728 x 90

-

سیاست نفتی عربستان

-

عربستان سعودی
عربستان سعودی
افزایش صادرات نفت عربستان سعودی اثرات جدی بر بازار نفت می‌گذارد. حالا این سؤال مطرح است که عربستان چه نیازی به افزایش صادرات دارد؟ اصلاً این کشور چه سیاست نفتی را دنبال می‌کند؟ این سیاست چرا و به چه منظوری است؟

اجلاس اخیر اوپک در وین که به گفته برخی ناظران پردردسرترین اجلاس این سازمان طی سه دهه اخیر بود، حاضر به افزایش سطح تولید نشد. علت آن، مخالفت رژیم ایران و برخی رژیمهای دیگر هم‌پیمان آن بود. ثابت نگه‌داشتن سطح تولید اوپک در اجلاس وین، باعث بالارفتن قیمتها شد. اما بعد از اتمام جلسه، عربستان سعودی به‌طور یک جانبه صادراتش به کشورهای آسیایی را افزایش داد و در نتیجه قیمت نفت کاهش پیدا کرد. رژیم آخوندی که خود ریاست اوپک را به عهده داشت مجبور شد قیمت نفت صادراتی به آسیا را کاهش بدهد تا بتواند مشتریانش به‌ویژه چین را راضی نگه دارد. صادرات رسمی نفت اوپک از ژانویه دو هزارو نه تا به‌حال ثابت بوده و دوازده کشور اوپک روزانه بیست‌و چهار میلیون وهشتصد و چهل هزار بشکه نفت صادر می‌کنند.

اما هدف عربستان از افزایش صادرات نفت به آسیا چه بود؟ برخی ناظران می‌گویند عربستان با این کار می‌خواست به رژیم ایران نشان بدهد که مخالفتش با افزایش صادرات نفت اوپک، نمی‌تواند مانع عربستان بشود و عربستان کشوری نیست که در مقابل خواست رژیم در این زمینه تسلیم شود. برخی دیگر از ناظران معتقد هستند که افزایش صادرات نفت عربستان فقط به آسیا به‌ویژه چین این پیام را دارد که عربستان می‌خواهد بازار چین را قبضه کند و این کشور را از نفت رژیم ایران بی‌نیاز سازد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c5021317-1821-421c-a3f9-8ecb0466f3d4"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات