سخنرانی ۴نماینده پارلمان اروپا، یک نماینده پارلمان انگلستان و یک نماینده مجلس فدرال آلمان
دکتر متیو آفورد - نمایندهٔ پارلمان انگلستان
رئیسجمهور منتخب خانم مریم رجوی، همکاران محترم، مردم ایران، خانمها و آقایان،
ممنونم از اینکه از من دعوت کردید تا در گردهمایی ایران آزاد امسال صحبت کنم. باعث افتخار است که با شما و در همبستگی با مردم ایران در مبارزهٴشان برای یک ایران آزاد و دمکراتیک باشم.
امروز هیأت بزرگی متشکل از ۴۰پارلمانتر انگلیسی و بیش از ۱۰۰چهرهٔ سرشناس از انگلستان با ما هستند. خانم رجوی، این گردهمایی بزرگ ایران آزاد و حمایت عظیمی که جنبش مقاومت در داخل و خارج از ایران دارد، با حدود ۱۰۰۰پارلمانتر و شخصیت سیاسی از هر ۵قارهٔ جهان، بهروشنی حمایت گستردهیی را که شما از آن برخوردارید بهنمایش میگذارد. ولی دروغی وجود داشته که رژیم ایران سعی در اشاعهٔ آن کرده است مبنی بر اینکه این جنبش از حمایت گسترده برخوردار نیست. ولی من و همکارانم در بسیاری از کنفرانسهای بزرگ شورای ملی مقاومت شرکت کردهایم، با بیش از ۱۰۰هزار شرکتکننده که فقط نمونهٔ کوچکی از میزان حمایت این جنبش در داخل ایران است.
ما همچنین از فعالیتهای سراسری جنبش شما در داخل کشور مطلعیم و میدانیم که چهقدر آخوندها از این حمایت فزاینده از مقاومت وحشتزده هستند. امروز ما شاهد انتصاب یک عامل شناختهشدهٔ نقض فاحش حقوقبشر، ابراهیم رئیسی، بهعنوان رئیسجمهور بعدی (رژیم) ایران هستیم. همزمان رژیم به غنیسازی ۶۵درصدی اورانیوم ادامه میدهد، آنهم بدون هیچ استفادهٔ غیرنظامی موثق، و از همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و گزارشگر ویژهٔ حقوقبشر در امور ایران سر باز میزند.
در ماه فوریه، یک دیپلمات رژیم به ۲۰سال زندان محکوم شد، بهجرم تروریسم و بهخاطر توطئهٔ بمبگذاری در گردهمایی شورای ملی مقاومت در پاریس در سال۲۰۱۹. همانطور که باب بلکمن گفت، این رویدادی بود که من و بسیاری از همکارانم همه در آن حضور داشتیم.
اکنون زمان آن رسیده که انگلستان و متحدانش این اشتباه را تصحیح کنند و اولین گام در این راه این است که بهطور علنی و رسمی از فراخوان بهعدالت حمایت کنند که ما امروز در این کنفرانس برجسته میکنیم.
برخی از موکلین من در اینجا در هندون لندن، زندانیان سیاسی سابقند که بازماندگان قتلعام سال۶۷ در ایران هستند و بعضاً چندین عضو خانوادهٴشان نیز قربانی این قتلعام بودهاند. من مطلع شدم که آنها شکایتی علیه رئیسی بهخاطر نقش وی در قتلعام۶۷، تسلیم پلیس شهری انگلستان کردهاند. من از این اقدام حمایت میکنم و در تلاش موکلینم در جستجوی عدالت در برابر این جنایتها، در کنار آنها هستم؛ آنهایی که زیر چنگالهای این رژیم رنج کشیدند.
امروز هر ناظر صادقی میتواند ببیند که مردم ایران خواهان یک ایران متفاوت هستند؛ ایرانی رها از دیکتاتوری مذهبی. این فریاد آزادیخواهی در برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم رجوی خلاصه شده است و این تضمین میکند که مردم ایران یک ایران آزاد و دمکراتیک برپا خواهند کرد. جامعهٔ بینالمللی باید اکنون این گزینهٔ دمکراتیک را بهرسمیت بشناسد و از آن حمایت کند. ما باید در کنار مردم ایران بایستیم، در حالیکه آنها سرنوشت کشور خود را در دستان خود میگیرند.
متشکرم.
آنتونیو لوپز ایستوریسوایت - عضو کمیسیون خارجهٔ پارلمان اروپا، دبیرکل حزب مردم اروپا
خانم رجوی و دوستان عزیز در شورای ملی مقاومت ایران
بهخاطر فرصت سخنرانی در اجلاس جهانی ایران آزاد سپاسگزارم.
همه میدانیم مردم ایران دوران سختی را سپری میکنند. ویرانگری پاندمی و انتخابات قلابی که مردم ایران قاطعانه آن را تحریم کردند یکبار ثابت میکنند که رژیم ایران قابل اعتماد نیست.
حتی بعد از سرهمبندی و باد کردن آرا، رژیم نتوانست شمار رأی دهندگان را بیش از ۴۸درصد واجدین اعلام کند. این یک تحریم واضح و یک ضربه بزرگ به خامنهای و رژیمش بود.
با این وجود رژیم ایران با رئیسی وارد دوران جدیدی میشود.
همچنان که میدانید او مشغول نقض حقوقبشر در ۴دههٔ گذشته بوده است. هیچ نشانهیی وجود ندارد که دولت رئیسی ارتکاب چنین جرمی را ادامه نخواهد داد آن هم در فرهنگ حاکم که برای رژیم مصونیت قائل میشود.
جامعه جهانی باید به میزان لازم واکنش نشان دهد و رئیسی را بابت اعمال گذشته و آیندهاش پاسخگو قرار دهد.
رسیدن رئیسی به قدرت نتیجه مستقیم مماشات جامعه جهانی با رژیم ایران است.
این مسأله یک بار دیگر ثابت میکند، بسیار شبیه بهآن چیزی که در ۴۰سال گذشته شاهد بودهایم، که رژیم ایران توان اصلاح ندارد.
افسانه «اصلاح طلب در مقابل اصولگرا» که بسیاری در غرب بهآن باور داشتند، یک دروغ است. در واقع شعار مردم ایران در خیابانها در اعتراضات اخیرشان این بود: «اصلاح طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا».
بههمین دلیل است که ما بهسیاست جدیدی در قبال رژیم نیاز داریم.
تجربه بهما نشان داده است که بهرژیم بنیادگرای ایران نمیتوان اعتماد کرد. این رژیم در مورد برنامه اتمیش در ۲۰سال گذشته دروغ گفته است. بنابراین ما نمیتوانیم این یک مسأله را از موضوعات دیگر مربوط بهرژیم جدا کنیم. اشتباه خواهد بود تصور کنیم اگر برجام بازگردد جامعهٔ جهانی خواهد توانست بهتهدیدات دیگر رژیم بپردازد. سیاست درست نباید تمرکزش فقط روی برنامه سلاح اتمی رژیم ایران باشد. بلکه همچنین باید بهبرنامه موشکی، حمایت از تروریسم، نفوذ شرورانه در منطقه و نقض حقوقبشر رژیم بپردازد. همهٔ این عناصر باید بخشی از یک سیاست منسجم و جامع در قبال رژیم باشد. اما هستهٔ اصلی این استراتژی باید ابراز روشن و عمومی همبستگی ما با مردم ایران باشد. اتحادیه اروپا و جامعه جهانی باید در کنار مردم ایران و مبارزه آنها برای آزادی بایستد.
جهان باید از رژیم بخواهد زندانیان سیاسی را آزاد کند و به شکنجه و بدرفتاری با آنها پایان دهد. حقوقبشر باید در صدر اولویتهای ما باشد و روابط و گفتگوی ما با رژیم باید مشروط به احترام مطلق آن بهحقوقبشر باشد.
ما در کنار مردم ایران میایستیم در حالی که آنها خواستار احترام به حقوق پایهیی و آزادیهایشان هستند. ما با مردم ایران همبسته میمانیم تا آنها بتوانند آزادانه و بهشیوه دمکراتیک رهبران خود را انتخاب کنند.
اعتراضات مردمی سالهای اخیر خواست مردم ایران برای تغییرات پایهیی را بهنمایش گذاشته است. آنها خواستار انتخابات آزاد و عادلانه، آزادی بیان، برابری جنسیتی و رفع تبعیض نسبت بهاقلیتهای مذهبی و قومی هستند. همه شما، شورای ملی مقاومت و خانم مریم رجوی در حال تلاش در راستای این اهداف هستید و شایسته حمایت ما هستید.
اکنون برعهده ما است، بر عهدهٔ جامعه جهانی، که این صداها را بشنویم و آنها را در مرکز و پیشاپیش استراتژی خود در قبال رژیم ایران قرار دهیم.
از همگی سپاسگزارم و آرزوی موفقیت این کنفرانس را دارم.
خاویر سارسالخوس - نمایندهٔ پارلمان اروپا، دبیرکل کابینهٔ نخستوزیر اسپانیا (۲۰۰۴)
خانم رجوی، خوشحالم که در کنار شما میتوانم خطاب بههمهٔ ایرانیان حاضر در اجلاس جهانی ایران آزاد ۲۰۲۱ به نام «آلترناتیو دمکراتیک در مسیر پیروزی» سخنرانی کنم.
ما در حالی گردهم آمدهایم که فردی که تحت شدیدترین اتهامات جنایات علیه بشریت است، بهعنوان رئیسجمهور بعدی در ایران منصوب شده است.
این گواه وحشتناکی است که ابراهیم رئیسی سابقه کاری خود را بر اساس ترویج، تشویق و دستور بهکشتار عظیم سی هزار زندانی سیاسی بنا نهاده است.
حتی آیتالله حسینعلی منتظری، بهاین قتلها اعتراض داشت و در یک نوار مخفی که در سال۲۰۱۶ منتشر شد، شنیده میشود که وی بهرئیسی و سایر دژخیمان میگوید: «از نظر من، بزرگترین قساوت جمهوری اسلامی، که تاریخ ما را بهخاطر آن محکوم خواهد کرد، بهدست شما انجام شده است و در آینده نامهای شما بهعنوان جنایتکاران در تاریخ ثبت خواهد شد»... اما رئیسی بهطور علنی از این قتلها بهعنوان «یکی از دستآوردهای افتخارآمیز سیستم» دفاع کرد.
ما، بهعنوان یک گروه از اعضای پارلمان اروپا، درست بعد از اعلام رئیسی در نامهیی اعلام کردیم رهبران اروپا و اتحادیه اروپا با این واقعیت سخت روبهرو هستند. ما نمیتوانیم مثل همیشه ادامه دهیم. ما نمیتوانیم چشم خود را بر نقض حقوقبشر و سرکوب زنان ببندیم. ما نمیتوانیم رژیم تروریستی ایران را که ۸۵میلیون ایرانی را به گروگان گرفته است، نادیده بگیریم. دقیقاً در این لحظه، ما باید تعهد خود را نسبت بهدموکراسی و حقوقبشر نشان دهیم و از تمایل مردم ایران برای انتخابات آزاد در یک ایران آزاد و دمکراتیک حمایت کنیم.
فوریه گذشته، دادگاهی در بلژیک دیپلمات تروریست رژیم، اسدالله اسدی را به ۲۰سال زندان محکوم کرد. سه نفر از همدستان وی نیز به ۱۵ تا ۱۸سال زندان محکوم شدند بهجرم توطئهچینی تروریستی علیه گردهمایی شورای ملی مقاومت ایران در ویلپنت.
تهدیدهای تروریستی و آدمربایی توسط رژیم آخوندی، ضرورت سیاست قاطع در برابر رژیم تهران را دو چندان میکند. ما در اروپا سازوکار تحریمها، قانون مگنیتسکی را داریم و این یک ابزار بسیار مهم برای پاسخگویی ناقضان حقوقبشر در قبال جنایاتشان، مانند ابراهیم رئیسی و هر ناقض حقوقبشر دیگر در ایران است. ما میتوانیم برای پایان دادن بهمصونیت از مجازات تلاش کنیم و آنچه که در توانمان هست برای انجام این کار در پارلمان اروپا بکار بگیریم.
خانم رجوی عزیز، یک بار دیگر میخواهم بهشما بگویم، شما میتوانید از حمایت ما مطمئن باشید. ما از شما سپاسگزاریم که اجازه دادید در این جنبش شرافتمندانه بهشما ملحق شویم و در کنار مردم ایران و در کنار شما باشیم و بگذارید اضافه کنم، برنامه ده مادهای شما دیدگاه مشترک ما برای ایران آزاد در آینده نزدیک است. متشکرم
پتراس آستراویچیوس - عضو کمیسیون خارجهٔ پارلمان اروپا، رئیس هیأت رابطه با افغانستان
خانم مریم رجوی، تبریک بهخاطر برگزاری اجلاس جهانی ایران آزاد، برای بحث و بررسی مهمترین موضوعات در رابطه با مردم ایران و همچنین جامعه جهانی.
شما باید بدانید که ما حوادث ایران را دنبال میکنیم و همه جنایات انجام شده توسط آخوندها برای ما کاملاً شناخته شده است. بنابراین ما نمیخواهیم از جنگیدن برای آینده آزاد و دمکراتیک ایران دست بکشیم. به همین دلیل من به شما و همکارانتان بهخاطر فعالیتهای مستمر جهت ارائهٔ کلیه اطلاعات و همچنین حقایق پیرامون تحولات ایران تبریک میگویم.
بهاصطلاح انتخابات اخیر در ایران واقعاً ما را غافلگیر نکرد. رژیم آخوندی همهٔ کارها را میکند تا نظام را سر جای خود نگه دارد. این برخلاف میل مردم است. این برخلاف یک آینده روشن برای ایران است. بههمین دلیل ما نمیخواهیم در مقابل تمام کارهایی که رئیسجمهور جدید رژیم ایران مسئولیت آنرا بهعهده داشته از جمله دست داشتن او در جنایات علیه بشریت، ساکت بنشینیم. این جنایات فراموش شدنی نیستند و ما هر کاری را در جهت حمایت از آینده ملت ایران بر اساس اراده آنها و توسعه دمکراتیک انجام خواهیم داد. متشکرم.
آنا بونفریسکو-عضو کمیسیون خارجه پارلمان اروپا از ایتالیا
من بهعنوان نماینده پارلمان اروپا و عضو کمیسیون خارجه، در حمایت از مردم ایران بهویژه زنان ایران که بیش از چهار دهه تحت حاکمیت رژیم خونریز و ارتجاعی حاکم بر ایران تحت بدترین سرکوب و نابرابری قرار دارند، صحبت میکنم. تبعیض غیرقابلقبول جنسیتی در قانون و عمل و در نگرش که باعث سلب کرامت زنان و دختران و محرومیت آنها از فرصت مشارکت و کمک به جامعه شده است. بهرغم این، آنها از جمله زنان شجاع ایران و مادران شهدای قیام آبان ۹۸، موفق شدند که یک نقش محوری در تحریم انتخابات رژیم ایفا کنند.
اما نگرانی این است که این مصائب بدتر شوند. پس از انتصاب ابراهیم (رئیسی) که در کشور با نام مستعار جلاد و بهعنوان یک جنایتکار در قتلعام ۱۳۶۷ شناخته میشود، او به ما یک رژیم وحشیانهتر و خونینتر تحمیل خواهد کرد، و در واقع او اولین رئیسجمهوری است که از قبل بهخاطر جنایت علیه بشریت در لیست تحریم قرار دارد. رژیم آخوندهای حاکم بر ایران در اساس و بنیان دشمن آشکار صلح و ثبات منطقهیی است. آنها یک فلسفه افراطی در روابط داخلی و خارجی خود اعمال میکنند.
بنابراین، من بهعنوان یک نماینده پارلمان اروپا و بهعنوان یک شهروند اروپایی، سؤال میکنم که چگونه نماینده عالی و سران کشورهای دمکراتیک اروپا میتوانند ریاستجمهوری رئیسی را بهرسمیت بشناسند، و چگونه آنها میتوانند رهبری سیاسی کسی را بپذیرند که احکام اعدام انسانهایی را صادر کرده باشد، که حتی یک زن هم از میان آنها زنده بیرون نیامده باشد. چگونه آنها میتوانند با نمایندگان دولت ایران به رهبری چنین شخصی که بهویژه مسئول دهها هزار مرگ است، گفتگو کنند. آنچه برای گفتگو بهعنوان اتحادیه اروپا با چنین رژیمی و نمایندگان آن باقی میماند، بشکل قاطع و بدون ترس در محکوم کردن و تعطیلی هر گونه گفتگو است.
من معتقدم که تعهد یک نماینده پارلمان اروپا باید در جهت همبستگی با مردم ایران و مقاومت ایران برای آزادی و دموکراسی باشد. ضروری است که به مصونیت رژیم پایان داده شود و مسئولان دستاندرکار بهدلیل نقض جدی حقوقبشر و جنایات علیه بشریت و همچنین بکارگیری انواع خشونت و صدور تروریسم مجازات شوند تا مردم ایران بتوانند از رفاه و منابع بیشتری در آینده برخوردار شوند. من میخواهم به خانم رجوی پرزیدنت مقاومت ایران و همه مادرانی که خیلی زود بچههایشان به ناحق از آنها گرفته شد، از حمایت قوی خودم اطمینان دهم.
من با شما هستم و شما میتوانید روی حمایت و تعهد من نسبت به خواستتان برای یک ایران آزاد و دمکراتیک حساب کنید.
مارتین پاتسلت-نماینده مجلس فدرال آلمان
رئیسجمهور عزیز خانم رجوی
دوستان عزیز ایرانی من، ساکنان عزیز در اشرف۳
بسیار خوشحالم که در این گردهمایی باشکوه حضور دارم. صدای شما به دولتهای حاکم جهان، یک پیام قوی میفرستد: درخواست قاطع از آنها برای جدی گرفتن مبارزه برای آزادی و دموکراسی در ایران.
انتخاب بهاصطلاح رئیسجمهور جدید ایران ابراهیم رئیسی که در حقیقت نتیجهٔ یک تحریم گسترده بود، چشم بسیاری از کسانی که سالها حتی در اروپا به این افسانه باور داشتند که رژیم میتواند توسط جناح «میانهرو» اصلاح شود را باز کرد. زمانی که رژیم قدرتش تهدید شود، همه تلاش خود را برای حفظ آن بهکار میبندد. بزرگترین تهدید برای ادامه حیات دیکتاتوری مذهبی، شورش مردم و مقاومت سازمانیافته آنها است.
واقعیتها گواهی میدهند که رژیم آخوندها قابل اصلاح نیست و افراد بهظاهر «مدره» همچون روحانی، راه را برای بقدرت رسیدن وحشیترین جناح آخوندها - رئیسی و دار و دسته آن - فراهم کردند.
در حالی که ما اروپاییها سالها بیهوده در جستجوی آخوندهای «مدره» در ایران بودیم تا گفتگو کنیم، همزمان دو اشتباه بزرگ مرتکب شدیم:
از یکسو، امید خود را به توهمی بستیم که هرگز نمیتوانست بهحقیقت بپیوندد. از سوی دیگر، ما گزینهٔ دمکراتیک این رژیم یعنی شورای ملی مقاومت ایران را همواره به حاشیه راندیم. در حالی که این شورای ملی مقاومت ایران بود که راهحلهای مناسب را ارائه میداد. اما در سالهای گذشته ما این آلترناتیو را نادیده گرفتیم و اینگونه به ملایان بیرحم در ایران خدمت کردیم. لازم است این انتقاد خودمان را بهرسمیت بشناسیم. ما باید در سیاست خود در مورد ایران تجدید نظر کنیم.
تحریم سراسری انتخابات ریاستجمهوری در ایران از یکسو ثابت کرد که رژیم اعتماد مردم را کاملاً از دست داده است. از سوی دیگر نشان داد که مقاومت از حمایت مردمی برخوردار است و از طرف آنها پشتیبانی میشود. ما اکنون دقیقاً میدانیم که گروههای مقاومت مجاهدین خلق در داخل کشور، در پیشبرد کارزار تحریم انتخابات در جامعه نقش اساسی داشتند.
مردم ایران بیش از هر زمان دیگری بهپشتیبانی و حمایت ما نیاز دارند. ما باید این پیام را بهآنها برسانیم که ما در حرف و عمل از آنها پشتیبانی میکنیم و زمان مماشات با این رژیم به پایان رسیده است.
برای اینکه این پیام خطاب به سیاستمداران و شهروندان در غرب، در زمانهٔ پاندمی و هنگامی که آنها مشکلات زیاد دیگری دارند که باید با آنها مقابله کنند، فراموش نشود، ما باید امروز یک پیام قوی و رسا بهگوش جهانیان برسانیم. این دقیقاً همان چیزی است که در این گردهمایی اتفاق میافتد و من خیلی خوشحالم که میتوانم بهاین طریق همراه باشم.
باشد که ایران بهزودی به آزادی برسد. این را از صمیم قلبم، برای شما و همهٔ کسانی که در جهان از حقوق بشر حمایت میکنند، آرزو میکنم. خیلی ممنون.