728 x 90

روابط ایران و کشورهای منطقه,

قطعنامه شواری امنیت در مورد یمن سیلی سنگین بر بناگوش آخوندها

-

شورای امنیت ملل متحد
شورای امنیت ملل متحد
قطعنامه شورای امنیت سازمان متحد ملل متحد تحت فصل هفتم، گروه حوثی دست‌نشانده رژیم در یمن و طرفداران علی عبدالله صالح دیکتاتور مخلوع این کشور را تحریم تسلیحاتی کرد.
در این قطعنامه از کودتاگران حوثی خواسته شده است از سرزمینهایی که اشغال کرده عقب‌نشینی کنند.
این قطعنامه با 14 رأی مثبت و رأی ممتنع روسیه به تصویب رسید. به این ترتیب جهان گواهی داد کودتا و عملیات نظامی گروه حوثی تحت‌الحمایه رژیم آخوندی در این کشور غیرقانونی و نامشروع است.
قطعنامه شورای امنیت از طرفهای درگیر در یمن خواستار پاسخگویی به فراخوان عبد ربه منصور هادی برای گفتگو در ریاض شده است.
در جلسه شورای امنیت نماینده آمریکا طی سخنانی گفت: ”از ماهها پیش شورای امنیت از حوثیها خواسته بود که اعمال خشونت‌آمیزشان را متوقف کنند. ما اقدامات حوثیها در ایجاد ناآرامی در یمن را محکوم کرده بودیم. حوثیها در همکاری نزدیک با نیروهای علی عبدالله صالح کار می‌کنند و به عدن تهاجم کرده‌اند و اعمالشان باعث نا آرامی شده است و بر روی امنیت یمن و منطقه تأثیر منفی گذاشته‌اند.
آمریکا با تمام توان از این قطعنامه که از حوثی و رئیس‌جمهور سابق می‌خواهد که تمامی اعمالشان را متوقف کنند حمایت می‌کند.
اعمال تحریم مالی و مسافرتی علیه عبدالمالک حوثی و احمد علی صالح فرزند دیکتاتور سابق یمن و ممنوعیت وارد کردن تسلیحات اثبات می‌کند که شورای امنیت اقداماتش علیه کسانی که باعث ناامنی در یمن می‌شوند را ادامه خواهد داد.
برای رسیدن به راه‌حل سیاسی نیز می‌بایست بر اساس طرح صلح کشورهای حوزه خلیج فارس و نتایج مذاکرات یمن عمل شود. سازمان ملل نیز می‌باید تلاشهایش را در رسیدن به یک راه‌حل توافقی ادامه دهد“.
همچنین نماینده آمریکا در سازمان ملل گفته است راه‌حل در یمن جز با توافق بین یمنیها و ابتکار کشورهای حوزه خلیج فارس به دست نمی‌آید.
با تصویب قطعنامه شورای امنیت اولاً کودتای حوثیهای طرفدار رژیم آخوندی علیه دولت قانونی این کشور تقبیح شده است و بر مشروعیت این دولت تأکید شده است. ثانیا با تحریم تسلیحاتی علیه گروه حوثی راه را برای ارسال کمکهای تسلیحاتی رژیم آخوندی برای این گروه بسته است و از این پس رژیم آخوندی نمی‌تواند مانند گذشته این گروه را مسلح کند.
هر گونه نقض قطعنامه شورای امنیت در کمک رژیم ایران به این گروه مقابله با قطعنامه شورای امنیت و اجماع جهانی بر سر یمن خواهد شد.
پس از تصویب قطعنامه در شورای امنیت سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سؤال که تصویب قطعنامه در شورای امنیت علیه حوثیها چه پیامی برای رژیم ایران دارد گفت، پیامش این است که مداخله کردن در یمن را متوقف کند. (تلویزیون سی.ان.ان 25فروردین 94)
در جریان کودتای گروه حوثی علیه دولت این کشور، این گروه از حمایت بی‌دریغ نظام آخوندی برخوردار است و تنها حکومتی که از اقدام کودتاگرانه این گروه حمایت می‌کند و به آن کمک می‌کند این رژیم است. در مقابل کودتاگران حوثی و رژیم آخوندی حامی آن، ائتلافی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی، پاکستان، ترکیه، مصر و ... قرار دارد که حمایت کشورهای آمریکا، انگلستان فرانسه و همچنین بسیاری از کشورهای جهان را به همراه دارد.
این ائتلاف و کشورهای حامی آن از دولت قانونی این کشور به رهبری عبد ربه منصور هادی حمایت می‌کنند و سازمان ملل هم دولت عبد ربه منصور هادی را دولت قانونی این کشو رمی‌داند. رئیس‌جمهور یمن ضمن متهم کردن رژیم آخوندی به دخالت در امور داخلی این کشور، این رژیم را عامل بحران یمن دانسته و آن را متهم به شهوت قدرت طلبی و آتش‌بیاری معرکه وحشت و ویرانی در این کشور کرده است.
رژیم آخوندی فریبکارانه ادعا می‌کند خواهان آتش‌بس در جنگ یمن و خواهان گفتگو است که البته این موضع رژیم کاملاً از ضعف و درماندگی است.
زیرا وقتی می‌بیند سمبه ائتلاف منطقه‌یی و عربی علیه گروه دست‌نشانده‌اش در یمن پرزور است و مقاومت گروه دست‌نشانده‌اش در این کشور محکوم به شکست است، به فکر راه‌حل مسالمت‌آمیز در این کشور افتاده است؛ در حالی که ازماهها پیش رئیس‌جمهور این کشور گروه حوثیها را دعوت به مذاکره و حل و فصل بحران از طریق مسالمت‌آمیز می‌کرد. اما این گروه حوثی بود که مستمراً رد می‌کرد و رژیم آخوندی نیز رئیس‌جمهور یمن را غیرقانونی می‌دانست.
اما اکنون که با تشکیل این ائتلاف سر رژیم آخوندی در گسترش بادکنکی نفوذش در منطقه و از جمله یمن، به سنگ خورده است، خواهان راه‌حل مسالمت‌آمیز و آتش‌بس در این کشور شده است. در این راستا است که وزیرخارجه رژیم در یک تور به کشورهای مختلف از این کشورها التماس می‌کند پادرمیانی کنند تا عملیات ائتلاف در یمن متوقف شود، امری که با مخالفت عربستان سعودی و واکنش قاطع سعود الفیصل وزیرخارجه این کشور روبه‌رو شد. خبرگزاری رویتر 23فروردین 94 در خبری پیرامون موضعگیری سعود الفیصل علیه رژیم آخوندی نوشت: ”عربستان سعودی درخواست ایران برای پایان دادن به حملات هوایی در یمن را روز یکشنبه رد نمود و گفت که ایران نباید در این درگیری دخالت کند.
عربستان سعودی و سایر هم‌پیمانان عرب آن از دو هفته پیش حملات هوایی خود بر علیه شبه‌نظامیان حوثی را در یمن برای جلوگیری از پیشروی آنها شروع نمودند.
رویتر از قول سعود الفیصل می‌نویسد: ”چگونه می‌تواند ایران به ما بگوید که جنگ در یمن را متوقف کنیم... ما به یمن آمدیم تا به مسئولان مشروع آن کمک کنیم، و ایران مسئول یمن نیست“. این گفته‌های سعود الفیصل وزیرخارجه کشور عربستان سعودی در ریاض پایتخت این کشور در یک کنفرانس مطبوعاتی همراه با همتای فرانسوی خود لوران فابیوس بود. اکنون با صدور قطعنامه شورای امنیت رژیم آخوندی بایک مانع بزرگ بین‌المللی در کمک‌رسانی به گروه دست‌نشانده‌اش دریمن مواجه است و هر گونه تخطی از قطعنامه شورای امنیت بهای گزافی برای رژیم دارد و به‌مثابه رویارویی با جامعه بین‌المللی تلقی می‌شود.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a44b1023-68cb-48a2-8658-4dda83ad82db"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات