روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در صفحات اول خود مهم عنوان اصلی را به اظهارات روحانی در گفتگو با تلویزیون رژیم اختصاص دادهاند:
آرمان: روحانی چه گفت، چه نگفت – مسأله شفافیت حق مردم است، نگرانیام نقد دولت نیست، دروغ میگویند- برجام نبود فقط میتوانستیم حقوق کارمندان را بدهیم – هیچکس در دنیا نگفت ایران در برجام سرش کلاه رفت – بین وزرای اقتصادی دعوا نداریم- بیکاری جوانان در خانوادهها نگرانکننده است- برجام نبود در آمد نفتی از نصف هم کمتر میشد – اشتغال مهمترین مسأله کشور است – نرخ ارز حتماً متعادل خواهد شد – زندگی مردم با شبکههای اجتماعی است- حقوق نا متعارف فقط در دولت نیست – همه آزادند که حرف بزنند
فرهیختگان: رئیس جمهوری در گفتکوی زنده خبری: اگر برجام نبود امروز درآمد کشور کمتر از نصف بود
برخی روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی در صفحات داخلی خود نسبت به سکوت روحانی در برابر باند ولیفقیه ارتجاع ابراز ناامیدی کردهاند، برخی هم تلاش کردهاند این سکوت را توجیه کنند:
آرمان: آنچه روحانی بیان کرد، همانی نبود که تا پیش از آغاز این برنامه تلویزیونی انتظار میرفت. از برجام و موضوعات اقتصادی گفت، اما نگفت چه موانعی بر سر راه بوده است. از پیشرفت گفت، اما نگفت تخریبگران دولت تا جایی پیش آمدند که حتی صدای اعتراض همفکران خود را درآوردند. ناگفتههای روحانی بیش از گفتههای او بود. او برخی اوقات سکوتی غریب داشت، اینکه وقتی فعالیت ۳ هزار سایت علیه دولت را میداند، دیشب از منابع تغذیه مالی این حجم وسیع سایتها سخنی بر زبان نیاورد. روحانی دیشب شاید روحانی مورد انتظارحامیان دولت نبود،
او به مسائلی هم اشاره کرد و در برخی مواقع با توضیحات خود نقشههای مخالفان را نقش بر آب کرد. روحانی به خوبی میداند یکی از بزرگترین مشکلات دولت مخالفان آن هستند و هرچه به (انتخابات) اردیبهشت ۹۶ نزدیکتر میشویم، بر حجم حملات آنها افزوده میشود.
برجام هم گویی سوژه آماده برای حمله به دولت روحانی است که رئیسجمهور برخلاف گذشته بسیار نرم از کنار آن عبور میکند.
اعتماد: حسن روحانی وقتی از اشتغال صحبت میکند، مردم را آنقدر باهوش میداند که آمار ایجاد ١٤٠٠٠ شغل در سالهای ٨٥ تا ٩٠ را درک کنند و بدانند که چه بر کشور رفته است؛ وقتی از برجام میگوید خیالش راحت است که خیل عظیمی از مردم میدانند که اگر برجام نبود درآمدهای نفتی ایران نصف میشد و وقتی از آسیبهای اجتماعی یاد میکند میداند که باید به مردم حق شادی بدهد تا از سختگیریهایی که به آنان میشود، ابراز نارضایتی کند. مردم بدانند حقوق غیرمتعارف مخصوص قوه مجریه نیست. در قوای دیگر و نهادهای انقلابی بیش از 300نفر از این حقوقها گرفتهاند. اگر میخواهید حقوق نجومی را ابزار انتخاباتی کنید که تا شب انتخابات نهضت ادامه دارد.
روزنامههای باند علی خامنهای بدون ذکر جزییات نسبت به حذف رژیم از صحنه سوریه ابراز نگرانی کردهاند:
سیاست روز: سیاست روز: سرمقاله: تبانی ترکیه و روسیه بر سر سوریه؟!
آتشبس در سوریه در حالی با توافق سوریه و ترکیه برقرار شده که برخی ناظران سیاسی جای خالی ایران را در این توافق یک سؤال مهم و ابهامانگیز برشمردند و معتقدند اگر دو طرف توافق کننده بده بستانهایی بر سر سوریه انجام دادهاند باید به تهران پاسخگو باشند.
اما یک سؤال مهم پیش میآید و اینکه در این توافق نقش ایران با همه تاثیرگذار بودنش در معادلات منطقهیی چرا نادیده انگاشته شده است؟
آنطور که اتاق خبر۲۴نوشته، نکته اینجا است، کشوری که از آغاز بحران سوریه تاکنون نقش بهشدت منفی را بازی کرده است، اکنون چگونه این اجازه را برای خود قائل میشود که درباره نیروهایی که توانستند با حضور خود سرنوشت سیاه و شوم سوریه را تغییر دهند، تصمیمگیری کند؟
اگر در توافق آتشبسی که روسیه و ترکیه به آن رسیدهاند بندی درباره خروج نیروهای غیرسوری در آن وجود دارد، نخستین نیروهایی که باید سوریه را ترک کنند ارتش ترکیه است که مانند مهمان ناخوانده سر خود را پایین انداخته و وارد خاک سوریه شده است.
ضمن اینکه نیروهای جبهه مقاومت بهدرخواست ترکیه وارد سوریه نشدهاند که با درخواست آنها این کشور را ترک کنند و مردم و دولت آن را با گروههای تروریستی تنها بگذارند.
اما اگر بر سر سوریه معاملهای انجام شده است، بشار اسد رئیسجمهور این کشور در جریان آن قرار دارد و موافق است، بحث دیگری است، آنگاه همانطور که بشار اسد از نیروهای حزبالله لبنان برای کمک درخواست کرده بود، از آنها خواهد خواست در این شرایط بحرانی خاک سوریه را ترک کنند. خروج گروههای مسلح توافقی بود که روسیه و ترکیه انجام دادهاند، اما این تصمیم و توافق در حالی به دست آمده که همچنان دو شهرک شیعه نشین فوعه و کفریا در محاصره قرار دارند و جان مردم این دو شهرک در خطر جدی قرار دارد.
در توافق آتشبسی که مقرر شده به نظر میرسد هیچ تصمیمی برای این دو شهرک شیعه نشین گرفته نشده است در حالی که فارغ از شیعه یا سنی بودن آنها تنها مدافعان مردم این دو شهرک نیروهای حزبالله بوده وهستند.
فشار نیروهای حزبالله لبنان باعث شد از میان ۲۰ هزار نفر از مردم این دو منطقه تنها بیش از ۲ هزار نفر، آن هم کودکان، زنان و مجروحان خارج شوند، در حالی که بیش از ۵۰ هزار نفر از نیروهای مسلح گروههای تروریستی با توافق انجام شده از حلب بیرون رفتند.
تا کنون که این آتشبس به سود تروریستها و دیگر گروههای مسلح معارض و البته ترکیه تمام شده است، حال روسیه در این میان در پی چیست؟ اما اگر شرایطی که با توافق بر سر آتشبس ایجاد شده درست باشد و ادامه یابد، روسیه هر معاملهای هم بر سر سوریه کرده باشد، بازنده میدان خواهد بود.
روزنامههای باند رفسنجانی- روحانی خوردن زهر منطقهیی را ضرورت پس از خوردن زهر هستهیی طبیعی قلمداد کردهاند:
آرمان: عباس عبدی: «حکومت ایران پذیرفته که درباره مسائل هستهیی خود با جهان حرف بزند و امتیازاتی بدهد و امتیازاتی هم بگیرد. وقتی شما اصل برجام را پذیرفتید این دیگر به هستهیی محدود نمیشود و به جاهای دیگر نیز سرایت میکند. یعنی نوع نگاه به جهان و روابط بینالملل عوض شده است. به همین دلیل است که ایران در سوریه در کنار روسها عمل میکند. اگر چندی دیگر روسیه در مورد سوریه با آمریکا یا دیگران توافق کند آیا ایران میتواند مستقل عمل کند؟ خیر. این کار اصلاً شدنی نیست. یعنی هم ما حضور قدرتهای جهانی را پذیرفتهایم هم آنها ما را. به عبارتی دیگر، نظام بینالملل، ایران را پذیرفت.»
در روزنامههای باند رفسنجانی، در خصوص پیآمد اجتماعی افشای چپاولهای یکدیگر به باند رقیب هشدار داده شده است:
مردمسالاری: یک روز موضوع املاک نجومی، روز دیگر فیشهای نجومی و هفتهیی دیگر بحث FATF، اینها تنها گوشهیی از موضوعاتی بوده که جنجالآفرین بودهاند.
جنجالهایی که معمولاً پشت اکثر آنها، گروههایی سیاسی دیده میشوند. باید بپذیریم که هزینههای تخریب و تخطئه سیاسی در کشورمان، فرصتهای بسیاری را از بین خواهد برد که برخی جبرانناپذیرند. انتشار سریالی فیشهای حقوقی در ظاهر، قصد تخریب برخی گروههای سیاسی و مدیران نزدیک به دولت یازدهم را داشت، اما در عمل اتفاق بزرگتری افتاد و آن چیزی نبود به جز بیاعتمادی مردم. ماجرا وقتی پیچیدهتر شد که مشخص شد این حقوقها غیرقانونی نبوده و قوانین آن در دولت و مجلس قبلی تصویب شده بود. جدای از اینها این سؤال نیز پیش آمد که نهادهای نظارتی طی چند سال گذشته کجا بودند که این حقوقها در دولت قبلی و کنونی پرداخت میشد.
روزنامههای باند رفسنجانی، به گوشهیی از چپاول دولت در جریان بازی با نرخ ارز اذعان کردهاند:
ابتکار: دولت و بانک مرکزی اما در حدود 40روز بود که «حرف درمانی» کرده و تصور میکردند با گفتن اینکه نرخ ارز کاهش مییابد این اتفاق در عالم واقع نیز رخ خواهد داد. اما از زمان نخستین پیام تلگرامی که رئیس کل بانک مرکزی فرستاد تا همین 2-3روز پیش نرخ دلار روندی صعودی داشت.
به نظر میرسد دولت و بانک مرکزی عرضه ارز را بهطور واقعی اجرا کردهاند و قصد دارند میلیاردها دلار از منابع خود را با قیمتهایی در حدد 3800 تومان عرضه کنند که البته نسبت به قیمت 3500 تومان اواسط پاییز در هر دلار 300 تومان سود خواهند برد.
در یک دوره کوتاهمدت رقمی معادل 5400 میلیارد تومان به دست آورد.
جهان صنعت: پلیتیک تک نرخی شدن ارز: سیاست دستوری بانک مرکزی و تعیین یک نرخ جدید برای دلار در راستای تک نرخی شدن ارز است و به نظر میرسد با توجه به اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر حذف تدریجی ارز مبادلهای رفتهرفته دلار دولتی که در حال حاضر حدود 3200 تومان است جای خود را به دلار 3600 تومانی میدهد.
حملات متقابل روزنامههای هر دو باند حاکم در آستانهٴ جنگ قدرت برای قبضهٴ کرسی ریاستجمهوری سرمقالهها و مطالب مهم را به خود اختصاص داده است. در این حملات برجام و فیشهای نجومی و املاک نجومی سوخت اصلی جنگ باندها هستند:
آرمان: سرمقاله: شاهد بودیم بعد از انتخابات مجلس دهم حملات اصولگرایان بهویژه جریانهای تندروی آن نسبت به دولت روحانی و برجام به مراتب سنگینتر شده است. آنها از بیان هر اتهامی و از زدن هر تهمتی به دولت ابایی ندارند. شماری از ایرانیان در خارج از کشور نامهیی به ترامپ نوشتند، مستقل از اینکه مفاد آن نامه چیست و اساساً آن نامه چقدر میتواند ارزش داشته باشد، اما تندروها در ایران سعی میکنند که آن نامه را به شکلی به اصلاحطلبان بچسبانند. برای مثال در موضوع برجام، اینکه پرونده هستهیی کشور در وضعیتی که سیاستهای هستهیی اصولگرایان این برنامه را به آنجا کشانده بود و توجه به این نکته که اجماع جهانی علیه ایران از بین رفته است و ایران برای جابهجا کردن یک دلار مجبور نیست با چمدان به این سو و آن سو برود، شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری به ایران میآیند، و همین قدر که آقای روحانی توانسته از زیرتنگناها و فشارها بر دولت کشور را بیرون آورد، بزرگترین دستاورد برجام است. به هرحال آنچه مسلم است اینبار هم مخالفان با تخریبها، تبلیغات کذب و یکسویه از تریبونهایی که در اختیار دارند راه به جایی نمیبرند.
شرق: مدیرمسئول کیهان هنگامی که حساسیت خود را روی بیتالمال نشان میداد، میگفت مهم نیست ارقام حقوق نجومی چقدر است! مهم این است که دست این مسئولان در جیب ملت رفته است، اما حاضر نبود سایر تخلفهای آشکار همفکرانش در دستگاههای دیگر در همین ماههای اخیر را بپذیرد. او میخواست آن رئیس دولتی را که قطعنامههای شورای امنیت را مسخره میکرد، تحریمها را باعث رشد مملکت میدانست، برای دور زدن تحریمها اختلاسگران بزرگی را بهکار گرفت و تحویل جامعه داد، باعث حیفومیل میلیاردها دلار ثروت عمومی و فراگیری فساد در مملکت شد و خسارتهای بیشماری را بر ملک و ملت وارد کرد از این خطاها مبرا کند.
اعتماد: راهبرد و ابزار مخالفان دولت
اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور
دولت یازدهم در رویارویی رسانهیی برنده نیست چرا که صدا و سیما و سایتهایی که در اختیار برخی نهادهایی است که از بودجه عمومی تغذیه میکنند، تاکنون همراه دولت نبودهاند. امروز رسانههای مکتوب و روزنامههایی هستند که همراه دولت نیستند و بر علیه دولت یکسره و شبانه روز بر طبل میکوبند. ٢٤ سایت مجازی و روزنامههای مخالفان دولت هر روز بهانهیی برای تخریب دولت پیدا میکنند. دفاع دولت در مقابل این حملات رسانهیی تا به الآن کافی نبوده و دولت در این رویارویی رسانهیی برنده نبوده است اما در واقعیت دولت برنده است چرا که بزرگترین دستاورد تاریخ دیپلوماسی ایران یعنی برجام در دولت یازدهم اتفاق افتاده است. اگر نیک بنگریم خواهیم دید که مخالفان دولت تا چه حد از موفقیت برجام عصبانی هستند. این مسأله نشان میدهد که برجام چه موفقیت بزرگی بوده است.
برخی از سایر بحرانهای گریبانگیر نظام در عنوانها و مطالب روزنامههای دوشنبه 13دی انعکاس یافته است:
ابرار: عربستان برای حج 96از ایران دعوت نکرده!
ابرار: انتقاد مدیرعامل منطقه آزاد ماکو از مجلس: انتقال مناطق آزاد به وزارت اقتصاد، سیاسی است
ابرار: مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران: باید با قانع سازی، روسپیها و معتادان کارتن خواب عقیم شوند
ایران: شهری که بیصدا میخشکد، سیرجان آینده همه شهرهای ماست
راه مردم: زمینهای کشاورزی با آب فاضلاب آبیاری میشوند؟
کاروکارگر: ربیعی: هر دقیقه 14نفر به متقاضیان کار اضافه میشوند
کیهان: در مناظره زنده متن-حاشیه؛ شریعتمداری: سخنگوی دولت مدیران نجومی را ذخیر نظام میداند- کواکبیان: حالا یک کسی یک چیزی گفته است
کیهان: آلزایمر سیاسی! دولت راستگویان فراموشکار از آب در آمد
همدلی: حسین راغفر: اقتصاد بیهویتی داریم.
آرمان: روحانی چه گفت، چه نگفت – مسأله شفافیت حق مردم است، نگرانیام نقد دولت نیست، دروغ میگویند- برجام نبود فقط میتوانستیم حقوق کارمندان را بدهیم – هیچکس در دنیا نگفت ایران در برجام سرش کلاه رفت – بین وزرای اقتصادی دعوا نداریم- بیکاری جوانان در خانوادهها نگرانکننده است- برجام نبود در آمد نفتی از نصف هم کمتر میشد – اشتغال مهمترین مسأله کشور است – نرخ ارز حتماً متعادل خواهد شد – زندگی مردم با شبکههای اجتماعی است- حقوق نا متعارف فقط در دولت نیست – همه آزادند که حرف بزنند
فرهیختگان: رئیس جمهوری در گفتکوی زنده خبری: اگر برجام نبود امروز درآمد کشور کمتر از نصف بود
برخی روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی در صفحات داخلی خود نسبت به سکوت روحانی در برابر باند ولیفقیه ارتجاع ابراز ناامیدی کردهاند، برخی هم تلاش کردهاند این سکوت را توجیه کنند:
آرمان: آنچه روحانی بیان کرد، همانی نبود که تا پیش از آغاز این برنامه تلویزیونی انتظار میرفت. از برجام و موضوعات اقتصادی گفت، اما نگفت چه موانعی بر سر راه بوده است. از پیشرفت گفت، اما نگفت تخریبگران دولت تا جایی پیش آمدند که حتی صدای اعتراض همفکران خود را درآوردند. ناگفتههای روحانی بیش از گفتههای او بود. او برخی اوقات سکوتی غریب داشت، اینکه وقتی فعالیت ۳ هزار سایت علیه دولت را میداند، دیشب از منابع تغذیه مالی این حجم وسیع سایتها سخنی بر زبان نیاورد. روحانی دیشب شاید روحانی مورد انتظارحامیان دولت نبود،
او به مسائلی هم اشاره کرد و در برخی مواقع با توضیحات خود نقشههای مخالفان را نقش بر آب کرد. روحانی به خوبی میداند یکی از بزرگترین مشکلات دولت مخالفان آن هستند و هرچه به (انتخابات) اردیبهشت ۹۶ نزدیکتر میشویم، بر حجم حملات آنها افزوده میشود.
برجام هم گویی سوژه آماده برای حمله به دولت روحانی است که رئیسجمهور برخلاف گذشته بسیار نرم از کنار آن عبور میکند.
اعتماد: حسن روحانی وقتی از اشتغال صحبت میکند، مردم را آنقدر باهوش میداند که آمار ایجاد ١٤٠٠٠ شغل در سالهای ٨٥ تا ٩٠ را درک کنند و بدانند که چه بر کشور رفته است؛ وقتی از برجام میگوید خیالش راحت است که خیل عظیمی از مردم میدانند که اگر برجام نبود درآمدهای نفتی ایران نصف میشد و وقتی از آسیبهای اجتماعی یاد میکند میداند که باید به مردم حق شادی بدهد تا از سختگیریهایی که به آنان میشود، ابراز نارضایتی کند. مردم بدانند حقوق غیرمتعارف مخصوص قوه مجریه نیست. در قوای دیگر و نهادهای انقلابی بیش از 300نفر از این حقوقها گرفتهاند. اگر میخواهید حقوق نجومی را ابزار انتخاباتی کنید که تا شب انتخابات نهضت ادامه دارد.
روزنامههای باند علی خامنهای بدون ذکر جزییات نسبت به حذف رژیم از صحنه سوریه ابراز نگرانی کردهاند:
سیاست روز: سیاست روز: سرمقاله: تبانی ترکیه و روسیه بر سر سوریه؟!
آتشبس در سوریه در حالی با توافق سوریه و ترکیه برقرار شده که برخی ناظران سیاسی جای خالی ایران را در این توافق یک سؤال مهم و ابهامانگیز برشمردند و معتقدند اگر دو طرف توافق کننده بده بستانهایی بر سر سوریه انجام دادهاند باید به تهران پاسخگو باشند.
اما یک سؤال مهم پیش میآید و اینکه در این توافق نقش ایران با همه تاثیرگذار بودنش در معادلات منطقهیی چرا نادیده انگاشته شده است؟
آنطور که اتاق خبر۲۴نوشته، نکته اینجا است، کشوری که از آغاز بحران سوریه تاکنون نقش بهشدت منفی را بازی کرده است، اکنون چگونه این اجازه را برای خود قائل میشود که درباره نیروهایی که توانستند با حضور خود سرنوشت سیاه و شوم سوریه را تغییر دهند، تصمیمگیری کند؟
اگر در توافق آتشبسی که روسیه و ترکیه به آن رسیدهاند بندی درباره خروج نیروهای غیرسوری در آن وجود دارد، نخستین نیروهایی که باید سوریه را ترک کنند ارتش ترکیه است که مانند مهمان ناخوانده سر خود را پایین انداخته و وارد خاک سوریه شده است.
ضمن اینکه نیروهای جبهه مقاومت بهدرخواست ترکیه وارد سوریه نشدهاند که با درخواست آنها این کشور را ترک کنند و مردم و دولت آن را با گروههای تروریستی تنها بگذارند.
اما اگر بر سر سوریه معاملهای انجام شده است، بشار اسد رئیسجمهور این کشور در جریان آن قرار دارد و موافق است، بحث دیگری است، آنگاه همانطور که بشار اسد از نیروهای حزبالله لبنان برای کمک درخواست کرده بود، از آنها خواهد خواست در این شرایط بحرانی خاک سوریه را ترک کنند. خروج گروههای مسلح توافقی بود که روسیه و ترکیه انجام دادهاند، اما این تصمیم و توافق در حالی به دست آمده که همچنان دو شهرک شیعه نشین فوعه و کفریا در محاصره قرار دارند و جان مردم این دو شهرک در خطر جدی قرار دارد.
در توافق آتشبسی که مقرر شده به نظر میرسد هیچ تصمیمی برای این دو شهرک شیعه نشین گرفته نشده است در حالی که فارغ از شیعه یا سنی بودن آنها تنها مدافعان مردم این دو شهرک نیروهای حزبالله بوده وهستند.
فشار نیروهای حزبالله لبنان باعث شد از میان ۲۰ هزار نفر از مردم این دو منطقه تنها بیش از ۲ هزار نفر، آن هم کودکان، زنان و مجروحان خارج شوند، در حالی که بیش از ۵۰ هزار نفر از نیروهای مسلح گروههای تروریستی با توافق انجام شده از حلب بیرون رفتند.
تا کنون که این آتشبس به سود تروریستها و دیگر گروههای مسلح معارض و البته ترکیه تمام شده است، حال روسیه در این میان در پی چیست؟ اما اگر شرایطی که با توافق بر سر آتشبس ایجاد شده درست باشد و ادامه یابد، روسیه هر معاملهای هم بر سر سوریه کرده باشد، بازنده میدان خواهد بود.
روزنامههای باند رفسنجانی- روحانی خوردن زهر منطقهیی را ضرورت پس از خوردن زهر هستهیی طبیعی قلمداد کردهاند:
آرمان: عباس عبدی: «حکومت ایران پذیرفته که درباره مسائل هستهیی خود با جهان حرف بزند و امتیازاتی بدهد و امتیازاتی هم بگیرد. وقتی شما اصل برجام را پذیرفتید این دیگر به هستهیی محدود نمیشود و به جاهای دیگر نیز سرایت میکند. یعنی نوع نگاه به جهان و روابط بینالملل عوض شده است. به همین دلیل است که ایران در سوریه در کنار روسها عمل میکند. اگر چندی دیگر روسیه در مورد سوریه با آمریکا یا دیگران توافق کند آیا ایران میتواند مستقل عمل کند؟ خیر. این کار اصلاً شدنی نیست. یعنی هم ما حضور قدرتهای جهانی را پذیرفتهایم هم آنها ما را. به عبارتی دیگر، نظام بینالملل، ایران را پذیرفت.»
در روزنامههای باند رفسنجانی، در خصوص پیآمد اجتماعی افشای چپاولهای یکدیگر به باند رقیب هشدار داده شده است:
مردمسالاری: یک روز موضوع املاک نجومی، روز دیگر فیشهای نجومی و هفتهیی دیگر بحث FATF، اینها تنها گوشهیی از موضوعاتی بوده که جنجالآفرین بودهاند.
جنجالهایی که معمولاً پشت اکثر آنها، گروههایی سیاسی دیده میشوند. باید بپذیریم که هزینههای تخریب و تخطئه سیاسی در کشورمان، فرصتهای بسیاری را از بین خواهد برد که برخی جبرانناپذیرند. انتشار سریالی فیشهای حقوقی در ظاهر، قصد تخریب برخی گروههای سیاسی و مدیران نزدیک به دولت یازدهم را داشت، اما در عمل اتفاق بزرگتری افتاد و آن چیزی نبود به جز بیاعتمادی مردم. ماجرا وقتی پیچیدهتر شد که مشخص شد این حقوقها غیرقانونی نبوده و قوانین آن در دولت و مجلس قبلی تصویب شده بود. جدای از اینها این سؤال نیز پیش آمد که نهادهای نظارتی طی چند سال گذشته کجا بودند که این حقوقها در دولت قبلی و کنونی پرداخت میشد.
روزنامههای باند رفسنجانی، به گوشهیی از چپاول دولت در جریان بازی با نرخ ارز اذعان کردهاند:
ابتکار: دولت و بانک مرکزی اما در حدود 40روز بود که «حرف درمانی» کرده و تصور میکردند با گفتن اینکه نرخ ارز کاهش مییابد این اتفاق در عالم واقع نیز رخ خواهد داد. اما از زمان نخستین پیام تلگرامی که رئیس کل بانک مرکزی فرستاد تا همین 2-3روز پیش نرخ دلار روندی صعودی داشت.
به نظر میرسد دولت و بانک مرکزی عرضه ارز را بهطور واقعی اجرا کردهاند و قصد دارند میلیاردها دلار از منابع خود را با قیمتهایی در حدد 3800 تومان عرضه کنند که البته نسبت به قیمت 3500 تومان اواسط پاییز در هر دلار 300 تومان سود خواهند برد.
در یک دوره کوتاهمدت رقمی معادل 5400 میلیارد تومان به دست آورد.
جهان صنعت: پلیتیک تک نرخی شدن ارز: سیاست دستوری بانک مرکزی و تعیین یک نرخ جدید برای دلار در راستای تک نرخی شدن ارز است و به نظر میرسد با توجه به اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر حذف تدریجی ارز مبادلهای رفتهرفته دلار دولتی که در حال حاضر حدود 3200 تومان است جای خود را به دلار 3600 تومانی میدهد.
حملات متقابل روزنامههای هر دو باند حاکم در آستانهٴ جنگ قدرت برای قبضهٴ کرسی ریاستجمهوری سرمقالهها و مطالب مهم را به خود اختصاص داده است. در این حملات برجام و فیشهای نجومی و املاک نجومی سوخت اصلی جنگ باندها هستند:
آرمان: سرمقاله: شاهد بودیم بعد از انتخابات مجلس دهم حملات اصولگرایان بهویژه جریانهای تندروی آن نسبت به دولت روحانی و برجام به مراتب سنگینتر شده است. آنها از بیان هر اتهامی و از زدن هر تهمتی به دولت ابایی ندارند. شماری از ایرانیان در خارج از کشور نامهیی به ترامپ نوشتند، مستقل از اینکه مفاد آن نامه چیست و اساساً آن نامه چقدر میتواند ارزش داشته باشد، اما تندروها در ایران سعی میکنند که آن نامه را به شکلی به اصلاحطلبان بچسبانند. برای مثال در موضوع برجام، اینکه پرونده هستهیی کشور در وضعیتی که سیاستهای هستهیی اصولگرایان این برنامه را به آنجا کشانده بود و توجه به این نکته که اجماع جهانی علیه ایران از بین رفته است و ایران برای جابهجا کردن یک دلار مجبور نیست با چمدان به این سو و آن سو برود، شرکتهای خارجی برای سرمایهگذاری به ایران میآیند، و همین قدر که آقای روحانی توانسته از زیرتنگناها و فشارها بر دولت کشور را بیرون آورد، بزرگترین دستاورد برجام است. به هرحال آنچه مسلم است اینبار هم مخالفان با تخریبها، تبلیغات کذب و یکسویه از تریبونهایی که در اختیار دارند راه به جایی نمیبرند.
شرق: مدیرمسئول کیهان هنگامی که حساسیت خود را روی بیتالمال نشان میداد، میگفت مهم نیست ارقام حقوق نجومی چقدر است! مهم این است که دست این مسئولان در جیب ملت رفته است، اما حاضر نبود سایر تخلفهای آشکار همفکرانش در دستگاههای دیگر در همین ماههای اخیر را بپذیرد. او میخواست آن رئیس دولتی را که قطعنامههای شورای امنیت را مسخره میکرد، تحریمها را باعث رشد مملکت میدانست، برای دور زدن تحریمها اختلاسگران بزرگی را بهکار گرفت و تحویل جامعه داد، باعث حیفومیل میلیاردها دلار ثروت عمومی و فراگیری فساد در مملکت شد و خسارتهای بیشماری را بر ملک و ملت وارد کرد از این خطاها مبرا کند.
اعتماد: راهبرد و ابزار مخالفان دولت
اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور
دولت یازدهم در رویارویی رسانهیی برنده نیست چرا که صدا و سیما و سایتهایی که در اختیار برخی نهادهایی است که از بودجه عمومی تغذیه میکنند، تاکنون همراه دولت نبودهاند. امروز رسانههای مکتوب و روزنامههایی هستند که همراه دولت نیستند و بر علیه دولت یکسره و شبانه روز بر طبل میکوبند. ٢٤ سایت مجازی و روزنامههای مخالفان دولت هر روز بهانهیی برای تخریب دولت پیدا میکنند. دفاع دولت در مقابل این حملات رسانهیی تا به الآن کافی نبوده و دولت در این رویارویی رسانهیی برنده نبوده است اما در واقعیت دولت برنده است چرا که بزرگترین دستاورد تاریخ دیپلوماسی ایران یعنی برجام در دولت یازدهم اتفاق افتاده است. اگر نیک بنگریم خواهیم دید که مخالفان دولت تا چه حد از موفقیت برجام عصبانی هستند. این مسأله نشان میدهد که برجام چه موفقیت بزرگی بوده است.
برخی از سایر بحرانهای گریبانگیر نظام در عنوانها و مطالب روزنامههای دوشنبه 13دی انعکاس یافته است:
ابرار: عربستان برای حج 96از ایران دعوت نکرده!
ابرار: انتقاد مدیرعامل منطقه آزاد ماکو از مجلس: انتقال مناطق آزاد به وزارت اقتصاد، سیاسی است
ابرار: مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران: باید با قانع سازی، روسپیها و معتادان کارتن خواب عقیم شوند
ایران: شهری که بیصدا میخشکد، سیرجان آینده همه شهرهای ماست
راه مردم: زمینهای کشاورزی با آب فاضلاب آبیاری میشوند؟
کاروکارگر: ربیعی: هر دقیقه 14نفر به متقاضیان کار اضافه میشوند
کیهان: در مناظره زنده متن-حاشیه؛ شریعتمداری: سخنگوی دولت مدیران نجومی را ذخیر نظام میداند- کواکبیان: حالا یک کسی یک چیزی گفته است
کیهان: آلزایمر سیاسی! دولت راستگویان فراموشکار از آب در آمد
همدلی: حسین راغفر: اقتصاد بیهویتی داریم.