با نزدیک شدن پایان مهلت ضربالاجل کشورهای اتحادیه اروپا و گروه 5+1 به رژیم، هشدار مقام های این کشورها و فشارهای سیاسی آنها به رژیم افزایش یافته است. البته رژیم از زبان متکی وزیر خارجه خود منکر ضربالاجل شده است.
وقتی روز گذشته شان مک کورمک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در همین رابطه مورد سؤال خبرنگاران قرار گرفت، وزیر خارجه رژیم آخوندی را مورد تمسخر قرار داد و گفت: «شاید متکی باید تلفن را بردارد و با جلیلی تماس بگیرد.
روز گذشته دانا پرینو سخنگوی کاخسفید به رژیم ایران هشدار داد در صورتی که به مشوق های بین المللی پاسخ مثبت ندهد و فعالیتهای هسته یی خود را متوقف نکند، عواقبی منفی در انتظارشان خواهد بود.
گونزالو گالکوز(Gonzalo Gallegos)، یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا هم به خبرنگاران گفت: ما می خواهیم و انتظار داریم که یک پاسخ در آخر هفته داشته باشیم . به آنها دو هفته فرصت داده شده بود. این دو هفته در این آخر هفته بپایان می رسد. . به گفته وی این دو هفته شنبه یا یکشنبه به پایان می رسد.
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه انگلستان نیز، روز گذشته تاکید کرد: پرونده هسته یی رژیم ایران به وضعیت «بسیار بسیار خطرناکی» رسیده است.
پیش از این نیز میلیبند به اتفاق وزیر خارجه ایتالیا در یک کنفرانس مشترک مطبوعاتی به رژیم ایران هشدار داده بودند. فرانکو فراتینی وزیر خارجه ایتالیا در این کنفرانس خبری با اشاره به ناامیدی خود پس از شنیدن سخنرانی خامنهای مبنی بر قصد رژیم برای تداوم برنامه غنی سازی اورانیوم گفت: من خواهان برخورد فوری ، قاطع و جدی اتحادیه اروپا با رژیم ایران در صورت ادامه غنی سازی اورانیوم هستم .
با توجه به همین مواضع شدیداللحن است که خبرگزاری رویتر روز گذشته گزارش داد: موضع رژیم ایران نسبت به آخرین پیشنهاد برای گفتگوها هرچه باشد، پیش نویس قطعنامه اتحادیه اروپا علیه برنامه هسته یی رژیم در نهایت در هفته آینده تصویب خواهد شد.
رویتر در گزارش خود تأکید کرد: ساعت برای ایران در حال تیک تاک است تا به یک پیشنهاد قدرت های اصلی درباره برنامه اتمی پاسخ دهد اما دیپلومات های اروپایی گفتند آنها آماده هستند تا چند روزی هم فراتر از ضربالاجل غیررسمی که شنبه است برای یک پاسخ منتظر بمانند.
رویتر در همین گزارش خاطرنشان کرد که منشأ در بنبست قرار گرفتن رژیم به افشاگریهای مجاهدین و مقاومت ایران در سال 2002 برمیگردد که در مورد وجود یک تأسیسات غنیسازی اورانیوم و مجتمع آبسنگین در ایران برمیگردد.
از سوی دیگر، رژیم آخوندی که شاهد قاطعیت بیشتر جامعه بین المللی است، از عواقب آن دچار وحشت شده است. رفسنجانی بانگرانی اعلام کرد مخالفتها و کارشکنیها با جمهوری اسلامی برسر برنامه هستهیی ادامه دارد. این مسئله ساده نیست بلکه از میدان جنگ هم سختتر است. وی که در حسینیه جماران سخنرانی می کرد افزود: ما دراین میدان با فشارهای بین المللی مواجه هستیم و در هر میدانی یک جبهه برای ما باز میکنند.
گماشته ولی فقیه، پاسدار احمدینژاد هم به شیوه خود وحشت خود را بروز داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه وی روز گذشته در تلویزیون حکومتی بر ادامه فعالیتهای هسته یی اصرار ورزید و گفت: برای دفاع از این فعالیتها از نیروی نظامی استفاده خواهد کرد.
علیاصغر سلطانیه نماینده رژیم آخوندی در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد: هیچگونه توقف در برنامه هستهیی ایران وجود ندارد. ما هیچکدام از فعالیتهای هستهیی خود از جمله غنیسازی اورانیوم را کنار نمیگذاریم. وی تهدید کرد: هرگونه اقدامی مثل تحریمهای یکجانبه و یا قطعنامههای دیگر نتیجهای معکوس خواهد داشت .
موضع گیریهای حاد متقابل مسئولان کشورهای اتحادیه اروپا و گروه 5+1 و مقامات رژیم بیانگر ورود پرونده هسته ای رژیم به مرحله ای جدید از رویارویی و تشدید انزوای بینالمللی رژیم است.
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/16347327-f5d5-468f-ae85-a87bc7eb04e5"></iframe>