728 x 90

گزارش میدانی ششمین روز قیام سراسری مردم ایران - روز خون و خشم؛ از خاکسپاری شهیدان تا گسترش نبرد خیابانی

ششمین روز قیام سراسری مردم ایران
ششمین روز قیام سراسری مردم ایران

گزارش میدانی ششمین روز خیزش سراسری مردم ایران

جمعه ۱۲دی ۱۴۰۴

روز خون و خشم؛ از خاکسپاری شهیدان تا گسترش نبرد خیابانی

تهران؛ تظاهرات گسترده، سنگربندی و حضور یگان ویژه

ششمین روز خیزش سراسری، از عصر جمعه ۱۲دی ۱۴۰۴، با گسترش تظاهرات در مناطق مختلف تهران وارد مرحله‌ای تهاجمی‌تر شد. در تهرانپارس، خاک سفید، ستارخان، صادقیه، نارمک، نازی‌آباد و هفت‌حوض، مردم و جوانان با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آزادی آزادی آزادی» و «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم» به خیابان‌ها آمدند.

در تهرانپارس و خاک سفید، جوانان شورشگر با بستن خیابان‌ها و سنگربندی، کنترل مقاطعی از منطقه را در دست گرفتند. نیروهای سرکوبگر با پرتاب گاز اشک‌آور و استقرار یگان ویژه تلاش کردند مانع گسترش اعتراض شوند. در افسریه گزارش‌ها از وضعیت شبه‌حکومت نظامی و حضور گسترده نیروهای ضدشورش حکایت دارد.

قم؛ شلیک مستقیم، کشته شدن یک معترض و شعله‌ور شدن اعتراض

قم یکی از کانون‌های بحرانی روز ششم بود. مأموران خامنه‌ای با شلیک مستقیم به مردم، یک شهروند معترض را به‌قتل رساندند. اما این جنایت، خیابان‌ها را آرام نکرد. مردم با شعارهای «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» و «کشته ندادیم که سازش کنیم، رهبر قاتل رو ستایش کنیم» به اعتراض ادامه دادند.

در جریان درگیری‌ها، جوانان موتور و خودروی نیروی انتظامی را به آتش کشیدند و جنگ و گریز خیابانی تا شب ادامه یافت.

فارس؛ مرودشت، خاکسپاری شهید و نبرد بر سر کلانتری ۱۱

در استان فارس، مرودشت به نماد پیوند خون شهیدان با تداوم قیام تبدیل شد. هزاران نفر در مراسم خاکسپاری شهید خداداد شیروانی شرکت کردند. شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر سپاهی و بسیجی» و «می‌کشم می‌کشم آن‌که برادرم کشت» فضای شهر را فراگرفت.

پس از مراسم، جوانان شورشگر به سمت کلانتری ۱۱ یورش بردند. مزدوران از پشت‌بام کلانتری و ساختمان بانک سپه با گلوله جنگی به سمت مردم شلیک کردند و هلیکوپتر بر فراز شهر به پرواز درآمد، اما با وجود این، جنگ و گریز ادامه یافت و گزارش‌ها از تسلط مردم بر بخش‌هایی از شهر حکایت دارد.
در نورآباد، کوار و فیروزآباد نیز اعتراض و درگیری گزارش شد.

لرستان؛ کوهدشت، خاکسپاری به میدان رویارویی بدل شد

در کوهدشت، مراسم خاکسپاری شهید قیام امیرحسین خدایاری‌فرد به صحنه رویارویی مستقیم با نیروهای سرکوبگر تبدیل شد. مزدوران که قصد ممانعت و مصادره پیکر شهید را داشتند، با مقاومت مردم و جوانان وادار به فرار شدند. خانواده شهید، روایت‌های دروغین رژیم را رد کردند.

در شامگاه جمعه، تظاهرات در بروجرد، خرم‌آباد و الیگودرز ادامه یافت؛ جوانان در الیگودرز با سنگربندی خیابان‌ها وارد درگیری با یگان ویژه شدند.

اصفهان؛ فولادشهر، خاکسپاری تحت فشار امنیتی

در فولادشهر، پیکر شهید قیام داریوش انصاری بختیاروند (۳۷ ساله) تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد. با وجود تهدیدها، مردم با حضور خود بر ادامه راه شهیدان تأکید کردند. هم‌زمان، تظاهرات شبانه در اصفهان، سی‌وسه پل، همایون‌شهر و زیار گزارش شد و در برخی نقاط مأموران ناچار به فرار شدند.

سیستان و بلوچستان؛ زاهدان، جمعه اعتراضی و درگیری خیابانی

در زاهدان، پس از نماز جمعه، مردم با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «ایرانی داد بزن، حقتو فریاد بزن» به خیابان آمدند. جوانان بلوچ با برافروختن آتش، جاده قدیم زاهدان را بستند و با مزدوران رژیم درگیر شدند. گزارش‌هایی از به آتش کشیدن خودروی سپاه نیز منتشر شد.

سایر شهرها؛ گسترش سراسری قیام

اعتراضات و درگیری‌ها در ده‌ها شهر دیگر ادامه یافت؛ از کرمانشاه، همدان، تبریز، یزد، قزوین، بابل، دزفول، اراک، نیشابور، ملایر، گوهردشت کرج، پردیس، اسدآباد، لیکک، برازجان، یاسوج، بهمئی، بجنورد تا مشهد که مردم با فریاد «بی‌شرف بی‌شرف» با نیروهای سرکوبگر رویارو شدند.

اطلاعیه شورای ملی مقاومت؛ شهیدان و جمع‌بندی میدانی

دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه‌های قیام، ضمن تأیید گسترش درگیری‌ها در ششمین روز قیام، اسامی ۸تن از شهیدان قیام سراسری را اعلام کرد؛ از جمله یک نوجوان ۱۵ساله از ازنا. بر اساس این اطلاعیه، خون شهیدان در شهرهای فولادشهر، کوهدشت، لردگان، ازنا و مرودشت به موتور محرک تداوم قیام تبدیل شده است.

پیام مریم رجوی؛ خون شهیدان، قیام را شعله‌ورتر می‌کند

خانم مریم رجوی با درود به شهیدان قیام دی ۱۴۰۴، تأکید کرد که خشم انباشته مردم، سراسر کشور را درنوردیده و هیچ سرکوبی قادر به خاموش کردن اراده مردم برای سرنگونی دیکتاتوری دینی و برپایی یک جمهوری دموکراتیک نخواهد بود.

جمعه ۱۲دی ۱۴۰۴، روزی بود که نشان داد خاکسپاری شهیدان به صحنه خیزش تازه بدل شده و قیام سراسری، با وجود شلیک، کشتار و سرکوب، وارد مرحله‌ای عمیق‌تر و سراسری‌تر شده است؛ مرحله‌ای که خیابان، هم‌چنان در دست مردم معترض باقی مانده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/eb788ed5-e5a4-4495-9cf0-7ecbf8351087"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات