728 x 90

پیش فروش سکه و قاچاق خودرو در اقتصاد ایران

قاچاق خودرو در ایران
قاچاق خودرو در ایران

روند اقتصادی در ایران پس از خروج آمریکا از برجام که روز ۱۸اردیبهشت۹۷با فرمان دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به گونه شتابان روبه سقوط پیش می‌رود. در همین رابطه، قیمت دلار، سکه و خودرو روند صعودی به خود گرفته است.

در پی تصمیم دونالد ترامپ، آمریکا به شرکتهای اروپایی هشدار داد که حداکثر شش ماه فرصت دارند تا به معاملات و قراردادهای خود با رژیم ایران خاتمه دهند.

با این حال آخوند روحانی،۲۳خرداد۹۷، دجالانه بحران ارزی را ناشی از «جنگ روانی» رسانه‌های خارج از کشور یا «رسانه‌های بی‌نام و نشان» عنوان کرده بود.

اما ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی رژیم آخوندی به وضعیت بحرانی اقتصاد اذعان کرد و در این رابطه به آمار تکان دهنده‌ای از سودجویی و سوءاستفاده آقازاده‌ها و کارگزاران حکومتی برای تاراج و چپاولگری بیشتر اعتراف کرد. وی گفت:

  • ۵۰نفر ۳۸۰هزار سکه پیش‌فروش را خریداری کرده‌اند و از هر سکه ۱ملیون تومان سود برده‌اند
  • پنج هزار خودروی مدل بالا و گران قیمت به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شد (از هر خودرو حدود نیم میلیارد تومان سود برده‌اند)

خاطر نشان می‌شود، بانک مرکزی رژیم از بهمن ۹۶به بهانه کاهش دادن قیمت سکه در بازار، زمینه این چپاولگری را فراهم و پیش‌فروش آن را آغاز کرد. به‌گفته کارگزاران رژیم این اقدام ۱۷اردیبهشت متوقف شد.

 

این کارگزار حکومتی روز یکشنبه ۲۷خرداد گفت که این سازمان به موضوع افزایش ناگهانی قیمت ارز، سکه و خودرو ورود کرده است.

به گفته این به‌اصطلاح مقام قضایی، هفت میلیون و ۶۰۰هزار ثبت‌نام برای دریافت سکه انجام شده که «۵۰نفر، پنج درصد این سکه‌ها را در اختیار دارند و هر‌ سکه یک ‌میلیون تومان سود دارد».

یعنی، این ۵۰نفر ۳۸۰هزار سکه پیش خرید و از این راه ۳۸۰میلیارد تومان سود برده‌اند.

محمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی رژیم آخوندی، دلیل توقف پیش فروش سکه را «سوء استفاده افراد سودجو» اعلام کرد.

اسحاق جهانگیری، معاون اول آخوند روحانی نیز، سوم اردیبهشت ماه اعتراف کرده بود که برخی از افراد به تنهایی «۲۵هزار سکه خریده‌اند».

 

پولهای سرگردان و حجم نقدینگی

ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل رژیم، روز یکشنبه گفت که «پول‌های سرگردان و نقدینگی بیش از حد باعث شد که برخی خودروها حتی تا ۱۰۰میلیون تومان گران شوند».

خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۲خرداد۹۷نیز درباره گرانی خودرو، از تفاوت ۹۰میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار برخی خودروهای مشترک تولیدی با خودروسازان خارجی خبر داده. «ایسنا» به‌عنوان نمونه، قیمت کارخانه‌یی مزدا ۳تیپ ۳را معادل ۱۳۱میلیون تومان، و قیمت آن در بازار را ۲۱۵میلیون تومان اعلام کرده بود.

رئیس سازمان بازرسی کل رژیم آخوندی در بخشی دیگر از اعترافاتش گفت: «حدود پنج هزار خودروی مدل بالا و گران قیمت به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده است».

وی ادامه داد: «از این تعداد حدود چهار هزار خودرو ترخیص و وارد بازار شده است و هزار خودرو هم‌چنان در گمرک است».

این کارگزار حکومت اعلام کرد: «اختلاف قیمت این خودروها به نزدیک نیم میلیارد تومان می‌رسد، مانند ولوو و بی‌ام و ».

 

واردات غیرقانونی خودرو

قابل ذکر است که در بازه زمانی تیر تا دیماه ۹۶ثبت سفارش جدید برای واردات خودرو متوقف بود اما پس از آن مقامات رژیم و نمایندگان مجلس آخوندی به ثبت سفارش و واردات غیرقانونی خودرو در این محدوده زمانی اعتراف کردند.

مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت رژیم، در این زمینه گفته بود که در زمان بسته بودن ثبت سفارش واردات خودرو ۶۴۰۰دستگاه خودرو به‌صورت «غیرقانونی» ثبت سفارش و وارد شده است.

اما فرهاد احتشام‌زاد، نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو، واردات «غیرقانونی» خودرو طی همین مدت را بیش از ۱۵هزار دستگاه خودرو اعلام کرده است.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3e2b62e9-4b43-42cf-b4d7-1d284c3878ae"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات