728 x 90

چپاول حکومتی تحت عنوان خصوصی سازی: گزارشی از واگذاری ماشین‌سازی تبریز به بخش خصوصی

کارخانه ماشین  سازی تبریز
کارخانه ماشین سازی تبریز

ایجاد سازمانی بنام "سازمان خصوصی‌سازی"  یکی دیگر از پهنه‌های غارت سرمایه‌های مردم ایران است.

اعترافهای ناگزیر منابع حکومتی نشان می‌دهد که از ۶۲۰شرکت خصوصی‌سازی شده طی سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰، حداقل ۴۸۵شرکت برای«رد دیون»، به باندهای پاسدار و غارتگری تحت عنوان طلبکاران دولت و نهادهای سرکوبگر و منابع مالی جنگ‌افروزی و ترویسم صادراتی رژیم واگذار شده است.

این روند خیانت بار و چپاولگرانه، نتیجه‌یی جز تباه شدن صنایع و مراکز تولید و صنعت کشور نداشته و اکثر این کارخانه‌ها برای همیشه تعطیل شدند و زمین‌هایشان به مجتمع تجاری یا واحد مسکونی تبدیل شده و کارگران هم برای همیشه اخراج و بیکار شدند. یا این‌که در شرف بیکار شدن هستند. کارخانجات هپکو اراک و نیشکر هفت‌تپه دو نمونه از این کارخانجات و شرکتها هستند. ولی حالا می‌خواهیم از کارخانه م ماشین‌سازی تبریز به‌عنوان یکی از این نمونه‌ها صحبت کنیم.

گروه ماشین‌سازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانه‌های شهر تبریز است. قرارداد ساخت، و توسعه کارخانه ماشین‌سازی تبریز در سال ۱۳۴۶بین ایران و چکسلواکی منعقد شد و از سال ۱۳۵۱ مورد بهره‌برداری قرار گرفت..رژیم خمینی پس از شروع جنگ ضدمیهنی خط تولید ماشین‌سازی تبریز را عوض کرده و انواع مهمات جنگی از جمله خمپاره‌های ۶۰، ۸۱ و ۱۲۰ را در این گروه صنعتی تولید کرده است. تعداد کارکنان ماشین تبریز در اردیبهشت ۹۷ به ۹۰۰نفر تقلیل یافته بود.

این کارخانه که زیر نظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اداره می‌شد در اردیبهشت سال ۹۷ به قیمت ۶۸۷میلیارد تومان به فردی به‌نام قربانعلی فرخزاد فروخته شد.

بر اساس اسناد منتشر شده فروش این کارخانه با موافقت حسن روحانی و دستور او به علی ربیعی وزیر پیشین تعاون، کار و رفاه اجتماعی رژیم صورت گرفت.

علیرضا بیگی نماینده مجلس رژیم از شهر تبریز ارزش کارخانه ماشین‌سازی تبریز را «بسیار بیشتر» از رقم معامله اعلام کرده و گفت «فروش سهام ماشین‌سازی تبریز در سال ۹۷ بر اساس قیمت‌گذاری سال ۹۴ اتفاق افتاده است.

همینطور داریوش اسماعیلی (نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس رژیم) هم گفته است: پول زمینهای کارخانه و این واحد بیش از ۵هزار میلیارد است، حداقل ۵۰۰ماشین در این کارخانه وجود دارد که تکنولوژی را وارد کشور کرده و مادر صنایع است که یک واحد ماشین‌آلات آن ۱۰میلیون یورو قیمت دارد ولی این کارخانه ۶۸۷میلیارد تومان به‌فروش رفته است.

تلویزیون رژیم روز ۱۹دی ماه صحبت‌های محمد دهقان عضو مجلس رژیم:

 

برنامه تیتر امشب، ۱۹دی ۹۷– شبکه خبر رژیم

شرکت ماشین‌سازی تبریز را به قیمت ۶۸۷میلیارد تومان فروخته‌اند کاملا با پنهان‌کاری تمام این و واگذاریها صورت گرفته شرکت ماشین‌سازی تبریز شرکتی است که در واقع تکنولوژی داره صنایع کشور به این شرکت وابسته است. یک شرکتی است که دهها هزار ماشین توسط این شرکت ساخته شده است. اجازه بدهید.

مجری: اگر بگویید کی باید قیمت‌گذاری کند

محمد دهقان: الآن من خدمت شما بگم بعد جنابعالی توضیح بدهید. ببینید این شرکت فقط ۱۲۶هکتار زمین کارخانه‌اش است. ۸۳هزار متر زمینی است در منطقه ایلگلی تبریز که بهترین منطقه گردشگری آن منطقه است و ما از بنگاه سؤال کردیم حداقل متری ۱۰میلیون تومان آن زمین می‌ارزد. بین ۱۰تا ۱۵میلیون تومان، حداقل آن ۱۰میلیون تومان است. شما ۸۳هزار متر زمین را در ۱۰میلیون تومان ضرب کنید همین الآن می‌شود ۸۳۵میلیارد تومان می‌شود. درست شد؟ اصلاً ۱۲۶هزار هکتار کارخانه و بیش از ۵۰۰ماشین و تکنولوژی و برند کارخانه، همه اینها را هم می‌گذاریم کنار، کل شرکت را به چند فروختند به ۶۰۷میلیارد تومان،

خریدار شرکت سهام ماشین‌سازی تبریز فردی است به نام قربانعلی فرخزاد که در۳۰مرداد ۹۷دستگیر شد

در نیمه اول دی ۹۷در جریان دادگاه فرخزاد مشخص شده است که این باند تحت پوش ماشین‌سازی تبریز ایزوتوپ مس، ماده‌ اولیه‌ای که در انرژی اتمی کاربرد دارد را وارد کرده‌اند / همچنین این باند از طریق صرافیهایی که تأسیس کرده‌اند از سال ۹۵و ۹۶ برای تأمین ارز با بانک مرکزی همکاری می‌کردند / با چند شرکت نفتی هم همکاری داشتند و محصولات نفتی شرکت نفت ایران را می‌خریدند و در خصوص دور زدن تحریم‌ها با آنها همکاری می‌کردند، پول‌ها به‌دلیل این‌که تحریم بوده توسط شرکت‌های نفتی ایرانی واقع در امارات امکان بازگشت نداشت بنابراین با شرکت نفت و بانک مرکزی همدستی کردند و هرشب مبلغ ۴۰میلیون دلار به بانک مرکزی واریز می‌کردند و ۲.۵درصد سود می‌گرفتند. این هم گوشه‌یی از آنچه که به اسم خصوصی‌سازی از آن اسم برده می‌شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/302f0bd1-4525-48a8-b8d1-b1918698eddf"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات