روز یکشنبه، اجلاس دو روزه سران کشورهای گروه۲۰ در واشینگتن بهپایان رسید. جرج بوش رئیسجمهور آمریکا، گوردون براون نخست وزیر انگلستان و نیکولا سارکوزی رئیسجمهور فرانسه ازفرصت پیش آمده برای انجام رایزنیهای اجلاس واشینگتن، ابراز خشنودی کردند. رئیسجمهور آمریکا، بعد از پایان نشست گروه 20 تاکید کرد که نشستی که او میزبانش بوده، به خودی خود نمیتوانست بحران اقتصادی جاری را برطرف کند. وی یادآور شد که تهیه مقدمات کنفرانس واشینگتن فقط طی دو هفته انجام شد. بوش این نشست را آغاز یک روند و اولین نشست از مجموعه نشستهایی خواند که گروه 20 بهزودی برگزار خواهد کرد.
سارکوزی که ریاست ادواری شورای اتحادیهی اروپا را برعهدهدارد گفت اروپا در این نشست تاریخی، با صدایی واحد سخن گفته است. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفت که بیست کشور صنعتی و نیمه صنعتی جهان، پاسخ عاقلانه و مناسب را برای بحران مالی یافتهاند. وی با اشاره به سند پایانی این اجلاس گفت که مضمون اصلی این کنفرانس کنترل بر بازار، محصول و شرکای بازار است تا از دایره قاعدههای معین که تنظیم کننده است بیرون نباشند.
پر اشتاینبروک ، وزیر دارایی آلمان، ضمن ابراز رضایت از نتیجه اجلاس واشینگتن گفت که پیشنهادهای سند پایانی روشن و با توجه به ابعاد بحران مالی، پاسخی درخور هستند.
این اجلاس سندی شش مادهای تصویب کرد که دربرگیرنده نکات زیر است.
1. ادامه تلاشهای فعالانه کنونی و در صورت لزوم تکمیل آنها.
2. تأییدحمایت از بانکهای مرکزی تا هنگامی که این حمایتها، برای وضعیت ملی مناسب تشخیص داده شوند.
3. توصیه برداشتن گامهای مناسب در سیاست مالی، برای ترغیب تقاضاهای داخلی به شرط آن که دولتها دچار بدهکاریهای سنگین نشوند.
4. کمک به کشورهای در حال صنعتی شدن، و کشورهای در حال توسعه.
5. از بانک جهانی و دیگر بانکهای توسعه خواسته میشود که امکانات خود را در این رابطه کاملا فعال کنند.
6. باید ابزار کافی در اختیار صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی قرار گیرد تا آنها بتوانند در چیرگی بر بحرانهای این چنینی، نقش خود را ایفا کنند.
پس از انتشار سند یاد شده در واشینگتن گفته شد که این سند پایههای اصلاحات در سیستم مالی جهان است و باید کاری کرد که بحران مالی جهانی دیگر تکرار نشود.
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6bb118f5-2052-4983-8d5c-2c69ddedc832"></iframe>