728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۳۱شهریور ۱۳۹۵

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های هر دو باند حکومتی به حمله به باند رقیب در عرصه‌های مختلف اختصاص یافته است، مضمون مشترک این حملات جنگ قدرت است:

آرمان: رفسنجانی: باید خرابیهای 8ساله را جبران کنیم

آرمان: حسن خمینی: خرده شیشه نداشته باشیم – باقی ماندن در خطاهای گذشته جامعه را پراکنده می‌کند

آرمان: «خسارت محض» ورژن جدید «دلواپسان»

آفتاب یزد: اعتراض وزیر صنعت نسبت به واردات از روسیه با واکنش تند محافظه‌کاران داخلی مواجه شد – حمایت مشکوک از خرید واگنهای بی‌کیفیت روسی!

کیهان: آقای... در ماه جاری 118 میلیون تومان حقوق دریافت کرده است

جوان: افشای نقش شرکتهای چندملیتی توتال و بوئینگ در برجام- باج های سنگین برای برجام

شرق: عباس آخوندی: تبدیل انحصار دولتی به انحصار خصوصی در دولت قبل

شرق: تابش: مرتضوی گفت در انجام وظیفه مرتکب خطا شده

روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی مهم‌ترین مطالب خود را به پاتک وی به باند رقیب در پی حملات اخیر اختصاص داده‌اند، که در آنها گوشه‌های تازه‌یی از عمق شکاف در رأس نظام بارز شده است:

آرمان: هاشمی که خود بارها در مسیر تحقق این وحدت گام برداشته است، بر آن تأکید کرد چرا که آرامش امروز کشور مرهون وحدتی است که در کشور وجود داشت و در سال ۹۲ با ریاست‌جمهوری روحانی تقویت شد، بنابراین در شرایط موجود که کشورهای اطراف ایران درگیر نزاع و جنگهای داخلی و خارجی هستند بار دیگر بزرگان بر افزایش وحدت و همبستگی تأکید می‌کنند و البته وحدتی که آن صدمات ۸ ساله دولت قبل را جبران کند.

شرق: دبیر در برابر رئیس... محسن رضایی مدعی شده بود هاشمی رفسنجانی نامه‌یی محرمانه منتشر کرده است که هاشمی رفسنجانی سال ۱۳۹۰ در همان گفتگو گفته بود: «محرمانه‌بودن این نامه دروغ است، اگر سپاه مثل گذشته می‌جنگید و اختلافات داخلی‌شان بروز نمی‌کرد و مشکل امکانات نداشتند، شاید امام با آتش‌بس موافقت نمی‌کردند. آقای رضایی می‌توانست در همان نامه حرف‌های کلی بنویسد. این‌که جزئیات نیازها را با ذکر ارقام بنویسد، برای امام مهم بود. امام در همان نامه که برای بیان بعضی از علل قبول آتش‌بس است، نقل به مضمون می‌گویند این مقدار هواپیما، تانک و موشک را از کجا بخریم؟ آمریکا را چگونه از خلیج فارس بیرون کنیم؟ شرط آقای رضایی این بود که آمریکا در خلیج فارس نباشد. وقتی دیدند با این نامه امام، ادعاهای آنها درباره علل پایان جنگ برای مردم برملا شد، از راه دیگر وارد شدند که آقای هاشمی یک نامه محرمانه را منتشر کرد که این یک دروغ بزرگ است. این نامه از مدتها قبل با دستخط امام در خاطرات آیت‌الله منتظری چاپ شده بود که همه مردم فهمیده بودند. من وقتی دیدم اینها دارند تاریخ جنگ را به همین زودی وارونه و منحرف می‌کنند، با یادآوری آن نامه به همه گفتم بهتر است در مسأله‌ای به این مهمی با سند حرف بزنیم و بهترین سند هم همان نامه بود که در متن خود چندین سند انکار‌نشدنی داشت. جالب است بدانید در همان زمان کپی همین نامه توسط حاج ‌احمدآقا به دست من رسید و گفت: امام می‌گویند این نامه را داشته باشم تا در مقطعی که نیاز شد، منتشر کنم. من هم دیدم بهترین زمان انتشار از سوی من همان زمان است که جوانان واقعیت‌های مقطع پایان جنگ را بدانند» .

روزنامه‌های باند رفسنجانی و حسن روحانی حملات باند رقیب بر سر اف.ای.تی.اف و قراردادهای نفتی را ناشی از جنگ قدرت برای قبضهٴ کرسی ریاست‌جمهوری در دور آتی نمایش انتخابات ارزیابی کرده‌اند و ضمن دادن صفت «اقلیت کینه ورز» به باند ولی‌فقیه ارتجاع، اذعان کرده‌اند که آنان «نفس دولت را گرفته‌اند» :

ابتکار: جریان سیاسی مرموز که تصور می کردند شهروندان طرفداران اصلاحات را از سبد رأی خود خارج کرده‌اند با دوشکست پی‌درپی مواجه شدند و حالا با بیشترین نیروی تخریبی می‌خواهند با زمینگیر کردن دولت برآمده از رأی شهروندان ایرانی آنها را از رأی داده شده خودپشیمان سازند.

آنها در سه سال اخیر و در رویارویی با دولت یازدهم نشان داده‌اند که دولتی زمین‌گیر شده می‌خواهند

از نظر این گروه‌های سیاسی پررمزوراز که هزاران میلیاردتومان رانتهای آلوده به فساد را به کیسه دوستان پنهان خود سرازیر کرده‌اند ایستایی اقتصاد ایران در یک دوره چهار ساله که اداره کشور در اختیار کسانی غیر از آنها است هرگز اهمیتی ندارد.

آین گروه خشن در برخورد بادولت پس از ناکامی در کشیدن ترمز گفت وگوهای هسته‌یی و برای این‌که هواداران خود را از دست ندهند فشار بی‌امانی به دولت می‌آورند که در زمینه تأمین سرمایه مالی برای بیرون کردن دردهای کهنه شده اقتصاد ایران در هیچ راه شناخته شده گام برندارد. مخالفت سازمان‌یافته با قراردادهای جدید نفتی و متهم کردن دولت و شخص وزیر نفت به باج دادن و امتیاز دهی به شرکتهای بزرگ نفت جهان می‌کنند تا روزنه ورود سرمایه و ایجاد تحرک در این بخش مهم بسته شود

این اقلیت کینه ورز اکنون نفس دولت را گرفته‌اند که گامی برای عادی شدن مناسبات بانکی با جهان برندارد تا در بوق تخریب بدمند که برجام فایده‌ای نداشته است. هیاهو و سر و صدای کرکننده و آزار دهنده این دست منتقدان که همه مرزهای اخلاق مبارزه سیاسی را پشت سرگذاشته‌اند اما نشان می‌دهد هنوز به آرزوهای بلند خود نرسیده‌اند و بیم دارند در انتخابات آتی برای یک دوره درازمدت به کمای سیاسی بروند.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی علاوه بر رو کردن نامه‌های محسن رضایی به رفسنجانی، با روی کردن بخشی از خاطرات حسن روحانی، خیز باند ولایت در زمان پاسدار احمدی‌نژاد برای در افتادن با جامعه جهانی بر سر اتمی بارز شده است:

شرق: روحانی در خاطرات خود درباره چگونگی استعفایش از دبیری شورای‌عالی امنیت ملی توضیحاتی ارائه کرده؛ توضیحاتی که به اولین و آخرین جلسه‌اش با «محمود احمدی‌نژاد» در مرداد ١٣٨٤ برمی‌گردد. در آن جلسه که برای بررسی اوضاع ایران در جلسه حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مربوط می‌شده، احمدی‌نژاد از روحانی می‌خواهد با مدیرکل آژانس تماس بگیرد و بگوید که هزینه و مخارج آژانس را ایران تقبل می‌کند تا هم جلوی تأثیرگذاری آمریکا در آن جلسه را بگیرد و هم از تصویب قطع‌نامه علیه ایران جلوگیری شود. روحانی توضیح می‌دهد: «به آقای احمدی‌نژاد گفتم اولاً آژانس نمی‌تواند بپذیرد، چون برای مخارج آژانس و بودجه آن، مقرراتی وجود دارد و ثانیا ما چنین اختیاری نداریم، چون اگر به جایی بخواهیم کمک بلاعوض کنیم، مجلس باید تصویب کند. [آقای احمدی‌نژاد] گفتند: من به شما می‌گویم، شما چه‌کار دارید! گفتم روش کاری من این‌طور نیست و من چنین کاری نمی‌کنم. اگر اصرار دارید، خودتان با البرادعی صحبت کنید.

روزنامه‌های باند رفسنجانی روحانی در آستانه سفر روحانی به نیویورک بار دیگر تمایلات باندی را به‌صورت خبری تیتر کرده‌اند، اما نتوانسته‌اند کتمان کنند که در این سفر دیگر خبری از مماشات نیست و تخاصمات باندی بر سر احتمال دیدار به قوت خود باقی است:

آرمان: سخنگوی فارسی زبان وزارت‌خارجه مطرح کرد احتمال دیدار اوباما و روحانی در نیویورک: امکان دیدار اوباما با روحانی وجود دارد! این جمله‌ای بود که روز گذشته سخنگوی فارسی زبان و البته جدید وزارت‌خارجه آمریکا اعلام کرد. البته نوروززاده این دیدار را قطعی نمی‌داند بلکه عنوان می‌کند که طرف آمریکایی آمادگی آن را دارد و طرف ایرانی رویکرد دیگری اتخاذ کرده است. نوروززاده که در حال حاضر در وزارت‌خارجه آمریکا و عضو گروه سیاست‌گذاری با تمرکز بر ایران و مسائل مربوط به اجرای توافق هسته‌یی با ایران است، با بیان این‌که آمریکا در حین مذاکرات هم موضوع حقوق‌بشر را پیگیر کرده و در آینده هم پیگیری خواهد کرد گفت که توافق هسته‌یی موجب نشده تا چشم به نقض حقوق‌بشر در ایران ببندیم.

ابتکار: با انجام چهارمین سفر رئیس دولت تدبیر و امید به آمریکا، کارشناسان سیاسی نظرات متفاوتی درباره احتمال دیدار وی با باراک اوباما دارند. برخی این امر را مغایر با ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی دانسته و تعدادی نیز معتقدند این اتفاق نه تنها مغایرتی با ارزش‌های نظام ندارد بلکه می‌تواند راه‌کار موثری در جهت حل برخی مشکلات کنونی منطقه باشد که رفع آنها منوط به تعامل و گفتگوی مستقیم با آمریکاست و این اظهارنظرهای ضدونقیض واکنش سیاستمداران کشور بعد از مصافحه محمدجواد ظریف با باراک اوباما در پی دیدار ناگهانی آنها را یادآوری می‌کند.

حمله به برجام و FATF موضوع ثابت روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای است، که اشارات آشکار به حسن روحانی و رفسنجانی اوجگیری صف‌بندی در جنگ قدرت در رأس نظام را بارز کرده است:

جوان: گاه شنیده می‌شود که نگاه به درون و ایستادن روی پای خود نفی می‌شود و نتیجه آن این است که برای تأمین یک امر ساده - هم‌چون غذایی که در ناوگان ریلی توزیع می‌شود - به سراغ شرکتهای خارجی می‌روند.

با چماق «عقلانیت» و «خردگرایی» به «آرمانها» حمله و هر گونه خلاقیت و تلاش برای پیمودن مسیر برخلاف نسخه‌های تجویزی غرب سرکوب می‌شود.

گاه یک لبخند فریبنده یا دستی که به ادعای دوستی دراز شده است، ممکن است عده‌یی را به‌اشتباه بیندازد که دشمن تغییر کرده و نیازی به بدبینی گذشته نسبت به آن نیست. حتی گاه این خوش‌خیالی با نوعی غرور کاذب به توانایی‌های خود همراه می‌شود حال ‌آن که این‌جا باید پرسید کدام رفتار دشمن تغییر کرده است که «سهل‌اندیشی» و «خوش‌باوری»، جایگزین «عدم اعتماد» شده است؟

آنچه اشاره شد، تنها بخشی از مهم‌ترین مؤلفه‌های گفتمانی است که مورد تهاجم دشمن قرار گرفته و می‌گیرد و علاوه بر آن باید همه این مؤلفه‌ها احصا گردد، ضروری است جبهه مؤمن انقلابی و نهادهای حافظ انقلاب به سنگری مستحکم در مقابل این تهاجم براندازانه گفتمانی تبدیل شوند.

کیهان: تلاش گسترده‌یی صورت می‌گیرد که برای عقب نماندن از خواست غربی‌ها، از سخنان عاطفی، لوکس و لوس استفاده شود و دائماً در نزد کدخدا شهادتین آمریکایی گفته شود و اسلام را به‌صورت کاریکاتوری و با عناوینی نظیر اسلام رحمانی بنمایند

در این چند هفته اخیر صدای «دستها بالا بی‌حرکت» نه از مقابل و از دشمنان، که از پشت سر و نارفیقان می‌آید. توافقنامه ننگین FATF اگر‌چه در ادامه بتون کردن قلب رآکتور اراک و در جهت سیاست چند صدایی دولت راستگویان است ولی وقتی با مثال زدن از ژاپن و آلمان همراه می‌شود کمی نگران‌کننده است. عجیب است که این صداهای گوشخراش و مزاحم از جانب کسانی است که خود را در جنگ و جنگ روانی صاحب‌نظر می‌دانند. مثال زدن ژاپن و آلمان برای ایرانیان نهایت بی‌انصافی است.

اگر می‌شد از گفته آن کس که می‌گفت «دنیای فردا دنیای موشک نیست» با توجیه ناآگاهی گذشت که تا حدودی هم طبیعی است دیگر نمی‌شود از توقع کاهش توان نظامی چشم پوشید. مگر خود این بزرگواران از محافظان متعدد و مسلح خود لحظه‌ای دور می‌شوند که توقع دارند مردم به فکر دفاع از خاک و خانه خود نباشند؟ مگر می‌شود با دشمنی که خود اظهار کینه می‌کند از در دوستی وارد شد و این را نیز مثل برجام نافرجام به خیال خوش سپرد؛ آن زمان که آمریکا می‌گوید پول ایران را نداده‌ایم و دولت راستگویان می‌گوید گرفته‌ایم. شاید سگ هار استکبار، آشنایان کدخدا را پاچه نگیرد ولی بارها ثابت کرده‌اند که از مردم ایران کینه دارند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4cfd8cf3-dca8-4b4f-9272-a370117a792a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات