پروندهسازیهای لو رفته برای توجیه حمله مرگبار به اشرف۳
در حالیکه انزجار مردم و شخصیتهای آلبانیایی و محکومیتهای بینالمللی از حمله مرگبار روز ۳۰خرداد به اشرف۳ در آلبانی بالا میگیرد، مسئولان امر برای توجیه حمله که باعث شهادت یکی از مجاهدین و مجروح و مصدوم شدن بیش از ۱۰۰تن شد، به داستانسرایی و پروندهسازیهای لو رفته رو آوردهاند که بهوضوح خصلت تدافعی دارد.
از جمله اینکه «شش نفر از اعضای مجاهدین خلق بهدلیل مخالفت با پلیس در جریان کنترل اردوگاه اشرف۳ تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند» (تلویزیون تاپ چنل). ۶تن از مسئولان سیاسی مجاهدین از قضا همان کسانی هستند که از ابتدا تا زمانی که پلیس اشرف را ترک کرد، تماماً در کنار رئیس کل پلیس آلبانی و معاونانش بودند.
آنها از روز قبل دعوت شده بودند ساعت ۸صبح روز ۳۰خرداد در ایستگاه پلیس در جنب اشرف۳ برای ملاقات حضور به هم رسانند. در دعوتنامه نوشته بود: «پیشاپیش مایلیم که از شما بهخاطر همکاریتان با ساختار پلیس کشور در اموری که مربوط به امنیت سازمان شما میشود در طول اقامتتان در قلمرو جمهوری آلبانی تشکر کنیم... مدیران پلیس کشور از رهبری سازمان شما در یک ملاقات استقبال میکنند. موضوعاتی که بحث خواهد شد، در حین انجام ملاقات به اطلاع شما میرسد».
اما در ملاقات، فضا و مأموریت پلیس به کلی متفاوت بود و رئیس کل پلیس اعلام کرد باید به اشرف برویم. آنها همراه با هیأت مجاهدین در ساعت ۸ و۴۰دقیقه همزمان با ستون بزرگ پلیس با انواع خودروها (دستکم ۱۵۰خودرو با ۱۲۰۰پلیس) وارد اشرف شدند و از آن پس هم همراه با رئیس کل پلیس و معاونان و دستیارانش بودند.
طی این مدت هیأت مجاهدین، بهرغم محدودیتها، تمام تلاش خود را برای مهار کردن بحران و کنترل ساکنان بهعمل آورد اما اقدامات خشونتبار و تحریکآمیز در حملهٔ غیرمنتظره با اینهمه پلیس و تجهیزات و گاز فلفل و اشکآور، همه تلاشها را نقش بر آب میکرد.
همه شاهد بودند که مجاهدین در ابتدای ورود پلیس با آنها کاملاً محترمانه و دوستانه رفتار کردند. اما مهاجمین از همان ابتدا با کار گذاشتن تیربار بر بالای ساختمان همراه با خشونت و اهانت و رفتن به محل استراحت زنان مجاهد بدون مراعات و با زور و ضرب و شتم رفتار میکردند.
کثرت مصدومان و مجروحان در میان ساکنان و بستری شدن آنها در بیمارستان باعث داستانسرایی مجعول درباره مجروح شدن ۱۵ پلیس توسط ساکنان اشرف و تخریب خودروهایشان شده است که مطلقاً صحت ندارد.
هیچ قضاییه مستقل و هیچ قاضی شرافتمندی پروندهسازی برای این ۶نفر را جدی نمیگیرد با اینحال وکلا و نمایندگان قانونی اشرف و کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت ایران در صورت لزوم همه اقدامات حقوقی از جمله شکایت به دادگاه حقوقبشر اروپا را انجام خواهند داد.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
اول تیر ۱۴۰۲ (۲۲ ژوئن ۲۰۲۳)