همزمان با سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به تهران که در کادر اجلاس سران کشورهای حوزه دریای خزر صورت میگیرد، یک بازرس سابق تسلیحاتی به سی.ان.ان گفت: روسیه طی سال گذشته حدود یک میلیارد دلار سیستم دفاع موشکی ”تور ام یک” TOR M1 به رژیم ایران فروخته که باعث تلخی شدید در روابط واشینگتن و مسکو شده است. بسیاری از سیستم دفاعی که روسیه به تهران فروخته در اطراف سایتهای هستهیی رژیم ایران مستقر شده است. یک مقام رژیم ایران درسازمان ملل در این باره اظهار نظری نکرد.
سی.ان.ان افزود: به گفته تحلیلگران در اتحاد میان روسیه و رژیم ایران، شکاف هایی وجود دارد.
یک تحلیلگر سیاسی گفت: روسیه نمیخواهد رژیم ایران به سلاح اتمی مجهز شود. از طرف دیگر هم نمیخواهد با یک جنگ دیگر در خاورمیانه روبرو شود. نگرانی آنها این است که احمدی نژاد حاضر به مصالحه با جامعه جهانی بر سر برنامه تسلیحاتی خود نیست. به همین خاطر احتمال بروز یک تخاصم نظامی (با رژیم ایران) روز به روز افزایش مییابد.
سی.ان.ان افزود: نیروگاه اتمی بوشهر که روسیه در حال ساختن آن است، قرار بود دو سال پیش به اتمام رسیده و به نقطه بهره برداری برسد، ولی تکمیل آن مستمراً به عقب افتاده است. مقامات روسیه به سی.ان.ان گفته اند ساختن نیروگاه بوشهر بطور کامل متوقف شده است. به گفته مقامات روسی، علت توقف ساختن نیروگاه بوشهر، عدم پرداخت پول به موقع از سوی رژیم ایران بوده است. ولی رژیم ایران این ادعا را تکذیب میکند. تحلیلگران میگویند علت اصلی این است که پوتین نمی خواهد در صورتی که تنش ها میان رژیم ایران و غرب به نقطه جوش برسد و به تخاصم نظامی منجر شود، پایش به میان کشیده شود.
شبکه جهانی تلویزیون بی.بی.سی نیز به نقل از منابع مطلع غرب گفت، پوتین میخواهد از کارت ایران برای معاملات بزرگتر خود با غرب استفاده کند .
گزارشگر بی.بی.سی در تهران در پاسخ به این سؤال که آیا اقدامات امنیتی بیشتری قبل از سفر پوتین صورت گرفته است، گفت: کنفرانسی که پوتین در آن شرکت می کند یعنی کنفرانس کشورهای حوزه دریای خزر، در یکی از قصرهای شاه سابق برگزار شده که حصارهای امنیتی شدیدی دارند..
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7c076b04-0884-4214-98e3-2cdcad0d72c0"></iframe>