در پی انتشار گزارشهایی درباره ارائه طرح پیشنهادی آتشبس از سوی پاکستان به رژیم ایران و آمریکا، کاخسفید اعلام کرد این طرح تنها یکی از چند ایده مطرح شده است و هنوز به تأیید رئیسجمهور آمریکا نرسیده است.
یک مقام کاخسفید به بیبیسی گفت این طرح یکی از چندین پیشنهاد مطرحشده برای پایان درگیریهاست و هنوز تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده است. بهگفته این مقام، رئیسجمهور آمریکا قرار است در ساعات آینده در یک کنفرانس خبری جزئیات بیشتری ارائه دهد.
در همین حال، سخنگوی وزارتخارجه رژیم پیشتر هر گونه آتشبس را غیرعقلانی توصیف کرده و آن را رد کرده بود. اسماعیل بقایی گفته بود آتشبس بهمعنای ایجاد وقفه برای تقویت نیروها و ادامه درگیری است و ایران چنین موضوعی را نمیپذیرد و شروط قبلی تهران همچنان پابرجاست.
از سوی دیگر، خبرگزاری حکومتی ایرنا گزارش داد که ایران پاسخ خود به پیشنهاد آمریکا برای پایان جنگ را از طریق پاکستان منتقل کرده است. بر اساس این گزارش، این پاسخ در قالب ده بند تنظیم شده و در آن ضمن رد آتشبس، بر پایان دائمی جنگ با در نظر گرفتن شروط ایران تأکید شده است.
به گزارش ایرنا، این شروط شامل پایان درگیریها در منطقه، تعیین پروتکل عبور و مرور امن از تنگه هرمز، بازسازی خسارتها و رفع تحریمها است.
پیشتر خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده بود که پاکستان یک طرح دو مرحلهای برای آتشبس و بازگشایی تنگه هرمز به ایران و آمریکا ارائه کرده است، اما کاخسفید اعلام کرده این طرح هنوز نهایی نشده و در حد یک پیشنهاد باقی مانده است.