ژنو عبدو پژوهشگر امور خاورمیانه در واشینگتن به اسکای نیوز24اردیبهشت 97 گفت:
اگر بهخاطر بیاوریم چند هفته پیش رئیسجمهور فرانسه به واشینگتن آمد تا ترامپ را راضی کند که از توافق اتمی بیرون نرود و یک هفته بعد قول داد که رژیم ایران مقداری عقبنشینی خواهد کرد ولی این اتفاق نیفتاد. آمریکا بهخاطر حضور نظامی رژیم ایران در عراق و یمن و لبنان و سوریه بسیار نگران است. اگر بهخاطر بیاورید این موضوع بخشی از توافق اتمی نبود و شاید که این مسأله بهخاطر مماشات دولت اوباما بوده است. وزیر خارجه و رئیسجمهور رژیم ایران در آن زمان به دولت اوباما گفتند که ابتدا در مورد برنامه اتمی توافق میکنیم بعد از آن در مورد سوریه ولی این کار را نکردند
من حکومت ایران را میشناسم چرا که در ایران زندگی کردهام و میدانم که این قطعاً محقق نخواهد شد.
هدف اوباما با هدف دولت ترامپ تفاوت دارد. اوباما عقیده داشت اگر بتواند رژیم ایران را متوقف کند میتواند مسابقه اتمی و تسلیحاتی خاورمیانه را متوقف کند ولی رئیسجمهور ترامپ هدف اصلیاش تغییر این رژیم است. او می خواهد رژیم ایران سرنگون شود.
من در این رابطه در واشینگتن پست مطلب نوشتم و در وجه اقتصادی تشریح کردم که این بیرون رفتن از توافق اتمی چگونه میتواند بر روی اقتصاد ایران تاثیر بگذارد. نباید فراموش کرد میان نقطه نظرات سیاسیون اروپایی با نقطه نظرات بانکداران و سرمایهداران تفاوت وجود دارد. سیاستمداران میگویند که مجازاتهای آمریکا بر روی شرکتهای نفتی تاثیر ندارد چون شرکتهای اروپایی مشمول مجازاتها نمیشوند ولی این احتمال بعید است چرا بعد از گذشت چند ماه از مجازاتهای آمریکا سرمایهگذاریهای نفتی در ایران بهدلیل مجازات ها بسیار دچار تنش میشود. غیرممکن است که شرکتهای اروپایی که با نظام بانکی آمریکا در ارتباطاند مشمول مجازاتهای آمریکا نشوند بنابراین میبایست نقطهنظر سیاسیون اروپایی را از واقعیتهای روی زمین و واقعیتهای نظام مالی جدا کنیم. چرا که این دو موضوع با هم کاملاً تفاوت دارند. شرکت توتال یک میلیارد دلار روی نفت ایران سرمایهگذاری کرده اینکه آیا با این رژیم ادامه خواهد داد؟ شک زیادی وجود دارد. ایرباس هم چشمهایش را به بازار ایران دوخته سؤال این است که آیا این کار با وجود مجازات ها انجام خواهد شد؟
مجازاتهای آمریکا باعث میشود که رژیم ایران نتواند نفتش را به بازارهای جهان بفروشد و این باعث میشود که توان بهدست آوردن دلار که به آن نیاز زیادی دارد برایش محدود شود. بنابراین بدترین شق این است که رژیم ایران و کشورهای اروپایی در توافق اتمی باقی بمانند و مجازاتهای آمریکایی هم وجود داشته باشد و این باعث بیثباتی در ایران میشود. فراموش نکنیم که از ماه دسامبر به دلایل اقتصادی در ایران تظاهرات ضدحکومتی صورت گرفت. به این دلایل حکومت ایران خشمگین است چرا که بیرون کشیدن آمریکا از توافق اتمی به نفعش تمام نشده است.