728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۶مهر ۱۳۹۵

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های هر دو باند حاکم به مصوبه مجلس ارتجاع رو در روی ابلاغیة 18ماده‌یی ولی‌فقیه ارتجاع در روز گذشته اختصاص یافته است، روزنامه‌های باند رفسنجانی در عنوانهای خود غلبه بر مجلس خبرگان ارتجاع را اعلام کرده‌اند:

اسرار: با رأی مثبت مجلس به یک استفساریه: رد صلاحیت پس از اعلام صحت انتخابات ممنوع شد.

اطلاعات: شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات، صلاحیت منتخب را رد کند- نمایندگان مجلس با رأی مثبت به استفساریه‌یی مصوب کردند که شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه، صلاحیت منتخب را رد و به این وسیله رأی او را باطل کند. – علی مطهری نایب‌رئیس مجلس: این مصوبه احتمالاً زمینه ورود مینو خالقی را به مجلس فراهم می‌کند- شورای نگهبان می‌تواند درباره صحت انتخابات یک حوزه اظهارنظر کند و طبیعتاً بعد از انتخاب یک کاندیدا به‌وسیله مردم امکان رد صلاحیت وجود ندارد- اگر شورای نگهبان هم این مصوبه را رد کند قاعدتاً مجلس بر نظر خود اصرار می‌کند و مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع خواهد شد.

ابتکار: نمایندگان مجلس در مورد طرح استفساریه برای تعیین حدود نظارت شورای نگهبان اظهارنظر کردند؛ طرحی برای مینو خالقی ها

جمهوری اسلامی: با تصویب استفساریه مجلس شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات صلاحیت منتخب را رد کند

کارون: نمایندگان مجلس با رأی مثبت به استفساریه‌یی تصویب کردند: شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات، صلاحیت منتخب را رد کند.

مردم‌سالاری: با رأی 151 نماینده و تصویب استفساریه: شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اظهارنظر قطعی صلاحیت دواطلبان را رد کند

19دی: با تصویب استفساریه در مجلس: اختیارات شورای نگهبان در انتخابات محدود می‌شود

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای، بر رویارویی مجلس ارتجاع با ولی‌فقیه دست گذاشته‌اند:

کیهان: در اقدامی سؤال‌برانگیز مجلس اختیارات شورای نگهبان را محدود کرد!

جوان: نقض سیاست­‌های کلی انتخابات یک روز پس از ابلاغ رهبری!

روزنامه‌های باند خامنه‌ای، با سوز و گداز از رویارویی مجلس ارتجاع با خامنه‌ای یاد کرده و با لابه موقعیت ولی‌فقیه را یادآوری کرده و از مجلس ارتجاع خواسته‌اند مصوبه‌اش را پس بگیرد:

کیهان: نمایندگان مجلس در اقدامی سؤال برانگیز مقرر کردند «پس از اعلام نظر شورای نگهبان در مدت ۲۰ روزه درباره صلاحیت یک نامزد و صحت انتخابات، این شورا نمی‌تواند اظهارنظر مجددی داشته باشد.». با توجه به تأکید صریح بند 13 که بر ضرورت اقدامات لازم در صورت زوال یا کشف فقدان شرایط نمایندگی مجلس در منتخبان در طول دوره نمایندگی تأکید دارد رأی دیروز مجلسی‌ها سوال‌برانگیز و خلاف سیاستهای کلی انتخابات ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب می‌باشد.

جوان: شوربختانه باید نوشت استفساریه مصوب مجلس، با این بند از سیاستهای کلی انتخابات که توسط رهبر انقلاب تعیین شده و برای همگان لازم الاتباع است، علناً در تضاد است، چرا که رهبر انقلاب «تأیید نهایی صلاحیت داوطلبان» و «تأیید یا ابطال انتخابات» را از جمله وظایف شورای نگهبان دانسته‌اند؛ وظیفه‌ای که بنا بر قوانین از ابتدای انقلاب بر دوش این نهاد بوده و هرازچندگاهی در ایام نزدیک به انتخابات توسط دو طیف مورد هجمه قرار گرفته است؛ معاندان جمهوری اسلامی و اپوزیسیون خارج‌نشین، مخالفان اصل قانونمداری و رفرم خواهان وطنی... اگر مجلس دهم شورای اسلامی برای اصلاح این خطای خود اقدامی ننماید و بدنامی همسویی با دشمنان نظام را – خواسته یا ناخواسته - به نام خود ثبت کند، شورای نگهبان قانون اساسی می‌تواند و محترماً باید با این خلق مجدد بدعت سابقه‌دار باز هم مقابله کند و به استناد اصول متعددی از قانون اساسی، مانع از نهایی شدن این افتضاح شود.

روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی مهم‌ترین مقالات خود را به مصوبه مجلس ارتجاع اختصاص داده‌اند:

ابتکار: حال این امید به وجود آمده است که با تصویب این استفساریه، نه تنها راه حضور مینو خالقی در بهارستان باز شود، که در آینده نیز چنین مساله‌ای برای منتخبان مردم به وجود نیاید... بنا‌ به گفته علی مطهری، حتی در صورت رد شدن طرح از سوی شورای نگهبان، مجلس با پافشاری بر نظر خود، سرنوشت آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌سپارد.

مردم‌سالاری: نمایندگان در حالی طرح استفساریه قانون انتخابات را به تصویب رساندند که گروهی از اصول‌گرایان سعی کردند با استناد به ابلاغیه رهبری در خصوص برگزاری انتخابات که روز گذشته منتشر شد، مانع از تصویب این استفساریه شوند. این استفساریه می‌گوید شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات، صلاحیت منتخب را رد کند. این استفساریه می‌گوید شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات، صلاحیت منتخب را رد کند. چند نفر دیگر از اصول‌گرایان نیز آخرین تلاش‌های خود برای ممانعت از تصویب این طرح را بکار بسته و در تذکر‌ها و اخطارهایی نسبت به تصویب این طرح هشدار داده و تأکید کردند که در اصلاحیه جدید ایراد مدنظر شورای نگهبان مرتفع نشده است.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه، با درج اظهارات جان کری در گفتگو با روزنامه آمریکایی فارین افرز، به باند رقیب تاخته اند:

وطن امروز: تقریباً تمام پیش‌بینی‌های جریان منتقد محتوای مذاکرات هسته‌یی دولت حسن روحانی درباره پیامدهای توافق ضعیف و بدون ضمانت برجام در حال محقق شدن است... در واقع آنچه اکنون دولت روحانی درباره بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام می‌گوید، همان پیش‌بینی‌هایی است که پیش از این منتقدان مطرح کرده‌اند. منتقدان نه‌تنها بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام را پیش‌بینی کرده‌اند بلکه از مدتها قبل به شرط آمریکایی‌ها برای اجرای تعهدات خود در برجام نیز اشاره کرده بودند. از مدتها پیش بارها نوشته شد که دولت آمریکا اجرای تعهدات خود در برجام (بویژه تعهدات بانکی) را مشروط به گرفتن امتیازات فرابرجامی به‌ویژه درباره مسائل منطقه‌یی خواهد کرد. بر همین اساس گفته شد آمریکایی‌ها به‌دنبال آن هستند تا با گرو گرفتن برجام، حمایت‌های ایران از جریان مقاومت در سوریه، یعنی بشار اسد و در لبنان [حزب‌الله] را قطع کنند. به اعتقاد کارشناسان، این اظهارنظر صریح جان کری در واقع اعلام موضع رسمی دولت آمریکا در قبال وضعیت برجام است. در شرایطی که حسن روحانی و محمدجواد ظریف اخیراً در نشست مجمع عمومی سازمان ملل از عدم اجرای تعهدات بانکی آمریکا در برجام انتقاد کرده بودند، حالا جان کری رسماً اعلام کرده آمریکا این تعهدات را زمانی اجرا می‌کند که مطالبات فرابرجامی خود از ایران را محقق شده ببیند! به عبارتی آنها برجام را به شرطی اجرا می‌کنند که در مسائل منطقه‌یی نیز، مطالبات آنها محقق شود! این در شرایطی است که حسن روحانی در بازگشت از نیویورک گفته بود آمریکایی‌ها قول داده‌اند تعهدات بانکی خود را اجرا کنند!

کیهان: پیش از این، دلسوزان نظام و منتقدان روند مذاکرات هسته‌یی تأکید کردند که با توجه به سابقه عهدشکنی آمریکا در توافقات بین‌المللی، انجام یکطرفه تعهدات از سوی دولت ایران، طرف مقابل را گستاخ‌تر می‌کند. بر همین اساس، آمریکا نه تنها از انجام تعهدات سرپیچی می‌کند بلکه موضوعاتی چون محور مقاومت و توانمندی موشکی ایران را مطرح خواهد کرد.

جان کری در این مصاحبه صراحتاً اعلام کرد که رفتار ایران باید به مرور تغییر کند.

جوان: در همین ارتباط دریاسالار «جیمز استاوریدیس» فرمانده ارشد سابق ناتو در گفتگوی رادیویی با شبکه خبری «فاکس نیوز» از احتمال برخورد نظامی آمریکا با ایران بعد از انتخابات آمریکا سخن گفت و مدعی شد: «مرحله بعدی مورد نیاز استفاده از نیروی نظامی مرگبار علیه ایرانیان است. من فکر می‌کنم که این امر دیر یا زود به‌وقوع می‌پیوندد. این نبرد مواجهه دریایی خواهد بود. اگر ‌چه ممکن است به فوریت رخ ندهد، اما با شما شرط می‌بندم بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری فارغ از این‌که چه شخصی انتخاب می‌شود، این اتفاق می‌افتد.» وی در ادامه با اشاره به درگیری مختصر سه ماه قبل بین قایق‌های مسلح ایران در خلیج‌فارس با نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه و دستگیری چند روزه آنها گفت: «این اقدام و گرفتن دو قایق نیروی دریایی آمریکا تحریک‌کننده بود. در آینده به‌کار‌گیری نیروی نظامی مرگبار علیه ایران لازم است.»

برخی روزنامه‌های باند خامنه‌ای علاوه بر بهانه کردن اظهارات وزیر خارجه آمریکا برای حمله به باند رفسنجانی، روحانی در خصوص اجرای و برجام، ناخواسته به موقعیت بن‌بست رژیم و گیرکردنش در باتلاق جامهای زهر بعدی اذعان کرده‌اند:

سیاست روز: بفرمایید برجام!... اینجا همان نقطه‌ای است که رهبر انقلاب در جریان مذاکرات به آن اشاره داشتند و از خدعه‌های دشمن و دبه‌ها گفتند و اینجا برخی روزه سکوت گرفتند و دم نزدند. دست آخر هم حالا آمریکایی‌ها به آقایان معتدل «بفرما» می‌زنند که پشت میز مذاکره برای برجام‌های بعدی بنشینند و قال موضوعاتی مثل « مقاومت» و «توان موشکی» را بکنند و خیال «جامعه جهانی» را راحت کنند. آقایان اگر روی‌تان می‌شود بسم‌الله. بفرمایید با آنها که همه تعهدات‌شان را اجرایی کردند و حتی منت هم سرِتان و سرِمان می‌گذارند که «فراتر از تعهدات» عمل کرده‌اند دوباره مذاکره کنید... آقایان محترم، عزیزانی که فکر کردید بازی را برد - برد تمام کرده‌اید، شرمنده که این را می‌گوییم. اما با حریفی بازی کردید که هر دو دستش پوچ بود و جز گرفتن «گل» از شما کار دیگری نکرد.

کاش این «برجام» برای آن ساده‌اندیشانی که فکر می‌کردند امروز دنیای گفتمان است درس عبرت شده باشد. کاش حرف این‌که «توان دفاعی» هزینه‌زاست و به درد نمی‌خورد فقط یک حرفِ ساده از سر کج‌فهمی و غیرعقلایی باشد. کاش آنها که فکر می‌کردند، برجام «کلنگ» ی بر دیوار بی‌اعتمادی نسبت به آمریکاست، جای ضربه «بیل» دشمن را در پسِ سر خود احساس کنند و روی ورم ناشی از خدعه دشمن دست بکشند تا متوجه شوند، کلاهی که از سرشان برداشتند، جایگزینی جز ضربه محکم به فرق سرِشان نداشت.

این وسط بازی برد - برد برای دشمنی بود که هم توان هسته‌یی ما را سیمانی کرد و هم به تعهدات خود عمل نکرد و «شرافت» نداشت تا پای حرف خود بایستد. و بازی باخت - باخت برای ماست که فکر کردیم می‌شود به قول گرگ و روباه ایمان داشت.

کاش «تجربه برجام» آن‌چنان پشت دست برخی‌ها را داغ کرده باشد که دیگر هوس مذاکره، لبخندهای عریض و طویل، عکس‌های یادگاری، دیدارهای یکهویی در راهرو، تماس تلفنی فوری و... به سرشان نزند و بیش از این اجازه ندهند، دشمن ما را به‌خاطر برخی رفتارها و گفتارهای برخی مسئولانمان تحقیر کند.

سایر بحرانهای اقتصادی و اجتماعی رژیم مضمون مقالات مختلف روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

ابتکار: تالاب انزلی آب می‌رود

اسرار: جمعیت زنان سالمند ایران رو به افزایش است
اطلاعات: بحران کم آبی زندگی در فلات مرکزی ایران را تهدید می‌کند

راه مردم: مرگ تدریجی زعفران ایران به دست سودا گران
جهان صنعت: تخلف مالی بزرگ شهرداری در گزارش تلفیق سال 90

شهروند: مدیر گروه اعتیاد دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان: مصرف الکل در ایران غیرقابل انکار است

کارون: کردوانی: کارون زمانی کانال کشتیرانی بود الآن در آن سبزی می‌کارند

کیهان: خندهٴ جیب مردم به ادعای تورم 9درصدی!
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/84c175d9-1de7-4563-b67b-3fde19cc4460"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات