728 x 90

بحران اقتصادي جهاني,گفته ها و نا گفته ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های رژیم ۳۰فروردین ۱۳۹۳

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها - رسانه‌های رژیم
گفته‌ها و ناگفته‌ها - رسانه‌های رژیم
صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه 30فروردین مجموعه‌یی از تناقض گوییهای مقامات و مهره‌های نظام در عرصه‌های مختلف است. اظهارات متناقض روحانی در مورد ارتش رژیم که با یک دست توی سرشان زده که موضعگیری سیاسی نکنند و با دست دیگر از اقتدار آنها صحبت کرده تیتر اول بسیاری از روزنامه‌ها است. موج جدید علیه مذاکرات هسته‌یی موضوع دومی است که بسیاری از عنوانها و مطالب را به خود اختصاص داده است:
جوان: صدیقی در نماز جمعه تهران: آب سنگین اراک تعطیل‌بردار نیست / مذاکرات غربیها را به اشتباه انداخته است

جوان: توافق هسته‌یی و گشایشی که حاصل نشد

رسالت: امام جمعه موقت قم: هیچ مقامی حق معامله بر سر دستاوردهای هسته‌یی را ندارد

رسالت: امام جمعه موقت تهران:
انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی که حضرت آقا در دیدار رئیس و متخصصان آن کانون بیاناتی ایراد فرمودند ملت منتظر چنین صراحت و شفافیتی بودند

رسالت: نایب‌رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی: تیم مذاکره‌کننده از خطوط قرمز عبور نکند

وطن امروز: مقایسه رویکردهای زنجیره‌یی ما در قبال مذاکرات هسته‌ای، اگر عقل سلیمی در مذاکرات باشد

آسیا: حسن روحانی در مراسم روز ارتش گفت: اهل منطق و گفتگو هستیم

در روزنامه‌های باند رفسنجانی- روحانی ضمن ترسیم افق تاریک در مورد نتیجه مذاکرات، بر ضرورت ادامه زهر خوران نظام در مسیر مذاکرات تأکید شده است.

ابتکار: سرمقاله: سرانجام این راه
در حالی‌که به گفته کارشناسان و نمایندگان 1+5 پیشرفتهای ملموس و قابل توجهی در مذاکرات هسته‌یی به دست آمده و زمینه برای پیش‌نویس توافق نهایی نیز فراهم شده است. با این حال در فضای عمومی نوعی بدبینی حاکم است و گروهی از آغاز این راه را بی‌سرانجام می‌دانستند. گروهی دیگر به‌خاطر مخالفت با دولت روحانی توافق اولیه را خیانت و آن را به سود طرف غربی می‌دانستند. در این بین مردم به مرور با تردید به سرانجام راه چشم دوختند...

پر واضح است که امکان تغییرات بیشماری در نظام بین‌الملل وجود دارد و اتکا به دلایل محدود برای نتیجه‌گیری قطعی، خطای استراتژیک است ولی تا کنون مجموعه‌ی رویکردها و جهت‌گیریهای دولت جدید و تیم هسته‌یی ما را نسبت به سرانجام این مذاکرات امیدوار می‌سازد.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی – روحانی علاوه بر تأکید بر ضرورت نوشیدن جام زهر هسته‌ای، بر نوشیدن جام زهر حقوق‌بشر نیز تأکید شده است. این تأکید از سوی محفل نزدیک به خامنه‌ای یعنی باند موتلفه، و فراتر از آن به‌نقل از خود خامنه‌ای نیز با نقل‌قول از رفسنجانی در روزنامه‌های هر دو باند به چشم می‌خورد:

اعتماد: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، در سخنانی منتشر نشده پیرامون موضوع «فرهنگ» تأکید کرد: برخی آقایان تا اسم فرهنگ می‌آید می‌روند فیلم یک هنرمندی که نظرش را قبول ندارند را می‌کوبند یا اکتفا می‌کنند به مسأله موی زن‌ها. من یک بار از رهبری یک جمله شنیدم و فهمیدم دل ایشان هم با این کارها راضی نیست. ایشان - سالها قبل- یک وقتی اعلام کردند که مثلاً اعتراضی داشتند به وضع فرهنگی کشور، بعد از چند روز که ایشان را دیدم به من گفتند ما چی گفتیم و اینها چی کار می‌کنند؟!. فقط اکتفا کردند به موی زن‌ها و بس!

رسالت: سرمقاله: حقوق‌بشر و لزوم اتخاذ رویکرد تعاملی فعال
فقدان اعتمادبه‌نفس منجر به «شعارهای احساسی و هراس از تعامل» شده است... . پس از اجرایی شدن فاز «گفتگوهای هسته‌ای» و اثبات اعتمادبه‌نفس ایران باید از موضع فعال برای حل دومین بهانه یا مشکل فراروکه غربیان از آن برای تخریب چهره ایران بهره می‌گیرند، اقدام نمائیم. «حقوق‌بشر» و ابهاماتی که عمدتاً از آن برای اعمال فشار بر ایران سود می‌برند. دومین بهانه غربیان و مخالفان نظام اسلامی است، که نمی‌توان در برابر این «بهانه» با شعارهای احساسی یا سکوت منفعلانه مواجه شد... ادامه وضعیت فعلی حول‌محور «پروژه حقوق‌بشر» برای ایران ممکن نیست.

انعکاس نظرات باندهای دیگر وابسته به خامنه‌ای در خصوص حقوق‌بشر و فرهنگ در روزنامه‌های حکومتی، عمق شکاف در رأس نظام و طلسم‌شکستگی ولی‌فقیه در جمع کردن قبای ژنده ولایت را به نمایش گذاشته است

رسالت: صفار هرندی: برخی خط امامیها از دایره منویات امام خارج شدند

رسالت: مقدم فر معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه: نگران تفکر تسامحی برخی مسولان در عرصه فرهنگ هستیم / بررسی برخی از اظهارات مسئولان این نگرانی را افزایش داده که نگاه و تفکری که فرهنگ را تبعی دانسته و تساهل و تسامح را در این زمینه تجویز می‌کند، در عرصه‌های اجرایی فرهنگ نفوذ کرده و حاکم شده باشد.

جوان: بازی با مهره‌های سوخته
جلب حمایت بیگانگان و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌های آنها در تعاملات داخلی که حتی با استقبال از قطعنامه‌های مداخله‌جویانه بیگانگان نیز همراه شده است، بخشی دیگر از راهبرد این جریان برای تغییر در فضای سیاسی است. بی‌جهت نیست که در بسیاری از اوقات نمی‌توان میان تحلیل‌ها و خبرسازی رسانه‌های این جریان با تحلیل‌های بی‌بی‌سی و رادیو فردا و صدای آمریکا و... تفاوت قائل شد.

سایر عنوانهای روزنامه‌های شنبه 30مهر، انعکاس دیگر بحرانهای رژیم است:

رسالت: آمریکا یک ساختمان 36 طبقه متعلق به ایران را مصادره کرد

جهان صنعت: دانشگاه تهران هنوز رئیس ندارد

وطن امروز: روایت نادران از دارایی برخی اعضای کابینه، وزیران هزار میلیاردی

قانون: در پی انتشار اخبار ضد و نقیض از درگیری در زندان اوین / علی مطهری: اجازه دهید زندانیان با خود دیدار کنند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ee8d7011-da38-4ef4-ba5c-0d02a0fda4f5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات