728 x 90

کشف «هیولاهای آسمانی» با درخششی میلیونها برابر خورشید

کشف «هیولاهای آسمانی»
کشف «هیولاهای آسمانی»

نشریه علمی «اخترشناسی و اخترفیزیک» در مقاله‌ای پیرامون جدیدترین اکتشافات تلسکوپ فضایی جمیز وب خبر از کشف هیولاهای آسمانی با درخششی میلیونها برابر خورشید داد.
بر اساس اکتشافات حیرت‌انگیز «جمیز وب» در درون کهکشانی که بیش از ۱۳میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد، رد ستارگان کلان‌جرمی رصد شده است که پیش از این ناشناخته مانده بودند.
اخترشناسان می‌گویند تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب به آنان کمک کرده است تا نشانه‌های شیمیایی ستارگانی پرجرم، موسوم به «هیولاهای آسمانی» را که میلیون‌ها برابر خورشید تلألو دارند، شناسایی کنند.
تاکنون بزرگترین ستارگانی که توسط دانشمندان مشاهده شده‌اند جرمی در حدود ۳۰۰برابر خورشید داشته‌اند. این در حالی است که ستاره‌های تازه کشف شده دارای جرم تخمینی ۵ تا ۱۰هزار برابر خورشید هستند.
مقاله در ادامه با اشاره به اطلاعات پیشین محققان می‌نویسد «پیش‌تر در سال۲۰۱۸ گروهی از محققان اروپایی در تلاش برای توضیح یکی از اسرار بزرگ نجوم وجود چنین ستارگان پرجرمی را پیش‌بینی کرده بودند، با این حال تاکنون نشانه‌ای از وجود آنان مشاهده نشده بود.
برای دهه‌ها است که تنوع بزرگ ستارگان مختلف، که در «خوشه‌های کروی» جای دارند، فکر اخترشناسان را به خود مشغول کرده است. این خوشه‌ها که اکثراً بسیار قدیمی هستند، می‌توانند میلیون‌ها ستاره را در فضای نسبتاً کوچکی در خود جای دهند.
پیشرفتها در نجوم تعداد فزاینده‌یی از خوشه‌های کروی را نشان داده است که گمان می‌رود حلقه مفقوده بین نخستین ستاره‌های جهان و اولین کهکشانها باشند. کهکشان راه شیری ما که بیش از ۱۰۰میلیارد ستاره دارد، حدود ۱۸۰ خوشه کروی دارد».
اخترشناسان می‌گویند تلسکوپ جیمز وب دو حقیقت مهم را درباره آنها نشان داده است؛ یکی چگالی باور نکردنی ستارگان در خوشه‌های کروی و دیگری وجود نیتروژن زیاد. کشف دوم از آن جهت مهم‌تر است که برای تولید نیتروژن به دماهای واقعاً شدید نیاز است. دمایی که محققان معتقدند تنها می‌تواند توسط یک ستاره پرجرم تولید شود.
دانشمندان تخمین می‌زنند که عمر متوسط ستارگان پرجرم تنها حدود دو میلیون سال است؛ امری که در مقیاس زمانی کیهانی تنها یک چشم به هم زدن محسوب می‌شود. با این حال، آنها گمان می‌کنند که خوشه‌های کروی تا حدود دو میلیارد سال پیش وجود داشته‌اند و در نتیجه هنوز می‌توانند آثار بیشتری از ستارگان کلان پرجرم خود را آشکار کنند (یورونیوز ۲۸ اردیبهشت).

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fd096477-854b-48ef-a4f4-4f0a557495c2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات