728 x 90

سوريه,

سی.ان.ان: کشته شدن ۷۵۰ پزشک و پرستار در سوریه، مصاحبه با دکتر ظاهر سهلول

-

بمباران بیمارستان حلب
بمباران بیمارستان حلب
تلویزیون سی.ان.ان در جدیدترین برنامه‌اش از سوریه با یکی از پزشکان سوری مصاحبه‌یی انجام داده که گوشه کوچکی از فاجعه انسانی را بازگو می‌کند.

سی.ان.ان: یکی از مهمترین خبرهای ما، حملات برای مجازات شهروندان و رزمندگان در حلب سوریه است، که بدتر هم می‌شود. دولت سوریه هزاران نیرو را در اطراف شهر بسیج کرده که احتمالاً برای حمله نهایی زمینی به مناطق تحت کنترل رزمندگان است منطقه‌یی که بیش از 250هزار نفر در آنجا گیر افتاده‌اند.

حملات هوایی چند بیمارستان باقی مانده و زیرساختهای دیگر شهر را از بین می‌برند... . آیا بیمارستانها به تصادف هدف تهاجم قرار می‌گیرند؟
دراین قسمت ظاهر سهلول رئیس پیشین انجمن پزشکی سوریه و آمریکا با ماست. شما بیماران را در آن بیمارستانهایی که با بمبارانها ویران شده‌اند، درمان کرده‌اید، در مورد کاری که در آنجا انجام می‌شد به ما بگویید. مردم در حلب چه شرایطی را تحمل می‌کنند؟
 
دکتر زاهر سهلول

دکتر ظاهر سهلول: این یکی از بزرگترین بیمارستانها در شرق حلب است، تنها مرکز آسیب شناسی است، به‌خاطر حفاظت شدن زیر زمینی است، من چندین هفته را در4سال گذشته در آن بیمارستان گذرانده‌ام، آخرین ماموریتم دو ماه قبل بود، تنها قربانیانی که من درمان کردم مربوط به بمبهای بشکه‌ای بودند.

کودکی را به‌خاطر می‌آورم به نام احمد 5ساله به‌خاطر ترکشهای بمب بشکه‌ای جراحت نخاع داشت، مجبور بودیم او را زیر دستگاه‌های مراقبت ویژه قرار دهیم ولی متأسفانه قلب او ایستاد او درگذشت، اگر وضعیت متفاوتی بود او زنده می‌ماند.

این همان بیمارستانی است که عمران را درمان کرد، عمران بچه‌ای است که همه او را اکنون می‌شناسند، بیمار دیگری را دیدم که 25ساله و نامش فاطمه بود، سه ماهه حامله بود او هم قربانی بمبهای بشکه‌ای بود، او دو فرزند خود را در آن حمله از دست داد.

با بمباران دیروز به نظر می‌رسد رژیم و روسیه تلاش می‌کنند تا مردم را از دسترسی به هر مرکز درمانی محروم کنند، و این یک فاجعه است.
ما در مورد جمعیتی حدود 300هزار نفر صحبت می‌کنیم
85000 کودک که به خدمات درمانی دسترسی ندارند.

تلویزیون سی.ان.ان: شما به نکته‌یی اشاره کردید که به بمبهای بشکه‌ای برمی گردد، بمبهای بشکه‌ای بمبهای ابتدایی ولی منفوری هستند، آیا آنها بیمارستان هارا هدف قرار می‌دهند چون همه چیز را می‌زنند یا این‌که عمداً تلاش می‌کنند این بیمارستان را بزنند؟ 

ظاهر سهلول: این سؤال خوبی است ولی همین بیمارستان در 2 هفته گذشته 8بار هدف قرار گرفت. برای همین ما مجبور بودیم برای حفاظت آن را در زیر زمین بسازیم ولی در 4سال گذشته دهها بار هدف قرار گرفته است، بنا‌ به گفته پزشکان حقوق‌بشری 263 بیمارستان اکثراً توسط نیروهای اسد و اخیراً توسط روس‌ها هدف قرار گرفته‌اند. بیش از 750 پزشک و پرستار در سوریه توسط نیروهای اسد و روسیه کشته شده‌اند.

هر یک از اینها جنایات جنگی است زیرا شما مردمی را از خدمات درمانی محروم می‌کنید. ما در انجمن پزشکی سوریه و آمریکا معتقدیم که مدافع کنوانسیون ژنو هستیم. 150سال پیش جامعه بین‌المللی تصمیم گرفت حتی با وجود جنگ پزشکان و پرستاران حق مداوای بیماران را داشته باشند، مانند آن است که ما پزشکان سوگند خورده‌ایم که دوست و دشمن را مداوا کنیم، آنچه که اکنون روی می‌دهد ناقض تمامی معیارهایی است که ما در دنیا شاهدش هستیم

تلویزیون سی.ان.ان: دنیا در این رابطه چه کاری می‌تواند انجام دهد؟
دکتر زاهر: فکر می‌کنم مرز سرخها در سوریه یکی پس از دیگری با مصونیت و بدون حسابرسی نقض می‌شوند، سایر دیکتاتورها و جنایتکاران و تروریست ها از همین شیوه‌هایی که توسط رژیم اسد و روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد استفاده خواهند کرد.

نکته دوم متوقف کردن بمبارانهاست. من همین امروز صبح با پزشکان حلب صحبت کردم آنها بمن گفتند خواهش می‌کنیم هرکاری که از دستت ساخته انجام بده تا که دولت آمریکا را قانع کنی. فکر می‌کنم اوباما این مسئولیت را دارد که بمبارانها را درحلب متوقف کند و بعد به مردمی که تحت محاصره‌اند کمک رسانی شود، آنها به غذا، دارو و شیر بچه نیاز دارند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c7ebf8f9-f206-485b-83ce-0c420ed47d04"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات