728 x 90

کنفرانس در پارلمان انگلستان - «اعدامهای سیاسی و ضرورت حمایت از دولت موقت برای گذار دموکراتیک» ـ سخنرانی‌ها

کنفرانس در پارلمان انگلستان
کنفرانس در پارلمان انگلستان

کنفرانس در پارلمان انگلستان

۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ (۲۸آوریل ۲۰۲۶)

  • «اعدامهای سیاسی و ضرورت حمایت از دولت موقت برای گذار دموکراتیک» و لیست‌گذاری سپاه پاسداران با حضور قانونگذاران از مجلسین عوام و اعیان انگلستان
  • پیام ویدئویی خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران
  • تأکید مجدد بر خواسته دیرین مقاومت ایران برای تصویب قانون نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران ولایت فقیه در تمامیت آن
  • رزم بی‌امان جوانان شورشگر نسل ضددیکتاتوری و ضد وابستگی با پاسداران و اطلاعاتی‌ها و مزدوران سرکوبگر
  • نه شاه نه شیخ چراغ راهنما و فصل‌مشترک جبهه مردم ایران و نسل‌های پیاپی در ۶۰ سال اخیر است

  • با حضور قانونگذاران از مجلسین عوام و اعیان انگلستان، لرد مک کیب، لرد آلتون، جیم شانون، لرد کارلایل، بارونس ورما، لرد همیلتون، بارونس رد فرن، باب بلکمن، سامی ویلسون، لرد امپی
  • سایر سخنرانان: کریستینا بلکلازحقوقدان، دکتر جاسلین اسکات قاضی پیشین، دکترلیلاهانبک، رابرت وارد، آزاده ضابطی و نغمه رجبی

نمایندگان فراحزبی از دو مجلس عوام و اعیان انگلستان در این کنفرانس از اعلام نخست‌وزیر این کشور برای ارائهٔ قانون لیست‌گذاری سپاه پاسداران در هفته‌های آتی استقبال کردند و هم‌چنین خواهان اقدام فوری شدند برای این لیست‌گذاری.

آنها هم‌چنین به اقدام فوری فراخوان دادند برای توقف موج اعدامها در ایران و حمایت خودشون را از دولت موقت شورای ملی مقاومت برای برقراری صلح و آزادی در ایران اعلام کردند.

سخنرانان این جلسه همین‌طور با اشاره به موج اعدام زندانیان سیاسی شامل ۸ عضو مجاهدین و ۱۰ تن از شورشگران دلیر خواهان اقدام فوری دولت انگلستان شدند برای متوقف‌کردن اعدامها توسط دیکتاتوری آخوندی

نمایندگان مجلسین انگلستان در سخنرانی هاشان تأکید کردند که این اعدامها با هدف جلوگیری از قیامهای آینده و سرکوب مقاومت سازمان‌یافته صورت می‌گیرد و به‌ویژه بعد از اعلام تشکیل دولت موقت توسط شورای ملی مقاومت برای انتقال حاکمیت به مردم و برقراری جمهوری دموکراتیک بر اساس طرح ۱۰ ماده‌ای مریم رجوی، اوج گرفته است.

سخنرانان از خواست مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دموکراتیک حمایت کردند و هم‌چنین گفتند که مردم ایران هر نوعی از دیکتاتوری، چه مذهبی و چه سلطنتی را رد می‌کنند.

 

لرد استیو مک کیب:‌

ما در زمان بسیار نگران‌کننده‌ای برای مردم ایران هستیم و موج اخیر اعدام‌ها، از جمله اعدام اعضای قهرمان مقاومت مانند حامد ولیدی ومحمد معصوم شاهی، نشان‌دهنده عزم رژیم برای سرکوب هرگونه مخالفت داخلی است.

ما معتقدیم که جایگزین دموکراتیکی برای وحشی‌گری ملاها یا بازگشت به استبداد سابق وجود دارد و به همین دلیل از طرح ده ماده‌ای خانم مریم رجوی برای برقراری حکومت سکولار، برابری، انتخابات آزاد و لغو مجازات اعدام حمایت می‌کنیم.

دولت بریتانیا باید با صدای بلند علیه اعدام‌ها در ایران اعتراض کند و نشان دهد که چشمان خود را بر این جنایات نمی‌بندد؛ نخست‌وزیر باید به وعده خود عمل کرده و سپاه پاسداران را به طور کامل در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده و ممنوع کند.

وضعیت فعلی ایران بسیار بی‌ثبات است و در حالی که احتمال قیام مردمی وجود دارد، خطر افزایش کشتارهای دولتی و وقوع قتل‌عام دیگری توسط ملاها نیز احساس می‌شود؛ ما باید از فداکاری‌های بزرگ کسانی که برای آزادی می‌جنگند حمایت کنیم و اجازه ندهیم رژیم با استفاده از تهدیدهای خارجی، سرکوب داخلی خود را علیه معترضان و نیروهای مقاومت توجیه کند.

لرد آلتون:‌ 

من از خبر قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی به شدت استقبال می‌کنم؛ این تصمیمی است که بسیاری از نمایندگان پارلمان از تمامی احزاب بریتانیا برای سال‌های متمادی به دنبال تحقق آن بودند و سرانجام این اقدام ضروری برای مقابله با سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم ایران صورت گرفت.

رژیم ایران تحت پوشش جنگ و با سوءاستفاده از قطع اینترنت به جنگ علیه مردم خود با مصونیت کامل ادامه می‌دهد؛ سکوت جامعه بین‌المللی و بریتانیا در قبال این جنایات نگران‌کننده است در حالی که رژیم می‌داند پس از پایان درگیری‌های منطقه‌ای بار دیگر با خشم و شورش مردم روبرو خواهد شد.

به رسمیت شناختن سیاسی مقاومت ایران تهدیدی وجودی و عمیق برای رژیم تهران محسوب می‌شود؛ اروپا و بریتانیا با نادیده گرفتن مردم و مقاومت سازمان‌یافته آن‌ها در واقع خود را از مؤثرترین متحد و اهرم فشار برای ایجاد تغییرات بنیادین و برقراری دموکراسی در این کشور محروم کرده‌اند.

ما خواهان تشکیل دولت موقتی هستیم که بر اساس طرح ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی پایه و اساس یک سیستم مدرن را بنا نهاده و قدرت را به مردم بازگرداند.

راه حل نهایی برای آینده ایران نه جنگ خارجی است و نه سیاست استمالت بلکه همان گزینه سومی است که خانم مریم رجوی بر آن تاکید دارند.

هرگونه توافق بین‌المللی با رژیم تهران از جمله توافقات مربوط به آتش‌بس باید مشروط به بهبود قابل تایید وضعیت حقوق بشر و توقف فوری اعدام‌های منزجرکننده باشد؛ صلح بدون تعهد به تغییر رژیم توسط مردم نه تنها بحران را حل نمی‌کند بلکه خطر جنگ‌های مخرب‌تر را افزایش می‌دهد.

جیم شانون:‌ 

مقاومت سازمان‌یافته به رهبری شورای ملی مقاومت ایران یک جایگزین دموکراتیک و معتبر برای رژیم فعلی ارائه می‌دهد و طرح ۱۰ ماده‌ای خانم رجوی که من به طور کامل از آن حمایت می‌کنم.

مردم ایران با وجود تمامی تنوع و تفاوت‌هایشان، به طور فزاینده‌ای حول هدف مشترک دستیابی به یک جمهوری دموکراتیک فراگیر متحد شده‌اند که بر پایه‌های استوار برابری جنسیتی، حاکمیت قانون و احترام کامل به حقوق تمامی اقلیت‌های مذهبی و قومی در کشور بنا شده باشد.

من و بسیاری از همکارانم در پارلمان بریتانیا از احزاب مختلف، به طور کامل از دولت موقت شورای ملی مقاومت و طرح ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی حمایت می‌کنیم.

برخلاف مقاومت سازمان‌یافته، افرادی مانند پسر شاه مخلوع با تکیه بر فرماندهان فراری سپاه پاسداران و تهدید اقوام ایرانی به سرکوب نظامی، در حال ایجاد تفرقه هستند؛ طرح او در واقع پوششی برای پنهان کردن یک حکومت مستبد است که من آن را به گرگی در لباس میش تشبیه می‌کنم.

رژیم ایران با استفاده از ارتش سایبری و دستگاه قضایی خود، اعضای مجاهدین خلق و معترضان را به اعدام محکوم می‌کند و این سرکوب‌ها را با اتهامات واهی مذهبی توجیه می‌نماید؛ ما باید صراحتاً این اعدام‌های سیاسی را محکوم کرده و برای آزادی فوری تمامی زندانیان سیاسی در ایران اقدام کنیم.

لرد کارلایل: 

من به طور کامل از طرح شورای ملی مقاومت ایران حمایت می‌کنم و معتقدم قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های ممنوعه یک اقدام بسیار مهم است که باید با تداوم فشارها و فرسایش علیه این نهاد دنبال شود تا از کسانی که به دنبال قیام مدنی برای تغییر حکومت هستند حمایت جدی صورت گیرد.

بارونس ورما:‌

ما به عنوان نمایندگان پارلمان خواهان برقراری فرآیندهای دموکراتیک در ایران هستیم اما مشکل اصلی و نگران‌کننده، سکوت کرکننده غرب، بریتانیا و سراسر اروپا در قبال این خواسته‌هاست. در حالی که مصائب مردم ایران باید به وضوح برای جهانیان نمایش داده شود.

سیاست مماشات، سکوت و بی‌عملی در برابر جنایات، تنها باعث جسورتر شدن کسانی می‌شود که فکر می‌کنند هیچ قدرتی مانع آن‌ها نخواهد شد. ما با سکوت خود در برابر اعدام‌ها و سرکوب‌ها در ایران، در واقع به نوعی شریک جرم محسوب می‌شویم و این رویکردی است که باید پس از ۲۰ سال گفتگوهای مشابه، تغییر یابد.

همان‌طور که خانم رجوی همواره تأکید کرده‌اند، وظیفه ما این است که در سطح بین‌المللی تا حد ممکن درباره مصائب خانواده‌ها و دوستانمان در ایران فریاد بزنیم و صدای آن‌ها باشیم. ما نباید در برابر اعدام‌های وحشیانه جوانان و سالخوردگان چشم و گوش خود را ببندیم، بلکه باید مانند هر بحران انسانی دیگری، سکوت خود را شکسته و به حمایت فعال بپردازیم.

فجایع و اعدام‌های جاری در ایران یادآور تلخ‌ترین حوادث قرن بیستم است و سیاستمداران باید بیدار شوند و درک کنند که این تهدیدات تنها به مرزهای ایران محدود نمی‌شود. فعالیت‌های تروریستی سازمان‌هایی مانند سپاه پاسداران در مقیاس جهانی و حتی در خاک بریتانیا، نشان‌دهنده یک خطر جدی است که نیازمند هوشیاری کامل و واکنش قاطعانه از سوی جامعه بین‌المللی می‌باشد.

لرد همیلتون:‌

من در ابتدا به این دلیل از اين سازمان حمايت كردم  که از شیوه وحشتناک برخورد رژیم ایران با مردم خودش به شدت منزجر بودم و وقتی می‌بینم این به‌اصطلاح اعدام‌ها در حال اجرا هستند، که چیزی جز قتل نیستند، برايم ثابت ميشود که در واقع هیچ‌چیز در ماهیت این رژیم تغییر نکرده است.

واقعیت این است که ما اکنون در ایران با سپاه پاسداران روبرو هستیم که دقیقاً به اندازه آیت‌الله بی‌رحم هستند.

بارونس ردفرن:‌

من همبستگی کامل خود را با مردم شجاع ایران و زندانیان سیاسی که در برابر سرکوب ایستادگی کرده و خواهان دموکراسی هستند اعلام می‌کنم؛ علیرغم سانسور شدید و قطع اینترنت، صدای ما از طریق شبکه‌ها و کانون‌های شورشی شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق به داخل کشور می‌رسد تا این قهرمانان بدانند که در مبارزه برای آزادی هرگز تنها نخواهند بود.

لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران اقدامی حیاتی برای ضربه زدن به قلب ماشین سرکوب رژیم است حمایت قاطع فراحزبی در پارلمان بریتانیا از آرمان مردم ایران نشان‌دهنده حقانیت مسیری است که برای سرنگونی این رژیم جنایتکار برگزیده‌اند.

مردم ایران در قیام‌های خود به روشنی اعلام کرده‌اند که هم رژیم فعلی و هم بازگشت به دیکتاتوری سابق را رد می‌کنند و خواهان یک جمهوری دموکراتیک هستند؛ برنامه ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی برای انتقال قدرت، تنها راه حل دموکراتیک مبتنی بر حاکمیت مردمی و بدون دخالت خارجی است که می‌تواند صلح و ثبات پایدار را برای ایران و منطقه به ارمغان بیاورد.

توقف فوری اعدام‌ها و حفاظت از زندانیان سیاسی و معترضان بازداشتی که در خطر اعدام قرار دارند یک ضرورت بین‌المللی است که باید در کنار موضوع ایران غیرهسته‌ای در هر توافقی گنجانده شود؛ زمان آن فرا رسیده است که دولت بریتانیا با جایگزین دموکراتیک یعنی شورای ملی مقاومت تعامل کند و به سیاست مصونیت سران رژیم از مجازات پایان دهد.

صلح و آزادی پایدار در ایران تنها از طریق رهبری مردم و مقاومت سازمان‌یافته آن‌ها حاصل خواهد شد.

باب بلکمن:‌ 

رژیم حاکم بر ایران وحشی‌ترین رژیمی است که در قالب یک دولت وجود دارد و اعدام افراد به دلیل عقاید سیاسی یا مذهبی یک رسوایی مطلق است.

من کاملاً با خانم مریم رجوی موافقم که تغییر رژیم در ایران از طریق حملات هوایی یا توسط قدرت‌های خارجی انجام نخواهد شد و این وظیفه بر عهده خود مردم ایران است؛ واقعیت این است که کسانی که سالیان متمادی شجاعانه در برابر این رژیم مقاومت کرده‌اند.

رژیم ایران با دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک دوربرد کل منطقه خاورمیانه را تهدید می‌کند و جایگزینی این رژیم اکنون به یک مسئله امنیت ملی تبدیل شده است؛ ما در بریتانیا باید هر آنچه در توان داریم برای برکناری این رژیم و حمایت از جایگزین دموکراتیک آن انجام دهیم.

دولت بریتانیا باید هرچه سریع‌تر سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد تا عضویت در آن غیرقانونی شود و عوامل این سازمان که علیه مقاومت ایران در خاک بریتانیا فعالیت می‌کنند بازداشت شوند؛ دارایی‌های هنگفت این سازمان در لندن باید شناسایی شده و برای منافع مقاومت ایران مورد استفاده قرار گیرد.

سامی ویلسون:‌ 

من می‌خواهم صدایم در حمایت از کسانی که شجاعانه در برابر این رژیم وحشی ایستاده‌اند ثبت شود و از دیدن جوانانی که تمام زندگی خود را برای آزادی فدا می‌کنند متأثر هستم.

اینکه رژیم فعلی ایران نمی‌تواند هیچ‌گونه انتقادی را تحمل کند، نشانه قدرت نیست بلکه نشانه بارز ضعف و شکنندگی آن است.

لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران یک ضرورت است که دولت ما باید برای مقابله با تهدیدات این رژیم و حمایت از امنیت بین‌المللی فوراً به آن عمل کند.

پس از سقوط رژیم نباید به دیکتاتوری گذشته بازگشت که آماده همکاری با عناصر وحشی رژیم فعلی است؛ زیرا این مسیر به یک دولت آزاد و منصف منجر نخواهد شد. تجربه تاریخی نشان می‌دهد که دیکتاتورها برای حفظ قدرت از سرکوبگران قبلی استفاده می‌کنند و ما نباید اجازه دهیم که یک دیکتاتوری جدید تحت پوشش‌های دیگر جایگزین رژیم فعلی در ایران شود.

صلح واقعی در ایران مستلزم تغییر دموکراتیک به رهبری خود مردم ایران است و من معتقدم طرح ۱۰ ماده‌ای بهترین مسیر برای تضمین آینده‌ای دموکراتیک در این کشور است.

لرد امپي:‌من نمی‌توانم درک کنم چرا دولت‌های پیاپی اجازه داده‌اند لانه‌ای از افعی‌ها در سفارت این شهر فعالیت کنند و از آنجا به هدایت تروریسم علیه تأسیسات این کشور بپردازند.

اقدامات فعلی رژیم ایران در واقع بیانگر ترس عمیق آن‌ها از جوانان است و من امیدوارم دولت ما به جای ادامه دادن به این سکوت کرکننده، گام‌های عملی بردارد؛ ما باید با اخراج تعداد زیادی از دیپلمات‌های رژیم و ممنوعیت فعالیت سپاه پاسداران، پیامی قاطع بفرستیم که دیگر رفتار آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسیم.

کریستینا بلکلاز رئیس سابق انجمن حقوقی انگلستان و ولز:‌ 

اعدام‌های سیاسی اخیر در ایران نشان می‌دهد که رژیم از مجازات اعدام به عنوان یک ابزار سیاسی برای سرکوب مخالفان و اپوزیسیون مشروع استفاده می‌کند و این احکام در دادگاه‌های کاملاً ناعادلانه صادر می‌شوند.

دستورالعمل جدید رئیس قوه قضائیه ایران برای اتخاذ آرایش جنگی در سیستم قضایی و تسریع در صدور و اجرای احکام اعدام یک تحول بسیار نگران‌کننده است که نشان می‌دهد دستگاه قضایی بخشی از ساختار سرکوب دولتی بوده و به جای برقراری عدالت و حاکمیت قانون، تنها در جهت ترویج فرهنگ مصونیت از مجازات گام برمی‌دارد.

دولت بریتانیا باید به عنوان عضوی از شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، پرونده رژیم ایران را به دلیل نقض جدی حقوق بشر و ارتکاب جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی به شورای امنیت ارجاع دهد تا این اقدام شروعی برای تضمین پاسخگویی بین‌المللی و پایان دادن به جنایات سیستماتیک در این کشور باشد.

برای جلوگیری از وقوع قتل‌عام‌های بیشتر و پاسخگو کردن رژیم در قبال اعمالش، ضروری است که دولت ما به جای اکتفا به کلمات روی کاغذ، اقدامات عملی و فوری انجام دهد تا قوانین بین‌المللی محترم شمرده شوند و پیام حمایت ما از عدالت و حقوق بشر به شکلی قاطع به گوش جهانیان و عاملان این جنایات برسد.

جاسلین اسکات قاضی سابق:‌ 

تک‌تک اعدام‌ها و قتل‌هایی که صورت گرفته به خودی خود یک قتل‌عام محسوب می‌شود و تا زمانی که دولت‌های جهان اقدام مؤثری انجام ندهند این وضعیت پایان نمی‌یابد در حالی که هیچ سفارتخانه‌ای تعطیل نشد و هیچ سفیر‌ اخراج نگردید و حتی یک مورد ارجاع به دیوان کیفری بین‌المللی برای رسیدگی به این جنایات صورت نگرفت.

دولت ما باید واقعیت‌های ایران را درک کند و این مسیر تنها از طریق به رسمیت شناختن دولت موقت شورای ملی مقاومت ایران تحت هدایت خانم رجوی میسر است.

به رسمیت شناختن برنامه شورای ملی مقاومت ایران ضامن حقوق گروه‌های قومی و ملی تحت ستم و ایجاد یک ایران غیرهسته‌ای است که همزیستی مسالمت‌آمیز با همه ملت‌های جهان را تضمین می‌کند.

من از دولت بریتانیا می‌خواهم که در برابر اعدام‌هایی نظیر اعدام امیرعلی جعفری سکوت نکند و با استفاده از ظرفیت‌های دیوان کیفری بین‌المللی علیه این قتل‌عام‌ها اقدام کند.

دکتر لیلا هانبک:‌ 

اعدام‌های سیاسی پس از یک سال استفاده بی‌سابقه از مجازات مرگ در حال افزایش است و پیکر قربانیان از خانواده‌هایشان دریغ می‌شود تا آن‌ها را ساکت کنند؛ این رنج و کشتار نسلی که رژیم برای سرکوب مخالفان به راه انداخته، تصادفی نیست بلکه یک استراتژی عمدی است که توسط این رژیم آخوندی دنبال می‌شود.

این تصور که ایرانیان به دنبال بازگشت به حکومت سلطنتی هستند اشتباه است، زیرا گذشته ایران تحت سلطنت شاه مستبد با نابرابری‌های گسترده، ظلم و حکومت تک‌حزبی شناخته می‌شد که توسط پلیس امنیتی بی‌رحمی به نام ساواک تحمیل می‌گشت و تنها بخش کوچکی از حامیان با نگاهی نوستالژیک به آن دوران سخت و پر از سرکوب می‌نگرند.

برخلاف روایت‌های نادرست درباره عدم آمادگی مردم ایران برای دموکراسی، ما دارای یک مقاومت سازمان‌یافته در شورای ملی مقاومت ایران هستیم که پلتفرمی دموکراتیک برای جلوگیری از بی‌ثباتی است.

رابرت وارد عضو محافظه کار شورای کریدون: 

دولت بریتانیا برای مدتی بسیار طولانی در قبال مسائل ایران سکوت کرده است و این سکوت به‌راحتی توسط حکومت ایران به عنوان نشانه‌ای از موافقت تعبیر می‌شود؛ در شرایطی که شاهد افزایش قتل‌ها و سرکوب هستیم، سکوت دیگر کافی نیست و این حکومت به دلیل رفتارهایش دیگر هیچ‌گونه اعتبار یا احترامی در سطح بین‌المللی ندارد.

پسر شاه هیچ‌گونه پایگاه مردمی یا شبکه معتبری در داخل ایران ندارد و درخواست برای مداخله نظامی، نشان‌دهنده بی‌اطلاعی از واقعیت‌های جامعه است؛ هر کسی که تصور کند بمباران بیشتر به نفع ایران خواهد بود، شایسته احترام نیست و این رویکرد ثابت می‌کند که او از حمایت واقعی مردم برخوردار نیست.

من باور دارم که ما در حال پیشرفت ملموس به سوی تحقق آزادی برای مردم ایران هستیم و امیدوارم که سال ۲۰۲۶ همان سالی باشد که شاهد فروپاشی استبداد و رسیدن به آزادی در واقعیت باشیم؛ این وظیفه ماست که از خواست مردم برای تغییر حمایت کنیم تا در آینده‌ای نزدیک شاهد ایرانی آزاد و دموکراتیک باشیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/860cd46b-1d05-4360-a2d2-93cb5c103892"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات