سناتور جوزف لیبرمن در مصاحبه با فاکس نیوز تصریح کرد پاسخ نهایی برای خاورمیانه و آمریکا تغییر رژیم ایران است و این امر رخ خواهد داد. وی افزود: گروهی که ما در جریان گردهمایی سالانه آن در فرانسه با آن صحبت کردیم، یک گروه فوقالعاده است.
فاکس نیوز: همانطور که میدانید، جهان بر روی موضوعات خاورمیانه متمرکز شده است، از عراق و جنگ در عراق، اسرائیلیها و فلسطینیها و حتی مصر. اما کشوری که بهنظر میرسد همه آنرا فراموش کردیم ایران است. اکنون کسی که ما را در این گفتگو در مورد وقایع ایران، برنامه هستهیی و احتمال دست دراز کردن بهسوی رژیم ایران همراهی میکند سناتور جو لیبرمن است. وی رئیس پیشین کمیته امنیت ملی سنا، عضو درازمدت کمیته قوای مسلح سنا و شاید یکی از برجستهترین شخصیتهای ملی در امور خارجی است. با تشکر از اینکه ما را همراهی میکنید.
لیبرمن: متشکرم
فاکس نیوز: شما اخیراً از جلسهیی در پاریس برگشتید، جایی که با اپوزیسیون ایران دیدار داشتید. ما در دو دهه گذشته شاهد جنگ در خاورمیانه بودهایم، چه در عراق و سوریه، چه بین اسرائیلیها و فلسطینیها، اما چیزی که در مورد آن صحبت نکردهایم تغییر مسیر است. آیا آنها از درون اصلاح خواهند شد؟ شما اخیراً با یک گروه اپوزیسیون ایرانی دیدار داشتید. آیا چشماندازی وجود دارد که ایران وارد روابط مثبت با آمریکا شود و ایده شیطان بزرگ و شیطان کوچک را کنار بگذارد؟
لیبرمن: صرفنظر از لبخندی که بر روی چهرهٴ روحانی وجود دارد هیچیک از سیاستهای آنها تغییر نکرده است. در حقیقت آنها بیش از هر زمان دیگر مردم خود را سرکوب میکنند. آنها در مورد سیاستهایشان در حمایت از تروریسم یا ایجاد توانایی تسلیحات هستهیی چیزی را تغییر ندادهاند. حقیقت این است که شما خاورمیانهیی را توصیف کردید که امروزه بسیار بیثبات است، شاید بیش از بسیاری از زمانهای دیگر نا آرام است، اما از نظر من تهدید شمارهٴ یک علیه منافع آمریکا و ارزشهای ما در منطقه همچنان (رژیم) ایران میباشد. و این شرمآور است که ما بیش از اینروی آن متمرکز نیستیم. در حقیقت (رژیم) ایران در پشت پردهٴ برخی از مسائلی است که ما روی آن متمرکز میشویم. (رژیم) ایران در سوریه از اسد حمایت کرده است. (رژیم) ایران به مداخله خود در عراق و اعمال نفوذش بر روی دولت آنجا ادامه میدهد. پاسخ نهایی برای خاورمیانه و آمریکا این است که این رژیم تغییر کند. و از نظر من این (تغییر) میتواند در ایران اتفاق بیفتد و خواهد افتاد. سؤال این است که کی؟ این گروه که ما در جریان گردهمایی سالانهاش در فرانسه با آن صحبت کردیم، یک گروه فوقالعاده است. حدود صد هزار نفر در این گردهمایی شرکت داشتند. آنها از سراسر اروپا و آمریکا و سراسر جهان آمده بودند. اینها ایرانیانی هستند که از کشور خودشان بیرون رانده شدند. آنها میخواهند کشورشان تغییر کند. آنها در داخل کشورشان متحدان زیادی دارند.
فاکس نیوز: خب، چه کسی دیگر به دولت مالکی در عراق کمک میکند؟ شما الآن خودتان گفتید، ایران، سوریه، روسیه.
لیبرمن: قطعاً که (رژیم) ایران.
اما منافع ما در عراق آنقدر با (رژیم) ایران متفاوت است که احمقانه خواهد بود که هر نوع اتحادی با (رژیم) ایران را در نظر بگیریم. برای مثال به نظر میرسد که (رژیم) ایران به دولت مالکی متعهد است. ما به یک دولت ائتلافی متعهد هستیم که به سنیها و کردها شراکتی را میدهد که مستحق آن هستند. روشن است که بهترین راهحل تحقق آن رهبری جدید است. اکنون ما در معرض خطر یک رژیم افراطی در ایران هستیم که میخواهد گسترش یابد.