خامنهای ظاهراً تصمیم گرفته هموطنان ساکن سیستان و بلوچستان را بدون سر و صدا و با کمک گرفتن از بحران اقلیمی وادار به جابهجایی اجباری از زادگاه و زیستبوم تاریخی و طبیعی خود کند.
خامنهای از ابتدای زمامداریاش تاکنون از بحران آبی در بهویژه استان سیستان و بلوچستان با خبر بوده اما هیچ کاری در عمل برای حل این بحران انجام نداده است و اکنون خبر میرسد که روستاهای متروکه در این استان پهناور بهسرعت در حال متروکه شدن هستند، در کنار روستائیان، حتی شهروندان ساکن زابل هم که شهرستان مرکزی در منطقه سیستان است هماکنون به مهاجران ناخواسته پیوستهاند. و این بحران در بخش جنوبی استان یعنی بلوچستان هم به درجاتی وجود دارد.
اخیراً روزنامه حکومتی جهان صنعت در گزارشی از بحران متروکه شدن مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان نوشت:
«روستاهای مرزی سیستان کمکم خالی میشوند و مردم خانهها را رها میکنند و برای پیدا کردن زندگی به شهری دیگر میروند. مثل اهالی روستای قرقری بخش هیرمند که تا تالاب و مرز ایران و افغانستان فاصله کمی دارد و خشک شدن هامون کمکم آن را به روستایی خالی از مردم تبدیل میکند. روستا در روزهای پرآبی و حال خوشش ۱۲۰خانوار داشت، اما حالا فقط ۲۰خانواده ماندهاند و باقی کوچ کردهاند. آنهایی که ماندهاند فقط میتوانند چند دام کوچک نگه دارند، چون آبی برای نگهداری از آنها باقی نمانده. ۹۰درصد اهالی، کارشان را که صیادی و کشاورزی بود از دست دادهاند و بخشی از آنها هم روستا را به امید پیدا کردن زندگی در جایی دیگر ترک کردهاند. دیگر خبری از صیادان هیرمند نیست، همه کوچ کردند و رفتند. چه بسا در طول ماههای اخیر بیش از ۱۰هزار نفر از مردم زابل مهاجرت کردهاند. این مسأله میتواند مانند دهه ۴۰موج مهاجرت بزرگی در پی داشته باشد و موجب شود مردم سیستانوبلوچستان منطقه را ترک کنند».
این واقعیت ضد ملی و ضدانسانی را بگذارید در کنار نقشههای خامنهای برای پراکندن هموطنان سیستانی و بلوچستانی به نواحی کرانهای دریای عمان و شهرکهای بندری حاشیه دریای عمان.
اقدامی که آشکارا اعلام شده و قرار شده هموطنانمان به این سواحل و دیگر نواحی مکران کوچانده شوند، سیاستی که عنصری مهم در ماجراجوییهای سیاسی خامنهای در سواحل اقیانوسی نزدیک به ایران آخوندزده است.
سیاستی برای پراکندهسازی هموطنان در آن خطه که ناظران معتقدند خامنهای با تکیه به آن میخواهد هم بندرگاههای تجاری نظامی خودش را بسازد و هم خودش را تا حدودی از مسأله قیام هموطنان در این استان خلاص کند. اقدامی که پس از شکست طرح تجزیه استان سیستان و بلوچستان کلید خورده است.