همزمان با مراسم بیست و پنجمین سالگرد حادثه تروریستی آمیا، آرژانتین حزبالله لبنان را در فهرست گروههای تروریستی این کشور قرار داد و منابع مالی شبهنظامیان وابسته به رژیم ایران را در این کشور به اتهام پولشویی و سرمایهگذاری بر روی تروریسم مسدود کرد.
آرژنتین حزبالله لبنان را برای انجام دو عملیات تروریستی در خاک این کشور مقصر میداند.
رژیم ایران و حزبالله لبنان متهم به طرحریزی و اجرای عملیات تروریستی مرگبار در مرکز همیاری یهودیان در بوئنوسآیرس هستند.
آمریکا اعلام کرد که از تلاشهای جدید آرژانتین برای مبارزه با عاملان حمله مرگبار تروریستی به مرکز فرهنگی یهودیان در بوئنوسآیرس در سال ۱۹۹۴، حمایت میکند.
دادستانهای آرژانتینی معتقدند حزبالله لبنان، که از حمایت رژیم ایران برخوردار است، مسئول آن بمبگذاری بوده و فرمان اجرای آن را مسئولان رژیم ایران صادر کردهاند.
نیتان سیلز هماهنگکننده ضدتروریسم در وزارتخارجه آمریکا گفت: ترامپ با آرژانتین و دیگر کشورهای آمریکای لاتین همکاری میکند تا رژیم ایران و حزبالله لبنان بهعنوان مسئول این حملات مجازات شوند».
نیتان سیلز، هماهنگکننده مقابله با تروریسم در وزارتخارجه آمریکا روز ۲۲تیر ۹۸ در جلسه بنیاد ویلسون و بنیاد دفاع از دموکراسیها در واشنگتن در مورد سالگرد بمبگذاری در آمیای آرژانتین گفت: این بمبگذاری توسط گروه تروریستی حزبالله با حمایت و هدایت کامل رژیم ایران انجام شد. هیچ جایی از دستان اهریمنی رژیم ایران امنیت ندارد.
نیتان سیلز گفت وزیر پمپئو اخیراً تأکید کرد که رژیم ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم در دنیا است. این مسأله در سال ۱۹۹۴ (هنگام حمله به آمیا) صدق میکرد و الآن هم صدق میکند.
سران رژیم ایران حمله به آمیا را تأیید کردند. سپاه پاسداران پول این کار و پشتیبانی لجستیک را فراهم کرد. و حزبالله، که مدت مدیدی نیروی نیابتی سپاه پاسداران بود، این عملیات را به اجرا گذاشت.
۲۵سال بعد،. همچنان شش حکم جلب بینالمللی وجود دارد. هشدارهای قرمز اینترپل هم باقی است. این احکام و هشدارها به دستگیری اعضای حزبالله و چند مقام ارشد رژیم ایران شامل میشود. شامل احمد وحیدی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران و وزیر دفاع سابق. محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران. و علی فلاحیان وزیر اطلاعات سابق رژیم ایران. همچنین حکم جلب برای محسن ربانی و احمد اصغری که در سفارت رژیم در بوئنوسآیرس کار میکردند، نیز وجود دارد.
هماهنگ کننده ضدتروریسم در وزارتخارجه آمریکا با اشاره به تحقیقات ۱۱ساله قاضی شهید آلبرتو نیسمن در این پرونده گفت:
ربع قرن از بمبگذاری آمیا گذشته است، ولی تهدیدات رژیم ایران، سپاه پاسداران و حزبالله هنوز از بین نرفته است. رژیم تهران همچنان صدها میلیون دلار برای تروریستها در سراسر دنیا فراهم میکند. این رژیم فقط برای حزبالله هر سال حدود ۷۰۰میلیون دلار تأمین کرده است. این رژیم این کار را بهرغم آشفتگی موجود در اقتصاد ایران انجام میدهد. و بسیاری از مردم کشورش را به فقر کشانده است. اولویتهای تهران روشن است، دنبال این نیست که رشد اقتصادی در داخل کشور را افزایش دهد یا بیکاری روزافزون ایران را کاهش دهد. آنچه رژیم ایران به آن ارجحیت میدهد، بمب برای صدور تروریسم است.
در واقع حزبالله و پشتیبان آن در ایران تروریسم را در سراسر جهان گسترش میدهند. از حملاتی به تأسیسات دیپلماتیک ما در عراق، تا توطئه تروریستی در کشورهای آفریقا مانند کنیا و نیجریه، از توطئههایی علیه کشورهای همسایه در خلیجفارس تا طراحی بمبگذاری و سوءقصد در قلب اروپا، هیچ جایی از دستان اهریمنی رژیم ایران امنیت ندارد.
نیتان سیلز در ادامه افزود: دولت ما برای مقابله با حزبالله و سایر تروریستهای مورد حمایت ایران چه کاری انجام میدهد. هم در سراسر جهان و هم همین جا در نیمکره خودمان. تحت رهبری رئیسجمهور ترامپ ما تلاشهای مقابله با تروریسم خود علیه رژیم ایران، سپاه پاسداران و حزبالله را در سرتاسر جهان افزایش دادیم. برجستهترین نکته شایان ذکر این بود که در ماه آوریل وزیر پمپئو گام بیسابقهیی برداشت و سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی قرار داد. و این لیستگذاری مربوط به تمامیت سپاه پاسداران از جمله نیروی قدس آن میشد. این اولین بار بود که آمریکا تاکنون بخشی از دولت دیگری را بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی لیستگذاری کرد. و دولت آمریکا هماکنون رسماًً بر این واقعیت صحه میگذارد که سپاه پاسداران نه فقط تروریسم را تأمین مالی و ترویج میکند بلکه فعالآنه دستاندرکار تروریسم بهعنوان ابزار حکومت داری است.
در هفتههای اخیر دولت آمریکا رؤسای امنیتی و اطلاعاتی حزبالله در کنار دو عضو حزبالله در پارلمان لبنان را لیستگذاری کرده است. تحریمهای ما رژیم ایران، سپاه پاسداران و حزبالله را از پولی که نیاز دارند برای اینکه تروریسم را در سراسر جهان ترویج کنند، محروم میکند...... ما به افزایش فشار مالی ادامه خواهیم داد و به رژیم ایران و نیروهای نیابتی تروریست آن هزینههایی اعمال میکنیم تا زمانی که آنها از رفتار شرورانه و قانون شکنانه خود دست بردارند.
۲۷تیر ۱۳۷۳ـ عملیات تروریستی در آمیا مرکز خیریه یهودیان - بوئینس آیرس
آمیا: آغاز ماجرای دخالت رژیم ولایتفقیه
آمیا، انفجار: ۲۷تیر ۱۳۷۳: یک حمله تروریستی که با کارگزاری یک خودروی انفجاری قدرتمند در برابر ساختمان خیریه یهودیان در بوئینس آیرس انجام گرفت، ۸۵کشته و بیش از۲۰۰زخمی به جا گذاشت.
آمیا: انفجار با طراحی ویژه برای گم کردن رد
زمان و مکان انفجار آمیا طوری انتخاب شده بود که نقش طراح اصلی آن بهسادگی بارز نشود. از ۲۷تیرماه ۱۳۷۳، روز انجام این جنایت تا ۱۹مرداد همان سال کسانی که بهدنبال عاملان و علت این اقدام ضدانسانی میگشتند با این سؤال مواجه بود: هدف و پیام این جنایت چیست؟
شورای ملی مقاومت ایران پرده از راز جنایت آمیا برداشت
۱۹مرداد۱۳۷۳، حدود سه هفته بعد از انفجار، مقاومت ایران اعلام کرد که «انفجار آرژانتین در تهران توسط سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه رژیم طراحی شده و در شورایعالی امنیت رژیم بهتصویب رسیده است».
واشنگتن پست ۳۱مرداد۷۳ بر اساس اطلاعات مقاومت ایران نوشت:
این اطلاعات حاکی از دخالت بالاترین مقامات رژیم در این جنایت تروریستی بود.
اطلاعات مقاومت ایران، بعدها توسط ارگانهای مختلف بینالمللی تأیید شد
اطلاعات مقاومت ایران: پشت پردهٔ انفجار آمیا مرکز خیریه یهودیان در بوئینس آیرس
بنا بر اطلاعات افشا شده از سوی مقاومت ایران، تصمیم این بمبگذاری در جلسه شورایعالی امنیت ملی رژیم بهریاست علیاکبر هاشمی رفسنجانی، در روز شنبه ۲۳مرداد۱۳۷۲، با حضور مشاوران نظامی و اعضای ثابت گرفته شد و پس از تصویب نهایی توسط سیدعلی خامنهای ولیفقیه ارتجاع، دستور اجرای آن به سرتیپ پاسدار احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی تروریستی قدس سپاه داده شد. وحیدی در جلسه شورای فرماندهی نیروی قدس با حضور پاسدار حسین مصلح از (فرماندهان عملیات تروریستی قدس)، مرتضی رضایی (سرکرده حفاظت اطلاعات سپاه)، تهرانی (سرکرده پشتیبانی سپاه قدس) و آخوند احمد سالک (نماینده خامنهای در سپاه قدس)، مأموریت اجرای عملیات را به اصغری، از عناصر نیروی قدس، که تحت عنوان دیپلمات در آرژانتین بهسر میبرد، واگذار کرد.
بهدستور شورایعالی امنیت، وزارتخارجه و وزارت ارشاد موظف شدند در اجرای این عملیات با نیروی قدس همکاری کنند و اطلاعات و امکانات خود در آرژانتین را در اختیار اصغری قرار دهند.
آثار افشاگری سازمان مجاهدین خلق ایران بر روند پرونده آمیا:
بهدنبال این افشاگری و به فاصله کوتاهی بعد از آن رئیسجمهور وقت آرژانتین، کارلوس منم، افراطیون اسلامی را که از طرف رژیم ایران میآمدند مقصر معرفی کرد، اما این پرونده پس از مدتی به طرز مشکوکی مسکوت گذاشته شد. ماجرا از چه قرار بود؟ تلاشهای رژیم ولایتفقیه برای سرپوش گذاشتن بر پرونده انفجار آمیا
روزنامه واشنگتن پست در دیماه سال ۸۵ماجرا را اینگونه خلاصه کرده است:
”در سال ۲۰۰۲ یک مقام اطلاعاتی سابق رژیم ایران که به غرب پناهنده شده بود کارلوس منم را که هنوز رئیسجمهور بود متهم کرد که برای سرپوش گذاشتن بر نقش رژیم تهران در این انفجار، ۱۰میلیون دلار رشوه گرفته است.
انفجار آمیا انتقام فسخ قرار داد اتمی به زیان رژیم از سوی آرژانتین؟ (جزئیات بیشتر)