728 x 90

سوريه,

موج محکومیت جهانی بمباران کاروان کمکهای انسانی به سوریه

-

بمباران کاروان کمکهای انساندوستانه در سوریه
بمباران کاروان کمکهای انساندوستانه در سوریه
بعد از شکست دومین آتش‌بس در سوریه و همزمانی آن با بمباران کاروان کمک رسانی سازمان ملل که قصد داشت به حلب و حومه آن برود سران کشورهای مختلف در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفتگوهایی را انجام دادند.

سازمان ملل بمباران کاروان کمکهای انسانی در نزدیکی حلب را به‌عنوان جنایت جنگی توصیف کرد.

بلافاصله بعد از بمباران کاروان کمک رسانی سازمان ملل در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد جلسه‌یی برگزار شد تا توافق شکست خورده آتش‌بس در سوریه که میان آمریکا و روسیه امضا شده بود بررسی شود.

وزارت خارجه آمریکا در پایان این جلسه اعلام کرد کشورهای حامی سوریه توافق کردند که آتش‌بس ادامه داشته باشد و این کشورها معتقدند که جدا کردن اپوزیسیون میانه‌رو و گروههایی که نامگذاری تروریستی شده‌اند کار سختی است.

وزارت خارجه فرانسه این نشست را دراماتیک توصیف کرد و به ادامه آتش‌بس شک کرد و گفت در اساس این رژیم اسد بود که به آتش‌بس التزام نداشت.

استفان اوبراین معاون امور انسانی دبیرکل سازمان ملل گفت این بمباران جنایت جنگی است و خواهان تحقیق در مورد آن شد. او اعلام کرد سازمان ملل حرکت کلیه کاروانهای کمک رسانی به سوریه را متوقف می‌کند.

در حالی که زبان اوبراین زبانی دیپلوماتیک بود، بان کی‌مون از عبارت «نگران کننده» استفاده کرد.

او گفت: «هنوز رژیم اسد از بشکه‌های انفجاری استفاده می‌کند، بصورت برنامه‌ریزی شده‌ هزاران زندانی را شکنجه می‌کند. دست قدرتمندان تغذیه کننده ماشین جنگی در سوریه به خون مردم این کشور آغشته است.

روس‌ها گفتند امید کمی به تکرار آتش‌بس وجود دارد و بمباران کاروانهای کمک رسانی سازمان ملل توسط خودشان یا عناصر اسد را رد کردند.

استفان دمیستورا فرستاده سازمان ملل در سوریه گفت بمباران کاروان کمک رسانی قوانین بازی را تغییر خواهد داد.

او که در پایان نشست گروه دوستان سوریه در نیویورک سخن می‌گفت اضافه کرد گروه دوستان سوریه نشست دیگری را روز جمعه آینده برگزار خواهند کرد.

فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه در سخنانی که در مقابل مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ایراد کرد گفت: رژیم اسد مسئول شکست آتش‌بس در سوریه است او از شورای امنیت دعوت کرد تا در کوتاهترین زمان تشکیل جلسه دهد و از سازمان ملل نیز خواست تا در سوریه آتش‌بس را اعمال کند و بر پایه اصول مرحله انتقالی انجام گفتگوهای سیاسی بر سر بحران سوریه را تضمین کند.

اولاند تأکید کرد در صورتی‌که جامعه جهانی به‌سرعت بر درد و رنج مردم سوریه نقطه پایان نگذارد، این درد و رنج به‌عنوان لکه ننگی بر دامان جامعه جهانی باقی خواهد ماند.

او اضافه کرد امروز شهر حلب به شهر شهیدان تبدیل شده است.

هزاران کودک با بمب تکه‌پاره می‌شوند و مجموعه‌های ساختمانی مردم بصورت کامل نابود می‌شوند.

هم کاروانهای کمک رسانی بمباران می‌شود و هم از تسلیحات شیمیایی استفاده می‌شود.

ما 4 شرط را به سازمان ملل ارائه می‌دهیم. این شروط عبارت است از:
آتش بس
تضمین ارائه سریع کمکهای انسان‌دوستانه به مردم
از سر گیری گفتگوهای سیاسی
و مجازات کسانی که از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده‌اند.

رجب طیب اردوغان نیز در مجمع عمومی سازمان ملل از تمامی کشورهای دوست سوریه خواست تا با راه‌حل سیاسی، بحران سوریه را سریعاً پایان دهند. او اضافه کرد کشورش در ایجاد ثبات و توازن در بعضی مناطق مرزی سوریه نقشی فعال داشته است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/de022704-c702-46c8-a525-ca21e22cc9c5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات