728 x 90

قطعنامه پارلمان اروپا

قطعنامه مهم پارلمان اروپا، در حمایت از ساکنان اشرف

-

--
--
قطعنامه مهم پارلمان اروپا، در حمایت از ساکنان اشرف

پارلمان اروپا - استراسبورگ۝

پارلمان اروپا در اجلاس رسمی خود در استراسبورگ قطعنامه فوق‌العاده مهمی درباره تضمین حفاظت اشرف، ممنوعیت هرگونه جابجایی ساکنان اشرف و تضمین کلیه حقوق آنان طبق کنوانسیون چهارم ژنو و کنوانسیون پناهندگی 1951با 284 رأی مثبت در برابر 42 رأی منفی تصویب کرد.


قطعنامه مصوب پارلمان اروپا

پارلمان اروپا

23آوریل 2009

در مورد وضعیت انسانی ساکنان قرارگاه اشرف


پارلمان اروپا:

با توجه به کنوانسیونهای ژنو و به‌طور خاص ماده 27 کنوانسیون چهارم ژنو در مورد موقعیت حقوقی افراد حفاظت شده،

با توجه به کنوانسیون ژنو 1951 مربوط به موقعیت پناهندگی و پروتکل الحاقی 1967،

با توجه به توافق‌نامه موقعیت نیروها (سوفا) که بین دولتهای آمریکا و عراق در نوامبر 2008 به امضا رسیده است،

با توجه به قطعنامه‌های پارلمان اروپا در تاریخ 12 ژوئیه 2007 و 4سپتامبر 2008 واشارات آنها به این که ساکنان قرارگاه اشرف از موقعیت حقوقی افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو برخوردار هستند،

با توجه به ماده قانونی شماره 115 از قوانین پروسدوری،

- در حالیکه قرارگاه اشرف در شمال عراق طی دهه 1980 به‌عنوان محل اقامت اعضای گروه اپوزیسیون سازمان مجاهدین خلق ایران تشکیل شده است،

- در حالیکه در سال 2003 نیروهای آمریکایی در عراق در ازای خلع سلاح ساکنان اشرف به آنها حفاظت دادند و آنها به‌عنوان ”افراد حفاظت شده“ تحت کنوانسیونهای ژنو نامگذاری شدند،

- در حالیکه کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در نامه مورخ 15اکتبر 2008 از دولت عراق مصرا خواستار حفاظت ساکنان اشرف از اخراج اجباری، اخراج یا بازگردانیدن آنان که ناقض اصل نان رفالمان می‌باشد و خویشتنداری از هر اقدامی که جان و امنیت آنان را به خطر می‌اندازد، شده بود،

- در حالیکه بعد از توافقنامه سوفا بین آمریکا و عراق قرارگاه اشرف به کنترل نیروهای امنیتی عراقی از اول ژانویه 2009 بازگشته است،

- در حالیکه مطابق اظهارات مشاور امنیت عراق، مقامهای عراقی قصد دارند به تدریج ادامه حضور ساکنان قرارگاه اشرف را ”غیرقابل تحمل“ کنند

-و در حالیکه گفته می‌شود مشاور امنیتی هم‌چنین به اخراج/استرداد و/یا جابجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق اشاره کرده است،


پارلمان اروپا از نخست‌وزیر عراق مصرانه می‌خواهد تا تضمین کند هیچ اقدامی توسط مقامهای عراقی که حقوق‌بشر ساکنان قرارگاه اشرف را نقض کند صورت نگیرد و هم‌چنین مقاصد دولت را نسبت به آنان روشن سازد.


پارلمان اروپا از مقامهای عراقی می‌خواهد که از جان و تمامیت فیزیکی و روانی ساکنان قرارگاه اشرف حفاظت کند و با آنها طبق تعهدهای کنوانسیونهای ژنو رفتار کند و بخصوص آنها را با نقض اصل نان‌رفولمان به‌طور اجباری جابجا، دیپورت و یا اخراج نکند.


پارلمان اروپا با احترام به انتخاب هر کس که در کمپ اشرف زندگی می‌کند درباره آینده خود، معتقد است که کسانی که در قرارگاه اشرف زندگی می‌کنند و دیگر ایرانیانی که اکنون در عراق سکونت دارند و ایران را به دلایل سیاسی ترک کرده‌اند در صورت بازگشت غیر داوطلبانه به ایران با ریسک جدی نقض حقوق‌بشر روبه‌رو هستند.


پارلمان اروپا تأکید می‌کند که هیچ شخصی نباید به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به وضعیتی برگردانده شود که می‌تواند در معرض تهدید شکنجه قرار گیرد و یا با نقض سایر حقوق مواجه گردد.


پارلمان اروپا از دولت عراق می‌خواهد که به محاصره قرارگاه خاتمه دهد و موقعیت قانونی ساکنان قرارگاه اشرف را که «افراد حفاظت شده» تحت کنوانسیونهای ژنو می‌باشند محترم شمارد و از هرگونه اقدامی که زندگی یا امنیت آنها را به خطر می‌اندازد خودداری نماید. به‌طور مشخص دسترسی کامل به غذا، آب، رسیدگیها و امکانات پزشکی، سوخت، اعضای خانواده و سازمانهای بشردوستانه بین‌المللی بایستی تضمین شود.


پارلمان اروپا از شورای اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپا و کشورهای عضو می‌خواهد که همراه با دولتهای عراق و آمریکا و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در جهت یافتن استاتو و موقعیت قانونی درازمدت که برای قرارگاه اشرف و ساکنان آن رضایتبخش باشد، تلاش کنند.


پارلمان رئیس خود را موظف می‌کند که این قطعنامه را به شورای وزیران اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا، دولتها و پارلمانهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، دولت ایالات متحده و دولتها و پارلمانهای عراق. ارائه نماید.
 
 
درپی تصویب قطعنامه پارلمان اروپا، رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، خانم مریم رجوی از نمایندگان پارلمان اروپا به‌خاطر تصویب این قطعنامه و رد کردن قاطعانه تشبثات رژیم جنایتکار آخوندها علیه مجاهدان اشرف، تقدیر کرد وگفت: قطعنامه مصوب پارلمان اروپا، یک شکست برای رژیم ملایان در توطئه‌شان علیه ساکنان اشرف و زمینه‌سازی برای یک فاجعه انسانی بود.
امروز نمایندگان مردم اروپا نظر خود را به‌وضوح در حمایت از ساکنان اشرف و حقوق آنان طبق قوانین بین‌المللی ابراز نمودند. این پاسخ محکمی است به ولی‌فقیه رژیم آخوندی که خواستار بسته شدن اشرف و قتل عام 3500 ساکنان آن بود و برای آن اعمال فشار می‌کرد.
رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت تأکید کرد: قطعنامه مصوب پارلمان اروپا به‌خوبی نشان داد که رو در روی توطئه ملایان، هم در عراق، هم در سطح منطقه‌ای و هم به‌لحاظ بین‌المللی، دفاع از حقوق ساکنان اشرف به‌عنوان سدی سدید در مقابل صدور بنیادگرایی آخوندها در حال گسترش است
درجریان بحثهای فشرده پارلمان اروپا قبل از رأی گیری و تصویب این قطعنامه دکترآلخوویدال کوادراس نایب رئیس پارلمان اروپا در رأس گروهی ازنمایندگان پارلمان اروپا ازکشورها وگروههای مختلف پارلمانی که به شهر اشرف سفرکرده بودند، به گواهی دادن پیرامون حقایقی که در اشرف دیده بودند، برخاستند، جانانه و قاطعانه به دفاع از حقوق ساکنان اشرف و مردم و مقاومت ایران قیام کردند و چنین بود که درظهر روز24آوریل (چهارم اردیبهشت)، مقارن همان ساعت و همان روزی که شهید بزرگ حقوق‌بشر دکترکاظم رجوی در برابر مقراروپایی ملل متحد در ژنو به خاک افتاد و خون پاکش تاریخ حقوق‌بشر را نگاشت، صحنه‌یی تاریخی دیگری در پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه دردفاع ازعدالت و مقاومت و حقوق‌بشر وحق آزادیخواهی مردم ایران رودر روی توطئه‌ها وتشبثات رژیم ومتحدانش رقم خورد.
رژیم آخوندی درجریان تصویب این قطعنامه با تمام قوا و با طرح و برنامه و تبصرهایی که به گفته پائولو کازاکا از سوی این رژیم القاء شده بود، درصدد بود قطعنامه را علیه اشرف و مقاومت ایران تغییر جهت بدهد یا دست کم آن را مخدوش کند و از تاثیر بیندازد. اما آرای قاطع نمایندگان پارلمان اروپا، این تبصره‌ها را، یک به یک، در 7 نوبت رأی گیری رد نمود و با شکست فاحش توطئه رژیم آخوندی، اشرف و مردم ایران به پیروزی مضاعف دست یافتند.

دکتر آلخو ویدال کوادراس نایب رئیس پارلمان اروپا:
همکاران عزیز. صبح امروزما به یک طرح پیشنهادی مشترک برای یک قطعنامه در مورد وضعیت کمپ پناهجویان اشرف در عراق رأی دادیم که از طرف 4 گروه سیاسی به امضا رسید.
 تعداد 3500 ایرانی شامل مردان و زنان، اعضای اپوزیسیون دموکراتیک رژیم بنیادگرای ایران در آن‌جا زندگی می‌کنند که به‌طور کامل بی‌دفاع هستند. در هفته‌های اخیر آنها از طرف جناحی از حکومت عراق که مورد نفوذ رژیم ایران است تحت فشار و اذیت و آزار بوده‌اند و احتمال زیاد وجود دارد که ممکن است در هر لحظه یک تراژدی پیش بیاید مانند آنچه در گذشته‌ی نه چندان دور در بالکان مشاهده کردیم. ما همگی، سربنیتسا را به یاد داریم و شکی ندارم که هیچ عضوی در این مجلس، خواهان دیدن یک سربنیتسا دوم نیست.
پیشنهاد ما برای این قطعنامه، فراخوانی است برای هشدار به افکار عمومی در سراسر جهان است قبل از اینکه فاجعه‌یی اتفاق افتد. متأسفانه برخی همکاران ما اصلاحیه‌هایی را ارائه کرده‌اند که ممکن است خطرات برای ساکنا کمپ اشرف را افزایش بدهد و زمینه را برای رژیم ایران و عناصر وابسته‌اش در عراق فراهم کند تا علیه آنها دست به کشتار بزنند.
من اخیراً خودم از این کمپ بازدید کرده‌ام و به شما اطمینان می‌دهم که ادعاهایی که در این تبصره‌ها طرح شده‌اند مطلقاً بی‌اساس هستند. افرادی که در اشرف هستند همه، داوطلبانه در آن‌جا حضور دارند و آنها آزاد هستند هرگاه بخواهند اشرف را ترک کنند و آنها بهترین روابط را با مردم محلی عراق دارند
هدف ازطرح قطعنامه پیشنهادی ما، حفاظت از این افراد می‌باشد. اگر این تبصره‌ها تصویب شوند نتیجه این طرح پیشنهادی، دقیقاً عکس آن خواهد بود.
همکاران من!
این یک مقوله سیاسی نیست، بلکه موضوعی کاملاًًًًًًًً انسانی است و واقعاً اورژانس است.
من از شما تقاضا می‌کنم که علیه تمامی این تبصره‌ها رأی بدهید و از این طرح پیشنهادی مشترک که مورد حمایت 4 گروه است حمایت کنید چرا که از طرف چهار گروه که مواضع سیاسی متفاوتی دارند روی آن توافق شده است.
 جانهای بسیاری از افراد بیگناه، به رأی شما بستگی دارد. خواهش می‌کنم آنها را تنها نگذارید.

اریک مایر نماینده پارلمان اروپا:
طی 30سال گذشته، ایران توسط یک دیکتاتوری مذهبی اداره می‌شده است. این دیکتاتوری، نه تنها شهروندان را مجبور می‌کند که در شرایط سختی، که ناشی از معیارهای مذهبی‌اش است، زندگی کنند، بلکه سعی می‌کند هر کسی که با سیستم آن ناسازگار است را به قتل برساند. نتیجه آن این است که بسیاری از ایرانیان مجبور شده‌اند، نه تنها به اروپا، بلکه در کشورهای همسایه، در تبعید زندگی کنند. بعد از حمله نظامی آمریکا و انگلستان به عراق، ایرانیانی که در تبعید در آن‌جا زندگی می‌کردند، تضمینی دریافت کردند که در برابر رژیم ایران حفاظت شوند. اکنون نیروهای خارجی آماده می‌شوند تا از عراق عقب‌نشینی کنند. من از این عقب‌نشینی حمایت می‌کنم، اما نتیجه این عقب‌نشینی این خواهد شد که رژیم مذهبی ایران فرصتی می‌یابد تا به اپوزیسیونش در خارج از مرزهای خود، حمله کند. این رژیم برای اخراج این افراد به ایران نزاع می‌کند، تا آنها را به قتل برساند. در داخل عراق، همبستگی زیادی با ایرانیان تبعیدی وجود دارد. من خواستار توجهات، برای 3400نفر که در کمپ اشرف زندگی می‌کنند، هستم. تنها جوابی که وجود داشت این بود که شورا این موضوع را مورد بحث قرار نداده است. امروز ما یک قطعنامه اورژانس خیلی مهمی را بر سر کمپ اشرف، مورد بحث قرار می‌دهیم. در دو قطعنامه قبلی در سالهای 2007 و 2008، پارلمان ما، موقعیت قانونی ساکنان اشرف را براساس کنوانسیون ژنو مورد تایید قرار داد. امروز پارلمان ما با تصویب قطعنامه‌یی، فقط در مورد اشرف، توجه ویژه‌ای به وضعیت واقعی آن می‌کند. این متن، یک متن مشترکی است که توسط بیشترین گروههای سیاسی تصویب شده است. این قطعنامه می‌خواهد یک پیام قوی به دولت عراق بفرستد که حقوق 3400نفر ساکنان اشرف، از جمله یک هزار زن، نمی‌تواند بر اثر فشار ملاهای حاکم بر ایران، نقض شود. بنابراین، ما باید یک پیام متحد که مسایل انسانی ساکنان اشرف را دربر می‌گیرد، بدون هیچ تبصره‌یی که این قطعنامه را متزلزل کرده یا تضعیف کند بفرستیم. ما باید از ایجاد تغییراتی در متن نهایی این قطعنامه که شرایط را پیچیده می‌کند و زندگی آن جمعیت بی‌دفاع را به خطر می‌اندازد، اجتناب ورزیم. ساکنان اشرف توسط نیروهای آمریکایی در شروع جنگ در سال 2003 بمباران شدند. بعدا، آنها توسط آمریکا اسکرین شدند. دولت عراق هم همه آنهایی که در اشرف هستند را در همین ماه آوریل اسکرین کرده است. همه آنها در بیرون از اشرف مورد مصاحبه قرار گرفتند. آنها برای ترک اشرف یا رفتن به ایران، تحت فشار قرار گرفتند. تنها 6تن از آنها پذیرفتند که بروند. 6نفر از میان 3400نفر.

موگنز کامره نماینده پارلمان اروپا:
آقای رئیس، همکاران محترم وضعیت کمپ اشرف، محل زندگی 3500تن از اعضای اپوزیسیون اصلی دموکراتیک ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران موجب نگرانی بسیاری طی مدت اخیر و موضوع چندین قطعنامه بوده که در این پارلمان طی سالهای اخیر به تصویب رسیده است. من به همراه یک هیأت چهار نفره از کمپ اشرف در ماه اکتبر سال گذشته بازدید کردیم و با مقامهای آمریکایی، عراقی و سازمان ملل ملاقات نمودیم. همه آنها بر موضع نگرانی ما به‌خاطر این که حفاظت کمپ اشرف داشت از نیروهای آمریکایی به نیروهای عراقی از اول سال جدید منتقل می‌شد تأکید کردند.
وضعیت از آن زمان تاکنون بسیار بدتر شده است. رهبر مذهبی ایران در یک بیانیه رسمی در پایان ماه فوریه از رئیس‌جمهور عراق که از ایران بازدید می‌کرد، خواست تا توافق دو جانبه را مبنی بر بستن کمپ اشرف اجابت کند و همه ساکنان آنرا از عراق اخراج نماید. از آن زمان تاکنون بازرسیها و محاصره کمپ توسط نیروهای عراقی آغاز شده است. نیروهای عراقی از ورود خانواده‌های ساکنان اشرف، هیآتهای پارلمانی، سازمانهای حقوق‌بشری، وکلا و روزنامه‌نگاران و حتی پزشکان به داخل کمپ ممانعت به‌عمل آورده‌اند و اجازه نمی‌دهند که الزامات لجستیکی به داخل اشرف وارد شود. به این ترتیب، این پارلمان لازم دید که کاملاًًًًًًً نیاز است به این موضوع در این مقطع به‌صورت فوری رسیدگی کند. ما اکنون با همه گروهها همکاری کرده‌ایم تا یک متن مشترکی را تنظیم کنیم که کاملاًًًًًًً متوازن بوده و به همه نگرانیهای ما در این رابطه اشاره می‌کند و از نهادهای بین‌المللی می‌خواهد که یک وضعیت طولانی مدت قانونی برای ساکنان اشرف مشخص کند. متأسفانه چند ضمیمه توسط برخی کسانی که سخنگوی تهران هستند، روی میز آورده شده است. کسانی که به دروغهایی که توسط تهران عنوان شده، باور کرده‌اند. ما معتقدیم که باید به روشنی متوجه باشیم که این مسائل و تبصره‌ها مخالف امنیت ساکنان اشرف است و باید به این ضمائم رأی منفی بدهیم. ما از همه همکارانمان می‌خواهیم تا به همان متن اصلی استناد کنند و هرگونه ضمیمه یا متممی را رد کنند. آقای رئیس از شما متشکرم.

تونه کلام نماینده پارلمان اروپا:
آقای رئیس بسیار متشکریم
ما امروز به این‌جا آمده‌ایم تا از یک فاجعه عظیم بالقوه انسانی جلوگیری کنیم. تقریبا 4000نفر، اعضای اپوزیسیون ایرانی در خطر قریب‌الوقوع اخراج به ایران توسط مقامهای عراقی هستند. رژیم ایران تاکنون بیش از 120هزار نفر از دوستان آنها را اعدام کرده است. لازم به یادآوری است که اینها کسانی هستند که برنامه مخفی هسته‌یی تهران را فاش ساختند و با یک رژیم حامی تروریسم که در ایران حاکم است مخالفت می‌کنند. این در راستای اعتبار دموکراتیک دولت عراق و هم‌چنین دولت آمریکا که به ساکنان اشرف موقعیت افراد حفاظت شده داده است، می‌باشد تا از حیات آنها حفاظت کرده و به انتخاب آزادانه آنها احترام بگذارند و یک آینده امن را بر اساس قوانین بین‌المللی برای آنها تضمین کنند. ولی قبل از هر چیز ما از دولت عراق می‌خواهیم تا محاصره کمپ اشرف را لغو کند.

یان زهرادیل، نماینده پارلمان اروپا:
من خوشوقتم که تحت ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا که جمهوری چک آن را به‌عهده داشت سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی اتحادیه اروپا خارج شد و خوشوقتم که از اپوزیسیون ایران علیه رژیم حاکم حمایت می‌کنیم.
من نیز حمایت خود را از این قطعنامه حمایت می‌کنم و می‌خواهم که به همین صورت که ارائه شده است بتصویب برسد بدون وارد کردن تبصره‌هایی که ارائه شده است.

پائولو کازاکا نماینده پارلمان اروپا:
منهم مایلم از قطعنامه‌یی که ارائه شده است حمایت خودم را اعلام کنم. تبصره‌هایی که ارائه شده‌اند کاملاًًًًًًً غلط و اشتباه می‌باشند و علیه روح قطعنامه‌یی هستند که در این‌جا مطرح شده است.
تبصره‌هایی که ارائه شده‌اند واقعیات را منعکس نمی‌کنند و من از کسانیکه این تبصره‌های شرم‌آور را ارائه کرده‌اند می‌خواهم که آنها را پس بگیرند.
 
کاپاتو نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا:
آقای رئیس متشکرم
ما امروز صبح در این‌جا در مورد یک کمپ که اصولا یک شهر کوچک است، صحبت می‌کنیم. این شهر پر از افرادی است که در زیر سایه یک تصمیم سیاسی، تمامی تسلیحات خود را تحویل داده‌اند و به جامعه بین‌المللی اعتماد کرده‌اند تا از آنها حفاظت و دفاع کند. دلیل این که ما این موضوع را به‌طور فوری مورد بررسی قرار می‌دهیم، ریسک اخراج است که این افراد را تهدید می‌کند و تمامی حقوق آنها را در معرض خطر نقض شدن توسط رژیم ایران قرار داده است. علت فوریت این بود که باید کاری کنیم و نگذاریم حقوق بنیادین شهروندان این شهر کوچک نقض شود و آنها را به دیکتاتوری ایران تسلیم کنند. به همین دلیل هم هست تبصره‌هایی که به آن اضافه شده می‌تواند هاله‌یی از ابهام روی موضوع کلیدی که همان فوریت این مسأله است به وجود بیاورد. من به همین خاطر امیدوارم که این تبصره‌ها تصویب نشوند .
متشکرم آقای رئیس

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9aed3043-64bd-423d-a523-85c6eb6c5628"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات