طاهر بومدرا - مسؤل پرونده اشرف در سازمان ملل
با تشکر، با تشکر فراوان، خانمها و آقایان،
در 2007 من در خاورمیانه و آفریقای شمالی کارزاری را راهاندازی کرده تا نبردی علیه حکم اعدام در جهان اسلام آغاز کنم. چندین ائتلاف ملی علیه حکم اعدام تأسیس کردم، از مراکش تا یمن، و امیدوار بودم ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران هم تشکیل دهم.
همکارانم به من هشدار دادند که فکر تشکیل چنین ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران یک چالش خواهد بود، و من وارد این چالش شدم. متأسفانه، وقتی از نزدیک به قانون اساسی کنونی ایران نگاه میکنید، خواهید دید که غیرممکن است چنین ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران تحت حاکمیت رژیم ملایان تشکیل دهید. آدمی سؤال میکند چرا؟ بالاخره حکم اعدام در کشورهای مسلمان دیگر لغو شده، چرا ایران نه؟
من به شما میگویم اگر به قانون اساسی ایران نگاه کنید، هیچ دموکراسی وجود ندارد، هیچ انتخابات آزاد و عادلانه در ایران وجود ندارد. وقتی داشتم ائتلاف علیه حکم اعدام در خاورمیانه و شمال آفریقا را راهاندازی میکردم 250 مورد را شمردیم که در آن میشد حکم اعدام را در ایران اعمال کرد. 250 مورد، یعنی تقریباً هر جرمی که ولیفقیه بخواهد با حکم اعدام مجازات شود، قضات بر همین اساس عمل میکنند.
واقعیتها در مورد رژیم بنیادگرایی در ایران این است که جامعه مدنی را، که خواهان حقوقبشر، دموکراسی و عدالت است، از همه مکانیزمها محروم کرده تا به این امیدها و اهداف برسند حاکمیت آخوندها کماکان یک چالش بسیار جدی در برابر مردم ایران است.
این یک چالش است که همه امیدها را برای تشکیل یک ایران دموکراتیک نابود کرد. اما امید کماکان وجود دارد، از طریق مبارزه برای دموکراسی در ایران هنوز امید زیادی باقی مانده است. جنبشی به رهبری شورای ملی مقاومت و بهطور خاص مجاهدین خلق توانسته است ارتباط میان سیاست، حقوقبشر، عدالت و بیعدالتی را با طرح سؤالاتی پیرامون کرامت انسانی، احترام به حقوقبشر را از هم تمیز دهد.
این کار را با احیاء این ارتباط در تئوری و عمل میان دموکراسی، حقوقبشر و عدالت اجتماعی، انجام داده است. طرح 10 مادهیی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران دریچهیی به این ارتباطات باز میکند، بهنحوی که با زنده کردن دیدگاههای وجه دموکراتیک خود را حفظ میکند. با متعهد شدن به آرای عمومی بهعنوان تنها شاخص مشروعیت. آزادی تجمع، بیان و آزادی مطبوعات، لغو حکم اعدام، آزادی مذهب و جدایی دین از دولت، برابری جنسی و شرکت برابر زنان در رهبری سیاسی، حاکمیت قانون و عدالت بهعنوان ارکان دولت، احترام و متعهد شدن به کنوانسیونهای حقوقبشر بینالمللی، برابری همه ملیتها، بهرسمیت شناختن املاک خصوصی، سرمایهگذاری خصوصی و اقتصاد بازاری، سیاست خارجی بر مبنی همزیستی مسالمتآمیز و اجابت از منشور ملل متحد، و ایرانی عاری از تسلیحات هستهیی، ایرانی عاری از تسلیحات کشتار جمعی، امید و انگیزه مردم ایران است.
اما اجازه بدهید واقعیتی که مللمتحد باید خیلی جدی تلقی کند را بهطور خلاصه ترسیم کنیم. منشور ملل متحد، که شاخص عضویت در خود مللمتحد است، اگر این شاخص را امروز بر رژیم آخوندها حاکم بر ایران اعمال کنیم، حکومت روحانی باید از مللمتحد اخراج شود. باید از مللمتحد اخراج شود چون از بنیادهای منشور مللمتحد سرپیچی میکند، ما باید همچنین از آمریکا و دولتهای اروپایی انتظار داشته باشیم نسبت به مشروعیت دادن به حکومت روحانی، یا همین رژیم کنونی در ایران، هوشیار باشند. مشروع کردن این رژیم به قیمت نقض بنیادین حقوقبشر، حکم اعدام، لغو کامل حق زنان، و شکنجه، که بهعنوان ابزاری برای حاکمیت استفاده میشود. خواهد بود. کشوری که از شکنجه و اعدام بهعنوان ابزاری برای حاکمیت استفاده میکند نباید عضوی از مللمتحد باشد. با تشکر.
پاتریک بودوئن، رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی حقوقبشر
خانم رئیسجمهور، خانمها، آقایان، شما مطالب زیادی در رابطه با مجازات اعدام و متأسفانه نقض چندگانهٴ حقوقبشر که در همه جا (در ایران) اعمال میشود، شنیدید.
سازمان شما یکی از قربانیان این مجازاتهاست. من میخواهم دو یا سه مطلب را عنوان کنم. اولین نکته این است که نشانهیی از خوشبینی در این جهان پر هرج و مرج است و آن این است که دیروز جایزه صلح نوبل اعطا شد. این جایزه به سازمانهای جامعه مدنی در تونس اعطا شد. ما بهطور خاص در فدراسیون بینالمللی حقوقبشر با آن مرتبط میشویم. زیرا در میان چهار سازمانی که جایزه نوبل گرفتند لیگ حقوقبشر تونس قرار دارد که قدیمیترین سازمان در جهان عرب و آفریقاست، زیرا تونس در آفریقاست. دومین نکته البته مجازات اعدام است.
روز جهانی علیه مجازات اعدام است و چگونه میشود که در مورد ایران حرف نزد. من شنیدم که 2000 اعدام از زمان رسیدن روحانی بهریاست جمهوری صورت گرفته و این اعدامها بیشتر میشوند. ما میبینیم که امسال در سال 2015 تعداد اعدامها افزایش مییابد.
چند بار باید فریاد زد که مجازات اعدام یک مجازات وحشتناک است.. مجازات اعدام برای مرعوب کردن یک جامعه است و این همان چیزی است که در رژیم ملاها صورت میگیرد. در نتیجه باید به این مبارزه ادامه دهید و بدانید که ما تبریک میگوییم که سازمان شما، خانم رئیسجمهور، امروز در صدر این مبارزه است. اگر یک روز به قدرت برسید، مجازات اعدام را لغو میکنید و این مبارزه باید بدون وقفه ادامه یابد.
سومین و آخرین نکته بهطور خاص مربوط به فرانسه است. کشوری که از ارزشهای خود دفاع نمیکند، نمیتواند از منافع خود به خوبی دفاع کند. ما نمونههای آن را داریم. اگر ما تونس در زمان بن علی را بهخاطر بیاوریم، همهٴ دولتهای فرانسه یکی پس از دیگر بر روی اعمال شنیع رژیم تونس چشم بستند.
وقتی این رژیم سرنگون شد، در نتیجه بسیاری از کشورها و فرانسه دست خالی بودند و نمیتوانستند با مردم این کشور هماهنگ شوند و مردم تونس حمایت فرانسه از رژیم بن علی را بهخاطر میآوردند. امروز فرانسه از رژیم ایران روی برنمیگرداند. ما میتوانیم امیدوار باشیم که رژیم ملاها سرنگون شود و النهایه در ایران یک رژیم متفاوت برقرار شود، رژیمی که شما آن را میخواهید. یک رژیم دموکراتیک و در آن روز اگر فرانسه به چشم بستن به نقض حقوقبشر در برخی از کشورها ادامه بدهد، بیاعتبار میشود.
این کشور نمیتواند با رژیم ایران تجارت کند، مگر اینکه رژیم ایران شروع به حرکت به سمت احترام به حقوقبشر حرکت کند و دست از شکنجه، اعدام، زندانی کردن خودسرانه بردارد و یک سیستم قضایی که بهطور کامل در دست قدرت نباشد به وجود بیاورد و یک حداقل آزادی را برای افکار عمومی، مطبوعات و اطلاعات قائل شود و در ماههای آینده دست از مجازات وحشتناک اعدام بردارد و به سوی لغو مجازات اعدام پیش برود.
حنان البلخی، نماینده ائتلاف ملی سوریه در اسلو
با تشکر از شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران بهخاطر سازماندهی این برنامه مهم از آنها بهخاطر فرصتی که به ما دادهاند تا در این کنفرانس شرکت کنیم و راجع به مقاومت ملتمان در مقابله با اشغالگری رژیم ایران که یکی از همپیمانان اصلی بشار اسد است، صحبت کنیم، تشکر میکنم.
اجازه بدهید درودهای آزادگان سوریه و انقلابیونش را به خانم مریم (رجوی) رئیسجمهور شورای ملی مقاومت ایران تقدیم کنم. درودهای مادران شهدا و زندانیان و همه رزمندگان سراسر خاک کشورم را تقدیم میدارم این همه بهخاطر تلاشهایی است که انجام میدهد و بهخاطر ایمانی که به آرمان ما دارد. این درود را از طرف من و همه مبارزان پذیرا شوید.
خانمها و آقایان، حضار:
من امروز در اینجا حضور دارم تا راجع به یکپارچگی آرمان و اهدافمان در مقابله با رژیمهای دیکتاتوری سخن بگویم. دیکتاتوریها باید سقوط کنند تا ملتها زنده شوند و آزاد و با شرافت زندگی کنند. بیش از چهار سال و نیم است که جهان شاهد درد و رنج ملت سوریه است از کشتار و سرکوب و زجر و شکنجه تا آوارگی و دربدری.
ملت سوریه علیه دیکتاتوری شوریدند اما انقلاب آنها با بربریت کامل و تمام عیار رژیم بشار اسد با همه وسائل و امکانات او و همپیمانانش رژیم ایران و روسیه مواجه شد. از تخصص رژیم ایران در سرکوب انقلابات همانند سرکوب قیام ملت ایران استفاده شد تا انقلاب را در سوریه خاموش کنند رژیم سوریه با پشتیبانی رژیم آخوندی و رژیم مافیایی روسیه دست به جنایات هولناکی در سوریه زدند که باعث میشود عرق شرم بر پیشانی انسان نقش ببندد. سازمانهای حقوقبشری مواردی از نقض وحشتناک حقوقبشر را در قبال ملت بیپناه سوریه به ثبت رساندهاند که در تاریخ جدید بیسابقه است. سلاحهایی را علیه شهروندان بهکار بردهاند که بهلحاظ بینالمللی ممنوعه است از قبیل سلاحهای شیمیایی و گاز کلر و بمبهای ناپالم و بشکههای انفجاری و موشکهای بالستیک.
دهها هزار نفر از مردم سوریه زیر شکنجه به قتل رسیدهاند. تنها 55000 عکس توسط یک سرباز به بیرون درز کرده که نشان میدهد این تعداد از شهدا عکسهایشان به ثبت رسیده. همه اینها بهخاطر ادامه حمایت نامحدود رژیم ایران و روسیه صورت میگیرد. با این حمایتهاست که درد و شکنج مردم سوریه ادامه یافته است و تعداد شهدا و مجروحان و مهاجرین افزایش پیدا کرده است و حجم خرابیهای شهرها و روستاها افزون شده است و حتی آثار تاریخی و باستانی و نشانههای تمدن بشری و معابد را هم دربرگرفته است. تعداد قربانیان بیش از 400 (هزار) شهید بالغ شده است. و بیش از 12 میلیون مهاجر و بیش از 215هزار زندانی هنوز درسیاهچالهای رژیم اسد در انتظار مرگی که دیر یا زود بسراغشان خواهد آمد، بهسر میبرند.
پشتیبانی رژیم ایران از اسد و تمامی کارهایی که طی ۴.۵سال در سرکوب انقلاب انجام داده در راستای اجرای طرحهای توسعه طلبانهاش میباشد که تلاش دارد آنها را در منطقه محقق کند. کارهایی که حجم خرابی و نابودی آن هنوز مشخص نشده است. از اینرو میگویم که جهان باید نسبت به خطرناک بودن این رژیمها برای ثبات و صلح آگاه شود. این که سازمانها و جامعه بینالمللی و دولتهای جهان در برابر این رژیمهای استبدادی بایستند و به خلقها در حق حیات و داشتن آزادی و دموکراسی یاری برسانند.
اما من با افتخار میگویم که انقلابیون سوری و اراده ملت سوریه بر تمامی طرحهای استعماری رژیم ایران و روسیه فائق آمده و خواهد آمد. مردم سوریه بر تمامی طرحهایی که قصد لطمه زدن به عزت و کرامت مردم سوریه را دارند فائق خواهد آمد. دخالت اخیر روسیه در سوریه چیزی جز یک دلیل روشن بر شکست اسد و رژیم ایران در از بین بردن اراده مردم سوریه نیست. شاخ روسیه و رژیم ایران انشاء الله زیر پای انقلابیون قهرمان سوریه خواهد شکست.
زنده باد سوریه آزاد و مغرور و سربلند
زنده باد تمامی خلقهای آزاد که علیه نیروهای استبدادی میجنگند
زنده باد رزمندگان آزادی
از اینکه به من این فرصت را دادید متشکرم
به امید دیدار هرچه زودتر در سوریه آزاد
متشکرم
دیوید جونز، نماینده پارلمان انگلستان، وزیر پیشین ولز در کابینه کامرون
خانم رجوی، خانمها و آقایان، دوستان، در حالیکه ما اینجا گردهم آمدهایم تا روز جهانی علیه اعدام را گرامی بداریم، با اجازه میخواهم بگویم این مایه افتخار من است که اینجا در کنار شما و همکارانمان از فرانسه و دیگر کشورها حضور داشته، و نه تنها عمیقترین نگرانیهای خود را پیرامون نقض سیستماتیک حقوقبشر در ایران ابراز کنیم، بلکه حمایت خود و همکاران پارلمانی در انگلستان را از تلاشهای شما برای ترویج آرمان حقوقبشر در کشور خود، بیان کنیم.
ما انگلیسیها ضربالمثلی داریم که «عمل قویتر از کلمات سخن میگویند» و مطمئنم ضربالمثلهای مشابهی در فارسی، فرانسوی و زبان آلبانی نیز وجود دارد. بنابراین، وقتی به حرفهای حسن روحانی که تنها دو هفته پیش در مللمتحد در نیویورک بیان شد میاندیشیم، یعنی وقتی که در مورد یک دوران جدید برای ایران بعد از توافقنامه هستهیی ادعا میکرد، ما باید اعمال رژیمی که ریاست آن را دارد در نظر بگیریم، یعنی رژیمی که طی دو سال اخیر دو هزار اعدام نفر را اعدام کرده، و 600 مورد از آنها در 6ماه اول سال 2015 بوده است.
بنابراین، لبخندهای روحانی برای دوربینها در نیویورک در واقعیت چیزی غیر از یک ماسک نیستند که جهت منحرف کردن توجهات از آن واقعیت سرسخت به جامعه بینالمللی ارائه شده است، چرا که واقعیت این است که دوران جدید روحانی در ایران بر اساس افزایش سرکوب داخلی همراه با اعدامهای بیشتر حتی نسبت به پیشین محافظهکار خود، احمدینژاد، میباشد. پیام واقعی از رژیم مذهبی ایران این است که اوضاع مانند قبل شامل بهکارگیری مکرر حکم مرگ خواهد بود.
اما لازم نیست اینگونه باشد. لازم نیست مرگ ابزار روتین دولت ایران باشد. ما یک طرح 10 مادهیی برای یک ایران جدید داریم که توسط خانم رجوی ارائه شده است. او یک زن مسلمان شجاع است و جنبشی را رهبری میکند که از رهبری زنان استقبال میکند به جای اینکه آنها را تحقیر کند.
خانمها و آقایان،
با هدایت خانم رجوی از یک رهبری جدید در ایران برخوردار خواهیم بود چون طرح خانم رجوی دیدگاهی را ترسیم میکند که دقیقاً مخالف چیزی است که توسط حاکمان مذهبی تهران امروز به مردم ایران ارائه میشود. این شامل همه عناصر لازم جهت ایجاد سکوی آینده برای رسیدن به آزادی و پیشرفت دموکراتیک در کشور شما میباشد.
این طرح اعلام میکند که در ایران آزاد فردا ما از لغو حکم اعدام حمایت کرده و به آن متعهد هستیم، و میخواهیم یک نظام قضایی مدرن تشکیل دهیم که بر اساس اصل برائت، حق برخورداری از یک وکیل و حق برخورداری از یک دادگاه علنی حکم میکند. مجازاتهای وحشیانه و تحقیرآمیز جایی در ایران آینده نخواهند داشت.
خانمها و آقایان، اینها ارزشهای یک کشور مدرن مدنی هستند. آینده ایران، عاری از یک حاکمیت مذهبی، اولین کشور در خاورمیانه خواهد بود که در قانون اساسی خود حکم اعدام را لغو کند. این بهطور واقع یک دوران جدید برای ایران و نقطه امیدی برای تمامی خاورمیانه خواهد بود.
به این دلیل است که رهبران جهان آزاد اکنون باید کاملترین حمایت از خانم رجوی و جنبش او را پیشنهاد کنند، در حالیکه این جنبش به مبارزه خود ادامه میدهد تا این واقعیت را در ایران محقق کنند و تغییر دموکراتیک در این کشور را به ارمغان برسانند.
منافع غرب با فرهنگ مرگی که اکنون در تهران حاکم است در تراز نیست. بسیاری از همکاران پارلمانی من در انگلستان از قبل حمایت خود را از طرح خانم رجوی اعلام کردهاند، و کماکان از دولت خود میخواهیم که از او حمایت کنند. یک دوران جدید واقعی برای ایران ممکن است. اما این دوران جدید محقق نخواهد شد تا اینکه حاکمیت مرگ در تهران جارو شود و با یک حاکمیت قانونی دموکراتیک جایگزین شود. این تنها تحت طرح خانم رجوی ارائه شده است.
خانم رجوی، اجازه بدهید برای شما قدرت در مبارزهتان برای رهایی و آزادی در ایران آرزو کنم، و خداوند مردم ایران را حفظ کند.
با تشکر، با تشکر فراوان، خانمها و آقایان،
در 2007 من در خاورمیانه و آفریقای شمالی کارزاری را راهاندازی کرده تا نبردی علیه حکم اعدام در جهان اسلام آغاز کنم. چندین ائتلاف ملی علیه حکم اعدام تأسیس کردم، از مراکش تا یمن، و امیدوار بودم ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران هم تشکیل دهم.
همکارانم به من هشدار دادند که فکر تشکیل چنین ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران یک چالش خواهد بود، و من وارد این چالش شدم. متأسفانه، وقتی از نزدیک به قانون اساسی کنونی ایران نگاه میکنید، خواهید دید که غیرممکن است چنین ائتلافی علیه حکم اعدام در ایران تحت حاکمیت رژیم ملایان تشکیل دهید. آدمی سؤال میکند چرا؟ بالاخره حکم اعدام در کشورهای مسلمان دیگر لغو شده، چرا ایران نه؟
من به شما میگویم اگر به قانون اساسی ایران نگاه کنید، هیچ دموکراسی وجود ندارد، هیچ انتخابات آزاد و عادلانه در ایران وجود ندارد. وقتی داشتم ائتلاف علیه حکم اعدام در خاورمیانه و شمال آفریقا را راهاندازی میکردم 250 مورد را شمردیم که در آن میشد حکم اعدام را در ایران اعمال کرد. 250 مورد، یعنی تقریباً هر جرمی که ولیفقیه بخواهد با حکم اعدام مجازات شود، قضات بر همین اساس عمل میکنند.
واقعیتها در مورد رژیم بنیادگرایی در ایران این است که جامعه مدنی را، که خواهان حقوقبشر، دموکراسی و عدالت است، از همه مکانیزمها محروم کرده تا به این امیدها و اهداف برسند حاکمیت آخوندها کماکان یک چالش بسیار جدی در برابر مردم ایران است.
این یک چالش است که همه امیدها را برای تشکیل یک ایران دموکراتیک نابود کرد. اما امید کماکان وجود دارد، از طریق مبارزه برای دموکراسی در ایران هنوز امید زیادی باقی مانده است. جنبشی به رهبری شورای ملی مقاومت و بهطور خاص مجاهدین خلق توانسته است ارتباط میان سیاست، حقوقبشر، عدالت و بیعدالتی را با طرح سؤالاتی پیرامون کرامت انسانی، احترام به حقوقبشر را از هم تمیز دهد.
این کار را با احیاء این ارتباط در تئوری و عمل میان دموکراسی، حقوقبشر و عدالت اجتماعی، انجام داده است. طرح 10 مادهیی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران دریچهیی به این ارتباطات باز میکند، بهنحوی که با زنده کردن دیدگاههای وجه دموکراتیک خود را حفظ میکند. با متعهد شدن به آرای عمومی بهعنوان تنها شاخص مشروعیت. آزادی تجمع، بیان و آزادی مطبوعات، لغو حکم اعدام، آزادی مذهب و جدایی دین از دولت، برابری جنسی و شرکت برابر زنان در رهبری سیاسی، حاکمیت قانون و عدالت بهعنوان ارکان دولت، احترام و متعهد شدن به کنوانسیونهای حقوقبشر بینالمللی، برابری همه ملیتها، بهرسمیت شناختن املاک خصوصی، سرمایهگذاری خصوصی و اقتصاد بازاری، سیاست خارجی بر مبنی همزیستی مسالمتآمیز و اجابت از منشور ملل متحد، و ایرانی عاری از تسلیحات هستهیی، ایرانی عاری از تسلیحات کشتار جمعی، امید و انگیزه مردم ایران است.
اما اجازه بدهید واقعیتی که مللمتحد باید خیلی جدی تلقی کند را بهطور خلاصه ترسیم کنیم. منشور ملل متحد، که شاخص عضویت در خود مللمتحد است، اگر این شاخص را امروز بر رژیم آخوندها حاکم بر ایران اعمال کنیم، حکومت روحانی باید از مللمتحد اخراج شود. باید از مللمتحد اخراج شود چون از بنیادهای منشور مللمتحد سرپیچی میکند، ما باید همچنین از آمریکا و دولتهای اروپایی انتظار داشته باشیم نسبت به مشروعیت دادن به حکومت روحانی، یا همین رژیم کنونی در ایران، هوشیار باشند. مشروع کردن این رژیم به قیمت نقض بنیادین حقوقبشر، حکم اعدام، لغو کامل حق زنان، و شکنجه، که بهعنوان ابزاری برای حاکمیت استفاده میشود. خواهد بود. کشوری که از شکنجه و اعدام بهعنوان ابزاری برای حاکمیت استفاده میکند نباید عضوی از مللمتحد باشد. با تشکر.
پاتریک بودوئن، رئیس افتخاری فدراسیون بینالمللی حقوقبشر
خانم رئیسجمهور، خانمها، آقایان، شما مطالب زیادی در رابطه با مجازات اعدام و متأسفانه نقض چندگانهٴ حقوقبشر که در همه جا (در ایران) اعمال میشود، شنیدید.
سازمان شما یکی از قربانیان این مجازاتهاست. من میخواهم دو یا سه مطلب را عنوان کنم. اولین نکته این است که نشانهیی از خوشبینی در این جهان پر هرج و مرج است و آن این است که دیروز جایزه صلح نوبل اعطا شد. این جایزه به سازمانهای جامعه مدنی در تونس اعطا شد. ما بهطور خاص در فدراسیون بینالمللی حقوقبشر با آن مرتبط میشویم. زیرا در میان چهار سازمانی که جایزه نوبل گرفتند لیگ حقوقبشر تونس قرار دارد که قدیمیترین سازمان در جهان عرب و آفریقاست، زیرا تونس در آفریقاست. دومین نکته البته مجازات اعدام است.
روز جهانی علیه مجازات اعدام است و چگونه میشود که در مورد ایران حرف نزد. من شنیدم که 2000 اعدام از زمان رسیدن روحانی بهریاست جمهوری صورت گرفته و این اعدامها بیشتر میشوند. ما میبینیم که امسال در سال 2015 تعداد اعدامها افزایش مییابد.
چند بار باید فریاد زد که مجازات اعدام یک مجازات وحشتناک است.. مجازات اعدام برای مرعوب کردن یک جامعه است و این همان چیزی است که در رژیم ملاها صورت میگیرد. در نتیجه باید به این مبارزه ادامه دهید و بدانید که ما تبریک میگوییم که سازمان شما، خانم رئیسجمهور، امروز در صدر این مبارزه است. اگر یک روز به قدرت برسید، مجازات اعدام را لغو میکنید و این مبارزه باید بدون وقفه ادامه یابد.
سومین و آخرین نکته بهطور خاص مربوط به فرانسه است. کشوری که از ارزشهای خود دفاع نمیکند، نمیتواند از منافع خود به خوبی دفاع کند. ما نمونههای آن را داریم. اگر ما تونس در زمان بن علی را بهخاطر بیاوریم، همهٴ دولتهای فرانسه یکی پس از دیگر بر روی اعمال شنیع رژیم تونس چشم بستند.
وقتی این رژیم سرنگون شد، در نتیجه بسیاری از کشورها و فرانسه دست خالی بودند و نمیتوانستند با مردم این کشور هماهنگ شوند و مردم تونس حمایت فرانسه از رژیم بن علی را بهخاطر میآوردند. امروز فرانسه از رژیم ایران روی برنمیگرداند. ما میتوانیم امیدوار باشیم که رژیم ملاها سرنگون شود و النهایه در ایران یک رژیم متفاوت برقرار شود، رژیمی که شما آن را میخواهید. یک رژیم دموکراتیک و در آن روز اگر فرانسه به چشم بستن به نقض حقوقبشر در برخی از کشورها ادامه بدهد، بیاعتبار میشود.
این کشور نمیتواند با رژیم ایران تجارت کند، مگر اینکه رژیم ایران شروع به حرکت به سمت احترام به حقوقبشر حرکت کند و دست از شکنجه، اعدام، زندانی کردن خودسرانه بردارد و یک سیستم قضایی که بهطور کامل در دست قدرت نباشد به وجود بیاورد و یک حداقل آزادی را برای افکار عمومی، مطبوعات و اطلاعات قائل شود و در ماههای آینده دست از مجازات وحشتناک اعدام بردارد و به سوی لغو مجازات اعدام پیش برود.
حنان البلخی، نماینده ائتلاف ملی سوریه در اسلو
با تشکر از شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران بهخاطر سازماندهی این برنامه مهم از آنها بهخاطر فرصتی که به ما دادهاند تا در این کنفرانس شرکت کنیم و راجع به مقاومت ملتمان در مقابله با اشغالگری رژیم ایران که یکی از همپیمانان اصلی بشار اسد است، صحبت کنیم، تشکر میکنم.
اجازه بدهید درودهای آزادگان سوریه و انقلابیونش را به خانم مریم (رجوی) رئیسجمهور شورای ملی مقاومت ایران تقدیم کنم. درودهای مادران شهدا و زندانیان و همه رزمندگان سراسر خاک کشورم را تقدیم میدارم این همه بهخاطر تلاشهایی است که انجام میدهد و بهخاطر ایمانی که به آرمان ما دارد. این درود را از طرف من و همه مبارزان پذیرا شوید.
خانمها و آقایان، حضار:
من امروز در اینجا حضور دارم تا راجع به یکپارچگی آرمان و اهدافمان در مقابله با رژیمهای دیکتاتوری سخن بگویم. دیکتاتوریها باید سقوط کنند تا ملتها زنده شوند و آزاد و با شرافت زندگی کنند. بیش از چهار سال و نیم است که جهان شاهد درد و رنج ملت سوریه است از کشتار و سرکوب و زجر و شکنجه تا آوارگی و دربدری.
ملت سوریه علیه دیکتاتوری شوریدند اما انقلاب آنها با بربریت کامل و تمام عیار رژیم بشار اسد با همه وسائل و امکانات او و همپیمانانش رژیم ایران و روسیه مواجه شد. از تخصص رژیم ایران در سرکوب انقلابات همانند سرکوب قیام ملت ایران استفاده شد تا انقلاب را در سوریه خاموش کنند رژیم سوریه با پشتیبانی رژیم آخوندی و رژیم مافیایی روسیه دست به جنایات هولناکی در سوریه زدند که باعث میشود عرق شرم بر پیشانی انسان نقش ببندد. سازمانهای حقوقبشری مواردی از نقض وحشتناک حقوقبشر را در قبال ملت بیپناه سوریه به ثبت رساندهاند که در تاریخ جدید بیسابقه است. سلاحهایی را علیه شهروندان بهکار بردهاند که بهلحاظ بینالمللی ممنوعه است از قبیل سلاحهای شیمیایی و گاز کلر و بمبهای ناپالم و بشکههای انفجاری و موشکهای بالستیک.
دهها هزار نفر از مردم سوریه زیر شکنجه به قتل رسیدهاند. تنها 55000 عکس توسط یک سرباز به بیرون درز کرده که نشان میدهد این تعداد از شهدا عکسهایشان به ثبت رسیده. همه اینها بهخاطر ادامه حمایت نامحدود رژیم ایران و روسیه صورت میگیرد. با این حمایتهاست که درد و شکنج مردم سوریه ادامه یافته است و تعداد شهدا و مجروحان و مهاجرین افزایش پیدا کرده است و حجم خرابیهای شهرها و روستاها افزون شده است و حتی آثار تاریخی و باستانی و نشانههای تمدن بشری و معابد را هم دربرگرفته است. تعداد قربانیان بیش از 400 (هزار) شهید بالغ شده است. و بیش از 12 میلیون مهاجر و بیش از 215هزار زندانی هنوز درسیاهچالهای رژیم اسد در انتظار مرگی که دیر یا زود بسراغشان خواهد آمد، بهسر میبرند.
پشتیبانی رژیم ایران از اسد و تمامی کارهایی که طی ۴.۵سال در سرکوب انقلاب انجام داده در راستای اجرای طرحهای توسعه طلبانهاش میباشد که تلاش دارد آنها را در منطقه محقق کند. کارهایی که حجم خرابی و نابودی آن هنوز مشخص نشده است. از اینرو میگویم که جهان باید نسبت به خطرناک بودن این رژیمها برای ثبات و صلح آگاه شود. این که سازمانها و جامعه بینالمللی و دولتهای جهان در برابر این رژیمهای استبدادی بایستند و به خلقها در حق حیات و داشتن آزادی و دموکراسی یاری برسانند.
اما من با افتخار میگویم که انقلابیون سوری و اراده ملت سوریه بر تمامی طرحهای استعماری رژیم ایران و روسیه فائق آمده و خواهد آمد. مردم سوریه بر تمامی طرحهایی که قصد لطمه زدن به عزت و کرامت مردم سوریه را دارند فائق خواهد آمد. دخالت اخیر روسیه در سوریه چیزی جز یک دلیل روشن بر شکست اسد و رژیم ایران در از بین بردن اراده مردم سوریه نیست. شاخ روسیه و رژیم ایران انشاء الله زیر پای انقلابیون قهرمان سوریه خواهد شکست.
زنده باد سوریه آزاد و مغرور و سربلند
زنده باد تمامی خلقهای آزاد که علیه نیروهای استبدادی میجنگند
زنده باد رزمندگان آزادی
از اینکه به من این فرصت را دادید متشکرم
به امید دیدار هرچه زودتر در سوریه آزاد
متشکرم
دیوید جونز، نماینده پارلمان انگلستان، وزیر پیشین ولز در کابینه کامرون
خانم رجوی، خانمها و آقایان، دوستان، در حالیکه ما اینجا گردهم آمدهایم تا روز جهانی علیه اعدام را گرامی بداریم، با اجازه میخواهم بگویم این مایه افتخار من است که اینجا در کنار شما و همکارانمان از فرانسه و دیگر کشورها حضور داشته، و نه تنها عمیقترین نگرانیهای خود را پیرامون نقض سیستماتیک حقوقبشر در ایران ابراز کنیم، بلکه حمایت خود و همکاران پارلمانی در انگلستان را از تلاشهای شما برای ترویج آرمان حقوقبشر در کشور خود، بیان کنیم.
ما انگلیسیها ضربالمثلی داریم که «عمل قویتر از کلمات سخن میگویند» و مطمئنم ضربالمثلهای مشابهی در فارسی، فرانسوی و زبان آلبانی نیز وجود دارد. بنابراین، وقتی به حرفهای حسن روحانی که تنها دو هفته پیش در مللمتحد در نیویورک بیان شد میاندیشیم، یعنی وقتی که در مورد یک دوران جدید برای ایران بعد از توافقنامه هستهیی ادعا میکرد، ما باید اعمال رژیمی که ریاست آن را دارد در نظر بگیریم، یعنی رژیمی که طی دو سال اخیر دو هزار اعدام نفر را اعدام کرده، و 600 مورد از آنها در 6ماه اول سال 2015 بوده است.
بنابراین، لبخندهای روحانی برای دوربینها در نیویورک در واقعیت چیزی غیر از یک ماسک نیستند که جهت منحرف کردن توجهات از آن واقعیت سرسخت به جامعه بینالمللی ارائه شده است، چرا که واقعیت این است که دوران جدید روحانی در ایران بر اساس افزایش سرکوب داخلی همراه با اعدامهای بیشتر حتی نسبت به پیشین محافظهکار خود، احمدینژاد، میباشد. پیام واقعی از رژیم مذهبی ایران این است که اوضاع مانند قبل شامل بهکارگیری مکرر حکم مرگ خواهد بود.
اما لازم نیست اینگونه باشد. لازم نیست مرگ ابزار روتین دولت ایران باشد. ما یک طرح 10 مادهیی برای یک ایران جدید داریم که توسط خانم رجوی ارائه شده است. او یک زن مسلمان شجاع است و جنبشی را رهبری میکند که از رهبری زنان استقبال میکند به جای اینکه آنها را تحقیر کند.
خانمها و آقایان،
با هدایت خانم رجوی از یک رهبری جدید در ایران برخوردار خواهیم بود چون طرح خانم رجوی دیدگاهی را ترسیم میکند که دقیقاً مخالف چیزی است که توسط حاکمان مذهبی تهران امروز به مردم ایران ارائه میشود. این شامل همه عناصر لازم جهت ایجاد سکوی آینده برای رسیدن به آزادی و پیشرفت دموکراتیک در کشور شما میباشد.
این طرح اعلام میکند که در ایران آزاد فردا ما از لغو حکم اعدام حمایت کرده و به آن متعهد هستیم، و میخواهیم یک نظام قضایی مدرن تشکیل دهیم که بر اساس اصل برائت، حق برخورداری از یک وکیل و حق برخورداری از یک دادگاه علنی حکم میکند. مجازاتهای وحشیانه و تحقیرآمیز جایی در ایران آینده نخواهند داشت.
خانمها و آقایان، اینها ارزشهای یک کشور مدرن مدنی هستند. آینده ایران، عاری از یک حاکمیت مذهبی، اولین کشور در خاورمیانه خواهد بود که در قانون اساسی خود حکم اعدام را لغو کند. این بهطور واقع یک دوران جدید برای ایران و نقطه امیدی برای تمامی خاورمیانه خواهد بود.
به این دلیل است که رهبران جهان آزاد اکنون باید کاملترین حمایت از خانم رجوی و جنبش او را پیشنهاد کنند، در حالیکه این جنبش به مبارزه خود ادامه میدهد تا این واقعیت را در ایران محقق کنند و تغییر دموکراتیک در این کشور را به ارمغان برسانند.
منافع غرب با فرهنگ مرگی که اکنون در تهران حاکم است در تراز نیست. بسیاری از همکاران پارلمانی من در انگلستان از قبل حمایت خود را از طرح خانم رجوی اعلام کردهاند، و کماکان از دولت خود میخواهیم که از او حمایت کنند. یک دوران جدید واقعی برای ایران ممکن است. اما این دوران جدید محقق نخواهد شد تا اینکه حاکمیت مرگ در تهران جارو شود و با یک حاکمیت قانونی دموکراتیک جایگزین شود. این تنها تحت طرح خانم رجوی ارائه شده است.
خانم رجوی، اجازه بدهید برای شما قدرت در مبارزهتان برای رهایی و آزادی در ایران آرزو کنم، و خداوند مردم ایران را حفظ کند.