کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا جلسهیی تحت عنوان «بحران روهینگیا؛ واکنش آمریکا در قبال تراژدی آراکان» به ریاست اد رویس، رئیس این کمیته برگزار کرد و رویس در این جلسه حوادث آراکان را مصداق بارز پاکسازی قومی خواند.

در این جلسه که پاتریک مورفی، معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوس آرام و کیت سومونگسیری، دستیار مدیر آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده به سؤالات نمایندگان پاسخ دادند.
اد رویس- رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا طی سخنانی در این نشست ضمن انتقاد از اقدامات خشونتآمیز دولت میانمار علیه مسلمانان آراکان و اظهارات اخیر آنگ سان سوچی، وزیر امور خارجه و رهبر دولت این کشور مبنی بر رد خشونت ها گفت: "آنچه در آراکان رخ میدهد، نمونه پاکسازی قومی است و اظهارات اخیر رهبر این کشور در این مساله، اشتباه است. کسانی که مسئول این قتلعام هستند، باید در مقابل دادگاه پاسخگو باشند. سوچی و ژنرالهای ارتش این کشور باید پاسخگوی این اقدامات خود باشند".
وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰روستای مسلماننشین در منطقه آراکان به آتش کشیده شده و بیش از ۵۰۰هزار نفر از اهالی منطقه مجبور به ترک خانه خود شدهاند، تصریح کرد: در اظهارات کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل مبنی بر اینکه وضعیت فعلی در آراکان تبدیل به یک مصداق بارز "کتاب پاکسازی قومی" شده است، جای تعجب وجود ندارد. این یک اتهام بزرگ مبتنی بر شواهد است.
اد رویس گفت: "دولت میانمار دهها سال علیه ساکنان روهینگیا فشارهای سازمانی اعمال کرد. دولت این کشور در سال ۱۹۸۲ قانون حقوق شهروندی را به تصویب رساند که بر اساس این قانون حق شهروندی از آنها سلب شد. مردم روهینگیا از همان ابتدا در هر مرحله از سوی دولت میانمار به حاشیه رانده شدند."
گفتنی است در نتیجه حملات ارتش میانمار که به بهانه مبارزه با شبهنظامیان در آراکان صورت میگیرد، از ۲۵اوت تاکنون تعداد زیادی از مسلمانان جان خود را از دست دادهاند. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جانباخته و حدود ۲۰۰روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شده است.
شمار مسلمانانی که از خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطیگریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به ۵۰۹هزار نفر رسیده است.
بیشتر بخوانید:
گروههای حقوقبشری برای کمک به مسلمانان روهینگیا ۴۳۴میلیون دلار درخواست کردند
گروههای حقوقبشری کمککننده به آوارگان مسلمان روهینگیا در بنگلادش، برای کمک به یک میلیون و دویست هزار آواره در شش ماه آینده درخواست ۴۳۴میلیون دلار کردند.
حدود ۸۰۹هزار آواره اهل روهینگیا برای فرار از خشونتها در بنگلادش حضور دارند. حدود نیم ملیون نفر از این آوارگان از ماه اوت سال جاری میلادی به بنگلادش فرار کردهاند.
ویلیام لاسی سوئینگ، مدیر سازمان بینالمللی مهاجران روز سهشنبه ۱۱مهر ۹۶ اعلام کرد: «اگر ما از تلاشهای دولت بنگلادش برای کمک به بیش از نیم میلیون مهاجری که در چند ماه گذشته وارد این کشور شدهاند و بیشتر آنها را کودکان، زنان و کهنسالان تشکیل میدهند حمایت نکنیم، این مهاجران قربانی بیتفاوتی ما خواهند شد».
خبرگزاری رویتر پیشتر گزارش کرده بود بسیاری از مناطق استان راخین که ارتش میانمار در حال پاکسازی قومی در آن است، اکنون تقریباً بهطور کامل خالی از سکنه شدهاند. افرادی هم که منطقه را ترک نکردهاند، روزها از ترس ارتش به جنگل پناه میبرند و شبهنگام به خانههای خود بازمیگردند.
بر اثر جنایتهای اخیر ارتش میانمار در استان راخین که از ماه اوت آغاز شده است، تاکنون حدود ۵۰۰مسلمان روهینگیایی کشته و حدود ۵۰۰هزار نفر آواره شدهاند. ارتش میانمار این پاکسازی قومی را به بهانه حمله تعدادی شبهنظامی به یکی از پایگاههای نظامی این کشور، آغاز کرد. گزارشها نشان میدهد نظامیان میانمار خانههای مسلمانان روهینگیا را به آتش میکشند، به فجیعترین شکل آنها را بهقتل میرسانند و به زنان تجاوز میکنند.