورای امنیت ملی بعد از بررسیاش اعلام کرد.
مجری: بسیار خوب، شما به موضوع اغتشاشات اشاره کردید. خاطرم هست آخرین باری که خدمت شما رسیدیم، صحبت از تمهید روشهایی بود برای ابراز قانونی اعتراض. آیا تالان اتفاقی افتاده برای تدوین این روشها و این ابزارها؟
رئیسی: بله من بعد از اینکه بیان کردم
گفتم که اعتراض باید شنیده بشود ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع را مطرح کردیم و اونجا تصویب شد و اعلام شد به همه مراکز علمی که ما میتوانیم که کانونهای گفتگو داشته باشیم و الآن هم بنده معتقدم که باید سخن همه را شنید! بنده بهعنوان دولت این آمادگی را دارم و داشتم همواره رفتم استانها نشستم با دانشجویان من با حتی دانشآموزان عزیز دانشآموزان سمپاتی چهار ساعت در همین اردوگاه شهید باهنر نشستم حرفهای آنها را گوش کردم
مجری: تعریف دولت از ابزارهای اعلام اعتراض صرفاً در همین نشستها؟
رئیسی: نه این شنیدن یک روش آن هست روش دیگرش هم همان فعال کردن اتاق های گفتگو هستش که ما مصوب کردیم اعلام هم کردیم در شورای انقلاب فرهنگی که این اتاق های گفتگو هم در دانشگاه هم مراکز علمی پژوهشی و در کشور تشکیل بشود
مجری: بسیار خوب و بالاخره آنچه که منجر شد بهوقوع اغتشاشات بن مایه اصلیاش بحث عفاف و حجاب و موضوع حجاب بود ولی همچنان به نظر میرسد که در شیوه اجرا در ارتباط با اجرای قانون عفاف و حجاب همچنان به یک اجماعی دست پیدا نکردید
رئیسی: ببینید حجاب خب یک ضرورت دین هست کسی تردید ندارد از یکطرف دیگر هم قانون هم هست
کسانی هم هستند که اینها ضعف حجاب دارند راهکار این قضیه هم راهکارهای فرهنگی اجتماعی است راهکارهای سیاسی امنیتی نمیتواند باشد! دستگاههای فرهنگی در این رابطه مسئولیت دارند و دستگاههای در حوزههای اجتماعی همینطور باید فعال باشند خود مردم عزیز مان هم همینطور ما مسأله حجاب را بهعنوان یک امری که قانونیست معتقدیم هستیم
همه توجه بکنند که امروز توجه به قانون و قانونمداری مسأله مهمی ست که میتواند در واقع امنیت را برای کشور به ارمغان بیاورد
نمیخواهم نقدها را رد بکنم بزرگانی سخن می گویند صاحب سخنانی صاحبان قلمی قلم میزنند ولی من می خواهم بگویم که ببینند شرایط را! وضعیت را ببینند! درست رصد کنند و همراه با انصاف هم باشد!