728 x 90

-

روز عدالت بین‌المللی

-

--
--
«روز عدالت بین‌المللی» این روز، مصادف با ۱۷ژوئیه است که سند دادگاه کیفری بین‌المللی به تصویب رسید.

مقر دادگاه بین‌المللی کیفری که در سال ۱۹۹۸ پایه‌ریزی شد در لاهه هلند است. این دادگاه با صلاحیت عام است و برخلاف دادگاههای قبلی به تمام جرایم بین‌المللی مهم، صرف‌نظر از این‌که در کجا و در چه زمانی اتفاق افتاده است، می‌تواند رسیدگی کند.
اساسنامه‌ این دادگاه در سال ۲۰۰۲ وارد مرحله اجرایی شد و در حال حاضر ۱۱۶ کشوری که این اساسنامه را تصحیح و تأیید کرده‌اند از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی هستند. تعدادی از کشورهای عرب یا مسلمان هم به این دادگاه پیوسته‌اند. اردن، تاجیکستان، تونس، بنگلادش و افغانستان از جمله این کشورها هستند.

این دادگاه صلاحیت رسیدگی به چهار نوع جرایم را دارد شامل «نسل‌کشی»، «جرائم علیه بشریت»، «جرائم جنگی» و «تجاوز نظامی از سوی یک کشور به کشور دیگر»

این دادگاه وارد عمل می‌شود که دادگاههای ملی کشورها یا نخواهند و یا نتوانند به وظایفشان عمل کنند. نحوه شکایت در دادگاه بین‌المللی کیفری هم روند خاصی دارد.

در اساسنامه دادگاه لاهه آمده است: دادستان این دادگاه می‌تواند بر سه اساس، تحقیقات را در مورد جنایت آغاز کند و یک پرونده را به جریان بیاندازد. اول: کشورهایی که عضو این دادگاه هستند مسأله‌ای را به دادگاه رجوع دهند. دوم: شورای امنیت تصمیم بگیرد موضوعی را به دادگاه محول کند. همان‌طور که تا به‌حال در مورد سودان و لیبی این اتفاق افتاده است.
سوم: افراد عادی یا سازمانهای بین‌المللی که اطلاعاتی از جریانهای بین‌المللی دارند، مستقیماً به دادستان این دادگاه اطلاع بدهند و بعد از آن دادستان بر اساس تحقیقاتی که انجام می‌دهد، می‌تواند تصمیم بگیرد که پرونده‌یی را به جریان بیاندازد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/15dde79e-6a67-4287-9b78-d4acc15cfc29"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات