728 x 90

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های رژیم ۳اسفند ۱۳۹۳

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها
گفته‌ها و ناگفته‌ها
تهاجم جدید باند رفسنجانی روحانی از زبان وزیر کشور، در امر فساد و اشاره‌های صریح به منابع مالی پاسداران با توسل به قاچاق با به‌کار بردن تعبیر «پول کثیف»، عنوان اصلی یا تیتر مهم اغلب روزنامه‌های این باند و باندهای نزدیک لاریجانی شده است:

شرق: تزریق پول کثیف به انتخابات

افکار: علی جنتی: دولت تسلیم گروه‌های خودسر نمی‌شود

آرمان: وزیر کشور: رد پولهای سنگین در بازیهای سیاسی، این پولها توانایی آن را دارد که قدرت ها را نیز آلوده کند

اعتماد: هشدار وزیر علیه ورود پول سیاه در سیاست؛ وزیر کشور از چرخه پولهای قاچاق در قدرت و سیاست ابراز نگرانی کرد. اگر ورود پولهای کثیف قاچاق در حوزه سیاست را کنترل نکنیم مشکلات جبران ناپذیری دارد.

حمایت: وزیرکشور: گردش مالی مواد افیونی معادل دوسوم بودجه کشور است

روزنامه‌های باند رفسنجانی- روحانی با هشدار نسبت به فساد در انتخابات با استفاده از پول کثیف از الآن برای جریان پرکردن صندوقها در نمایش انتخابات آتی برای باند رقیب و شورای نگهبان خط‌ و نشان کشیده‌اند:

ابتکار: سرمقاله: اگر سخنان روز گذشته وزیر کشور درست باشد و بخشی از پول قاچاق وارد چرخه انتخابات شود، آیا می‌توان نماینده‌ای را پیدا کرد و از قاچاقچیان کمک گرفته باشد، اما در برابر خواسته‌های آنان که هیچ نسبتی با قانون ندارد، بایستد؟ این هشدار وزیر کشور البته مخاطبان دیگری هم دارد که در جایگاه حساس‌تری قرار دارند، و آن مسئولان نهادهای نظارتی است. واقعیت این است که در چند دهه گذشته به روند انتخابات و منابع مالی این افراد بی‌توجهی نشان داده‌اند که‌گویی هیچ وظیفه‌ای در این باره ندارند. از همین رو نماینده‌ای مانند حمید رسایی به‌راحتی می‌تواند بگوید که پول گرفتن در زمان انتخابات امری عادی است. گویی عادی بودن این موضوع مدرک لازم برای مشروع بودن آن نیز هست. شاید اگر به بخشی از سؤالات پیش آمده در ذهن برخی از معترضان به «روند» برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 - و نه نتیجه آن – از این منظر نگریسته می‌شد، امروزه موضوعی تحت عنوان «فتنه» سایه سنگین خو را بر سرجامعه نمی‌انداخت.

موضوع مذاکرات هسته‌یی و چگونگی زهر خوران در روزنامه‌های یکشنبه از یک سو با اظهار دلواپسی وابستگان به باند ولی‌فقیه و از سوی دیگر با ابراز خوش‌بینی باند رقیب ادامه دارد:

وطن امروز: با اضافه شدن برادر رئیس‌جمهور آرایش تیم هسته‌یی در دور جدیدگفتگو تغییر کرد؛ مذاکرات فریدون

ابرار: عراقچی: توافق دو مرحله‌ای نخواهیم داشت

حمایت: پرده دیگری از غیرقابل اعتماد بودن آمریکا: دمپسی: نگرانی در مورد ایران فقط هسته‌یی نیست

جوان: حضور چهره‌های جدید شاخص دورد جدید مذاکرات هسته‌یی است، تدبیر برای تسریع یا تصمیم برای تطویل؟ آیا حضور فریدون برای تسریع مذاکرات است یا آمریکاییها با فنی کردن مذاکرات فن تطویل زده‌اند؟

کیهان: سیروس ناصری: تجربه توافق ژنو نباید تکرار شود

شرق: مذاکرات هسته‌یی با دور تند

سیاست روز: چرا نباید توافق هسته‌یی دو مرحله‌ای را بپذیریم؟ چانه‌زنی ممنوع!

در روزنامه‌های دو باند بیرون زدن تضاد از درون دو نگرش و دو رویکرد نسبت به پدیده مذاکرات؛ حاکی از آتش زیر خاکستر در جدال زهرخوران بین دو باند است:

جوان: وزارت انرژی آمریکا هم اعلام ‏کرده است که حضور وزیر این وزارتخانه به‌درخواست وزیر خارجه این کشور و برای تداوم مذاکرات فنی «دقیق» بوده ‏است. آیا «دقت در مباحث فنی» پوششی برای تطویل مذاکرات خواهد شد؟ این سؤالی است که جواب آن را آینده مشخص می‌‏سازد و آیا حضور حسین فریدون به مفهوم تسریع در مذاکرات است؟ این پرسش نیز به‌زودی پاسخ خود را خواهد یافت. ‏

آرمان: در روابط دیپلوماتیک، هرگاه که مسئولان انرژی اتمی دو کشور دعوت به مذاکره می‌شوند، به‌معنای آن است که موانع سیاسی در مذاکرات برطرف شده و دو طرف قصد دارند بر روی موضوعات فنی از جمله غنی‌سازی و فعالیتهای هسته‌یی به شکل عملیاتی مذاکره و تفاهم نمایند و این به نوعی امیدوارکننده است که مذاکرات از فاز سیاسی، وارد فاز هسته‌یی شده است. در فاز هسته‌یی که مذاکرات و تفاهمات صرفاً فنی هستند، پیشرفت آسان‌تر و ساده‌تر خواهد بود. حضور سریعتر وزرای امور خارجه نیز حاکی از آماده شدن اصول تفاهم است که با پرهیز از خوشبینی می‌توان گفت مذاکرات بعد از ماه‌ها دارد وارد فضای آرام و سازنده می‌شود.


تک و پاتکهای رفسنجانی و باندش به‌رغم مجیز گوییهای او برای ولی‌فقیه ارتجاع عنوانهای متعددی را در روزنامه‌های حکومتی به خود اختصاص داده است:

رسالت: رفسنجانی: حرف رهبری حجت، وظیفه‌ام اطاعت است / تمایلی به شرکت در خبرگان ندارم

آرمان: رفسنجانی: خیال نکنید دست دولت باز است

ابتکار: نمره قبولی هاشمی رفسنجانی به دولت یازدهم؛ رفسنجانی: مشکلاتی که از دولت قبل برای آقای روحانی باقی مانده از مشکلاتی که ما در جنگ تحویل گرفتیم بدتر است

فرهیختگان: رفسنجانی: مشکلات به جامانده از دولت قبل از جنگ بیشتراست

کیهان: پرونده مهدی هاشمی. پرونده‌یی که نه به‌خاطر خود متهم اصلی آن بلکه به‌دلیل انتساب وی به یکی از پیشگامان مبارزه و یکی از شاخص‌ترین چهره‌های نظام یعنی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اهمیت یافته و امروز چشمان بیدار مردم هوشمند کشورمان به دست قاضی این پرونده و نیز مسئولان عالی قوه قضاییه است تا این قوه را در آزمونی دیگر محک بزنند و عیار عزم دستگاه قضایی را بسنجند. به عبارت دیگر پرونده مهدی هاشمی امروز «پرونده معیار» عزم و اراده دستگاه قضا در مبارزه با فساد مالی مسئولان و صاحب‌منصبان و صاحبان قدرت است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d9c0e2b0-7626-42b1-b2c1-7b33eaa5b729"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات