728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی ۱۶فروردین ۱۳۹۵

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها
گفته‌ها و ناگفته‌ها
عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه 16فروردین حاکی از فشرده‌تر شدن صف بندیها در عرصه‌های مختلف در اثرعملکرد زهر هسته‌یی در رأس نظام است:


آرمان: صندوقچه اسرار جامعه روحانیت گشوده شد؛ رأی اکثریت در حمایت از هاشمی

آرمان: ضرورت ریاستهاشمی برخبرگان

اعتماد: حمیدرسایی: بخشی از مردم تهران با چشم بسته رأی دادند

تجارت: محمد هاشمی مطرح کرد: نتیجه مدیریت اقتصادی اصول‌گرایان؛ گرانی، تورم و فساد

ابتکار: واکنش فرماندهان نظامی کشور به تهدیدها علیه پیشرفت موشکی ایران

رسالت: نبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه: مراقبت رئیس‌جمهور برای جلوگیری از خسارت در اجرای برجام ضروری است

وطن امروز: تیرخلاص به چرخه تولید اورانیوم؟!

شرق: تخریب داخلی علیه برجام


در روزنامه ارگان ولی‌فقیه ارتجاع، سوز و گداز از شکست رژیم از مقاومت ایران در جریان لغو سفر آخوند روحانی محوری‌ترین موضوع یادداشت روزش شده است که ضمن مقصر دانستن باند رفسنجانی- روحانی در این شکست فضاحت‌بار آنان را تهدید به حذف کرده است:


کیهان: لاریجانی خبر داد «بنده از قبل در جریان سفر آقای روحانی بودم. بی‌توجهی دولت اتریش به خواست تیم حفاظتی رئیس‌جمهور مبنی بر لغو مجوز تجمع و راهپیمایی (مجاهدین) علت لغو این سفر بوده است». مفهوم و پیام این اتفاق چیست؟ چرا غرب از آمریکا و فرانسه تا اتریش حاضرند پای یک گروهک... بایستند و سفر روحانی را که علی‌الظاهر باید پیام جدیدی به افکار عمومی ایران (گشایش دیپلوماتیک) داشته باشد، قربانی کنند؟ علت این اتفاق تلخ را در کجا باید جست؟ وقتی دولتمردی به خطا بگوید «تحریم‌ها باید از بین برود تا مشکل محیط زیست، آب خوردن مردم و منابع آبی حل شود»، لابد رادیو فرانسه هم حق دارد بگوید «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند!... چنین کسانی در خط اول دفاعی کشور و در حالی که تک دشمن را می‌بینند، به جای این‌که بایستند و خط را نگه دارند و به سینه مهاجمان بزنند، یا عقبه افکار عمومی را می‌ترسانند و یا آدرس غلط درباره دشمن می‌دهند و از او چهره دوست می‌سازند و در حقیقت دانسته یا ندانسته اسباب غفلت عوام و خواص در جبهه خودی و مهیا شدن زمینه شبیخون دشمن را فراهم می‌کنند.
در چنین شرایطی طبیعی است که از میان مصلحت حفظ فلان و بهمان چهره سیاسی و مصلحت کلان کشور و نظام و انقلاب، دومی ارجحیت بلامنازع دارد.


در روزنامه‌های باند خامنه‌ای ابراز وحشت از تداوم تحریمها و لاعلاجی نظام همراه با وحشت از جامهای زهر بعدی مهمترین موضوع مقالات و موضع‌گیریهایشان شده است، که طی آن حمله به باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی جزء ثابت است:


جوان: در شرایطی که پس از پذیرش برجام که متأسفانه با عبور از خطوط قرمز نظام همراه شد، تمامی‌رفت و آمدها به رهاسازی قطره‌چکانی بخشی از دارایی‌های ایران و گرفتن عکس یادگاری در کنار ایرباس فرانسوی در فرودگاه تهران خلاصه شد، غربی‌ها رسماً گشایش روابط اقتصادی را به شناسایی رژیم صهیونیستی و عدول ایران از کمک به جبهه مقاومت معطوف کرده و نشان دادند که در این معاوضه، هوشمندانه‌تر از بعضی از مسئولان کشور عمل کرده که حتی می‌تواند به خسارت محض برای ایران تبدیل شود
سوگمندانه آن است که در داخلعده‌یی این دوراهی را پذیرفته‌ و نسخه‌ای را نیز برای آن تجویز می‌کنند که تسلیم و پذیرش سلطه بیگانه و القای این‌که روند مذاکره یک تهدید جدی را از بالای سر مردم ایران رفع کرد و آن دیگری مبتنی بر آن مدعی می‌شود که دوران موشک سپری شده و دورانگفتگو فرا رسیده است

رسالت: دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی: تحریم‌ها نه لغو شده و نه تعلیق، دارایی‌های بلوکه شده آزاد نشده است، سوئیفت در عمل هم‌چنان مسدود است، اجازه بیمه تکمیلی و مکمل بین‌المللی داده نشده است، تحریم مبادله دلاری هم‌چنان پابرجاست، به شرکتهای خارجی اجازه سرمایه‌گذاری در ایران داده نمی‌شود و تحریم‌ها در یک افق مبهم در حال افزایش است و این در حالی است که آمانو رئیس آژانس اعلام کرده است ایران فراتر از توافق رسمی با آژانس به تعهدات خود عمل کرده است... پیشنهاد ما به آقای هاشمی این است که اگر این‌گونه مواضع مورد تأیید ایشان نیست صریحاً اعلام نمایند و کار را در این موارد مهم و حیاتی به دفترشان و افراد منتسب به خودشان واگذار ننمایند... مذاکره و موشک هر دو ضروری است و به‌خصوص نفی ضرورت افزایش دائمی‌توان نظامی یک خیانت بدیهی است.


در روزنامه‌های باند خامنه‌ای به صف شدن پاسداران برای حمله به هاشمی رفسنجانی و در وحشت از تحریم موشکی گوشه دیگری از بروز آثار زهر هسته‌یی در رأس نظام است:


رسالت:  محسن رضایی: آمریکاییها برنامه‌ای ضد ما طراحی کرده‌اند که اهداف آن در مرحله اول هسته‌یی و بعد از آن موشکی و بعد از آن حقوق‌بشر و سپس سپاه است که طی این مراحل می‌گویند باید دست از نظام خود بکشید. پیداست که قصد آنها تعامل نیست بلکه پشت صحنه چیز دیگری است.

رسالت: رمضان شریف رئیس روابط عمومی سپاه: دشمن می‌خواهد با دامن زدن به مسائل هسته‌یی و موشکی یک دوقطبی ایجاد کند

ابتکار: در واکنش به ارسال نامه 4 کشور غربی به شورای امنیت فرماندهان نظامی سپاه و ارتش در این مورد اظهارنظر کردند. احمدی وحیدی وزیر سابق دفاع: هیچ کس نباید در قدرت دفاعی کشور تردید ایجاد کرده و حرفهای متفرقه بزند.
شیرازی نماینده ولی‌فقیه در نیروی قدس: شاید در میان هزاران مسئول، 2نفر هم باشند که حرفهای متفرقه بزنند. هرکس بخواهد در مقابل اقتدار ایران قرار بگیرد، آگاهانه یا ناآگاهانه آب به آسیاب دشمن ریخته.


پاتک روزنامه‌های رفسنجانی به باند خامنه‌ای، در انعکاس خیز وی برای اشغال کرسی ریاست مجلس خبرگان ارتجاع خلاصه می‌شود که با یادآوری شکست خامنه‌ای در جریان نمایش انتخابات باند رقیب را به چالش طلبیده:


مردم‌سالاری: غرویان: من شخصی را که در حد و اندازه هاشمی باشد تا با وی بر سر ریاست مجلس خبرگان رقابت کند نه می‌بینم و نه می‌شناسم.
هاشمی صراحتاً اعلام کرده است اگر مردم شخصی را بخواهند باید بماند و اگر فردی را نخواهند باید کنار گذاشته شود...اما افرادی که خودشان را مالک مردم می‌دانند به هاشمی رفسنجانی حمله و اهانت می‌کنند...هیچ شخصی نمی‌تواند وی را از صحنه کنار بزند و وی نیز فردی نیست که با این‌گونه حملات و توهین‌ها صحنه را ترک کند.

آرمان: ضرورت ریاستهاشمی بر خبرگان: رأی قاطع مردم به این لیست، به نوعی رفراندومی به نفع هاشمی در مقابل منتقدان ایشان است و نشان از تشخیص آنها برای بازگرداندن هاشمی به صحنه سیاسی، در وضعیت فعلی و برای حل مشکلات پیش روی مردم و نظام است. به یقین، انتخاب هاشمی جهت ریاست بر مجلس خبرگان، می‌تواند یک انتخاب تاریخی در جهت کمتر کردن شکاف میان مسئولان و مردم باشد.

آرمان: صندوقچه اسرار «جامعه روحانیت مبارز» گشوده شد: گرچه حسن خمینی نامش در هیچ لیستی نبود، اما یارانش در صحنه هستند.
مصباحی مقدم گفت: بعضی از علما به صراحت اجتهاد ایشان را تأیید کرده‌اند. مثلاً سیدجعفر کریمی یا محقق داماد به صراحت اجتهاد ایشان را تأیید کردند.
مصباحی مقدم درباره اختلافاتی که میان جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین درباره حضور یا عدم حضور هاشمی رفسنجانی در لیست وجود داشت، می‌گوید: «ما از اول که بحث کرده بودیم با اکثریت آرا به این نتیجه رسیدیم که نام آقای هاشمی باید از اول در لیست قرار بگیرد. هیچ‌گاه این موضوع مخدوش نشد. مسأله مهم‌تر، رفتاری است که مقام معظم رهبری با آیت ا... هاشمی داشته‌اند. بعد از فتنه ۸۸ ما منتظر بودیم ببینیم آقا با آقای هاشمی چگونه رفتار می‌کنند. همه دیدیم که ایشان را دوباره به‌عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند، بدون این‌که موضع آقای هاشمی تغییر کرده باشد. این برای ما معنادار بود...


سایرعنوانهای روزنامه‌های حکومتی به بازتابی از بحرانهای لاعلاج اقتصادی و اجتماعی نظام هستند:


ابرار: وزیر کشور میزان ورود پولهای کثیف در انتخابات را اعلام کند

ابرار اقتصادی: 70درصد صنایع کوچک و متوسط غیرفعال هستند

ابرار اقتصادی: نخستین سقوط بورس در سال جدید رقم خورد

تعادل: شورای شهر تهران رأی داد: افزایش 25درصدی کرایه مترو و 15درصدی تاکسی و اتوبوس

کیهان: رئیس کل سابق بانک مرکزی: آثار منفی نقدینگی هزارهزار میلیاردی 6ماه دیگر بروز می‌کند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9a66d5ea-2080-4a49-889e-e31d688e3d0f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات