خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر اعلام کرد، از اعدام موکلش بیخبر بوده است.
وی در مورد اجرای حکم فرزاد کمانگر گفت:
وی در مورد اجرای حکم فرزاد کمانگر گفت:
- ساعت حدود ده و خوردهای به من یک تلفن شد که مورد تردیدم واقع شد. رفتم به مراجعی که میباید میرفتم، مثل اجرای احکام دادگاه انقلاب، آنجا سوال کردم، گفتند پرونده پیش ما نیست و ما خبر نداریم. از آنجا رفتم به مراجع دیگر و در نهایت حدود ساعت یک و نیم دو بعدازظهر رفتم به دفتر دادستانی کل کشور که ببینم درخواست من برای رسیدگی به درخواست تجدیدنظر در جهت اجرای ماده ۱۸ قانون تشکیل دادگاه عمومی و انقلاب چه شده است. گفتند هنوز پرونده به این جا نرسیده است. در حالی که تا این پرونده رسیدگی نمیشد و پس از تشخیص حکم تایید نمیشد یا نقض نمیشد، نمیبایست این پرونده اجرا میشد. چون این حق قانونی متهم بود. معلوم شد که آقای دادستانی تهران این پرونده را وقتی که آقای شاهرودی درخواست میکند، گزارش تهیه شود، همانطور پرونده آنجا میماند، هیچ اقدامی صورت نمیگیرد تا دادستان جدید میآید و این پرونده را در یکی از گنجههای کشوهای دادستان تهران پیدا میکند، میبیند که پرونده آنجا دارد خاک میخورد و دست معاونش داد که تصمیم بگیرد و برای آقای دادستان یک گزارش تهیه کند.
ایشان هم حدود یک ماه و خوردهای معطل کرد و بعد فرستادند پیش آقای دادستان که تقریباً نزدیکهای عید بود. گفتند پیش دادستان است. کاری ندارم که ایشان خوانده یا نخوانده، که خواه ناخواه پرونده میبایست -با توجه به تجدیدنظر خواهی من و نامه دادستانی کل کشور به اینکه پرونده را بفرستند آنجا به دادستانی کل کشور فرستاده میشد که این کار صورت نگرفته و این حکم اجرا شده است. این وضعیت پرونده است.
س- آقای بهرامیان، علاوه بر مواردی که شما شمردید، به شما و حتی خانواده فرزاد کمانگرهم اطلاع نداده بودند که قرار است ایشان را اعدام کنند.
ج- ”آیا به من تفویض وکالت خواهند کرد در این جریان یا خیر، در صورت تفویض وکالت بر طبق قانون آن چیزی که وظیفه وکالتی من باشد با تمام امکانات و توان خودم در این جهت حرکت خواهم کرد“ .
س- آیا این از نظر حقوقی قانونی است؟
ج- من بارها اعلام کردهام که دستگاه قضایی، دستگاهی است که میبایست بر طبق قانون به مسائل رسیدگی کند و دستگاه قضایی دستگاه ضعیفی است که اصولاً این دستگاه بعضاً برخورد جناحی سیاسی دارد و تنها چیزی که مورد توجه قرار نمیگیرد، در این دستگاه، مقوله قانونی است. این مشکلاتی است که دستگاه قضایی در ایران دارد.
س- مهرداد کمانگر، برادر فرزاد کمانگر که با رادیو فردا گفت و گو کرده، میگوید بعضی از مقامهای قضایی و از جمله دادستان، گفتهاند که فرزاد بیگناه بوده. چطور اصولاً یک فرد بیگناه اعدام میشود؟
ج- مسألهای که هست دستگاه قضایی دستگاهی است که فعلاً دست بعضاً ماجراجوها و تندروها قرار دارد و این دستگاه خودسرانه برخورد میکند. اصولاً با مقولات قانونی مثل اجرای ۱۶۸ قانون اساسی برخوردهای فردی دارد. باید در جرایم سیاسی و مطبوعاتی هیأت منصفه باشد و دادگاه علنی باشد. این رعایت نمیشود. جالب اینکه پروندههای بسیار ضعیف که اصلاً قابل مقایسه با پروندههای سیاسی و مطبوعاتی نیستند، توسط پنج قاضی رسیدگی میشود و دادگاههای سیاسی مطبوعاتی که مقوله تفکر انسان و موجودیت انسان و اصالت انسان است، با یک قاضی -که معلوم نیست چقدر اطلاعات قضایی داشته باشد و یا اطلاعات اجتماعی داشته باشد، چقدر درقضاوت خودش صحیح عمل کند، برخورد جنایی نداشته باشد… رسیدگی میشود و رای صادر میشود و سرنوشت یک انسان، مرگ یا زندگیاش توسط این قاضی تعیین میشود و در نهایت نتیجهاش دیدیم که این اعدامهای پشت سرهم است.
س-یکی از اتهامات فرزاد کمانگر ارتباط با گروه پژاک است. شما که وکیل ایشان بودید، آیا میپذیرید که فرزاد کمانگر با گروه پژاک مرتبط بوده؟
ج-به هیچ وجه، به هیچ وجه، به هیچ وجه. هیچگونه دلیلی وجود ندارد. حتی مأمور بازجویی یعنی مأمور اطلاعات پیش من و فرزاد که در زندان نشسته بودیم صریحاً اعلام کرد که با تحقیقاتی که بهعمل آوردیم، فرزاد در این برنامهها نبوده و فرزاد واقعیت قضیه این است که حتی یک ایپسیلون در اینکه چنین کاری صورت داده باشد، عضویت داشته باشد، وجود ندارد و دادگاه تنها بر اساس گزارش ماموران اطلاعات اولیه رای صادر کرده و دادگاه رسیدگی قضایی نکرده است. عملاً ، دستورات امنیتی آنها را منطبق با مقامات قانونی کرده و در عرض شش تا ده دقیقه محاکمه که واقعاً برای من با بیش از ۴۲ سال کار وکالت چیز وحشتناکی بود، این محاکمه انجام شد و تمام شد و خیلی راحت سر و ته قضیه هم آمد.
س- آقای بهرامیان الان شما تصمیم دارید در این زمینه چه کار کنید؟ آیا به نظر شما این پرونده مختومه است یا شما برای اثبات بیگناهی فرزاد کمانگر همچنان این پرونده را دنبال میکنید؟
ج- این نوع پروندهها از نظر من هیچ وقت مختومه نمیشود.
پروندهیی است که یک روزی خواه ناخواه دامن کسانی که در جهت عدم اجرای عدالت برخوردهای جنایی و کاری کرده باشند، خواه ناخواه دامن هرکسی را میگیرد که در این قضیه بیتوجهی کرده باشد و عدم رعایت قانون کرده باشد و مسائلی که پشت صحنه است خواه ناخواه به روی صحنه خواهد آمد و وای به روز و حال کسانی که در مقام برخوردهای شخصی و غیر عادلانه و جنایی عمل کردهاند و جان بچههای مردم این کشور و سرمایه این کشور را گرفتهاند.
پروندهیی است که یک روزی خواه ناخواه دامن کسانی که در جهت عدم اجرای عدالت برخوردهای جنایی و کاری کرده باشند، خواه ناخواه دامن هرکسی را میگیرد که در این قضیه بیتوجهی کرده باشد و عدم رعایت قانون کرده باشد و مسائلی که پشت صحنه است خواه ناخواه به روی صحنه خواهد آمد و وای به روز و حال کسانی که در مقام برخوردهای شخصی و غیر عادلانه و جنایی عمل کردهاند و جان بچههای مردم این کشور و سرمایه این کشور را گرفتهاند.
س- شما بهعنوان وکیل فرزاد کمانگر از اینکه در مورد ایشان اطلاعرسانی وجود نداشته و قانون به شکل درستی اجرا نشده، آیا تصمیم دارید در این زمینه هم پیگیری کنید یا نه؟
ج- بعد از فوت یا کشته شدن موکل من، موکل من دیگر خانواده یا مادر او خواهد بود. آیا به من تفویض وکالت خواهند کرد در این جریان یا خیر، در صورت تفویض وکالت بر طبق قانون آن چیزی که وظیفه وکالتی من باشد با تمام امکانات و توان خودم در این جهت حرکت خواهم کرد.
س- منظور من این بود که صرفنظر از کارهای موکل تان، آیا شما خودتان بهطور مستقل بهخاطر مسائل حقوقی که در مورد شما هم رعایت نشده، (بهعنوان مثال به شما اطلاع ندادهاند که قرار است فرزاد کمانگر را اعدام کنند و مسائلی از این قبیل که بر شمردید و گفتید که حکم ایشان قرار بوده برود به دادگاه تجدید نظر) اینگونه مسائل را آیا دنبال میکنید یا خیر؟
ج- صد در صد. مسألهای که برای من مهم است آن گوش شنوایی که بتواند مسائل را بشنود و اعمال قدرت یا قانون کند، وجود ندارد. من منتظرم که روزی در این کشور قانون مورد احترام دست اندرکاران اجرای قانون و تصمیمگیرندگان قانون شود و در آن روز خواه ناخواه این پرونده برای من همیشه مفتوح خواهد بود. از نظر من پروندهیی که امنیتی یا سیاسی و یا مطبوعاتی باشد، هیچوقت مختومه نمیشود و خواه ناخواه یک روزی حتی خود جمهوری اسلامی هم باید با احترام به قانون به مردم جواب دهد. من وکیل دادگستری هستم و آن چیزی که برای من مطرح است دستگاه قضایی کشور است که من با آن در ارتباط هستم و صرفاً بهعنوان یک وکیل در کادر قانون مطالب خودم را بیان میکنم و در این راه برخورد سیاسی و مسائل دیگر ندارم و فقط وکیل دادگستری هستم، مواضع خودم صرفاًً بهعنوان وکیل دادگستری خواهد بود.