محکومیت دو مزدور وزارت اطلاعات در دادگاه برلین
به جرم جاسوسی علیه مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران
به جرم جاسوسی علیه مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران
روز سهشنبه 29تیر ماه بعد از 9ماه تحقیقات گسترده قضایی و در پایان دو ماه رسیدگی و 9 جلسه علنی استماع، دادگاه برلین حکم خود را در مورد پرونده جاسوسی عوامل وزارت اطلاعات علیه سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران صادر کرد.
بهرغم تشبثات گسترده وزارت اطلاعات و نیز بسیج مزدوران در اروپا مزدور میثم پناهی که از سال 1392 به جاسوسی علیه مقاومت ایران مشغول بوده به 2سال و چهار ماه زندان و پرداخت هزینههای دادگاه محکوم شد. مزدور دیگر، سعید رحمانی از این پیشتر به 100روز کار اجباری محکوم شده بود.
برگزاری چنین دادگاهی، نیازمند یک گزارش مشروح و تفصیلی است که زمان و فرصت کافی میطلبد اما بهمنظور اطلاع و هوشیاری هموطنان بهویژه پناهندگان ایرانی در کشورهای مختلف، شمهیی از آنچه در جلسات دادگاه گذشته و یا در حکم دادگاه و شهادتهای پلیس جنایی فدرال آمده است در خلاصه گزارش زیر بهطور محوری به اطلاع هموطنان میرسد:
1-بر اساس حکم دادگاه و اسناد ارائه شده به دادگاه، میثم پناهی از سال 1392 در خدمت یک مأمور وزارت اطلاعات بهنام کیانمهر با اسم مستعار ”سجاد ”، در قبال دریافت پول مشغول جمعآوری اطلاعات و تلاش برای ایجاد یک شبکه جاسوسی در کشورهای اروپایی، علیه سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت بوده است. سجاد با سابقه 29ساله در وزارت اطلاعات، گرداننده پایگاه وزارت بدنام و نیروی تروریستی قدس در هتل مهاجر بغداد میباشد و از سالها پیش در اطلاعیههای دبیرخانه شورای ملی مقاومت و کمیسیون امنیت و ضدتروریسم افشا شده است. علاوه بر این تلویزیون ملی ایران-سیمای آزادی در برنامههای متعددی این دژخیم را افشا کرده بود.
در جلسات دادگاه که از 13خرداد 95 شروع شد، مزدور میثم پناهی که از زندان به دادگاه منتقل میشد در یک محفظة شیشهیی قرار داشت.
2-دادستان ارشد فدرال در اولین جلسه دادگاه، کیفرخواست و لیست طولانی اتهامات را یک به یک قرائت کرد و گزارشها و اسناد جاسوسی و ارتباطات تلفنی و اینترنتی و انتقال اطلاعات به سجاد را ارائه کرد.
طبق این اسناد برای دادگاه روشن گردید که مزدور میثم پناهی بهطور روزانه اطلاعات ریز و درشت جمعآوری شده در مورد مجاهدین در کشورهای مختلف را به سجاد منتقل میکرده و در موارد متعددی برای بهخدمت گرفتن افراد جدید و گسترش شبکه جاسوسی وزارت اطلاعات در سطح اروپا با روشهای گوناگون اقدام کرده است.
شیوه شناخته شده برای این کار لجنپراکنی علیه مجاهدین در پوشش انتقاد و دلسوزی و تلاش برای نجات آنها همراه با حملات موازی لفظی به رژیم برای رد گم کردن بوده است. در همین خصوص طبق اسناد دادگاه، سجاد حداقل از سه نفر از نادمین خواسته است مجموعهای از اراجیف و اکاذیب مورد نظر وزارت اطلاعات را تحت عنوان خاطرات خود بنویسند تا توسط وزارت اطلاعات بصورت کتاب به چاپ برسد.
در کیفرخواست تصریح شده است که وزارت اطلاعات از طریق مأموران خود تلاش میکند نفوذ خود را گسترش دهد و مورد به مورد مجاهدین و شورا را با کمک فعالیتهای تبلیغاتی بیاعتبار کنند.
3- میثم پناهی در فروردین و اردیبهشت1393 برای آموزشهای جاسوسی و توجیهات تکمیلی مخفیانه همراه با یک مأمور وزارت اطلاعات از طریق ترکیه به ایران میرود. اما در آستانه سفر دوم به ایران در روز 6آبان 1394 در آلمان دستگیر میشود. وی در ازای جاسوسی و مزدوری حداقل مبلغ 28600 یورو از سجاد دریافت کرده است. پناهی اعتراف کرده که اطلاعات اشرف و لیبرتی را در اختیار سجاد قرار میداده است. وی در فروردین 1391 از اشرف به لیبرتی منتقل شده و در اردیبهشت همان سال توسط مجاهدین اخراج و سپس به هتل مهاجر بغداد رفت.
4-بر اساس کیفرخواست و شهادت افسران پلیس جنایی فدرال، میثم پناهی و دیگر مزدوران بهغایت تلاش کرده بودند با سوءاستفاده از ارتباطات و آشناییهای قبلی خود با مجاهدین در کشورها و مراکز مختلف در عین پنهان کردن مأموریت خود، به جاسوسی و کسب اطلاعات از سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران بپردازند. دادستان و قضات دادگاه، در موارد متعدد با ذکر جزئیات و تشریح ترفندهای اطلاعات آخوندی، تأکید کردند که یک مأموریت ابلاغ شده به مزدوران به خدمت گرفتن نادمین و بریدگان برای جاسوسی در مورد آلبانی و افرادی بوده است که به این کشور میرفتند.
5-در یکی از جلسات دادگاه یکی از اعضای دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در برلین بهمدت سه ساعت در مقابل دادگاه شهادت داد و از جمله گفت: یکی از افرادی که در هتل مهاجر به خدمت گرفته شد و سریعاً تحویل نیروی قدس شد، بریدهای بود بهنام مسعود دلیلی که بعداً راهنما و دستیار دژخیمان و جلادانی شد که در 10شهریور 1392 به قتلعام در اشرف مبادرت کردند.52تن از مجاهدین را به قتل رساندند و 7تن را بهگروگان گرفتند. آنها دلیلی را نیز در همان روز به قتل رسانده و صورتش را برای اینکه شناخته نشود سوزاندند. قاضی اسناد مربوط به این قتلعام را بهعنوان اسناد دادگاه ثبت کرد.
6- جاسوسان و وکلای استخدامی تلاش زیادی داشتند که سردژخیم سجاد را یک کارمند دون پایه سفارت رژیم در بغداد قلمداد کنند تا روابط مزدوران با او رابطهای عادی وانمود شود، در همین خصوص قاضی از شاهد دفتر شورا سؤال کرد که آیا این مزدوران از هویت سجاد مطلع بودند یا خیر؟ او پاسخ داد کلیه اعضا و هواداران مجاهدین چه در اشرف و لیبرتی و چه در خارج کشور از ماهیت و اهداف سجاد در هتل مهاجر و تلاش او برای بخدمت گرفتن بریدگان از طریق اطلاعیههای دبیرخانه و کمیسیون امنیت شورا و از طریق سیمای آزادی و همچنین توضیحات شفاهی مسئولان مجاهدین و دفاتر شورا، مطلع بودهاند و هیچکس ناآگاهانه در دام این دژخیم نیفتاده است.
7- یک افسر اداره پلیس جنایی آلمان شهادت داد که موسی اکبری نسب یکی از ساکنان سابق لیبرتی که در روز 6آبان 1394 همزمان با دستگیری میثم پناهی موقتاً بازداشت شده و خانه او مورد تفتیش قرار گرفته بود، ارتباطات گستردهیی با سجاد داشته و از او پول میگرفته است. سجاد متقابلاً از موسی اکبری نسب خواسته بود با بریدگان مجاهدین ارتباط برقرار کند و آنها را بخدمت بگیرد. به گفته افسر پلیس جنایی نفرات مرتبط با سجاد توجیه شده بودند که رد تماسهای تلفنی و متون چت خود با سجاد را بلافاصله پاک و یا مخفی کنند تا کسی متوجه این رابطه بهکلی سری نشود.
8- در یکی از جلسات دادگاه قاضی فردی بهنام شهاب کریمی را که از مرتبطان با سجاد و میثم پناهی بود به دادگاه احضار کرد. این مزدور از قاضی درخواست کرد جلسه دادگاه غیرعلنی باشد چرا که نمیخواهد در حضور هواداران مقاومت شهادت بدهد. قاضی این خواست را رد کرد و گفت علنیت دادگاه یکی از پایههای قضاییه آلمان است و به وی تکلیف کرد که در دادگاه حاضر شود.
شهاب کریمی در پاسخ به سؤالات مکرر رئیس دادگاه در مورد علت ترک لیبرتی و رفتن به هتل مهاجر، ابتدا تلاش کرد علت را مناسبات مجاهدین در لیبرتی جلوه بدهد، اما سرانجام ناگزیر شد اذعان کند که از لیبرتی همراه با میثم پناهی اخراج شده و به هتل مهاجر رفته است. شهاب کریمی در روز 6آبان 1394 همزمان با میثم پناهی توسط پلیس آلمان بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته و خانهاش هم تفتیش و بازرسی شده بود.
9- یک افسر دیگر پلیس جنایی فدرال در دادگاه شهادت داد و گفت: ما در ژوئن 2014 اطلاعاتی دریافت کردیم که فعالیتهایی از طرف وزارت اطلاعات برای جاسوسی علیه مجاهدین صورت میگیرد. متعاقباً در اکتبر 2014 اطلاعات جزییتری از جاسوسی فعال علیه مجاهدین از سرویس اطلاعات خارجی آلمان BND دریافت کردیم. این اطلاعات که از یک منبع ناشناس و حاوی اسامی مشخصی بود. نشان میداد که افراد بخصوصی در لیبرتی هدف این جاسوسی قرار گرفتهاند تا شاید اطلاعات بیشتر و بالاتری بهدست وزارت اطلاعات رژیم ایران برسد. شنود مکالمات سجاد با مزدوران و آنالیز آن برای پلیس جنایی روشن کرده بود که سجاد یک مأمور بالای وزارت اطلاعات با مأموریتهای جنایتکارانه مشخص علیه مجاهدین در لیبرتی است.
افسر پلیس خاطرنشان کرد: میثم و سجاد از طرق مختلف با هم ارتباط داشتند. ما یکبار در یک تماس تلفنی بین سجاد و میثم فهمیدیم که از طریق تلگرام هم با یکدیگر ارتباط دارند و از آن نقطه ما روی برنامههای مختلف ارتباطی وی شنود گذاشتیم. از ژوئن 2015 به ارتباطات مکتوب بین دو طرف رسیدیم. میزان چت ها با سجاد خیلی فشرده بود. میثم پناهی روزانه با سجاد چت داشت. با وایبر هم صحبت میکردند. شنود روی وایبر از سپتامبر 2015 گذاشته شد و از آن پس بیشترین انتقال اطلاعات به سجاد از طریق وایبر صورت میگرفت.
افسر پلیس اعلام کرد میزان پولی که از طرف سجاد به پناهی رسیده است حداقل 28، 600 یورو بوده و این پول از طریق وسترن یونیون و توسط فردی بهنام محمد ثامر برای او ارسال میشد. افسر پلیس گفت میثم پناهی نزد او اعتراف کرده است که بهمدت 19روز مخفیانه همراه با سجاد در ایران بوده است.
10- قاضی سندی را که توسط اطلاعات خارجی آلمان BND در 25 اوت 2015 درباره سجاد تنظیم شده بود در جلسه دادگاه قرائت کرد. طبق این سند، سجاد اولین بار در سال 2012 توسط سرویس آلمانی شناسایی شده است. او سعی میکند نفرات بریده در هتل مهاجر بغداد را بخدمت بگیرد. افراد بخدمت گرفته شده عموماً از طریق ترکیه و قاچاقچیهای حرفهیی به کشورهای مورد نظر در اروپا اعزام میشوند تا برای شیطانسازی و فعالیتهای جاسوسی علیه مجاهدین بهکار گرفته شوند.
11-یک شاهد دیگر از مقامات پلیس جنایی فدرال که مسئول بازجویی از میثم پناهی بود، فاش کرد بسیاری از ارتباطات مزدور را از طریق تلفن دستی ”آیفون 6 “ او، شنود کردهاند و از اینرو هیچ شکی در جاسوسی این افراد نیست. مقام پلیس جنایی افزود: سجاد در بغداد نفرات بریده را عضوگیری میکرد. سجاد از طریق تلفن، وایبر، چت، اِل لاین، تلفن و کامپیوتر با آنها رابطه برقرار میکرد. سجاد همیشه دستورات و نکاتش را برای مزدوران مینوشت و از طریق وسایل ارتباطی به آنها منتقل میکرد. میثم نیز به دیگران میگفت اگر میخواهی ایران بروی مشکلی نیست تا ترکیه برو بقیه کارها را سجاد حل میکند... . ما مطمئن بودیم که سجاد یا یکی از نفراتش پناهی را در ترکیه تحویل گرفته و به ایران بردهاند. نکته دیگر اینکه میثم پناهی بهلحاظ خرج کردن پول دستش باز بود و محدودیتی نداشت و برای پلیس بسیار روشن بود که افراد این شبکه به چه کاری مشغول بودند در غیر اینصورت اصلاً آنها را تحت تعقیب قرار نمیدادیم.
12- در جلسه پایانی دادگاه، دادستان به سه نمونه مشابه از موارد جاسوسی برای رژیم ایران در خاک آلمان در گذشته اشاره کرد که هر سه مورد به زندان محکوم شدند. دادستان افزود سجاد اطلاعاتش را اساساً از طریق افراد موسوم به ”اعضای سابق مجاهدین“ دریافت میکرد. دادستان با یادآوری جزییاتی از مزدوری و مأموریتهای میثم پناهی خاطرنشان کرد که وی در مورد مجاهدین در کشورهای مختلف اطلاعات جمعآوری کرده و در اختیار سجاد قرار میداده و کار او منحصر به آلمان نبوده است.
مزدوران طبق خط ابلاغ شده وزارت اطلاعات مدعی بودند که بهخاطر سختی شرایط یا مناسبات درونی مجاهدین به سمت وزارت اطلاعات رفتهاند. دادستان در این باره گفت اسناد موجود نشان میدهد که انگیزه میثم پناهی برای همکاری با وزارت اطلاعات هیچ ربطی به مناسبات داخل مجاهدین نداشته است بلکه صرفاً بهخاطر پول بوده است و حتی در یکی از چتها گفته است ما بازاء اطلاعاتی که من میدهم باید پول خیلی بیشتری به من داده شود.
13- در حکم دادگاه یک سند حاوی جدول پرداختهای پول از وزارت اطلاعات به مزدوران وجود دارد. در این سند، تاریخ پرداختهای پول با روز و تاریخ معین ثبت شده است که آخرین آن 2000 یورو هشت روز قبل از دستگیری مزدور میثم پناهی است. پرداختها از 500 یورو شروع شده و در 29آوریل 2015 به 5630 یورو میرسد. این سند بهخوبی نشان میدهد که رژیم آخوندی و دستگاههای اطلاعاتی آن برای لجنپراکنی و جاسوسی علیه مجاهدین و کسب اطلاعات و رد یابی مسئولان آنها در لیبرتی و آلبانی و آلمان و سایر کشورها تا کجا پول خرج میکند.
14-طبق حکم صادره، مزدور محکوم شده میباید علاوه بر زندان هزینه دادگاه را هم بپردازد و علاوه بر این در حکم تصریح شده است که موارد زیر مصادره شده و در نزد دادگاه باقی خواهد ماند.
-تلفن دستی شماره 1 HTC
- تلفن دستی آیفون 6 سفید رنگ
- تلفن دستی سامسونگ گالاکسی سیاه رنگ
- تلفن دستی نوکیای سیاه رنگ
- کامپیوتر نوت بوک
15- قاضی در پایان جلسه نهم دادگاه در روز 29تیر ضمن اعلام محکومیت میثم پناهی گفت: وزارت اطلاعات سرویس مخفی یک قدرت خارجی است و پناهی بهعنوان جاسوس برای آنها کار کرده است. این فعالیت در خاک آلمان و بر اساس قانون علیه جمهوری فدرال آلمان و متحدان آن در ناتو هم محسوب میشود زیرا میثم پناهی در مورد اعضای مجاهدین خلق در فرانسه، هلند، انگلستان، آلبانی و ایالات متحده اطلاعات جمعآوری و به وزارت اطلاعات منتقل میکرده و میدانسته کاری که انجام میدهد مجازات دارد. او نسبت بهعملی که مرتکب میشد مشرف بود و میدانست این عمل خلاف قانون و قابل پیگیرد و کیفر است. پناهی همزمان با دریافت پول از کمکهای اجتماعی در آلمان حقوق جاسوسی خود را از اطلاعات ایران نیز دریافت میکرده است.
بهرغم تشبثات گسترده وزارت اطلاعات و نیز بسیج مزدوران در اروپا مزدور میثم پناهی که از سال 1392 به جاسوسی علیه مقاومت ایران مشغول بوده به 2سال و چهار ماه زندان و پرداخت هزینههای دادگاه محکوم شد. مزدور دیگر، سعید رحمانی از این پیشتر به 100روز کار اجباری محکوم شده بود.
برگزاری چنین دادگاهی، نیازمند یک گزارش مشروح و تفصیلی است که زمان و فرصت کافی میطلبد اما بهمنظور اطلاع و هوشیاری هموطنان بهویژه پناهندگان ایرانی در کشورهای مختلف، شمهیی از آنچه در جلسات دادگاه گذشته و یا در حکم دادگاه و شهادتهای پلیس جنایی فدرال آمده است در خلاصه گزارش زیر بهطور محوری به اطلاع هموطنان میرسد:
1-بر اساس حکم دادگاه و اسناد ارائه شده به دادگاه، میثم پناهی از سال 1392 در خدمت یک مأمور وزارت اطلاعات بهنام کیانمهر با اسم مستعار ”سجاد ”، در قبال دریافت پول مشغول جمعآوری اطلاعات و تلاش برای ایجاد یک شبکه جاسوسی در کشورهای اروپایی، علیه سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت بوده است. سجاد با سابقه 29ساله در وزارت اطلاعات، گرداننده پایگاه وزارت بدنام و نیروی تروریستی قدس در هتل مهاجر بغداد میباشد و از سالها پیش در اطلاعیههای دبیرخانه شورای ملی مقاومت و کمیسیون امنیت و ضدتروریسم افشا شده است. علاوه بر این تلویزیون ملی ایران-سیمای آزادی در برنامههای متعددی این دژخیم را افشا کرده بود.
در جلسات دادگاه که از 13خرداد 95 شروع شد، مزدور میثم پناهی که از زندان به دادگاه منتقل میشد در یک محفظة شیشهیی قرار داشت.
2-دادستان ارشد فدرال در اولین جلسه دادگاه، کیفرخواست و لیست طولانی اتهامات را یک به یک قرائت کرد و گزارشها و اسناد جاسوسی و ارتباطات تلفنی و اینترنتی و انتقال اطلاعات به سجاد را ارائه کرد.
طبق این اسناد برای دادگاه روشن گردید که مزدور میثم پناهی بهطور روزانه اطلاعات ریز و درشت جمعآوری شده در مورد مجاهدین در کشورهای مختلف را به سجاد منتقل میکرده و در موارد متعددی برای بهخدمت گرفتن افراد جدید و گسترش شبکه جاسوسی وزارت اطلاعات در سطح اروپا با روشهای گوناگون اقدام کرده است.
شیوه شناخته شده برای این کار لجنپراکنی علیه مجاهدین در پوشش انتقاد و دلسوزی و تلاش برای نجات آنها همراه با حملات موازی لفظی به رژیم برای رد گم کردن بوده است. در همین خصوص طبق اسناد دادگاه، سجاد حداقل از سه نفر از نادمین خواسته است مجموعهای از اراجیف و اکاذیب مورد نظر وزارت اطلاعات را تحت عنوان خاطرات خود بنویسند تا توسط وزارت اطلاعات بصورت کتاب به چاپ برسد.
در کیفرخواست تصریح شده است که وزارت اطلاعات از طریق مأموران خود تلاش میکند نفوذ خود را گسترش دهد و مورد به مورد مجاهدین و شورا را با کمک فعالیتهای تبلیغاتی بیاعتبار کنند.
3- میثم پناهی در فروردین و اردیبهشت1393 برای آموزشهای جاسوسی و توجیهات تکمیلی مخفیانه همراه با یک مأمور وزارت اطلاعات از طریق ترکیه به ایران میرود. اما در آستانه سفر دوم به ایران در روز 6آبان 1394 در آلمان دستگیر میشود. وی در ازای جاسوسی و مزدوری حداقل مبلغ 28600 یورو از سجاد دریافت کرده است. پناهی اعتراف کرده که اطلاعات اشرف و لیبرتی را در اختیار سجاد قرار میداده است. وی در فروردین 1391 از اشرف به لیبرتی منتقل شده و در اردیبهشت همان سال توسط مجاهدین اخراج و سپس به هتل مهاجر بغداد رفت.
4-بر اساس کیفرخواست و شهادت افسران پلیس جنایی فدرال، میثم پناهی و دیگر مزدوران بهغایت تلاش کرده بودند با سوءاستفاده از ارتباطات و آشناییهای قبلی خود با مجاهدین در کشورها و مراکز مختلف در عین پنهان کردن مأموریت خود، به جاسوسی و کسب اطلاعات از سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران بپردازند. دادستان و قضات دادگاه، در موارد متعدد با ذکر جزئیات و تشریح ترفندهای اطلاعات آخوندی، تأکید کردند که یک مأموریت ابلاغ شده به مزدوران به خدمت گرفتن نادمین و بریدگان برای جاسوسی در مورد آلبانی و افرادی بوده است که به این کشور میرفتند.
5-در یکی از جلسات دادگاه یکی از اعضای دفتر نمایندگی شورای ملی مقاومت در برلین بهمدت سه ساعت در مقابل دادگاه شهادت داد و از جمله گفت: یکی از افرادی که در هتل مهاجر به خدمت گرفته شد و سریعاً تحویل نیروی قدس شد، بریدهای بود بهنام مسعود دلیلی که بعداً راهنما و دستیار دژخیمان و جلادانی شد که در 10شهریور 1392 به قتلعام در اشرف مبادرت کردند.52تن از مجاهدین را به قتل رساندند و 7تن را بهگروگان گرفتند. آنها دلیلی را نیز در همان روز به قتل رسانده و صورتش را برای اینکه شناخته نشود سوزاندند. قاضی اسناد مربوط به این قتلعام را بهعنوان اسناد دادگاه ثبت کرد.
6- جاسوسان و وکلای استخدامی تلاش زیادی داشتند که سردژخیم سجاد را یک کارمند دون پایه سفارت رژیم در بغداد قلمداد کنند تا روابط مزدوران با او رابطهای عادی وانمود شود، در همین خصوص قاضی از شاهد دفتر شورا سؤال کرد که آیا این مزدوران از هویت سجاد مطلع بودند یا خیر؟ او پاسخ داد کلیه اعضا و هواداران مجاهدین چه در اشرف و لیبرتی و چه در خارج کشور از ماهیت و اهداف سجاد در هتل مهاجر و تلاش او برای بخدمت گرفتن بریدگان از طریق اطلاعیههای دبیرخانه و کمیسیون امنیت شورا و از طریق سیمای آزادی و همچنین توضیحات شفاهی مسئولان مجاهدین و دفاتر شورا، مطلع بودهاند و هیچکس ناآگاهانه در دام این دژخیم نیفتاده است.
7- یک افسر اداره پلیس جنایی آلمان شهادت داد که موسی اکبری نسب یکی از ساکنان سابق لیبرتی که در روز 6آبان 1394 همزمان با دستگیری میثم پناهی موقتاً بازداشت شده و خانه او مورد تفتیش قرار گرفته بود، ارتباطات گستردهیی با سجاد داشته و از او پول میگرفته است. سجاد متقابلاً از موسی اکبری نسب خواسته بود با بریدگان مجاهدین ارتباط برقرار کند و آنها را بخدمت بگیرد. به گفته افسر پلیس جنایی نفرات مرتبط با سجاد توجیه شده بودند که رد تماسهای تلفنی و متون چت خود با سجاد را بلافاصله پاک و یا مخفی کنند تا کسی متوجه این رابطه بهکلی سری نشود.
8- در یکی از جلسات دادگاه قاضی فردی بهنام شهاب کریمی را که از مرتبطان با سجاد و میثم پناهی بود به دادگاه احضار کرد. این مزدور از قاضی درخواست کرد جلسه دادگاه غیرعلنی باشد چرا که نمیخواهد در حضور هواداران مقاومت شهادت بدهد. قاضی این خواست را رد کرد و گفت علنیت دادگاه یکی از پایههای قضاییه آلمان است و به وی تکلیف کرد که در دادگاه حاضر شود.
شهاب کریمی در پاسخ به سؤالات مکرر رئیس دادگاه در مورد علت ترک لیبرتی و رفتن به هتل مهاجر، ابتدا تلاش کرد علت را مناسبات مجاهدین در لیبرتی جلوه بدهد، اما سرانجام ناگزیر شد اذعان کند که از لیبرتی همراه با میثم پناهی اخراج شده و به هتل مهاجر رفته است. شهاب کریمی در روز 6آبان 1394 همزمان با میثم پناهی توسط پلیس آلمان بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته و خانهاش هم تفتیش و بازرسی شده بود.
9- یک افسر دیگر پلیس جنایی فدرال در دادگاه شهادت داد و گفت: ما در ژوئن 2014 اطلاعاتی دریافت کردیم که فعالیتهایی از طرف وزارت اطلاعات برای جاسوسی علیه مجاهدین صورت میگیرد. متعاقباً در اکتبر 2014 اطلاعات جزییتری از جاسوسی فعال علیه مجاهدین از سرویس اطلاعات خارجی آلمان BND دریافت کردیم. این اطلاعات که از یک منبع ناشناس و حاوی اسامی مشخصی بود. نشان میداد که افراد بخصوصی در لیبرتی هدف این جاسوسی قرار گرفتهاند تا شاید اطلاعات بیشتر و بالاتری بهدست وزارت اطلاعات رژیم ایران برسد. شنود مکالمات سجاد با مزدوران و آنالیز آن برای پلیس جنایی روشن کرده بود که سجاد یک مأمور بالای وزارت اطلاعات با مأموریتهای جنایتکارانه مشخص علیه مجاهدین در لیبرتی است.
افسر پلیس خاطرنشان کرد: میثم و سجاد از طرق مختلف با هم ارتباط داشتند. ما یکبار در یک تماس تلفنی بین سجاد و میثم فهمیدیم که از طریق تلگرام هم با یکدیگر ارتباط دارند و از آن نقطه ما روی برنامههای مختلف ارتباطی وی شنود گذاشتیم. از ژوئن 2015 به ارتباطات مکتوب بین دو طرف رسیدیم. میزان چت ها با سجاد خیلی فشرده بود. میثم پناهی روزانه با سجاد چت داشت. با وایبر هم صحبت میکردند. شنود روی وایبر از سپتامبر 2015 گذاشته شد و از آن پس بیشترین انتقال اطلاعات به سجاد از طریق وایبر صورت میگرفت.
افسر پلیس اعلام کرد میزان پولی که از طرف سجاد به پناهی رسیده است حداقل 28، 600 یورو بوده و این پول از طریق وسترن یونیون و توسط فردی بهنام محمد ثامر برای او ارسال میشد. افسر پلیس گفت میثم پناهی نزد او اعتراف کرده است که بهمدت 19روز مخفیانه همراه با سجاد در ایران بوده است.
10- قاضی سندی را که توسط اطلاعات خارجی آلمان BND در 25 اوت 2015 درباره سجاد تنظیم شده بود در جلسه دادگاه قرائت کرد. طبق این سند، سجاد اولین بار در سال 2012 توسط سرویس آلمانی شناسایی شده است. او سعی میکند نفرات بریده در هتل مهاجر بغداد را بخدمت بگیرد. افراد بخدمت گرفته شده عموماً از طریق ترکیه و قاچاقچیهای حرفهیی به کشورهای مورد نظر در اروپا اعزام میشوند تا برای شیطانسازی و فعالیتهای جاسوسی علیه مجاهدین بهکار گرفته شوند.
11-یک شاهد دیگر از مقامات پلیس جنایی فدرال که مسئول بازجویی از میثم پناهی بود، فاش کرد بسیاری از ارتباطات مزدور را از طریق تلفن دستی ”آیفون 6 “ او، شنود کردهاند و از اینرو هیچ شکی در جاسوسی این افراد نیست. مقام پلیس جنایی افزود: سجاد در بغداد نفرات بریده را عضوگیری میکرد. سجاد از طریق تلفن، وایبر، چت، اِل لاین، تلفن و کامپیوتر با آنها رابطه برقرار میکرد. سجاد همیشه دستورات و نکاتش را برای مزدوران مینوشت و از طریق وسایل ارتباطی به آنها منتقل میکرد. میثم نیز به دیگران میگفت اگر میخواهی ایران بروی مشکلی نیست تا ترکیه برو بقیه کارها را سجاد حل میکند... . ما مطمئن بودیم که سجاد یا یکی از نفراتش پناهی را در ترکیه تحویل گرفته و به ایران بردهاند. نکته دیگر اینکه میثم پناهی بهلحاظ خرج کردن پول دستش باز بود و محدودیتی نداشت و برای پلیس بسیار روشن بود که افراد این شبکه به چه کاری مشغول بودند در غیر اینصورت اصلاً آنها را تحت تعقیب قرار نمیدادیم.
12- در جلسه پایانی دادگاه، دادستان به سه نمونه مشابه از موارد جاسوسی برای رژیم ایران در خاک آلمان در گذشته اشاره کرد که هر سه مورد به زندان محکوم شدند. دادستان افزود سجاد اطلاعاتش را اساساً از طریق افراد موسوم به ”اعضای سابق مجاهدین“ دریافت میکرد. دادستان با یادآوری جزییاتی از مزدوری و مأموریتهای میثم پناهی خاطرنشان کرد که وی در مورد مجاهدین در کشورهای مختلف اطلاعات جمعآوری کرده و در اختیار سجاد قرار میداده و کار او منحصر به آلمان نبوده است.
مزدوران طبق خط ابلاغ شده وزارت اطلاعات مدعی بودند که بهخاطر سختی شرایط یا مناسبات درونی مجاهدین به سمت وزارت اطلاعات رفتهاند. دادستان در این باره گفت اسناد موجود نشان میدهد که انگیزه میثم پناهی برای همکاری با وزارت اطلاعات هیچ ربطی به مناسبات داخل مجاهدین نداشته است بلکه صرفاً بهخاطر پول بوده است و حتی در یکی از چتها گفته است ما بازاء اطلاعاتی که من میدهم باید پول خیلی بیشتری به من داده شود.
13- در حکم دادگاه یک سند حاوی جدول پرداختهای پول از وزارت اطلاعات به مزدوران وجود دارد. در این سند، تاریخ پرداختهای پول با روز و تاریخ معین ثبت شده است که آخرین آن 2000 یورو هشت روز قبل از دستگیری مزدور میثم پناهی است. پرداختها از 500 یورو شروع شده و در 29آوریل 2015 به 5630 یورو میرسد. این سند بهخوبی نشان میدهد که رژیم آخوندی و دستگاههای اطلاعاتی آن برای لجنپراکنی و جاسوسی علیه مجاهدین و کسب اطلاعات و رد یابی مسئولان آنها در لیبرتی و آلبانی و آلمان و سایر کشورها تا کجا پول خرج میکند.
14-طبق حکم صادره، مزدور محکوم شده میباید علاوه بر زندان هزینه دادگاه را هم بپردازد و علاوه بر این در حکم تصریح شده است که موارد زیر مصادره شده و در نزد دادگاه باقی خواهد ماند.
-تلفن دستی شماره 1 HTC
- تلفن دستی آیفون 6 سفید رنگ
- تلفن دستی سامسونگ گالاکسی سیاه رنگ
- تلفن دستی نوکیای سیاه رنگ
- کامپیوتر نوت بوک
15- قاضی در پایان جلسه نهم دادگاه در روز 29تیر ضمن اعلام محکومیت میثم پناهی گفت: وزارت اطلاعات سرویس مخفی یک قدرت خارجی است و پناهی بهعنوان جاسوس برای آنها کار کرده است. این فعالیت در خاک آلمان و بر اساس قانون علیه جمهوری فدرال آلمان و متحدان آن در ناتو هم محسوب میشود زیرا میثم پناهی در مورد اعضای مجاهدین خلق در فرانسه، هلند، انگلستان، آلبانی و ایالات متحده اطلاعات جمعآوری و به وزارت اطلاعات منتقل میکرده و میدانسته کاری که انجام میدهد مجازات دارد. او نسبت بهعملی که مرتکب میشد مشرف بود و میدانست این عمل خلاف قانون و قابل پیگیرد و کیفر است. پناهی همزمان با دریافت پول از کمکهای اجتماعی در آلمان حقوق جاسوسی خود را از اطلاعات ایران نیز دریافت میکرده است.