728 x 90

قيام هاي خاورميانه,سوريه,دخالت رژيم در سوريه ,

ارگان سپاه پاسداران در دفاع از سوریه به دولت ترکیه هشدار داد

-

تصاویر محنوس خامنه‌ای و احمدی‌نژاد در تظاهرات مردم سوریه
تصاویر محنوس خامنه‌ای و احمدی‌نژاد در تظاهرات مردم سوریه
هفته‌نامه ”صبح صادق“ ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آشکارا می‌گوید که بحران سوریه، میان ایران و ترکیه اختلاف‌نظر جدی پدید آورده است.
به نظر این ارگان دولتی که زیر نظر ”معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه“ منتشر می‌شود، اگر جمهوری اسلامی ناچار به انتخاب باشد، در دفاع از هم‌پیمان خود سوریه، در برابر ترکیه خواهد ایستاد. موضع صریح سپاه هم در واکنش به سفر احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه به ایران است و هم رهنمودی است به مسئولان سیاست خارجی تا بدانند که جمهوری اسلامی در دفاع از رژیم بشار اسد هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نمی‌دهد.

سوریه، متحد استراتژیک
نشریه ”صبح صادق“ با تأکید بر پیوند نزدیک ایران و سوریه می‌نویسد: «همه دنیا از نوع روابط ایران با سوریه آگاه است و ایران هم نباید آن را پنهان نگه دارد». این درحالی است که روابط ایران با ترکیه سرگذشتی پرفراز و نشیب داشته است.
این درست است که در ترکیه اسلام‌گرایان در قدرت هستند، اما سیاست خارجی غالباً بر پایه موازین سکولار و با تکیه بر منافع ملی کشور تعیین شده است.
نشریه ارگان سپاه در مقاله خود می‌نویسد: «مسائل سوریه پیوند جدی با منافع ایران دارد»، و این ”منافع“ در حالتی تضمین می‌شود که در سوریه «وضعیت به‌حالت عادی برگردد».
این نشریه به ترکیه اندرز می‌دهد که به‌جای حمایت از مردم ناراضی، «واقع‌بینانه‌تر به موضوع نگاه کند و جانب حکومت سوریه را بگیرد».
مقاله به ترکیه وعده می‌دهد که با حمایت از رژیم سوریه، ”منافع درازمدت“ آن تأمین خواهد شد و سپس هشدار می‌دهد: «چنان‌چه مقامات ترکیه بر ادامه مسیر فعلی که منجر به تنشهای بیشتر و واگرایی می‌شود، اصرار ورزند تا آن‌جا که ایران ناچار شود میان ترکیه و سوریه یکی را انتخاب کند، منطق منافع راهبردی و شناخت ایدئولوژیک، ایران را به سوی انتخاب سوریه سوق خواهد داد».

انتقاد از ترکیه، به نمایندگی از سوی سوریه
ارگان سپاه ”گناهان“ ترکیه را در قبال رژیم بشار اسد برشمرده است. نکاتی که احتمالاً به صراحت به احمد داوداوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جریان سفرش به ایران گفته نشده است، در این مقاله آشکارا بیان می‌شود.
ارگان سپاه درست از موضع و زبان حکومت سوریه به دولت ترکیه اتهام می‌زند و می‌نویسد: «بدرفتاری ترکیه با حکومت سوریه تنها به موضع‌گیریهای منفی مقامات ترکیه علیه حکومت سوریه خلاصه نمی‌شود. ترکیه در 2مرحله میزبان نشست مخالفان سوریه بود، با ایجاد اردوگاه در مرز با سوریه پیش از درگیریهای مرزی سوریه با مخالفان، به نوعی به کمک مخالفان رفت و به گفته برخی مقامات سوریه، بخشی از سلاحهایی که در اختیار مخالفان حکومت سوریه قرار دارد، از طریق مرز ترکیه وارد سوریه شده است».

موقعیت ”استثنائی“ سوریه
ارگان سپاه از جنبشهای اعتراضی برخاسته در کشورهای عربی دفاع می‌کند و آنها را «کاملاً بومی و داخلی و از سر اعتراض به ظلمها و محرومیتها می‌خواند، اما در مورد سوریه یک ”استثنا“ قائل است.
به اعتقاد نویسنده‌ وابسته به سپاه، در سوریه برخلاف سایر کشورهای عربی، نه مردم حق‌طلب، بلکه بیگانگان دست در کار هستند: «اجانبی با دخالت در امور سوریه و سازماندهی افراد خاص و تحریک کسانی که به هر دلیل زمینه و آمادگی اعتراض را دارند، آشوب، اعتراض، تخریب و کشتار راه انداخته‌اند، تا به افکار عمومی دنیا بقبولانند که آن‌چه در سوریه می‌گذرد، مانند آن چیزی است که در مصر، تونس، لیبی، یمن و… می‌گذرد».
ارگان سپاه حاکمیت سوریه را ”جلودار خط مقاومت“ می‌داند که «به سبب پایداری در این موضع، تاوان سنگینی پرداخته و مورد خشم و غضب آمریکا، غرب و بسیاری از کشورهای عربی قرار گرفته است».
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز که ”پیام راهبردی“ را دریافت کرده است، در نطقی گفته است: «ماهیت تحولات سوریه با دیگر کشورهای شمال آفریقا و جهان عرب متفاوت است».
بدین ترتیب حاکمیت جمهوری اسلامی بنابر دیدگاههای ”ارزشی“، تمام جهان را به دو اردوی ”دوست“ و ”دشمن“ تقسیم می‌کند.
مقاله ارگان سپاه آرزو می‌کند که سران یمن و بحرین و لیبی به سرنوشت سران تونس و مصر، یعنی حسنی مبارک و بن‌علی دچار شوند، اما در مورد سوریه معتقد است که رژیم بشار اسد «در حال حل‌وفصل مشکلات است».

«همرنگی فتنه‌های ایرانی و سوری»!
ارگان سپاه نه تنها رژیمهای ایران و سوریه را در ”اتحادی استراتژیک“ می‌بیند، بلکه معتقد است که مخالفان دو رژیم هم از یک رنگ و قماش هستند.
در مقاله‌یی دیگر از همین شماره به شعاری اشاره شده است که در این روزها در خیابان‌های سوریه طنین‌افکن است: ”لا ایران، لا حزب‌الله“. نویسنده‌این شعار را با شعار جنبش سبز ”نه لبنان، نه غزه“ همسان می‌بیند.
نشریه ”سپاه“ خشم و غضب مردم سوریه از حمایت جمهوری اسلامی از رژیم بشار اسد را تحریک ”عوامل بیگانه“ می‌بیند و می‌نویسد: «شباهت عجیب و جالب شعارهای اغتشاشگران سوری با شعارهای فتنه‌گران سبز ایران در فتنه سال ۱۳۸۸ نباید اتفاقی باشد».

مردم سوریه سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان را متهم به دخالت می‌کنند
بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه روز (۳۱ژانویه / ۱۱بهمن) موج اعتراضات مردمی علیه حکام عرب را یک ”ویروس“ خواند. وی گفته بود، این ویروس هرگز به سوریه نخواهد رسید زیرا «هیچ نارضایتی عمومی در سوریه وجود ندارد».
تنها چند هفته بعد از اظهارات اسد بود که اعتراضات مردمی در سوریه آغاز شده و اسد برای مقابله با آن مجبور شد از وعده‌هایی مثل لغو قانون وضعیت فوق‌العاده و اصلاحات و هم‌چنین در قدم بعدی انحلال دولت استفاده کند.
هم‌زمان با این وعده‌ها، تعداد قربانیان نیز رو به افزایش گذاشت به‌طوری‌که 2هفته پس از شروع اعتراض مردمی، تعداد قربانیان به 170نفر رسید.
یک سازمان غیردولتی سوری و مخالف دولت که برای آزادی بیان در این کشور فعالیت می‌کند، روز چهارشنبه (۱۳آوریل / ۲۴فروردین) سندی فوق‌العاده محرمانه متعلق به سازمان اطلاعات سوریه را فاش کرد.
به گزارش روزنامه فرامنطقه‌یی الشرق‌الاوسط، در این سند محرمانه، روش مقابله نیروهای دولتی سوریه با تظاهرات اعتراض‌آمیز مردمی تشریح شده که شباهت زیادی به روشهای حکومت ایران برای مقابله با اعتراضات دارد.
صدور این سند 3صفحه‌یی به تاریخ ۲۳مارس بازمی‌گردد و زیر آن مهر سازمان اطلاعات عمومی سوریه دیده می‌شود.
تظاهرکنندگان سوری در شعارهای خود بارها خواستار عدم دخالت ایران و حزب‌الله لبنان در مسائل سوریه شده‌اند. در میان مردم سوریه این شایعه به شکل جدی وجود دارد که نیروهای امنیتی سپاه پاسداران ایران و چهره‌های امنیتی حزب‌الله لبنان وارد سوریه شده و به حکومت این کشور برای سرکوب اعتراض مردمی کمک می‌کنند.
برخی تحلیلگران عرب پس از انتشار سند محرمانه متعلق به سازمان اطلاعات سوریه که هم‌زمان بود با اعترافهای تلویزیونی برخی از بازداشت‌شدگان در جریان تظاهرات مردمی، گفته‌اند که روش دولت سوریه برای مقابله با معترضان شباهت زیادی به رفتار حکومت ایران در سرکوب اعتراض مردمی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دارد.
مقامهای اتحادیه اروپا و آمریکا و برخی کشورهای عربی از جمهوری اسلامی ایران به تأکید خواسته‌اند، دست از دخالت در امور داخلی سوریه بردارد.
در جریان ناآرامیهای سوریه بیش از ۱۴۰۰نفر از مردم معترض کشته شده‌اند. شمار دستگیر‌شدگان به بیش از ۱۰هزار نفر و آوارگانی که به کشورهای ترکیه، اردن و لبنان پناهنده شده‌اند، به بیش از ۱۲هزار نفر رسیده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ac3df6be-45c0-4d4d-8b39-70e98e24ac1f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات