برنارد کوشنر وزیر خارجه فرانسه طی اظهاراتی که توسط خبرگزاری ریانووستی روسیه مخابره شده، نسبت به پروژه هسته ای رژیم ایران هشدار داد وگفت: تمامی نشانهها حکایت از آن دارد که رژیم ایران در پی دست یابی به سلاح هستهیی است، و این فعالیتها همه را نگران کرده است. از این رو باید جلو این رژیم را گرفت. کوشنر همچنین از برگزاری اجلاس کشورهای 1+5 در روز 6 آذرماه در شرم الشیخ مصر برای بررسی راههای مقابله با برنامه هسته ای رژیم ایران خبرداد.
این تنها پروژه اتمی رژیم نیست که جامعه بینالمللی را نگران ساخته، بلکه پروژه موشکی رژیم هم که در واقع وسیله پرتاب بمب اتمی است، این نگرانیها را مضاعف میسازد. یاپ دهوپ شفر، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی ناتو، نسبت به برنامه موشکی رژیم ایران را با سرعت پیش میبرد، هشدار داد و گفت: برنامه موشکی این رژیم به اندازه برنامه هستهیی اش، برای امنیت آمریکا و اروپا خطرناک است.
دبیرکل ناتو که در کنفرانسی در جنوب فرانسه سخنرانی می کرد، افزود: تلاش رژیم ایران برای ساخت بمب اتمی، چالشی بزرگ در مقابل ماست.
همزمان با اظهارات شفر و کوشنر، دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلستان نیز در مجلس عوام این کشور اعلام کرد که در صدد جلب حمایت اتحادیه اروپا برای تحریم نفت و گاز رژیم ایران هستیم. میلیبند گفت: رژیم ایران نه تنها شورای امنیت سازمان ملل متحد بلکه آژانس بین المللی انرژی اتمی را نیز به چالش کشیده و به برنامه هستهیی خود ادامه می دهد. این امر باعث نگرانی جدی ماست. ما مصریم که برنامه غنیسازی اورانیوم این رژیم را متوقف کنیم. چرا که نه تنها با قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد، بلکه با تعهدات رژیم ایران در قبال معاهده منع گسترش سلاحهای هستهیی نیز مغایر است، و یک خطر جدی نه تنها برای ثبات خاورمیانه، بلکه خطری برای ثبات جهان می باشد.
وزیر خارجه انگلستان، در پاسخ به سؤال نمایندگان درباره جلب حمایت اتحادیه اروپا برای تحریم نفت و گاز رژیم ایران گفت: ” باید به شما اطمینان بدهم که این یک اقدام مهم ما در اتحادیه اروپا و سطح بین المللی خواهد بود” و لندن برای متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم در ایران، متعهد است تا به تلاشهای خود برای اعمال تحریمهایی علیه صنعت نفت و گاز ایران ادامه دهد.
در همین حال روز سه شنبه، دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در دانشگاه ”بلمونت“Belmont در ایالت تنسی Tennessee برگزار شد. پروژههای هسته ای رژیم ایران یکی از موضوعات اصلی مناظره در بخش سیاست خارجی دو کاندیدا بود. و آنها روی این موضوع توافق داشتند که نباید به رژیم ایران اجازه داد به سلاح هسته ای دست پیدا کند.
جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه گفت: بگذارید بگوییم که ما منتظر شورای امنیت سازمان ملل نمی مانیم. چالش ما در حال حاضر این است که رژیم ایران مسیر دست یابی به تسلیحات اتمی را ادامه می دهد و این خطر بزرگی برای ثبات کل خاورمیانه است. من فکر می کنم با پیوستن به متحدان و دوستانمان در یک اتحاد دمکراتیک بتوانیم بطور موثری تلاش این رژیم برای دست یابی به تسلیحات اتمی را متوقف کنیم.
باراک اوباما نامزد حزب دموکرات نیز گفت: ما نمی توانیم به رژیم ایران اجازه دست یابی به تسلیحات اتمی را بدهیم. این برهم زننده وضعیت در منطقه خواهد شد و نه تنها تهدیدی برای اسرائیل است بلکه همچنین تهدیدی برای قرار گرفتن تسلیحات اتمی در دست تروریستها میباشد. بنابراین غیر قابل قبول است و من هر کاری که برای جلوگیری از آن ضروری باشد را انجام می دهم. ما هرگز گزینه نظامی را از روی میز برنمی داریم. اما برای ما مهم است که از تمامی امکانات استفاده کنیم تا از سناریویی که مجبور شویم چنین گزینه ای را انتخاب کنیم جلوگیری گردد. مثلا اکنون رژیم ایران اگر چه صادر کننده نفت است ولی بخاطر اینکه زیربناهای صنعت نفت آن ویران شده است بنزین وارد می کند. اگر ما بتوانیم جلو واردات بنزین و محصولات نفتی که این رژیم نیاز دارد را بگیریم، این اقدام، بهای کاری را که میکنند افزایش میدهد.
کشورهای منطقه نیز مخالفت خود را با پروژههای اتمی رژیم و همراهی خود با جامعه بینالمللی را اعلام میکنند. از جمله دولت کویت در نامهیی به کمیته تحریمهای شورای امنیت، پایبندی کامل خود به اجرای قطعنامه این شورا برای تحریم رژیم ایران را اعلام نمود و تصریح کرد که این اقدامات از جمله بلوکه کردن دارایی های این رژیم و بازرسی کالاهای آن در گمرکات را به مرحله اجرا خواهد گذاشت.
سختتر شدن مواضع جامعه بینالمللی در قبال سماجت رژیم برای ساخت بمب اتمی
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/07/18
برنارد کوشنر
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/431fcdac-4940-4d5d-adb1-5b1df888820d"></iframe>