728 x 90

بحران اقتصادى ايران,

رکود بی‌سابقه بازار و کسب و کار در شهر مشهد

-

رکود بی‌سابقه بازار و کسب و کار در شهر مشهد
رکود بی‌سابقه بازار و کسب و کار در شهر مشهد
گزارش زیر از شهر مشهد به دستمان رسیده است:
طی چند روز اخیر شهر پنج میلیونی مشهد به‌شدت خلوت است، انگار که خاک مرده پاشیده باشند.

در کل شهر مشهد تمامی مشاغل و کسبه‌ها دو الی سه روزی است که کرکره مغازه‌های خود را پایین کشیده‌اند و حتی در مغازه‌های خود را باز نمی‌کنند، به‌طوری‌که در ساعت ده و نیم صبح هم هنوز کسی مغازه‌های خود را باز نکرده است.

یک فروشنده که تازه مغازه خود را باز کرده بود گفت «من هم در خانه حوصله‌ام سر رفته بود که آمدم و گرنه من هم در مغازه خود را باز نمی‌کردم».

وی افزود: «با این وضع اقتصاد خراب و بازار رکود؛ تنها خانه نشینی بصرفه است».

نکته جالب این‌که امروز تمام شهر این‌قدر خلوت بود که حتی چراغ قرمزها همه چشمک زن بودند و یا اصلاً چراغ قرمزی وجود نداشت.

دور حرم امام رضا و مرکز شهر نیز خالی است و جمعیتی نیست. مغازه‌دارهای این منطقه حرم هم که همیشه حتی نصف شب باز بودند، جملگی همه کرکره‌های مغازه خود را پایین کشیده‌اند. همه می‌دانند که مشهد شهر زائران است و در ماه محرم و صفر هم بالاترین زیارت کنندگان را باید داشته باشد. دو سه سال پیش در این منطقه از شدت شلوغی جای سوزن انداختن نبود. مردم زیادی از نقاط مختلف ایران و حتی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به مشهد می‌آمدند. اما هم‌اکنون کساد است و شهر مشهد به شهر ارواح تبدیل شده است. انگار خاک مرده در شهر پاشیده‌اند.

خانه نشینی مغازه‌دارها و کسبه از این وضعیت رکود یکی دیگر از عوارض وضعیت رکود جدید هست.

. اکثراً مردم ماهواره دارند و کم و بیش شبکه‌های سیاسی و خبری را نگاه می‌کند و گوش بزنگ هستند.

بازار بسیار کساد است و مغازه‌داران گاه بیگاه کار می‌کنند، هر وقت که از خانه خسته می‌شوند به مغازه‌شان می‌روند فقط سوپر مارکت ها و نانوایی‌ها و غذاهای آماده باز هستند. یکی از فروشندگان غذاهای آماده گفت قبلاً روزی هزار بسته غذا به فروش می‌رسید ولی اکنون این میزان نصف مقدار فروش قبل شده است.

از اواخر تابستان وضعیت رکود در بازار افزایش پیدا کرده است و روز به روز هم بدتر شده است. یک مغازه‌دار می‌گفت خانه نشینی به صرفه‌تر از بازکردن مغازه است.

از اول مهر به اینطرف زوار خیلی کمی به مشهد آمده‌اند. در حالیکه مشهد یک شهر زیارتی است. … اکثریت مردم زیر خط فقر هستند و به خورد و خوراک خودشان هم نمی‌رسند چه برسد به رفتن به زیارت!

در ضمن شیعیان کشورهای عربی که قبلاً برای زیارت به مشهد می‌آمدند به‌خاطر درگیری رژیم با این کشورها، دیگر به مشهد نمی‌آیند.

یک صاحب هتل در خیابان امام رضا منتهی به حرم در مورد رکود بی‌سابقه وضعیت گفت «من هتلم دویست اتاق دارد که روی هم رفته از تابستان تا به‌حال پنجاه اتاق آن پر بوده و مابقی خالی است و الآن چند ماه است که حقوق کارکنان خود را هم نداده‌ام».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7403ea51-fdeb-4fa8-ade1-82b8346e2799"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات