728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵

-

نگاهی به روزنامه های حکومتی
نگاهی به روزنامه های حکومتی
عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه 23اردیبهشت، به ادامه جنگ باندها در عرصه‌های گوناگون اختصاص یافته است:

آرمان: روحانی در نشست خبری کرمان: عقب ننشسته‌ام، عده‌یی به جای امید بذر یاس می‌کارند، نباید بگذاریم بدعت ایجاد شود

آرمان: رفسنجانی: مخالفان برجام اشتباه می‌کنند

آرمان: پزشکیان: دولت قبل باید محاکمه می‌شد

آفتاب یزد: فراکسیون اصول‌گرایان آب رفت

اعتماد: سرنوشت کرسی اصفهان در مجلس هم‌چنان محل مجادله دو نهاد است

جوان: بانکها تورم را باز می‌گردانند

جمهوری اسلامی: تأکید آمریکا بر حقوق ایران در اجرای برجام – بانکها برای کار با ایران مشکلی ندارند

شرق: پای احمدی‌نژاد به دادگاه باز می‌شود؟

کیهان: افزایش طول عمر تازه‌ترین دستاورد برجام!

روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی ضمن دفاع از برجام با یادآوری مخاطرات منطقه‌یی بر تداوم مسیر زهر خوران در عرصه‌های داخلی و خارجی تأکید کرده‌اند:

مردم‌سالاری: هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این‌که موفقیت دولت روحانی در برقراری روابط با دنیا و کسب موفقیت در دستاورد هسته‌یی کار بزرگی بود، افزود: باید از این موقعیتها استفاده کنیم و دعواهای مربوط به برجام را که ثمری جز تفرقه افکنی ندارد، کنار بگذاریم. باید وحدتمان را حفظ کنیم و کشورمان را در دنیای پر آشوب، نگهداریم. اگر تنگ نظریهای شعاریون را نداشتیم، تمام خطوط از ایران عبور می‌کرد. با زیرساختهای خوب، توسعه هم می‌آید و سرمایه‌گذار را به‌دنبال خود می‌آورد.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه با اشاره‌های آشکار به رفسنجانی و حسن روحانی به هر بهانه‌یی حمله کرده‌اند:

کیهان: خطر کسانی که در لباس روحانیت خود را از سردمداران نهضت و وارث خط امام می‌دانند و زیر پرچم اسلام خواستار تابوشکنی از روابط خصمانه آمریکا با ملت ایران و به‌دنبال بزک کردن چهره شیطان بزرگ هستند، به مراتب بیشتر و خسارت‌بارتر است... اکنون در مرحله دیگری از بازسازی و نوسازی همان تفکر لیبرالی هستیم که در ظاهری دیگر با طرح انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی و افراطی و تندروی خواندن تفکر انقلابی، قصد جداسازی اسلام و انقلاب را دارد.

کیهان: در حالی که افکار عمومی هنوز شکوفایی بزرگ اقتصادی که پیش از برجام از سوی دولت یازدهم به آنها وعده داده می‌شد را ندیده و نشنیده‌اند، دولت به شکلی ناشیانه در حال بزک توافق هسته‌یی است.
روزنامه‌ایران چند روز پیش طی گزارشی که با تیتر «مرگ زودرس خلبانان و میهمانداران در فشار دوره تحریمها» منتشر شد از یکی دیگر از فواید و محسنات برجام پرده‌برداری کرد!
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در جلسه شورای اداری شهرستان‎های جیرفت از نعمات نامریی برجام نیز پرده برداشت.
انصاری می‌گوید: به فضل الهی در مدت کمتر از چهار ماه که از تصویب برجام می‎گذرد، دستاوردهای بزرگی برای ملت ایجاد شده که به‌ محضر رهبری و همچنین ملت ارائه شده است، اما برخی از آن‎ها را به دلایل محرمانه بودن و امنیت ملی فعلاً نمی‎توان، بیان کرد.
این نوع دفاعیات دم دستی و عوامفریبانه در ادبیات مدافعان برجام طی ماه‌های اخیر به کرات یافتنی است و هرازگاهی موجبات خنده خوانندگانشان را فراهم می‌کنند.

عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه نیز در اظهاراتی مشابه ادعای روزنامه‌ایران، در گفتگو با یکی از سایتهای محلی استان آذربایجان ضمن دفاع محکم از توافق وین اعلام کرده بود: «بعد از مذاکرات شرایط لازم برای احیاء دریاچه ارومیه ایجاد شده است، همان‌طور که مشاهده می‌کنید شرایط جوی کشور بعد از مذاکرات تغییر کرده و بارش‌ها افزایش پیدا کرده است! گرمای هوا در شهرهای بزرگ کشور کاهش یافته و به نظر می‌رسد، علت خشکسالی‌های اخیر جنگ و جدال هسته‌یی بوده است!»
این اظهارات تامل‌برانگیز و عجیب نشان می‌دهد که دست حامیان برجام تا چه اندازه خالی است.
اسحاق جهانگیری (معاون اول رئیس‌جمهور) چندی پیش اظهار کرد: «اینکه می‌گویند تحریمها روی آب آشامیدنی مردم هم تأثیر گذاشته کاملاً درست است». علی یونسی (مشاور رئیس‌جمهور) نیز سال گذشته بیان کرده بود؛ «با رفع تحریم، مشکل ازدواج هم حل می‌شود».
هاشمی رفسنجانی در دیدار اعضای ستاد برگزاری یادواره‌ی شهدا با اشاره به ادعاهای مخالفان برجام و توافقات هسته‌یی ایران با کشورهای 1+5 در داخل کشور و همچنین در جامعه‌ آمریکا، گفته است «مخالفان برجام دلیل قانع کننده‌ای برای مخالفتها ارائه نمی‌کنند! در حالی که بیشترین استفاده را در این شرایط رژیم صهیونیستی می‌برد».

جوان: محمود سریع‌القلم از چهره‌های تئوریک اصلی نزدیک به دولت یازدهم در جملاتی عجیب و البته مضحک می‌گوید: «کسی که زبان انگلیسی نمی‌داند، منطقی فکر نمی‌کند، چون تولید علم 90 تا 95 درصد به زبان انگلیسی است و من شاهد این بودم که در کشوری مثل آلمان و فرانسه در دانشگاه فقط به زبان انگلیسی تدریس می‌شود».
افراط او در ازخودبیگانگی در برابر زبانهای غربی تا حدی است که افغانستان را از این جهت جلوتر از ایران می‌داند.
طبیعی است که خروجی چنین افراد و محافلی بیگانگی افراطی با عنصر اساسی هویت‌بخش ایرانیان باشد. حال باید پرسید زمانی که زمام بسیاری از امور حساس و راهبردی این مرزوبوم در کف کسانی است که این چنین نگاهی به زبان فارسی دارند، آیا نباید نگران این عنصر بنیادین هویت ملی ایران بود؟

در حالی که کیهان خامنه‌ای به برجام حمله کرده است، سایر روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع با دفاع مشروط از برجام شکاف در باند خامنه‌ای را بارز کرده‌اند:

حمایت:
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: گاها شاهد آن هستیم برخی از دوستان البته متعهد در موضوع برجام به دولت پیشنهاد می‌کنند فورا همه چیز را زیرپا بگذارید که این اصلاً پسندیده نبوده و منطبق با سیره اسلامی نیست.
اکیداً از هر گونه رفتار و اقدام شتاب‌زده و بر اساس ملاحظات جناحی و بعضاً دم دستی باید پرهیز کرد.


ابراز وحشت از پیآمد تحولات منطقه در روزنامه‌های هر دو باند به چشم می‌خورد:

وطن امروز: خبر خوب این است: هیچکس نمی‌تواند پیروزی در اوکراین را به ازای شکست در سوریه به دست آورد، زیرا این 2 جنگ هدف یگانه‌ای دارد. اما خبر بد این است: تا وقتی چین و روسیه محور ارتباطی تازه‌یی را ایجاد نکنند، هرج و مرج در 2 جبهه ادامه خواهد یافت. پس هیچ امیدی به گفتگو با کسانی نیست که- از آمریکا و هم‌پیمانانش- مزد گرفته‌اند تا هرج و مرج را تداوم بخشند. بهتر این است جانب واقع‌گرایی را رعایت کنیم و بپذیریم مفهوم عمیق این جنگ‌ها چیزی نیست جز راه‌کار واشینگتن برای قطع این 2 راه ارتباطی.

جمهوری اسلامی: هفته گذشته آمریکا و روسیه اعلام کردند که درباره گسترش آتش‌بس به حلب نیز توافق حاصل شده است. با این وجود، تنها به فاصله چند ساعت از اعلام آتش بس، تروریستها حمله گسترده به خان طومان را آغاز کردند و این شهر را اشغال کردند.
از آنجا که گروه‌های تروریستی سوریه مورد حمایت قدرتهای فرامنطقه‌یی قرار دارند، ممکن نیست که بدون هماهنگی حامیان خود به محوریت آمریکا، به این‌گونه تحرکات دست بزنند.
تحول مهم در بحران یمن، استقرار شماری از نظامیان آمریکایی با تجهیزات گسترده در جنوب یمن است که به بهانه سرکوب تروریستها صورت گرفته است. مسلم است که سرکوب تروریسم، بهانه‌یی بیش نیست و آمریکایی‌ها اهداف دیگری را از حضور نظامی جدید در یمن مد نظر دارند.

روزنامه‌های هر دو باند حکومتی به گوشه‌هایی از بحرانهای اقتصادی- اجتماعی اذعان کرده‌اند:

جام جم: نیمی از پزشکان عمومی عطای طبابت را به لقایش بخشیده‌اند؛ طبیبان بیکار

جوان: بانکها تورم را باز می‌گردانند

خراسان: رئیس سازمان تعزیرات می‌گویند یک اپراتور مانع برخورد با قاچاق گوشی تلفن همراه شد

رسالت: علوی گرگانی: درصد بالایی از تولید کشور خوابیده است

قانون: رازهای یک استعفا! فیش‌هایی که حقوق رئیس را قطع کرد = در چند روز گذشته تصویری از فیش‌های حقوقی مدیران ارشد بیمه مرکزی در فضای مجازی منتشرشد که حاکی از ارقام بالای 30میلیون تومان تا 90میلیون تومان بود.

امتیاز: 4تا 6میلیون نفر ایرانی در آستانه سوء تغذیه

تجارت: سه میلیون هفتصد هزار فرصت شغلی در معرض تعطیلی.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1adfebbd-0ebf-4bce-81eb-9e5440d97718"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات