728 x 90

تشدید سرکوب ,پناهندگان ایرانی,

خودسوزی تکان‌دهنده یک پناهجوی ایرانی در مقابل چشم بازرسان سازمان ملل‌متحد در استرالیا

-

 -
-
به نوشته گاردین استرالیا یک جوان 23ساله ایرانی هنگام بازدید هیأت سازمان ملل‌متحد از اردوگاه پناهندگان در نارو در استرالیا خود را به آتش کشید.

 

پناهنده ایرانی با لباسی آغشته به محلول آتش‌زا در مقابل نماینده کمیساریا اقدام به خودسوزی کرد

این منبع نوشت:
پناهنده ایرانی در نارو در برابر نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، خود را آتش زد و متحمل سوختگی‌هایی شد که جان وی را تهدید می‌کند.

فیلم ویدئویی که توسط گاردین استرالیا مشاهده شده نشان می‌دهد این مرد 23ساله ایرانی آغشته به محلولی، در محلی ایستاده و خطاب به افراد پیرامون خود فریاد می‌زند.
بر اساس این فیلم آنها علیه بی‌عملی سازمان ملل‌متحد اعتراض کردند.

مردی که خودسوزی کرد امید نام دارد که یک پناهنده شناخته شده ایرانی است. امید دسامبر گذشته 23ساله شد و متاهل است.

بنا‌به گفته یکی از شهود امید گفته بود ”ما خسته شده‌ایم، این عمل اثبات می‌کند که ما نومید شده‌ایم. من دیگر تحمل ندارم “.
 
بیشتر بخوانید:
 

بازداشت پناهجویان در جزیره مانوس غیرقانونی است، حکم دیوان عالی گینه‌نو

بازداشت پناهجویان در جزیره مانوس غیرقانونی است

دیوان عالی پاپوآ گینه‌نو روز سه‌شنبه هفتم اردیبهشت95 در حکمی اعلام کرد نگهداری اجباری پناهجویان از سوی حکومت استرالیا در جزیره مانوس پاپوآ گینه‌نو برخلاف قانون اساسی این کشور و اقدامی غیرقانونی است.

به دنبال صدور این حکم فعالان حقوق پناهجویان بار دیگر خواستار تعطیل شدن این اردوگاهها شدند.
در این اردوگاهها پناهجویانی از ملیتهای مختلف از جمله ایران محبوس هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت استرالیا به‌خاطر انتقال پناهجویانی که قصد ورود به این کشور را دارند به اردوگاههای واقع در جزیره مانوس و یا جزیره دور افتاده نائورو در اقیانوس آرام، از مدتها پیش مورد انتقاد جامعه بین‌المللی قرار گرفته است. ولی استرالیا می‌گوید صدور این حکم قضایی سیاست دولت را تغییر نخواهد داد.

بلدن ناماه، رهبر سابق اپوزیسیون در پاپوآ گینه‌نو، از این سیاست استرالیا به دیوان عالی کشور شکایت کرده بود و این روش را نقض آشکار حقوق پناهجویان دانست.

دیوان عالی پاپوآ گینه‌نو در حکم ۳۴ صفحه‌یی خود اعلام کرد مرکز نگهداری اجباری پناهجویان در جزیره مانوس «نقض آشکار ماده مربوط به آزادیهای فردی در قانون اساسی این کشور و روشی غیرقانونی است».
این مرجع قضایی در حکم خود به دولتهای پاپوآ گینه‌نو و استرالیا دستور داده است که «تمام اقدامات لازم برای متوقف کردن و جلوگیری از اجرای این سیاست را انجام داده و متقاضیان پناهندگی را به جزیره مانوس منتقل نکنند».

مشخص نیست صدور این حکم بر سرنوشت حدود ۸۵۰ مردی که در جزیره مانوس نگهداری می‌شوند، چه تاثیری خواهد گذاشت.

پیتر داتون، وزیر امور مهاجرت استرالیا، در واکنش گفته است: «تصمیم دیوان عالی پاپوآ گینه‌نو روی سیاستهای مرزبانی استرالیا تاثیر نخواهد داشت. به هیچ فردی که به شکل غیرقانونی و از مسیرهای دریایی می‌خواهد وارد استرالیا شود اجازه داده نخواهد شد در این کشور ساکن شود».

ریمبینک پاتو وزیر مهاجرت پاپوآ گینه‌نو به رسانه‌ها گفت: پس از بررسی این حکم قضایی و مشاوره حقوقی در مورد آن اظهارنظر خواهد کرد.

خبرگزاری فرانسه می‌افزاید بر اساس سیاستی که هر دو جناح سیاسی استرالیا آن را تأیید می‌کنند دولت از ورود پناهجویان از طریق دریا جلوگیری کرده و برای مقابله با آنچه که قاچاق انسان در مسیرهای دریایی توصیف می‌شود، این افراد تشویق می‌شوند به کشورهای خود بازگشته یا آنها را در کامبوج و پاپوآ گینه‌نو اسکان می‌دهند.

دولت استرالیا از این سیاست خود دفاع کرده و مدعی است از مرگ مهاجران در دریا جلوگیری کرده و امنیت مرزهای این کشور را تضمین می‌کند. در دوران حکومت دولت سابق به رهبری حزب کارگر استرالیا در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ حداقل ۱۲۰۰ نفر در مسیر سفر به استرالیا در دریا کشته شدند.

در مقابل، فعالان مدافع حقوق‌بشر از این تصمیم قضایی استقبال کرده و می‌گویند زمان آن فرا رسیده که بازداشتگاه جزیره مانوس تعطیل شود.

ایلین پیرسون مدیر سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر در استرالیا گفت: «دیوان عالی پاپوآ گینه نو پذیرفته که در بازداشت نگه‌داشتن افرادی که مرتکب هیچ جرمی نشده‌اند غیرقانونی است. تنها اشتباه این افراد این بوده که قصد داشتند به استرالیا پناه ببرند. این کار مستحق سالها بلاتکلیفی و بازداشت در یک جزیره دورافتاده نیست. زمان آن رسیده که اردوگاه جزیره مانوس برای همیشه تعطیل شود».

اتحادیه وکلای استرالیا نیز اعلام کرد صدور این حکم می‌تواند راه را برای شکایت پناهجویان از دولت به‌خاطر بازداشت غیرقانونی و ادعای خسارت هموار کند.
سخنگوی این نهاد افزود: «در عین‌حال این حکم می‌تواند ادعاهای مربوط به‌عملکرد غیرقانونی دولت استرالیا در حفاظت از افرادی که در مرزهای این کشور بوده‌اند را تقویت کند و ثابت کند که نگهداری اجباری مهاجران در چنین شرایطی غیرقانونی است».

گزارش‌ها حاکی از آن است که در این اواخر اداره مهاجرت استرالیا افرادی را که به‌عنوان پناهجوی حقیقی مشخص کرده از بازداشتگاه جزیره مانوس به «مراکز انتقالی» منتقل کرده و به آنها اجازه می‌دهد در طول روز از این مراکز خارج شوند.

از ماه اکتبر گذشته روش مشابهی در اردوگاه واقع در جزیره نائورو اجرا شده و به گفته مقامات استرالیایی به ساکنان این اردوگاه حدی از آزادی رفت و آمد داده شده است.
مقاومت ایران استرداد پناهجویان ایرانی از استرالیا را قویاً محکوم می‌کند
 

فراخوان به پارلمان، احزاب سیاسی استرالیا و مدافعان حقوق‌بشر برای جلوگیری از این اقدام شرم‌آور

مقاومت ایران ضمن ابراز انزجار عمیق از زد و بند فاشیسم دینی حاکم بر ایران علیه پناهجویان ایرانی در استرالیا به‌منظور استرداد هزاران تن از آنان، از دولت استرالیا می‌خواهد حق مقدس پناهندگی را در برابر منافع حقیر و کوتاه‌مدت اقتصادی قربانی نکند.
مقاومت ایران جامعه جهانی به‌ویژه کمیساریای عالی پناهندگان ملل‌متحد و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو را به محکومیت این رفتار با پناهجویان ایرانی در استرالیا که نقض آشکار کنوانسیونها و معاهدات بین‌المللی است فرا‌می‌خواند و از پارلمان، احزاب سیاسی و سازمانهای مدافع حقوق پناهندگان و حقوق‌بشر در استرالیا می‌خواهد به یاری این پناهندگان بشتابند و مانع اعمال فشار بر آنها و اخراجشان به ایران بشوند.
مقامات استرالیایی در روز چهارشنبه ۱۹ اسفند (۹مارس) اعلام کردند که پناهجویان ایرانی در استرالیا طی قرارداد جدید این کشور با رژیم ایران بازگردانده می‌شوند. بنا بر نوشته رسانه‌های خبری دولت استرالیا در مقابل بازگرداندن پناهجویان «بورسیه‌های مختلفی به دانشجویان ایرانی اعطا می‌کند». بورسیه‌هایی که در اساس به پاسداران و مزدوران رژیم تعلق می‌گیرد.
نظام ولایت فقیه که دولت استرالیا برای معامله با آن چنین بی‌پروا به لگدمال کردن ارزشهای انسانی دست می‌زند، ایران را برای تمام مردم ایران به‌ویژه زنان به یک زندان بزرگ تبدیل کرده است. اسیدپاشی، شلاق زدن، سنگسار، چشم در آوردن و دست بریدن و تلنبار کردن دانشجویان، فعالان سیاسی و مدنی، روشنفکران، وکلا، هنرمندان در زندانهای قرون‌وسطایی رژیم تنها گوشه‌یی از کارنامه ننگین آن است.
 

آسوشیتدپرس: دولت استرالیا ۹هزار پناهنده ایرانی را به ایران برمی‌گرداند

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۹ مارس (۱۹ اسفند) از قول مقامات استرالیایی اعلام کرد پناهجویان ایرانی در استرالیا طی قرارداد جدید این کشور با رژیم ایران بازگردانده می‌شوند.

وزیر خارجه استرالیا گفته است دولت استرالیا ترجیح می‌دهد که پناهندگان داوطلبانه به کشور خودشان برگردند. این افراد هیچ استدلال قانونی ندارندکه بخواهند در استرالیا بمانند و حتماً به کشورشان باز گردانده شوند..

زمانی که وزیر خارجه استرالیا به تهران رفته بود این مذاکرات صورت گرفته بود.

دولت استرالیا مدعی است که این پناهجویان در حقیقت ’مهاجران اقتصادی’ بوده و پناهجوی سیاسی یا اجتماعی نیستند. این افراد به‌دلیل نداشتن یک آینده روشن ایران را ترک کرده‌اند و استرالیا نیز از پذیرش آنها خودداری می‌کند. دولت ایران نیز تا کنون از قبول بازگشت آنها خودداری کرده است.

حمایت مدافعان حقوق‌بشر در استرالیا از یک دختر پناهجو

حمایت مدافعان حقوق‌بشر در استرالیا از یک دختر پناهجو

مدافعان حقوق‌بشر در استرالیا با تجمع مقابل یک بیمارستان، حمایت خود را از پزشکانی که مانع ترخیص دختربچه یک پناهجو شدند، نشان دادند.

پزشکان می‌گویند در صورتی که این کودک یک ساله که دچار سوختگی بوده، مرخص شود، مقامات دولتی وی و مادرش را به بازداشتگاه پناهجویان نائورو باز می‌گردانند.

یکی از تظاهر کنندگان گفت: «ما گزارشهای وحشتناکی از شرایط کودکان و بزرگسالان در این بازداشتگاه دریافت کرده‌ایم. قطعاً پزشکان بسیار نگرانند که چه اتفاقی برای دختربچه پس از بازگشت به بازداشتگاه خواهد افتاد. ما اینجا هستیم تا همبستگی خود را نشان دهیم و از خانواده، پزشکان و بیمارستان حمایت کنیم».

خاطرنشان می‌شود این بازداشتگاه در جزیره نائورو و در سه هزار کیلومتری استرالیا قرار دارد. گزارشها حاکی است این بازداشتگاه از شرایط بسیار سخت برخوردار است، و با کودکان و زنان در این بازداشتگاه بدرفتاری شده و مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرند..

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3d46ccf2-02f4-48cb-85d5-d9843e6cba63"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات